agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   berrinb / bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24030.htm)

berrinb 12-10-2011 15:24

Sevgili hemşerim Adil....Vallahi bir kez daha sizi takdir etmemek mümkün değil, bu yazınzdan sonra.....Sizin müzisyen ve resim ilgili yönünüzü öğrendiğimde çok mutlu oldu...Tam kafa dengi bir arkadaşsınız....İstanbulda olsaydınız sizi ve ailenizi artık bıktırıdım herhalde...İyi fasıllar da kurardık:)))

Ben çocukluğumdan beri yağlı boyayla uğraşıyorum...Daha sonra ahşapla birlikte akrilikle de çalışmalarım oldu...Takı tasarım işiyle bir hayli uğraştım.. 2004 de atölye tarzı bir işyeri açtım..Bütün el emeği olan ürünlerimden oluşuyordu..Aynı zamanda çalışmalarımo da orada yapıyordum...Fakat sağolsun çocuklardan hiçbiri bana destek olmadılar....Tersine evdede herkesin benden hizmet beklemesi ile köstek oluşlarından mütevellit dört sene önce kapatmak mecburiyetinde kaldım...Evden çalışmalarımı sürdürüyorum...

Müzik ve enstrüman hastalığı da orta okuldan başladı..Okulun piyanosunu gizli gizli çalmaya çalışırdım..:)) l7 yaşında ilk akordionumu aldığımda dünyalar benim olmuştu...Daha sonraları eşim bana bir antika piyano aldı....Fakat şu anda bütün akordları ve tuşları bozuk...84 senelerinde kanun dersi aldım...Fakat nota işi başlı başına bir okul...Ben kulak ve el melekeleri kuvvetli bir kişiyim...Notasız kendi yorumumla çalmak daha hoşuma gidiyor... 35 senede üç org sahibi oldum ilk ve ikinci orglarım Almanyadan getirtildi..Çünkü Türkiyede yok gibiydi...Şimdiki klavyem ise bir şaheser..Çalabildiğim üç enstrümanve yüzlerce TSM...THM..Ve bütün dünya müziklerinin enstrümanları mevcut ..Harika bir olay ritmlerinin sayısı belli değil.. Taşınabilir olması ayrı bir rahatlık...Ben iki üç gece de , muhakkak kendi fasılımı kurar ,eğlenirim...Bazen çocuklarla ve arkadaşlarıyla:)))

Resime tekrar başlamak istemeniz beni de sevindirdi...Çok iyi olur ,,Bir an evvel tablolarını görmek isterim:))O güzel manzaralarınızı tuallere aktarın da seyredelim :))

Verdiğiniz internet programına bakacağıım...Tez zamanda tablolarını bekliyorum:)) selamlar sevgiler...görüşmek üzere:)))

berrinb 12-10-2011 15:28

Sevgili Ayhan219 ...Çoktandır ortada yoktunuz...merak etmeye başlamıştım..Geçenlerde bahçenize uğradım telleri seyrettim ,bir de günebakan çiçeğinizi...biraz faaliyet resim görmek istiyorum...Ha gayret kardeşim...böyle bodoşlamayınız bahçeleri....Kuru da olsa bari sonbahar görüntülerini resimleyiniz...Selamlar sevgiler..:)))

berrinb 12-10-2011 15:32

Sevgili gülenmelek , bahçeme hoş geldiniz..Beğenilerinize mutlu oldum...çok teşekkürler:))

Yine beklerim ..sevgiler ,selamlar:))

mrduran 12-10-2011 16:58

Estağfurullah efendim. Ezici bir minnet altına sokuyor bu nezaketiniz. İsteğimiz, başınız varolsun cümleten ve de daim.
Siz esin yeter ki, bizler burdan da kokuları, tıngırtıları, nağmeleri duyabiliyoruz.

Saygılarımla lütfen.

berrinb 14-10-2011 17:27

Sayın mrduran...Uslubünüz o kadar güzel ve samimi hislerle dolu ki...Çocuklarıma dahi yazılarınız okuttum....Ne de olsa ""İzmirli lik"" diyerek:)) Çok teşekkürler ederim ...Sizlerde sağolunuz efendim...Ezici minnet ne demek ....Bahçelerde görüp beğendiğiniz , çiçek , soğanı ,tohumu hatta turşu reçel bile olabilir... Sizlere hemen gönderebilirim...Arkadaşlar arasında bu gibi hediyeler , küçükde olsa çok mutlu edicidirler:))
Sizi bahçe ve balkonlarda ziyaret amacı ile aradım ama göremedim...Belki gözüm atladı... Sizler gibi değerli arkadaşlar, bahçelerimizi gezerek beğeni veya eleştiri ,,fark etmez ,bizleri sevindiriyorsunuz...İlgileniyorsunuz...Mutlu oluyoruz....
Ben yaşadığım müddetçe esip , gürleyip,parmaklarımın ucunda yaşadım,Tanrı nın izniyle de yaşayacağım kadarını , sevgili arkadaşlarımla ,,sizlerle paylaşacağıım...Duyanlara selam ve sevgiler diyorum.....Sizide ailece çok sevdik...Sevgili eşinize ve size ...Güzel İzmire selam ve sevgiler...her zaman beklerim:)))

fatma sunay 14-10-2011 19:07

Sevgili berrinb koca bir yaz nasıl geçti anlamadan dönüş vakti hepimiz için yavaş yavaş geliyor. Siz İstanbul'a döndünüz ve ordaki maratonunuz başlayacak bizde artık toplanmaya başlayacağız busene galiba kış erken bastıracak. Gerçi buralarda havalar daha güzel ama hava muhalefetinden dolayı yollarda perişan oluruz diye korkuyorum.

Arabayla dönüş yapacağım için zor oluyor. Yazlıktaki çiçeklerine bir bakan varmı yoksa allaha emanetmi Begonyaların çok güzel açmışlar insan bırakıp da gidemiyor. Kıytırık iki üç tane çiçeğim var nasıl bırakıp gideceğim diye düşünüyorum. El becerilerinize de hayranım renk seçiminiz ve fırça tutuşunuz mükemel. Birde enstrman çalmanız artık beni mest etti.

Ayak parmaklarınızı da sayarsak 20 parmakta 20 marifet tebrik ederim. Sizin sesinizi ve çalgınızı dinlemeyi çok isterim hele de TSM müziği olunca değme keyfime.....

Kucak dolusu selamlar........<<<

mrduran 14-10-2011 21:10

Efendim;
Mutluluğu aile efradından taşan, bizleri de mutlu edebilen size, şahsınızda tüm ailenize teşekkür ve saygılarımla lütfen.

Her şeye çözüm üreten gözleriniz yanılmamış efendim. Sayfam yok. Sadece güzel kişilerin, içindekilerini yansıttığı bahçeleri dolaşmak ile yetiniyorum. Daha da ulaşamadığım nice güzel insanların bu sitede olduğunu biliyorum.

Siz lütfen çalışıp esin, tek isteğimiz arzumuz bu. Gönül/Kalp yansımalarınız, nakşediniz bize yeter. Sayenizde 4 x 5 Lt. turşu kurduk, cebren de olsa. Eeee.. güzellik ve mutluluk da sizden beleş geliyor. Hediyeniz bu bence.

Evlatlarınıza ayrıca teşekkürler, atölyenize elkoyup sizleri bizlere mal etmişler. Babalarının yolundalar bence. İyi ediyorlar.

Elbetteki ALLAH' ın izni ile. Ama ne buyurmuş yaradan ?... Hiç ölmeyecekmiş gibi çalışmak...

Haddim değil Sayın Fatma Sunay' ın 20 tanımlamasının üzerine çıkmak. Lakin sizde bunun güzel bir örneğisiniz efendim. Işıkları ile etrafını aydınlatanlardan....

Saygılarımla Lütfen.

Haa.. İzmir. Adı üzerinde efendim..'Kalleş havası'' ile Vealeykümselam der saygılarını sunarlar.4 mevsimlik güncel hayatı ile

berrinb 16-10-2011 01:26

Sevgili Fatma Sunay, ben yazlıktan döndüm...Fakat buradaki bahçeler bir hayli karışmış...Gereksiz uzayan dallar sarmaşıkları budayıp biraz da olsa düzelttim ,ön tarafın otu ve saksılar beni çok meşgul etti...Bütün camgüzelleri ve sardunyaların bazısı kurumuşlar:(( Kapıcı sağolsun sulamayı ya çok fazla ,**** çok az vererek hepsini halletmiş:((...O kısımları tanzim ettim ve arka bahçede pek birşey yapamadım sayılır...Çünkü hava yağmaya başladı...Duracağı da yok gibi...Bu arada Gelibolu ya gitmem gerekiyor...Annemin mezarı için ...Evimde üç senedir kapalı...Onuda bir havalandırmak gerekli...Yine orada bir dükkanım var onun da çatısını tamir ettireceğim...Vallahi arkadaşım dur yok yani bizlere...
Tanrı iyilikler versinde iş bana vız gelir....Bu tempo ile hastalanmaktan korkuyorum...
Yazlıktaki çiçeklerimi, oradaki bir villa sitesinin kapıcısına bırakıyorum...Sulayıp bahçeyi temizliyor...Zaten yazında çok ağır işleri beraber yapıyoruz....
Beğenilerine çok teşekkürler arkadaşım...Siz hayırlısı ile bir geliniz de inşaallah birgün toplanırız ..Bende sizi kucaklayıp öpüyorum...Sevgiler...selamlar canım....

berrinb 16-10-2011 01:40

Sayın mr duran...Vallahi benim size Ömer diyeceğim geliyor:) Bu mr bana evdeki oğlu ve rahmetli babamın isminden yadigar iki harf dir...Öyle algıladım.:) İnşaallah öyledir...
Efendim bahçeniz olmasın varsın....Bu sitedeki bütün bahçeler hepimizin değilmi...Bahçeler ,gezip görülmek, zevk almak ve zevk vermek için yapılırlar...Çiçeklerde sevilip koklanmak için....sizin bizim olmamalı böyle güzellikler...her zaman bekleriz....Bizler böyle işlerle uğraşılardan zevk alan kişileriz....Dağıtmayı da iyi biliriz, sizler gibi dostlara:)
İltifatlarınıza mazhar olduğum için çok teşekkürler ederim....Her zaman bekleriz efendim...Sizi ağırlamaktan zevk duyduğumu da belirtmeden geçemeyeceğim....yazı uslubünüz harika ....Okumaktan keyif alıyoruz,ailece.....Sağlık ve sıhhatle kalınız...Selamlar......

berrinb 16-10-2011 01:45

Silivriden,İst.la dönüş yolundan kareler..Ah yine bastı beni kareler:))

5 Eklenti(ler)
Eklenti 251316

Eklenti 251317

Eklenti 251318

Eklenti 251319

Eklenti 251320

berrinb 16-10-2011 01:47

Eve gelinceye kadar,gün akşaaaaammm olduuuuu:))))

3 Eklenti(ler)
Eklenti 251321

Eklenti 251322

Eklenti 251323

berrinb 16-10-2011 01:54

Gece alelacele ön bahçeye baktığımda bütün saksılarımdaki cam güzellerinin mahvolduğunu , sardunyalarında iman kuvvetiyle ayakta kaldığını ,her tarafı Acemin kökleri ve ot bürüdüğünü gördüm, üzülerek işi sabaha bıraktım.....Osmanlı çimi de acemin kökünden fışkıranlar ve otların arasında adeta kaybolmuş gölgede kalmışlardı...Deliler gibi Clematislere baktım...tanrı ya şükür onların durumu iyiydi...Admandinin iki karışlık bir sürgün vermesi beni sevindirdi..
Yegane tesellim bu oldu:)))

berrinb 16-10-2011 01:57

Saksılar boşalmış:( Acemleri kesip otları temizledim...Sıra saksıları doldurmakta:)

5 Eklenti(ler)
Eklenti 251324

Eklenti 251325

Eklenti 251326

Eklenti 251327

Eklenti 251328

berrinb 16-10-2011 02:01

Boşlukları doldurmak gerektiğinden,tam gaz Çengelköy deki büyük seraya Allah Allah:))

5 Eklenti(ler)
Eklenti 251329

Eklenti 251330

Eklenti 251331

Eklenti 251332

Eklenti 251333

berrinb 16-10-2011 02:11

Seralarda yaz sonu olduğu için çiçekli olarak soğan begonyaları ve ismini bilmeyerek aldığım çiçekler vardı...Çoğunlukta kasımpatı ve siklamen çeşitleri yeni gelmişti...Beni tanıdıkları için kırmadılar...İyi bir indirimle gördüğünüz çiçekleri almayı tercih ettim...En azından soğanlarını alıp saklamak daha makul olurdu...Kasımpatı ve siklamen ve açelyaları Bauhaus dan alma düşüncesiyle eve gelip hepsine uygun bir yer bulmaya başladım...Bu mevsimde ancak bu kadar oldu....

berrinb 16-10-2011 02:13

Resimlerim puslu çıktı...Kusurumuz affola:))

5 Eklenti(ler)
Eklenti 251334

Eklenti 251335

Eklenti 251336

Eklenti 251337

Eklenti 251338

berrinb 16-10-2011 02:16

Begonyalar haricindeki çiçeğin ismini bilmiyorum...Bilenler lütfen bilgilendirsinler.

5 Eklenti(ler)
Eklenti 251339

Eklenti 251340

Eklenti 251341

Eklenti 251342

Eklenti 251343

berrinb 16-10-2011 02:20

Limon selviler sağlam kıyısındaki pembe camgüzellerim mafiş:(

5 Eklenti(ler)
Eklenti 251344

Eklenti 251345

Eklenti 251346

Eklenti 251347

Eklenti 251348

berrinb 16-10-2011 02:26

Yazlıktan ilk getirdiğim saksılar yerleştirildi..Bir parti daha sonra getirilecek..

5 Eklenti(ler)
Eklenti 251349

Eklenti 251350

Eklenti 251351

Eklenti 251352

Eklenti 251353

berrinb 16-10-2011 02:30

Begonyanın küçük çiçeklisi ..Renklere bayıldım....

5 Eklenti(ler)
Eklenti 251354

Eklenti 251355

Eklenti 251356

Eklenti 251357

Eklenti 251358

berrinb 16-10-2011 02:34

Telgraf ı ne zamandır istiyordum.Oda bir tekmiş,beni beklermiş:))

5 Eklenti(ler)
Eklenti 251359

Eklenti 251360

Eklenti 251361

Eklenti 251362

Eklenti 251363

berrinb 16-10-2011 02:37

Bakar mısınız..En sevdiğim begonya türü ..ve mor clematis sağlam...

5 Eklenti(ler)
Eklenti 251364

Eklenti 251365

Eklenti 251366

Eklenti 251367

Eklenti 251368

berrinb 16-10-2011 02:41

Sümbül ve nergis soğanlarının çoğunu çıkarmıştım,bu sarı zerenler toprakta derinlerde kalmışlar, yazlıkta ve burada her baharda olduğu gibi açmaya başladılar...İşte bir sarı bana hoşgeldin der gibi açmış...Arka bahçeyi daha resimleyemediğim için oradakileri de daha sonra paylaşacağım...Çok güzel ve vefalılar:))

berrinb 16-10-2011 02:45

Deve tabanı ve ördeklerimiz keyifli...Vapurlarımız da dolu :)))

5 Eklenti(ler)
Eklenti 251369

Eklenti 251370

Eklenti 251371

Eklenti 251372

Eklenti 251373

berrinb 16-10-2011 02:48

Denizden ve varendadan görüntüler...

4 Eklenti(ler)
Eklenti 251374

Eklenti 251375

Eklenti 251376

Eklenti 251377

berrinb 16-10-2011 02:53

En başdaki denizden iki resmi sevgili arkadaşım Cumhur Tonba için yükledim...Çünkü bana yine takılacaktır, kendileri:)) """""Resimler flu çıktı affola,Koy deniz manzaralarını ,paçayı kurtar""""""" diyerek...En azından çabuk hırsız ev sahibini bastırır misali ....Ben önce söylemiş oldum....
Arka bahçemin hallerini de en kısa zamanda sizlere sunmaya çalışacağım efendim...Buradaki işler yazlıktaki gibi çabucak halledilemiyor...Günlerde kısaldı...Zaman yetmiyor:)) Orada ne rahatmışız:)))))))))

sevim.K 16-10-2011 08:15

Günaydın berrin hanımcım. Pazarınız güzel olsun.

Yılbaşı çiçekleri açmış sizinde. Yanlış görmedim değil mi?

Deniz manzarası çok güzel. Cumhur Tonba doğru söylemiş.

Sevgi Durul 16-10-2011 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 870234)

Sevgili berrinb, begonyalar haricindekileri ben rozet çiçeğine benzettim. :)

Yine harika görüntüler, paylaşım için teşekkürler. O deniz manzaraları 87 sonbaharında kızımla olan İstanbul yolculuğumu hatırlattı. 2007 deki son beraber İstanbul yolculuğumuzu da. Biraz hüzünlendim.

Periş 16-10-2011 09:32

Sevgili berrinb,kuş olup uçsam aha buraya konsam sevgili Yücel'in dediği gibi:)

Begonyalar güzellikleriyle baş dönderiyor harika SDurul'un dedigi gibi rozet çiçeği pek güzel görünüyor yeni aldıgınız güzeller mükemmel deniz manzarasına bayıldım kolaylıklar diliyorum ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

mrduran 16-10-2011 11:58

Merhabalar Efendim;

Güzel sunumunuz, aynı hararet ve tempo ile devam etmekte efendim, sağ olun.
Bozulan, solan, mafiş diyenler; sizin hızınıza ayak uyduramıyanlar efendim. Siz onların da üstesinden gelirsiniz evvel ALLAH. Bizleri ihya eden güzel duygularınız için çok çok teşekkürler.

Gelibolu dahi sizi bekler, bir iki fırça darbeniz için, hayırlı yolculuklar olsun inşallah.

Yaşamın, her daim, boş değil, dolu tarafını gören siz ve ailenize saygılarımla lütfen.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025