![]() |
Bu bitki çok uzadı veyapraklandı..Yapraklarını seyrelttim...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 303428
Arap yasemini hederanın kuruyan yapraklarından görünmüyor..Sürekli temizlemek gerekiyor.. Dökülen yapraklardan bir türlü açamadı... Eklenti 303429 Eklenti 303430 Beyaz zambağı bu sene köklerini ayırarak dört saksıya böldüm... Eklenti 303431 Nakkaşlar yine her yeri kapladı... Eklenti 303432 |
Bir saksı çileğim var ....Ve tadı da harikaydı...:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 303433
Eklenti 303434 Yenidünya meyva ağaçları ... Eklenti 303435 Meyvalar olgunlaşmaya başladılar...ama bu sene biraz geç kaldılar.. Eklenti 303436 vişneler de öyle...Herhalde bu sene de vişne toplayamayacağım...Komşulara afiyetler olsun...Ne yapalım...:)) Eklenti 303437 |
İstanbuldaki son günümde aldığım maviş.....Ama katmerli bulamadım..
3 Eklenti(ler)
Eklenti 303438
Bu sene Palmiye sera katmerli maviş getirmediler...En son gelenlerden biride bu dev maviş.... Eklenti 303439 Su sümbüllerimi çok sevdim...Onlar da beni herhalde..:)) Çünkü Mutlu bey den geleli bir ay olmadan tombullaştılar...Çok sevindim...Onları da yazlığa götürmek için hazırladım.. Eklenti 303440 |
Ön bahçedeki çiçekler hepsi çok keyifliler....:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 303441
Eklenti 303442 Mum çiçekleri açıyorlar... Eklenti 303443 Şu kırmızı gülü seneler evvel Bauhaus dan almıştım...Etiketteki gül olmadığını ilk açtığında fark ettim..Ama sökmeğede kıyamadım...Ama çok vefalı bir cinsmiş doğrusu...o kadar tuzlu suya hiç aldırmadan yerinde kaldı....aynı sene dikilen cins güller hepsi kurudular... Eklenti 303444 Sevgili alacakaranlık dan alınan kaktüslerden biri... Eklenti 303445 |
Alacakaranlıktan alınan sukulent...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 303446
Obelyaları çok seviyorum...İnşallah bu sepet saksıda gelişirler...Deneme mahiyetinde ,denize yakın bir yere koydum....Gelişmelerini bekliyorum ..Çok sevineceğim...:) Eklenti 303447 Gazanyalar güneşli yerde açmaya başladılar... Eklenti 303448 Eklenti 303449 Eklenti 303450 |
Ön bahçeden görüntüler....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 303451
Eklenti 303452 Bu kokulu bitki de tuzlu suya çok elverişli , ve sarı papatya gibi açıyor...Kekik cinsi bir çalı ...5 senedir aynı yerde..Bu sonbaharda bordür olarak devam ettirmeyi düşünüyorum. Eklenti 303453 Eklenti 303454 Bu çiçeklere eskiden mezarlık papatyası denirdi..Bu sene sonbaharda deneme amacıyla diktiğim bu papatyada tam önbahçelik bir çiçek olduğunu ispatladı...:)) Eklenti 303455 |
Öndeki arap yasemini çok geç kaldı..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 303461
Eklenti 303462 Eklenti 303463 Eklenti 303464 Amerikan asması ve acem duvarları kapladı ...Hedera,budandı... Eklenti 303465 |
Ptesburn da açmakta çok geç kaldı..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 303469
Bu sene alınan küpeler... Eklenti 303470 İnşallah yazlık dönüşünde ,bıraktığım gibi bulabilirim... Eklenti 303471 Gardenya tomurcuklandı.... Eklenti 303472 Küpelinin rengine ve şeklini çok beğendim...:) Eklenti 303473 |
Bu köşe küpeli köşesi oldu sayılır.....))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 303475
Eklenti 303476 Eklenti 303477 Cam güzelleri gölgede çok çabuk geliştiler...:) Eklenti 303478 Eklenti 303479 |
Duvardaki nakkaşlar...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 303480
Lilyumlar açtı açacaklar...Ben herhalde göremeyeceğim.:( Eklenti 303481 Şu lilyum beyaz kokulu olan cins...Geçen seneki soğanlarından tekrar çıktılar... Eklenti 303482 Acem gövdesinden her seneki gibi yine dallar verdi... Eklenti 303483 |
5 Eklenti(ler)
|
Sarmaşıkların arasından.....
5 Eklenti(ler)
|
Bir müddet bu son görüntüleri ve bahçeleri göremeyeceğim..Hoşçakalınız..:)
3 Eklenti(ler)
|
Hayırlı yolculuklar, sağlıkla kalın inşallah.
Senede 12 ay var, siz 13 ay bahçevanlık yapıyorsunuz maşallah. Biz o kadarını beceremiyoruz efendim:))). Her yer, her bahçe, her kes sizi seviyor, hırsızları bilem. Sandalı bırakıp toprağı çalsalar...olmaz, netceksiniz sandalı, toprak gibi mıncıklanmazki.. Cümleten saygılarımla lütfen. |
Sevgili Berrin hanım,
Enerjinize hayranım, maşallah, her köşeyi cennet gibi yapmışsınız. |
Çok güzel,maşallah diyeyim.Cennet gibi...Tüm bitkileriniz de çok güzeller.Bakarken büyük keyif aldım.
|
Berrin Hanımcım, elinizin dokunduğu yeri hızla güzelleştiriyorsunuz. Küpe çiçeklerinin olduğu köşe muazzam olmuş. Siz hiç üzülmeyin özelden adresi yollayın ben gider , bakar, fotolarını çekerim. Tabi çektiğim sadece fotoğraf olmayabilir:p
|
Hayırlı yolculuklar. Bitkilerinizde siz ve ailenizde allaha emanet olun berrin hanım sevgiler.
|
Berrin hanım ne diyim maşallah, maşallh yok yok.
|
Sayın demircool, hoşgeldiniz. Kedi yavruları çok sevimliler de ;bir karış boylarına rağmen yaptıkları zararlar büyük oldu..:( Büyüdüklerinde bahçenin halini düşünmek dahi istemiyorum..:))) Teşekkürler ...Sevgiler...:)
|
Sevgili mrduran, çok haklısınız da; artık bahçe işleri bitti sayılır...keyfe kederler hariçinde tabii..:)) Şimdi l3 . ayı tasarım ve boya işlerinde kullanmam gerekiyor...5 sene bıraktığım işimi , kızıma açtığım küçük işyerinde devam ettirmek mecburiyetindeyim...
Neredeyse bir senedir kendi endine birşeyler başarmaya çalışan ,ve ilgisizliğimden dolayı da bana sitemler yağdıran bu çalışkan çocuk nihayet inadımı kırdı...:))) Bu yaz elimden gediğince tam gaz çalışmam gerekli... Sandalı çalanlar bu defa su tankını da acıyıp bana bırakmışlar...:)) Çünkü domatesler harika büyümüşler...Herhalde görüp insaflarına mazhar olduk.:)))) teşekkürler sevgili arkadaşım..ailecek selamve sevgiler..:) |
Sevgili mandalinci, teşekkürler ederim..Bende sizi çok seviyorum..Harika bahçenizde,sağlık ve mutluluk dolu bir mevsim geçirmeniz dileğiyle , muhterem annenize ve sizlere selam ve sevgilerimi gönderiyorum...:)
|
Sayın tika hoşgeldiniz, beğeni ve teminnileriniz ve de ziyaretiniz için çok teşekkürler...
Güzel bir mevsim dileği ile selam ve sevgiler..:) |
Sevgili jineop , teşekkürler ama sizin kadar sihirli ellere sahip olmak biraz zor doğrusu...Çok değişik ve çeşitli çiçeklerle uğraşmak büyük bir yetenek ve sabır ve zaman işi..Doğrusu ;tekrar tekrar kutlanmayı hak ediyorsunuz..:)
Teklifinize çok memnun oldum..Ne zaman isterseniz bahçeye gidip resimliyebilirsiniz...Görevliye benim adımı verip giriniz.. Rıhtımda siyah salıncaklı köşede de oturabilirsiniz... İnşallah evde kızım veya yardımcıma rast gelirsiniz de bir çay veya kahve ikramında bulunurlar size....Ben size özelden adresi yolluyorum... Bahçemde bende çok memnun oluruz...tahminim açmayan çiçekler bile sizi görünce açmaya başlayacaklardır...:) Beğendiğiniz ne bulursanız sizin olsun canım..Sevgi ve selamlar ..:)) |
Sevgili serkan istanbul, çok teşekkürler canım..sağolasınız...Sonbaharda İstanbul da inşaallah görüşmek üzere ..kasımpatımı sakın başkalarına vermeyiniz...Vallahi gelip o harika terası basarım...:)))) selam ve sevgiler canım...:)
|
Sevgilidağ çiği ,hoşgeldiniz. beğenilerine mutlu oldum..Yine beklerim .selam ve sevgiler size..:))
|
Yazlık yolcularına bakar mısınız.....:))
3 Eklenti(ler)
|
Kardeşimin hediyesi aslan ağzı ve obelya....
5 Eklenti(ler)
[attach]305896[/attac
Bodur dahliaların bir kısmını Bauhaus dan pembeleri Metro market den aldım.. Eklenti 305897 Eklenti 305898 Eklenti 305899 Eklenti 305900 |
Obelyalar....
4 Eklenti(ler)
|
Yazlıkta ilkbahar görüntüleri....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 305913
Eklenti 305914 Prenses eflatun gül ve clematis.... Eklenti 305915 Kokulu güllerim.... Eklenti 305916 Eklenti 305917 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025