![]() |
Televizyon izleyenler......:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 372286
Eklenti 372287 Eklenti 372288 Televizyon şu kaktüse çok yararlı oldu.....:) Eklenti 372289 Eklenti 372290 |
Eveettt...Bu kış ilk çiçeği gördümmm.....:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 372291
Eklenti 372292 Buyeşil yapraklının ismini bilmiyorum , Yosun yeşili rengi ve yapraklarını çok beğeniyorum... Eklenti 372293 kurutulan kırmızı biberler... Eklenti 372294 Bu tonton da bilgisayar da.......:)) Eklenti 372295 |
Alan memnun satan memnun :p
Elektronik aletlerin radyasyonundan sizi koruyan kaktüs bu olaydan yarar sağlayıp gelişiyor. :D Güzel bir döngü.. |
Bir taç da sizin bahçeye konduruyorum.Sn Berrinb.Çok güzel döktürmüşsünüz yine.Sevgi ve Saygılar.
|
Sevgili kardeşim Kaptanzst, kaktüslerin elektronik aletlerin yaydığı zararlı ışınları emip yok ettiği ve kendi bünyelerine yararlı olduğunu işittiğimde TV lerin ve bilgisayarın yanına bir kısım kaktüsü yerleştirmek işime geldi...:))
Çünkü evdekilerin dilinden ancak bu şekildeki müdafaa ile kurtulabilmiştim...Ancak geçenlerde bir yerde okuduğumda şöyleki; kaktüslerin hiçbir zaman böyle bir yararı olmadığı ve ancak kaktüs satıcılarının bir reklamı olduğuydu.... Artık neye inanacağımızı bilemiyorum..:))Ama bazı kaktüslein TV yanında uzun süredir bozulmadan ve daha sıhhatli olduğuna şahitim....İnşallah ilk duyduğum gibidir..:) |
Sevgili gülenyüz.....tam döktüremedim..:))) Yarım kaldı.Çünkiiküçük yeğenimin yaş gününe katılmak için bahçeden ayrıldım....İnşallah bu gece döktürmeyi göreceksiniz....:))))
Kış resimlerim çok birikmişti....Bu resimleri çekmek için soğuk rıhtım ve bahçelerde resmen hastalıklı oldum bu sezon....Bu kadar uğraşı vermiş iken de sizlerle paylaşmadan edemeyeceğim doğrusu.....:)) Kış resimlerini ve bu sezonda seralardan aldığım resimleri bahara kadar bitirmem gerekli..:) Dağıttığınız taçların maddesi nedir..??? Benim bahçeninki bahar dalından olsaydıı.....:)))) |
Hani yüklüyordunuz ne oldu.Meraktayım.Saygılar usta...
|
Kaktüsler,skulentler ağırlıklı fotoğraflarınızda en çok dikkatimi çeken yosun renginde ve çam formundaki o güzel yeşil bitki oldu.O kadar çok çeşit çiçeklerle uğraşıyorsunuz ki.Bakımlarını nasıl yapıyorsunuz diye düşündüğümde cevabında zorlanıyorum.:)))
Onca işin arasında. Birde süs eşyası ,el sanatları çalışmalarınız.Harikasınız. Allah nazardan korusun. Kolay gelsin Berrin abla. |
Sevgili gülenyüz dün gece Oscar ödülleri törenini unutarak size söz vermişim..Kusura bakmayınız..Sözümde duramadım....ben Oscar törenlerini hiç kaçırmamaya çalışırım...
Kaliteli filmlere zaafım vardır...Sabaha kadar Töreni seyrettim..Ama gözlerimde yandı doğrusu....:)) |
Sevgili Adil , kaktüsler pek bakım istemeyen en kolay çiçeklerden...Sukulentler de öyle...Orkidenin bile bazı cinsleri hiç de zor değilmiş.....Bana en zor gelen , daha doğrusu bende yaşamamak için direnenler , Çilli begonya, maviş, kolyoz...Afrika menekşesi...Atlas da bunlara dahi.....Hele O Atlas yokmu ....Gördüğüm yerde yolasım geliyor...Öyle kızıyorum o çiçeğee.......:))
Bu çiçeklerle başım hep beladadır ....Senelerdir o çilli begonyayı çok sevmeme rağmen bende ille bozulur...Belkide yazın bahçede olup, kışın içeriye almaktan mı kaynaklanıyor..Bilemiyorum ama bu çiçekler ile aram hiç de iyi olmamıştır..:))) Yardımcım olmasına rağmen ben bir tek bilgisayar başında iken koltukta oturanlardanım...Açıkçası çocukluğumdanberi hiperaktif bir insanım...Sıhhatim yerinde olduğu müddetçe de böyle gidecek..Ellerim boş kesinlikle oturamam....Örüp diktiklerim ile bir küçük butik açılır herhalde şimdiye kadar..:)))) Dinlenmek benim için uyku ve bilgisayardaki işler....:) Ulu Tarımız hepimizi sıhhat ve neşeden ayırmasın inşallah...Ailecek Selam ve sevgiler güzel kardeşim....:) |
Bende bekle bekle ...:D
Şaka üzmeyim sizi ama gerçekten meraktayım.Lütfen bu akşam yükleyin.Saygılar.. |
Alıntı:
İyiki varsınız Berrin Abla.İstanbullardan Trabzon a kadar o güzel sıcaklığınız ulaşıyor. Sizi tanımakla büyük mutluluk duydum. Kendinize iyi bakın. Sevdiklerinizle mutlu sağlıklı nice hiperaktif günler diliyorum. Trabzondan saygılar selamlar. |
Usta nerelerdesin.Bahçe sayfana neden uğramıyorsun resim yükleyecek tin ya.Hasta mısın meraktayım.Lütfen cevap yazar mısın. Sevgi ve Saygılar. Sukulent aldınız mı o adresten..
|
Ablam şu sıralar biraz meşgul. Bahçe işleri hastası ve bahçe koruma işlemleri v.s.
Yani çok yoğun. Yorgunluktan gecede giremiyordur eskisi gibi uzun uzun |
Sevgili Adil, gülenyüz, Sevgili Kaptanzst....Gerçekten 10 gün olmuş...Rahatsızlıkların ve ilaçların verdiği tembellikten ara vermişim...Bir yandan omuz ve kolumun geçmesi için uğraşırken, bu meyanda ufak tefek bahçe işleride beni beklediği için, içeri dışarı ,iyice şifayı kaptım bu defa....:)))
Bu İstanbulun havası bana yaramıyor ...Bilhassa rıhtım tarafı bu sene düşmanım oldu sanki...Öyle soğuk ve sevimsiz bir rüzgarlı oluyorki, Ön bahçeye adım atmak istemiyorum ...:( Tanrı beterinden korusun...Ama bu kışı hiçde sıhhatli geçiremedim diyebilirim...:)) Bu gece kaldığım yerden resim paylaşımlarına devam etmek istiyorum..Dayanabildiğim kadar ....:)) |
Ön bahçenin halleri.......
4 Eklenti(ler)
Eklenti 374724
Misafir bahçe kedileri.... Eklenti 374725 Malüm ördeklerimizz.... Eklenti 374726 Ve yaramaz martılar çiçekleri ve çimleri perişan ettiler..En kısa zamanda bir hal çaresi bulmak gerekiyor.... Eklenti 374727 |
Geçmiş olsun Berrin Hanım, dikkat edin kendinize; rıhtım tarafı bence de oldukça tehlikelidir.
Hoşgeldiniz; ben ön sırada yedimi aldım, izliyorum. Berrin Hanım bir de size sormak istedim Ömürsüz Çiçek hakkında bir bilginiz var mıdır? |
Ocak ayında eve gelen yeni gelinleeerrrr.....:))
5 Eklenti(ler)
[attach]374728[/attach
2011 yazında kaybettiğim ve geçen yaz bulamadığım beyaz katmerli mavişi bulduummm..:)) Eklenti 374729 Artık bu güzeli bir kaç kare ile şereflendirelim ....:) Eklenti 374730 Bu kaktüsün biçiminden çok hoşlandımmm.. Eklenti 374731 Eklenti 374732 |
Kaktüslere dantel saksılarrr.....:))
4 Eklenti(ler)
Eklenti 374733
Eklenti 374734 Bu kış mevsimi ancak böyle geçerrr...:)) Eklenti 374735 Eklenti 374736 |
Ben ördeklerinize bayılıyorum, onları çok seviyorum. Ah keşke bende de olsa öyle güzellikler. Tabi bahçe için zararları mevcuttur; ama eminim siz bir çözüm bulursunuz onlar için.
|
Bu güzel gelinleri nasıl buluyorsunuz...:))
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçe deki misafir kedilerimiz...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 374742
Ön bahçede misafir martılarımız.... Eklenti 374743 Ve mutfakta açmaya çalışan güzellerimiz.....:) Eklenti 374744 Lilyumların kokusunu çok seviyorum...Rengine de..:) Eklenti 374745 |
Bu harika çiçeğe bakar mısınız....Beyazın asaleti.....:))
4 Eklenti(ler)
|
Ocak ayı ortalarında ..Arka bahçeden.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 374750
Geçen seneden kalanlar...Topraktan çıkmaya başladılar.... Eklenti 374751 Çuhalar tek tük tomurcukta... Eklenti 374752 Arka bahçenin demirbaşları...Kır menekşeleri...Açtılar.. Eklenti 374753 Eklenti 374754 |
:( Benim nergislerim de saksıdalar; neden 3 tanesi çürüdü, diğer çıkanlar cılız cılız oldular acaba Berrin Hanım?
|
Ocak ayı ortalarında gelen hediyelerim.....:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 374755
Sevgili kardeşim KAPTANzst..Tekrar teşekkürler ...İkinci defa zahmet edipgönderdiniz..Ama çiçeğini gördüğüme değdi doğrusu...Muhteşem bir kokusu var ve rengi harika bir çiçek ağacıymış....:) Eklenti 374756 Bu orkide cinsleri soğanları ...Sevgili Etobur arkadaşdan geldiler ...Teşekkürler...:) Eklenti 374757 Eklenti 374758 Eklenti 374759 |
Orkideleri dikmek için kolları sıvamak gerektiii....:)))
4 Eklenti(ler)
Eklenti 374760
Eklenti 374761 Toprağklarını çok önceden alıp hazırlamıştım... Eklenti 374762 Ama bu sakatlanmış sol kol ile 45 adet soğanı nasıl yerleştirdiğim....İman kuvveti ile....:)))) Eklenti 374763 |
Orkidelerin toprağa girmesi.....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 374764
Haydiii.!!!..Tanrııı rast getireeee.....:)) Eklenti 374765 Bu saksıdakiler Trabzon yolcuları.....:) Eklenti 374766 Ben bu işi sonuna kadar başarabilip de bu orkideleri açtırabilirsem ...Kendime bir madalya almaya sözz verdimmm...İlk defa böyle bir çiçek dikimi yapıyorum...Cahil cesareti diyebilir miyiz...:))))) Eklenti 374767 |
Ocak ayı ortalarında kaktüsler tomurcuklarmaya başladılar..
5 Eklenti(ler)
|
Ocak ayı ortalarından....Sukulentler de çiçeklenmeye başladılar
4 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025