![]() |
Sevgili Alacakaranlık dan aldığım kalp kalbe karşı uzamaya başladı...:)
3 Eklenti(ler)
Eklenti 371391
Yazın hiçbir gelişme göstermeyen, kalp kalbe karşı çiçeği, kışın cam kenarında büyümeye başladı.. Eklenti 371392 Kırılan sukulent yaprakları... Eklenti 371393 |
Ocak ayında arka bahçeden görüntüler....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 371394
Kış gülü...Soğuktan boynu bükülmüş....:)) Eklenti 371395 yeni aldığım katmerli şebboyları dikemedim.Toprak felaket çamur halde... Eklenti 371396 Eklenti 371397 Sakız, küpeli ve bazı sardunyalar korumada.... Eklenti 371398 |
Ocak ayında arka bahçede biraz temizlik yaptım....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 371399
Şu çıkan çöpe bakar mısınız...:)) Eklenti 371400 Pasiflora hiç yaprak dökmeden kaldı...Yazlık bahçedekilerinde birisi öyle yeşildi...diğeri ise hiç yapraksızdı... Eklenti 371401 Eklenti 371402 Eklenti 371403 |
Ocak ayında bahçeden görüntüler....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 371404
Çuhalar yeşillendi... Eklenti 371405 Kır menekşeleri her seneki gibi yine her yeri sarmışlar.... Eklenti 371406 Sarı kasımpatı gibi yazın çok uzuyarak açan bu çiçeğin ismini bilmiyorum ...Ama bahçenin sağ köşesini tamamen kaplamış... Eklenti 371407 Amarilys soğanlarının yapraklarını kediler perişan etmişler...Çay atıklarının bahçeye atılmasının yararlı olduğunu duydum.... Eklenti 371408 |
Veeee sözün bittiği yer.Ellerinize sağlık.Hangisini desen diğerine ayıp olur.Çünkü Sn Yenigine in dediği gibi katüs,sukulent,açelya,dışarıdaki soğanlar,orkideler,hele o kediler yerim onları baktığınıza eminim.Çok güzeller.Harika Sevgi ve Saygılar...
|
Abla; bahçe temizliği budama yaptıkça arkaya bakınca insan ne kadar mutlu oluyor değil mi. İşlem tam biter yine makas çapa elde, dur şu dalı alayım , dur bu fidenin etrafındaki çimleri alayım derken çabucak gün biter.
Akşam yorgunluğu ile yatılır diyecem ama size hayranım. Bu kadar enerjiyi nereden buluyorsunuz. Mesajlara bakıyorum, gecede ayaktasınız. Kendinize dikkat edin ablacığım.. Süpersiniz... |
Sevgili Esin,beğeni ve ziyaretinize teşekkürler...Bende, sukulentleri o saksıda çok beğendim ama, daha derin bir saksı isterler mi diye kuşkuluyum açıkçası...Saksı derinliği pek fazla değil çünkii...:)
|
Sevgili Yeni Gine,ben soğanlı bitkilerle çok fazla ilgilenemiyorum...Zaten dikildikleri toprakta kendiliğinden artıp ürüyorlar..İki üç senede bir yerlerinden çıkarıp yavru soğanları ayırmak, sezonda tekrar dikilmesi gerektiğini öğrendim, bahçelerden....
Daha eskiden hiç yerinden çıkarmazdım...Bazısı kaybolup giderdi...Ama bazılarıda artmakta devam ederlerdi... Mesela şu anda İstanbulda ön bahçede 20 senelik sümbüller bordür kıyısında her sene tek tük de olsa pembe renkleri ve kokuları ile bana baharın geldiğini müjdelerler...:)) hiç bozulmadan kaldılar...Fakat top sümbül değilde tek sap üzeriinde açarlar... Bence gözüne baktığınız çiçeklerden beklediğimizi alamıyoruz... Amarilysleriniz de çiçeği bitmiş ise dışarıda tutunuz ...Ben öyle yapıyorum..hatta bir kısmı arka bahçede dikilidirler...Soğuk seviyorlar...Şu anda iki saksı ön bahçede duruyor ...Üstelik birisi tekrar çiçek vermeye çalışıyor...:))Yeni açacak saksıları da biraz göz zevkim için içeride tutuyorum.... Selam ve sevgiler....:) |
Sevgili gülenyüz, sağolunuz...teşekkürler beğeni ve ziyaretiniz için..:)
Bahçe kedilerinin mama ihtiyaçlarını karşılıyoruz severek...Ancak bahçeyi talan ediyorlar...Arka bahçede kediler...Ön bahçede ördek ve martılar..Yanii bu kış her tarafı perişan ettiler...Şimdi ön bahçeye tel çevireceğim.. kedilerden bir tohum ekipde yeni bir fide elde edemedim gibi,yerden yeni çıkan soğanlıları bile eğip bükmüşler....Bunlar da üzücü oluyor...:( |
Sevgili Kaptanzst kardeşim...Ocak ayı ortalarında güneşli bir gün yakaladığımda ,arka bahçeden biraz iş gördüm...Sol kolum tam iş göremediği için, biraz zorlandım diyebilirim...Dahlia sapları ,kurumuş dallar bir sürü çöp çıktı...bu arada çıkan soğanlı bitkilere ve yeşeren çuhalara,kır menekşelerine de basmamaya dikkat ederek, iyi bir bale gösteri yaptım diyebilirim...:)))))
İşte açgözlülüğün ve hiçbir bitkiye kıyıp da, söküp atamayışın sonucu budur...:)) Kendine eziyet edip ,gecede ağrıdan ölsen çıt çıkartmadan oturup derdini kendin çekersinn...:)))) Ben malesef rahatsızlıklarımı evde çocuklara hiç göstermemeye gayret ederim...Göreceğim tepki ve ilgiyi bilirim çünkii...:)) ""Bahçeye çıkıp çalışınız...Hiç bir şeyiniz kalmaz""" Veya """Kudurmayınızzzz""" Benim ev halkının baş laflarıdır...O yüzden susup oturmak en güzelii..:)))) Ne yapalım..??.Ben Ulu Tanrım a güveniyorum...Bizi koruyup dertlerden ve hastalıklardan korusun hepimizi.....Sevgi ve selamlarımı gönderiyorum kardeşim....:)) |
İlk Cemre bugün Havaya düştü.
Hepimize hayırlı olsun.Mutluluklar getirsin. |
Sevgili Adil kardeşim, ilk cemre düştüğünü müjdelediniz ...sağolunuz da , bir de Mart kapıdan baktırır...Kazma kürek yaktırır, sözü vardır...:)).İnşallah gerçekleşmeden Mart ve Nisan ayını atlatırız....
Çiçek saksılarını koruma için neredeyse bahçelerde kendimi sakatladım...Bu günlerden sonra da kar ve don olup da ziyan zebil olurlarsa gerçekten çok üzüleceğim...:) Hayırlı , sağlıklı baharlar hepimize.....:) |
Vallahi doğru söylediniz.Önemli olan koç gibi Mart ayı.Sn berrinb dikkat edin lütfen sizin orası bir de deniz kenarı rıhtım esinti çok olur.Şimdi bir şifayı kaparsanız.Bir ay çekersiniz.Ben den söylemesi....
Sevgi ve Saygılar.... |
Dün arka bahçeleri tavaf ettim...Bugün de yaklaşık bir saattir ön bahçede ,dün çağırdığım bahçıvan arkadaşın hedera ve acemi budanmasına eşlik ediyorum....:)
Bütün bahçe makaslarının hepsi yazlıkta kalmış...İstanbul da tek makasa kaldık..:)) Bir makasıım daha olsaydı bende ufak tefeklere dalacaktım...:) Belki birazdan kışın ördeklerden , kedi ve martıların gasp edipde rezil i rüsva ettiği bahçemin görüntülerini belki paylaşırım....Baktıkça tepe sersemi oldum bu sezon...:((. Gerilecek tel de bakalım işe yarıyacakmı...?? İnşallah uçupda teli geçmezler ...Diyorummm.:)))) Yoksaaa bahçeye elektrik akımı mı vermek gerekecek....:)))) Şifayı zaten kaptık kapacağımız kadar..Artık acı patlıcanı kırağı çalmaz düşüncesi ve iman kuvveti ile bahçelere tam gaz girmek gereklii....:) |
hazır bahçelerden laf açılmışken hemen sorumu sorayımm:) bahçeme toprak döktürmek istiyorum ama nereye müracaat edeceğimi bilmiyorum. yardımcı olurmusunuz cevaplarınızla.. tesekkürler.
|
Sayın hi-ra , ben Anadolu yakasındayım, ve toprak ihtiyacını buradaki en yakın seralardan karşılıyorum...tahminim siz Avrupa yakasındasınız...Oradaki sera ve çiçekçilere sormanızı tavsiye ederim...
|
1 Eklenti(ler)
Sn berrinb ,Merhabalar.İyi akşamlar diliyorum.Tüm Arkadaşlarımı gezip çiçek hediye edip sizi atlar mıyım hiç.Sevgi ve Saygılar.Müsaadenizle,
|
Sevgili gülenyüz, Gece gece, bahçeme gelen bu narçiçeği gül ve lale demetine çok memnun oldum.....Gönlünüze sağlık, çok çook teşekkürler nezaket ve ince duygularınıza ...Sevgi ve selamlar Ankaraya....İnşallah bu bahar bahçeniz güller le dolsuunn....:))
|
Acem dallarında kuşlar......
3 Eklenti(ler)
|
Bahçeler de birşey yok...Biz yine mutfağa dönelim mi...??
4 Eklenti(ler)
|
Bu kışı evdeki orkidelerle geçiriyorum......:)
5 Eklenti(ler)
|
Renklerini çok beğendimm.....
5 Eklenti(ler)
|
Orkideler ......
3 Eklenti(ler)
|
Kaktüsler de kışın oyalayıcı....:)
5 Eklenti(ler)
|
Bu sukulenti yaşatmak için ne yapmak gerekli...??
3 Eklenti(ler)
|
Pembe lilyum açtı.....:)
3 Eklenti(ler)
|
Arka bahçeden... Misafir kediler.......:)
4 Eklenti(ler)
|
Arka bahçeden kış manzaraları......:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 372268
Yeni alınan mini sera.... Eklenti 372269 Yeniden yeşillenen Ranunculusları her ihtimale karşı seraya aldım... Eklenti 372270 Eklenti 372271 Bazıları çok yavaş büyümesine rağmen, birkaçı da böyle kuvvetli çıktılar... Eklenti 372272 |
Yerdeki çuhalar çiçek tomurcuklarını göstermeye başladılar...
4 Eklenti(ler)
|
Bazı sukulentlere içerinin havası yaramadı....
4 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025