![]() |
Komşunun inciri ....Bizim üzümler hala devam ediyor..
5 Eklenti(ler)
|
Biz burada üzümlerimiz ,hatmilerimiz ve erken doğan ay ile kaldık..Herkes gitti.:(((
5 Eklenti(ler)
|
İncirleri toplayıp reçel yaptım..Yarısı da komşunun tabii...İpomealar da sabah...
5 Eklenti(ler)
|
Hep canlı çiçek görecek değiliz ya...Biraz da yapma çiçeklere bakalım mı:))
5 Eklenti(ler)
|
Bu yaz, boş vakitlerimi bunlarla geçirdim ama bir tek resim yapamadım:(((
4 Eklenti(ler)
|
Çarkıfelek iyi gidiyor,Hatmilerde....Ve kırmızı kraliçem:)))
5 Eklenti(ler)
|
Kraliçe ve prenses dahlia....Komşuya diktiğim cinya fideleri açtılar:))
5 Eklenti(ler)
|
Komşunun yer sardunyaları ve sarı eriklerim oldular ...
5 Eklenti(ler)
|
Erikler,nakkaş....Berrinbb...ve Silivri parklarındaki karagözlere maşaallah:))
5 Eklenti(ler)
|
Karagözler,bu ağaç çocukluğumda evimizin bahçesinde vardı.Kırmızı görüntüsü harikadır
5 Eklenti(ler)
|
Prenses dahlianın tam açılmış hali ve diğer hanedan:)))
5 Eklenti(ler)
|
Yukkalar hepsi açmaya başladı.Karanfiller sıcaktan keyifsizler..
5 Eklenti(ler)
|
Karanfiller keyifsiz..tohumdan yetişen cam güzeli....
5 Eklenti(ler)
|
Yeni güller açıyor..Komşunun erikleri bahçeyi gasp etti...Yerlerde....
5 Eklenti(ler)
|
Begonyalardan bıkmamışsınızdır inşaallah.:))Ama çok güzeller kendimi tutamıyorum :))
5 Eklenti(ler)
|
Şu güzellere bakar mısınız..Gel bizi resimle diyorlar.....))
5 Eklenti(ler)
|
Minik begonyalar,ve maviş gitti gidiyor bir halde:)))))
5 Eklenti(ler)
|
Begonyalar..menekşeler ve gardenya yine açıyor...
5 Eklenti(ler)
|
Meşhur kelek turşumun yapımını sizlere tanıtmaktan zevk duyuyorum efendim:))))
5 Eklenti(ler)
|
Kelekler dolduruldu turşu bitti.Bende bir mum yaktım karşısında keyfime baktım:))))))
5 Eklenti(ler)
|
Tekneler çekiliyor..Bahçe hayallerde,sevgili köpeğimiz de yapayanlız kalacak:((
4 Eklenti(ler)
|
Bu yazda böyle geçti,şirin sözlü sevgili....
Hayal içinde geçti , o tatlı günlerimiz............ Sevgili arkadaşlar bu yaz sezonunu böylece kapattık..Sevgili Tanrıma, bütün yazlık dostlarıma ,ve siz değerli Ağaçlar Net dostlarıma ,teşekkürler ediyorum..Yazılarıyla beni mutlu eden, kâh evimi şereflendirip beni sevindiren,kâh bahçesini gezdiğim anda ışık hızıyla beni telefonda ;Şok üstüne şoka uğratan:))))))))))))))))))) (Ki ölünceye kadar bunu unutamayacağım) çok değerli dostlarıma ,sevgi ve selamlarımı yolluyorum..Sizleri çok sevdiğimi bir kez daha belirtmekten dolayı mutlu ve gururluyum.... Bu arada İstanbul daki bahçemin beni beş karış suratla karşılayacağından öyle eminim ki.....Her halde bir haftada belimi doğrultamaz bir hale gelirim....Ehhhh, artık çiçeklerden ağaçlardan ""Unuttun bizi zalim "" şarkısını dinleyerek ,işe başlayacağız:)))))))) |
Sayın Berrinb; enerjinize hayranım. Ne kadar çok şeye yetişiyorsunuz böyle, maaşallah...
Beyaz dahlianız gerçekten çok güzel görünüyor. Diğer dahlialar da çok güzel hele o pembe olan... Yukkaların bir arada yoğunluğu çok hoş olmuş. Böyle bitki yoğunluğunu çok seviyorum. Sahilin yalnızlık fotoğrafı hüzün verici geldi. Saksılara boyadığınız çiçekler harika olmuş bayıldım. Karagöz çiçeğini yıllar önce kirada oturduğumda apartman zemininde bakkal dükkanı vardı. Dükkan önü, kaldırım yakını çıplak toprak görünüyor, her balkondan baktığımda buraya görsel bir şeyler yapmalı diye beni düşündürüp duruyordu. Babama rica ettim aldığım karagöz tohumlarını çimlendirdi. İki kasa iri çiçekli olan karagöz fidelerini, apartman önüne komşuların da yardımı ile dolu dolu diktik. Bir de coştular ki gelen geçenin teşekkür ve duasını aldım çiçekli kaldığı sürece... Ben de balkonda, elimde çayım uzun süre gururla seyrettim onları... Sizin karagözleri görünce, hatırlamış oldum. Begonyalarınız da çok güzeller. Reçelller ve turşular da yapılmış ohh oh afiyet şeker olsun. Herşey çok güzel sayın berrinb, herşey her daim gönlünüzce olsun. Kolaylıklar dilerim. Sevgiler... |
Sevgili Berrinb; enerjinize bende,hayranım. Beğonyalara bayıldım rengarnk nutkum tutuldu maaşallah.
Dahlialar harika Saksılar göz kamaştırıyor her biri ayrı güzellikte üzerindeki işlemelere hayran kaldım 10 parmagınızda 10 marifet maaşallah... Turşular yapılmış incir reçeli pek güzel olmuştur afiyetle yemeniz dileğiyle ...Herşey çok güzel herşey her daim gönlünüzce olsun. Kolaylıklar dilerim.İyiki varsınız Sevgiler... |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 250596 Eklenti 250597 |
Sayın Berrinb Hanımefendi;
Efendim, o müthiş enerjinizi, emek verdiğiniz çiçekleriniz ile sanki bizlere de bahşettiniz. Sağ olun,sağlıcakla kalın cümleten inşallah. Maşallah. Çiçeklerden farksız saksılarınız, tablolarınız vede baklava ile turşunuz.... (anında, hanım ve ben baklava dilimlenmesi ile turşu yapımı hakkında notlarımız aldık ). Yarın pazara git ve turşuluk malzeme al talimatını, sayenizde aldım efendim. Efendim, yolculuk varmış sanırım. Siz nereye giderseniz, orası neş'e ve çiçek dolar. Hain damgası yemeyi göze alarak, size bahçenizde yer açan eşiniz, evlatlarınız ve size, eşim ve ben adına saygılar, saygılar, saygılar. Allah'a emanet olun inşallah. Çiçeklerden bahsedilmedi hiç::))) |
Berrinb hanım sizde bu azim oldukça her şeyin üstesinden gelirsiniz.Bir başladınızmı bir bakmışsınızki epey yol almışsınız..Önemli olan başlayabilmek.
Ben sera bahçe konusunda hep ilkleri yaşıyorum.Şimdi kamelyanın yeri. Herşeyi planlı proğramlı yapıyorum ve sabırla devamediyorum.Yoruluyoruz fakat karşılığını gördükçe yorgunlukların hepsi yok oluyor.İnsan yeni projelere daha bir hevesle enerjiyle başlıyor. Sizdede bu ışığı görüyorum. Resim çalışmalarıma bende yeniden başlayacağım.Şu sera ve bahçe işi bittimi.Vira bismillah. Sergi için bir dizi çalışmalarım olacak.Doğa,yaşam ve tarihi eserler konusunda vs farklı çalışmalarıda denemeyi düşünüyorum. Natürmort,Enteriyör,çalışmalarım oldu.figür denemelerim azda olsa var.Soyut denemelerim de olacak.Haydi hayırlısı.Resim yapmak beni çok mutlu ediyor ve dinlendiriyor. Biraz yağlıboya zorluğu olsada akrilitle işi kurtarmaya çalışıyoruz.:) Resim dünyası ucsuz bucaksız bişey sonu yok. Renklerle oynamak yeni renkler keşfetmek,ışık oyunları insanı büyülüyor.Bu konuda hayal dünyama çok güveniyorum.Trabzonda sanat sokağında akrilik çalışması yapmayı çok istiyorum.Umarım bunu başarırım.İnsanların çalışma esnasında sizin sanatınızla ilgilenmeleri çok güzel bir duygu.Bunu müzik yaparkende yaşadım. Bu sanatın içinde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Sizin el sanatlarınızdaki çalışmalarınızı çok beğendim. İnternetten bir proğram indirdim TwistedBrush ücretsiz olanını kullanıyorum.Ücretli olanı harika fırçalara sahip.1 ay full sürümü ücretsiz kullanabiliyorsunuz birkereye mahsus.Bu proğramla bazen takılıp çok güzel çalışmalar yapabiliyorum.Boya kokusu ve kirlenme olmadan:) Buna benzer kaliteli birçok proğram var.Mesela MyPaint var tamamen ücretsiz ve full bedava.Tamindir sitesinden rahatlıkla indirebilirsiniz. Yeni çalışmalarınızda başarılar. Trabzondan saygılar selamlar. |
Berrin hanım emekleriniz güzel şeyler olarak ortaya çıkmış ellerinize sağlık
|
Yine ve her zamanki gibi her şey çok güzel ;) Yapma çiçekleriniz, turşunuz, bitkileriniz, bahçeniz, hepsi ...Enerjinize hayran olmamak mümkün değil ;) Elleriniz dert görmesin.
Sevgiler. |
Sayın mrduran...Sizi bahçelerden tanıyorum:) ..Ziyaretinizle bahçeme şeref verdiniz ve harika uslubunüzle yaptığınız beğenileriniz beni ihya etti...Önce size teşekkürlerimi sunmayı isterim:))
Görüp, beğenen,ve örnek aldığını söyleyen insanlarımız artık dünyamızda o kadar azalmışki....Bu yazınızdan sizin ne kadar mütevazi ve kendisiyle barışık ,Arif bir beyefendi olduğunuzu tahmin etmemek mümkün değil:)) Yazılarınız bana büyük bir manevi güç ve gurur verdi...Sağolunuz..Çok çok teşekkürler.... Yolculuğumuz, İstanbul daki evimize efendim...Gelir gelmez burayı da hale yola koymaya başladım...Yakında fotoğrafları ekleyeceğim.. Bende size ve sizin kadar harika bir insan olduğunu tahmin ettiğim eşinize saygılarımı ve sevgilerimi yolluyorum...Bir isteğiniz olursa başım üstüne diyorum.......Her zaman ziyaretlerinizi bekleyeceğim.........selamlar Sevgiler bizden olsun, güzel İzmir 'e ve sizlere:)) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025