![]() |
Sevgili Berrinb hocam günaydın,dün gece saat 2.47 de sulamayı bıraktım yani bırakmak zorun da kaldım hortumu tutmaktan kolum uyuştu vallahi,ancak,bu sabah erken kalkıp bahçeyi dolaşltığım da bütün bitkilerim beni gülerek selamladılar ve hep bir ağızdan günaydıııın sahip dediler tabi ki bu selamlama tüm yorgunlığumu unutturdu:)
Sevgili hocam bu mevsim en yoğun olduğumuz zaman,nazar boncuğum için zaman ayırmanız sizi sıkıntıya sokacak biliyorum hiç acele etmeyiniz lütfen,bahçemi gezeceğiniz gün benim için en mutlu günlerden biri olacak. Sevgili hocam,beni çok mutlu eden içimde ki düşüncemi söylemeden geçemeyeceğim,Zatıaliniz tüm ağaç dostlarının bahçelerini dolaşıyorsunuz ve hepimize vakit ayırıp yazıyorsunuz,bir anne düşünün ki elli tane evladına en kıymetli zamanını ayırıyor en önemlisi de sevgi dağıtımın da eşit davranıyor.:) Forum yazılarını sadece okumakla kalıp iki satır beğenilerini veya eleştirilerini yazmayan ve açılan her yeni bahçeye ''hoş geldiniz''demeyen sevgili arkadaşlar umarım Siz'i örnek alırlar,selam ve sevgilerimi yolluyorum sayın hocam. |
Sayın berrinb; Şu ekim işlerini bitirebilirsem ben de boyama işlerine el atmak istiyorum. O kadar yapılacak şey ve o kadar yarım işler var ki. Bahçede acemi olduğumdan daha el atmaya fırsat bulamıyorum. Sizleri gördükçe ben de yapmalıyım diye heyecanlanıyorum.
Maaşallah. Ne kadar maharetlisiniz. Hem reçeller oluyor. hem bahçe işleri, hem boyamalar... Darısı başıma inşallah.. Şu kulübe bir olsa önündeki sundurmada sizin masa gibi ben de otursam başına, öğlen sıcağında hem dinlenip, hem boyasam. Bir yandan da ruhumu dinlendirmiş olurum. Dediğim gibi darısı başıma inşallah... Kolay gelsin, Sevgiler... |
Ben bu güzel bahçenin sahibine merhaba dememişim birkaç gündür. Nasılsınız berrin hanımcım. Sıcaktan nefes alamıyoruz biz bizim memlekette. Eminim dur durak bilmeden güzellik peşinde koşuyorsunuzdur. Ne olur fazla yormayın kendinizi, sevgiler
|
Sayın Lilium, Beğenilerinizden mutluluk duydum.Ziyaretinize de teşekkür ederim...Tanıtım teklifinizi,bende diğer arkadaşlar gibi tabii ki yerine getireceğim.Ancak benim bilgisayar cehaletin hali hazırda devam ediyor. O cevaplamanın tarzını öğrendiğim ve işlerimin biraz hafiflediği bir boş anımda zevkle ve uzun uzun yazarım....bıkarsınız da okumaktan:)))....Benim bahçelerle ilgili hikayelerim çok boldur...Teklif ettiğinize,edeceğinize de pişman olmazsınız inşaallah.)))) Saygılar...Selamlar efendim.....
|
Sevgili Yücel ,ne kadar yorulduğunuzu anlamamak mümkün değil, o kadar büyük ve çok çeşitli bahçeyle nasıl baş edebildiğinize şaşırıyorum. Bence bu bitkileri çok sevdiğimiz için enerjileri bize mi geçiyor ne??...Ben bir yerim ağrı içinde olduğu zaman ,o kesilen rahmetli ceviz ağacıma sarılıp bir iki dakika serin gövdesine yaslanıp konuşurdum.Şimdi bazı arkadaşlar bana " Deli " diyebilirler de desinler ....Fakat o ağrının geçtiğine çok zaman tanık olmuşumdur... Siz o güzel yolunuza devam ediniz.. Nazarlığa gelince zevk duyarak yapacağımdan emin olunuz.Öyle bir cennette benim emeğim bir toz tanesi olur... Bende seni çok takdir ediyor ve seviyorum arkadaşım....Sen sağol...Bütün seven ve yazan arkadaşlarım sağolsun...Gezenler ve yazanlar bana yeter...Ben kalender meşrebim..Diye bir kanto vardır...İşte aynen öyle:)))))))))) Güldürdün beni yaaa!! İnanınız sizin gibi arkadaşlar edindiğim için çok mutluyum..Ve bu güzel insanları mutlu etmek için ne gerekirse başımla beraber yaparım......Selamlarımı ve sevgilerimi yolluyorum ...
|
Sevgili Uzaylı boyalar ve müzik insanı dinlendirir...Tavsiye ederim...Sizin bahçeleriniz geniş olduğu için birkaç köşeyi bu tip aksesuarlarla çok güzel yerlere çevirebilirsiniz...Önce yerini saptayın, evinize yakın köşeleri bu tip güzelliklerle süsleyin derim.. Varendanıza üç dört adet çiçekli tür sarmaşıkları sardırın...Bence sarmaşıkları şimdiden dikin ,çünkü ancak büyürler.Demirden bir sundurma tavsiye ederim, çünkü ahşap çok bakıp gerektiriyor..Demiri dört beş senede bir boyarsanız ,hiç birşey olmaz... Çok yakında sizi varendanızda oturup boya yaparken görmek dileğiyle ..Selamlar sevgiler canım....sağolun....
|
Sevgili Sevim.K Sizi gördüğüme sevindim ,ben de sizi sık sık görmeye alıştım.Gözlerim arıyor... Bizim buralarda çok sıcak ..Dün akşam beklediğimiz oldu bayağı kötü bir şekilde sallandık....Tekirdağ önlerinde Marmara açıklarında ki 5 küsürlük deprem bize çok yakın olduğu için varendadan kendimi kuma zor attım...Gece de burada Marmara Ereğlisindeki Doğalgaz tesisleri gazı dışarı çıkarıp meşale gibi yakmaya başladılar. Hafif sarsıntılar devam ediyordu..2l senedir buradayım hiç böyle gazı havada yaktıklarını görmemiştim...Herhalde kötü bir durum olacakda boşaltım yapılıyor diye sabaha kadar uyumadık...Kötü bir gece geçirdik. Tanrı cümlemizi bu afetten korusun...Selamlar Sevgiler arkadaşım...
|
Geçmiş olsun berrin hanımcım bende sabah öğrendim. Beş küsür gerçekten şiddetliymiş büyük korku atlatmışsınız.
Aşırı basınç olur patlamaya yol açarsa diyemi boşalttılar acaba depo tümüyle doluysa. Her neyse yinede ucuz atlatılmış diyelim. Deprem kuşağında yaşıyoruz. Bu tür felaketler hep oluyor yine olacak. Tanrı daha büyüklerinden hepimizi korusun. Sevgilerimle |
Sevgili Sevim.K teşekkürler arkadaşım...
|
Alıntı:
Geçmiş olsun, yaz ve sıcak denince üst üste gelen olaylardan dolayı herhalde, korkar oldum artık. Sizi epey korkutmuş, Allah beterinden saklasın. |
Sevgili Mandalinci, haklısınız çoğunlukla çok bunaltıcı sıcaklarda ,bende korkuyla birşeyler bekliyorum.Tanrı cümlemizi kötüsünden korusun , çok teşekkür ederim. Sağolunuz...
|
İpek çiçekleri ile başlayalım,çünkü çok keyifliler....
5 Eklenti(ler)
|
Güller tek tük açıyorlar...Sıcaktan bunaldılar...
5 Eklenti(ler)
|
Bu sene aldığım hosta açtı.Alınan tohumdan cinyalar....Küçük yer karanfili...
5 Eklenti(ler)
|
Boyanan lastiklere dikilecek çiçekler..Sarmaşik gül ve fuller yine açıyor...
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Yazlıktaki 2 saksı ful bu sene ikinci defa açtılar.İstanbuldakiler ne alemde bilemiyorum..Yazlıktaki küpelerin pek keyfi yok tek tük açıyor ve yapraklarda kararma oluyor.Katmerli petunyalardan da iyi netice alamadım. Cam güzelleri gibi onlardada dipten kuruma ve sararmalar oldu.Bu ilk defa başıma geldi Bu sene saksı topraklarını değiştirirken fazlamı gübre koydum acaba diye düşünüyorum....
|
Latinlerin yaprakları kuruyor,sıcaktan keyifli değiller.Dahlialar açmaya devam ediyor
5 Eklenti(ler)
|
Kırmızı,ve rubiler çok açtı,beyaz ve pembeler yeni yeni başladılar..
5 Eklenti(ler)
|
Dereotu tohum yaptı,Ananasları diktim!!..Lastikler şenlendi..Altın çilek...
5 Eklenti(ler)
|
Zengardenin cinyaları,katmerli çıktı.Ve komşunun erikleri....
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili Ligustrum a..Benimki açmadı daha,köydeki ağaçları ekledim.
5 Eklenti(ler)
|
Yazlıktaki gül ibrişim ağacım senelerdir büyümedi.Yukkaların içinde kaldığından mıdır nedir.boyu ancak l50 cm. de kaldı,geçen sene birhayli çiçeklenmişti...Bu sene bir iki tomurcuğunun gözüne bakıyorum, ama nafile ...Velhasılı ya yerini beğenmedi veya başka bir sorun olmalı . Köy meydanındaki susuz gübresiz Gülibrişimlere bakarmısınız Tanrı aşkına ....Ben nasıl saçımı başımı yolmayayım bu manzara karşısında:)))))))...Nispet yapıyorlar gibi harika açmışlar...bende resimlerini bari çekip ekleyeyim.....
|
Tamirhane gülleri..Harika açmışlardı..Çiğ köftede Mavikartal5 e aç kalmasın bu defa..
5 Eklenti(ler)
|
Glayöller açıyor...Ve arka bahçenin dahliaları....
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Hosta üç başak oldu...Güller lastikleri çok sevdiler .Açıyorlar..
5 Eklenti(ler)
|
Arka yan bahçe,benim cinyalarım ve çam ağacındaki kuş evi..
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçenin halleri......Ön bahçenin kuşları....
5 Eklenti(ler)
|
Önbahçedeki Gülibrişime bakar mısınız..Kuşlar bile hayretler içinde :))))
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025