agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   berrinb / bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24030.htm)

günebakan 28-07-2011 21:52

Sevgili Berrinbb dahlialar,cinnialar hepsi de harika ama kum çiçekleri ayrı bir güzel. Elleriniz sağlık:) Neyse sıcaklar biraz hafifledi herhal de Beylikdüzü'nün havası ile Silivri'nin havası aynıdır:)

ciceksever70 29-07-2011 07:27

Berrin hanim gecmis olsun deprem mesajinizi yeni gördüm. Bahceniz renk cümbüsü yapiyor masallah, cok seviyorum böyle cicekler icindeki hallerini bahcelerin. Yaptiginiz saksiliklar ciceklerle kendilerini daha iyi göstermisler elinize saglik. Nazar boncuklu cok cok güzel. Hangi birini övecegimi sasirdim. Bu yil ben de ilk kez zinnia yetistirdim cok memnun kaldim, hem kolay ve firesiz cimlendi, hem de uzun zaman cicekli kaliyor. Tohum almayi becerebilirsem alacagim yoksa burada baska renkleri de satiliyor önümüzdeki yaz tekrar ekecegim. Benimkiler saksida olmasina ragmen cok güzel gelistiler. Üstelik saksilar da cok büyük degil. Sevgiyle kalin...

Hülya 29-07-2011 10:25

Birde İstanbuldaki bahçemde kadife fidelerimde başıma geldi...Bir gecede bütün fideler ışınlanmış gibi yok oldular...Salyangoz taze fide düşmanı dır..Size de Cinya tohumu yollayabilirim; arzu ederseniz....selamlar ....[/QUOTE]

Berrin Hanım merhaba
Siz yine de şanslısınız, bizim yaşadığımız şu günler çiçeklerimiz ölmemek için çok zorlanıyorlar. O kadar sıcak var ki!!! Hele balkonda olanlar .Kıyamam adeta pişiyorlar güneşte.
Kadife çiçeği bende bir ay önce epeyce alıp bahçeye dikmiştim.Sabah kalktığımda ,,yoklardı.İlk defa böyle birşeyle karşılaştım.Salyangozlar ziyafet çekmiş gece.Hepsini bitirmişler.Bir gün bile seyredemedim.
Bahçeniz rengarenk,nazar değmesin diyeceğim ama.Sizin çokk güzel bir nazarlığınız var zaten.Ellerinize sağlık.
Güzel günler.Bol renkli ve mis kokulu..:)

ar_da 30-07-2011 01:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 841629)
Sayın ar da hoşgeldiniz..Benim cinya hastalığım vardır eskiden beri çok severim bu çiçeği...Geçen sene ektiğim tohumlar dan mayıs sonunda çıkan bütün iki yaprak fideleri salyangozlar yiyip tüketmişler ve ben yazlığa geldiğimde donup kaldım...ne kadar sinirlendiğimi tahmin edemezsiniz.Komşulara dağıttığım tohumların fidelerinden bunları tekrar ürettim ,bir kaç pakette hazır tohum aldım. Birde İstanbuldaki bahçemde kadife fidelerimde başıma geldi...Bir gecede bütün fideler ışınlanmış gibi yok oldular...Salyangoz taze fide düşmanı dır..Size de Cinya tohumu yollayabilirim; arzu ederseniz....selamlar ....

sevgili berrinb, ilgilenip tohum göndermek istemenize çok sevindim çok teşekkür ederim. Size zahmet vermek istemem çevremdeki arkadaşlarımdan temin etmeye çalışacağım, olmazsa size müracaat ederim.

berrinb 30-07-2011 16:03

Sevgili Günebakan,beğenileriniz için teşekkür ederim..İst. Beylikdüzünde ikamet ettiğinize memnun oldum.. Ama bu hafta yine İstanbul ve burası felaket sıcak ve nem oranı çok yüksek ...zaten İstanbulluları rahatsız eden de nem oranı..Selamlar.....

berrinb 30-07-2011 16:09

Sevgili Çiçeksever70 ,ziyaretine memnun oldum...O kapkara varili ne yapayım diye düşünürken , bu sıcaklarda fazla uğraşmamak için en kolayı nazarlık şekilleri aklıma geldi. Daha güzel desen de konulabilirdi, fakat bu havada bahçede uğraşmak biraz zor oluyor....Cinya tohumlarını çiçekleri üzerinde kurumaya yüz tuttuğunda koparıp kuru bir yerde saklayın ,o kadar..Arzu ederseniz bende size cinya tohumu yollarım...Toprağa seyrek dikilidiğinde 1 metreye yakın küçük ağaç kadarda büyürler.Bol su isterler...ben bu çiçeği çok seviyorum.Kolay ama çok güzel ve gösterişli kasıma kadarda açıyor.. Selamlar sevgiler....

berrinb 30-07-2011 16:17

Sayın Farezya tabii ki İzmir in sıcağı daha fazladır.Çocukluğumun çok zamanları orada geçtiği için o sıcakları iyi bilirim.Ama bütün güzel kokulu ve nadide çiçekler de orda yetişir.Bu bakımdan çok şanslısınız.Mesela fuller,yaseminler,selluka ,donma tehlikesi olmadan bahçelerde rahat şekilde yetiştirilir...Kadife çiçeğini ve taze iki yapraklı fidelerin salyongozların iştahını kabarttığı doğru, ama ilaçlar veya zararsız maddelerle uzaklaşabiliyorlar..Artık bizde öyle yapacağız.Toplayıp atmakla baş olacak gibi değiller çünkü....Beğenilerinize teşekkür ederim...selamlar sevgiler güzel İzmir e ve size......

berrinb 30-07-2011 16:19

Sevgili ar da istediğinizde ben size cinya tohumu yollayabilirim...Sevgiler selamlar ......

mavikartal5 30-07-2011 20:28

sayın berrinb hocam,
sayın yusuf yalçın'ın bahçesinden sonra sizin bahçeye girdim gizlice. o güzelim domateslerden yedim. haa, ekmeğim de yanımdaydı sizin bahçeye girerken. eşiniz çay almaya giderken kaktüslerin meyvesinden ve armutlardan da yedim haberiniz olsun.
saygılar

ligustrum 30-07-2011 21:39

Sayın berrinb;Gülibişimler bu kadar mı sahne alacaklar? gümbür gümbür gülibişim göreceğimi sanıyordum. "Morsalkım ve Gülibişim benim imzam" demiştiniz
Her gün bir gülibişim ağacının önünden geçiyorum ve sizi anıyorum, ağacın o güzel çiçeklerini gördükçe..
Ama artık çiçekleri dökülmeye başladı!
Sizden bekledim ha bugün ha yarım, Gülibişim resimlerini.
Morsalkımın güzelliğini doyurucu olarak sayenizde gördük. Gülibişimin yaprak ve çiçek güzelliğini de doya doya görmek isteğimizdir.
Sitem gibi gözüksede rica kabul edelim mi?
Sağlıklı günler dilerim.

ciceksever70 31-07-2011 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 842243)
Sevgili Çiçeksever70 ,ziyaretine memnun oldum...O kapkara varili ne yapayım diye düşünürken , bu sıcaklarda fazla uğraşmamak için en kolayı nazarlık şekilleri aklıma geldi. Daha güzel desen de konulabilirdi, fakat bu havada bahçede uğraşmak biraz zor oluyor....Cinya tohumlarını çiçekleri üzerinde kurumaya yüz tuttuğunda koparıp kuru bir yerde saklayın ,o kadar..Arzu ederseniz bende size cinya tohumu yollarım...Toprağa seyrek dikilidiğinde 1 metreye yakın küçük ağaç kadarda büyürler.Bol su isterler...ben bu çiçeği çok seviyorum.Kolay ama çok güzel ve gösterişli kasıma kadarda açıyor.. Selamlar sevgiler....

Berrin hanim acali neredeyse bir ayi gecti daha hic bir cicegi kurumadi acik pembe idi simdi koyu pembeye döndüler. Uzun süre cicegi üstünde kalan bitkileri cok seviyorum. Agustos ayimin cogu nasil olsa evde gececek o arada kuruyup tohumluk hale gelirler diye umuyorum. Burada zaten satiliyor her rengi ancak insan yine de kendi yetistirdiginden tohum toplayinca mutlu oluyor. Sevgiler.

zenfree 31-07-2011 08:43

Berrin Hanım bahçenizdeki güzellikleri hayranlıkla takip ediyorum. Ellerinize sağlık. Sağlık ve mutlulukla tadını çıkarmanızı temenni ediyorum.:)

mandalinci 31-07-2011 09:15

Sn. berrinb,

Bayılıyorum bahçenize, eliniz devamlı çiçeklerin üstünde, her defasında yeni bir güzellik keşfediyorum.

Ben de habire birşeyleri boyamaya bayılrım ama bidon boyamak hiç aklıma gelmemişti, harikalar yaratmışsınız yine, lastikler de öyle güzel ve cıvıl cıvıllar ki.

İnşallah bayramdan sonra İzmir'e ev taşıma işim gerçekleşecek, ben de bahçeye dalacağım. Bu sıcakta hiç bir şey yapılamıyor.

Sizlerin bahçelerine bakıp avunuyorum, herşey her zaman ki gibi çok güzel, ellerinize sağlık.

berrinb 31-07-2011 12:54

Sevgili mavi kartal5 ben sizin için Silivri Maxi nin çiğ köftecisini eklemiştim.:))) nasıl oldu da o canım çiğ köfte gözünüzden kaçtı??... Yoksa sevmez misiniz.:))))) Bundan böyle her resim ekleme seansında sizin için bahçede bir evden yapılmış yiyecek bulunduracağıma söz veriyorum. Bayramda da ev baklavası yemeye buyrun...Benim ev baklavam 40 yufkalık ve tek tek eski usul açılır...Umarım beğenirsiniz :))))))

berrinb 31-07-2011 13:03

Sevgili Ligustrum... evet mor salkım ve gül ibrişim benim imzam olmuştur.Şöyleki eşim inşaatçı olduğu için yapılan bütün meskenlerin bahçesinde bu ikiliyi ben bizzat baahçelere ellerimle diktim...Fakat çoğu satıldığı için resimleyemiyorum. Şu anda çocukların binasında ,İstanbuldaki ikamet ettiğim evin arka bahçesinde ve yazlıkta var...Yazlıktakini l0 senedir bir mümkün büyütemedim. yerini sevmedi çünkü bahçe yukkaları onu kökte boğdular...Her sene iki üç çiçek zor açıyor...Beylerbeyindekini resimlediğimde sizde üzüleceksiniz,geçen hafta gittiğimde eşimin her sene olduğu gibi Büyük gülibrişimi kestiğini esefle gördüm çiçek filan hakgetire tabii...Ben yazlıkta iken televizyon antenini kapatıyor diyerek ,infaz etmiş...İki tane kendiliğinden çıkan gülibrişim fidanları da açmamışlardı. Bu sebeble bu sözümü yerine getiremedim.:(( Çok üzgünüm......Selamlar sevgiler arkadaşım............bbb.....

berrinb 31-07-2011 13:09

Sevgili çiçeksever70 ,cinyalar havalar soğuyuncaya kadar çiçeklenmeye devam eder ve fidan gibi olurlar..Kasım da bile yazlığa geldiğimde kuruyanları tohumluk topladığım olmuştur....Satın alınan tohumlardan çoğu zaman ne çıkacağı meçhul oluyor. Bu sene ben Zengarden den çok sukutu hayale uğradığımıda açıkça söyleyebilirim...Mor datula, kırmızı çarkıfelek, gösterdiğim itimama rağmen ,hiçbir şekilde bana cevap vermediler:)) ne yapalım sağlık olsun..seneye başka firmalardan deneyeceğim.....Selamlar.Sevgiler .....

berrinb 31-07-2011 13:10

Sevgili Zenfree hoşgeldiniz, beğenileriniz beni mutlu ediyor.Yine beklerim....sevgiler ve selamlar....

berrinb 31-07-2011 13:15

Sevgili mandalinci,dün akşam bende sizin bahçenizde idim...Yazmaya elin varmadı...İzmir e taşınacağınızı duyunca ,içim buruldu....Tabii ki bahçe adına üzüntümden... Sağlık olsun...İzmir çok güzel bir ilimiz, her bakımdan ,daha mutlu olacağınıza inanıyorum....İnşaallah oradaki bahçelerinizi sergilersiniz de bizde İzmir havasını bol bol almış oluruz...Sonbaharda dahada havalar bahçe bakımı için müsait oluyor...Yeni bahçenizde rahat çalışmak için ideal bir mevsim....Neler yapacağınızı merakla takipteyim....sevgiler ve selamlarımı gönderiyorum.......

Adil 31-07-2011 18:55

Sayın Berrinb.
Olimpiyatlar,yayla gezisi derken hobi bahçeme ara vermek zorunda kaldım.Yeniden işe koyulduk.İlk işim siz değerli dostlarımı ziyaret etmek oldu.Yine berrinb hanımdan resitaller izlemeye başladık.Gerçekten yaptığınız işi sevdiğiniz kendini çok belli ediyor.Çiçekleriniz ve bahçenizle mutlu sağlıklı güzel günler diliyorum.:)
Trabzondan saygılar selamlar.

sevim.K 01-08-2011 04:25

Günaydın. Güzel günlerimiz, hayırlı ramazanlarımız olsun. Bahçeniz her zamanki gibi güzel sizde güzelsiniz. Sağlığınızda yerindedir umarım sıcaklar yoruyor insanı. Dikkat ediyorsunuz değil mi? Sevgiler

Periş 01-08-2011 07:15

Sevgili Berrin hayırlı ramazanlar geçirmeniz dileğiyle sevgiler selamlar ...

Adil 01-08-2011 08:41

Sayın berrinb.
Hayırlı Ramazanlar.
Trabzon ve Rize den ışık hızıyla geçip çiçeklerle bahçelerle selamınızı iletmişsiniz.Aleykümselam.:)
Bir çayımızı içseydiniz bari.Dünya ticaret merkezine 2 km mesafedeyiz.Köyümüz sahil köyüdür.Kaşüstü beldesi.
Bir başka zaman İnşallah bekleriz.
Saygılar selamlar.

berrinb 03-08-2011 11:15

Sevgili Adil, ziyaretlerine teşekkür ederim.Hobi bahçendeki çalışmaların bir hayli zor olmalı.Çiçek ve bitkilere zarar vermeden kalıp yapıp beton dökmenin ne kadar dikkat ve emek isteyen bir iş olduğunu çok iyi anlıyorum.Resimlerinizden anladığım kadarı ile hiçbir zayiat vermemişsiniz.Kutlarım sizi....Sahur gezisinde çayınızı içemedim ama ,belki bir gün sahiden gelip içerim....Selamlar sevgiler .....

berrinb 03-08-2011 11:18

Sevgili Sevim.K size de hayırlı Ramazanlar dilerim.dilekleriniz için teşekkürler.Burada hava çok sıcak ve nemli,neyse ne yapalım sayılı günler bunlar....sonra da bu sıcakları çok arayacağız:)) öğle saatleri bahçeye çıkmamaya çalışıyorum..Selamlar ,sevgiler,sakarya ya ve size......

berrinb 03-08-2011 11:19

Perişciğim bende size hayırlı ramazanlar diyorum...Teşekkürler canım sağolun....

Periş 03-08-2011 18:34

Sevgili Berrin bugün göndermiş olduğun kargo geldi uzaktan çok güzel görünüyordu yakından dahada güzelmiş el emeğiniz olan bu saksılara bayıldım inan çok mutlu oldum yüreğinizin güzelliğini yansıtmış sağol ellerine o güzel yüreğine sağlık iyiki varsın sevgiler...

berrinb 03-08-2011 20:15

Güle güle kullanın,yanlız direkt olarak çiçek dikmeyiniz saksı kabı olarak kullanmanızı tavsiye ederim...daha çok da kaktüslerde .....Siz de iyiki varsınız ...teşekkürler sevgiler...

mavikartal5 03-08-2011 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 842474)
Sevgili mavi kartal5 ben sizin için Silivri Maxi nin çiğ köftecisini eklemiştim.:))) nasıl oldu da o canım çiğ köfte gözünüzden kaçtı??... Yoksa sevmez misiniz.:))))) Bundan böyle her resim ekleme seansında sizin için bahçede bir evden yapılmış yiyecek bulunduracağıma söz veriyorum. Bayramda da ev baklavası yemeye buyrun...Benim ev baklavam 40 yufkalık ve tek tek eski usul açılır...Umarım beğenirsiniz :))))))

sayın berrinb hocam,
bahçenizdeki yiyecekler bana yeterli fazlasına ihtiyacım yok. ektikleriniz gerçekten bana yetiyor. zaten sürekli ekmeğimle birlikte geziyorum bahçeleri fırsat buldukça.:D
saygılar

berrinb 03-08-2011 23:46

Sevgili mavikartal5 hoşgeldiniz...Böyle misafire can kurban ...Bulduğunuzla yetinip armut ve erikle doyabiliyrsanız ne mutlu size :))) Ama ben gelen misafirlerime elimden geldiğince bir şeyler ikram etmesini severim,her Türk kadını gibi....Siz yine de ekmeğinizi alıp gelin,bakarsınız evde olmayız :))) En azından aç kalmazsınız:)) sevgiler İzmir e ve size...........bbb..bb

berrinb 03-08-2011 23:51

Sevgili arkadaşlar bir kaç evvel yazlıktaki bir komşumun cenaze töreni için İstanbul a gitmek durumunda kaldım...O arada eve bir uğrayıp bir iki kare çekmek ve bahçelere bir göz atmak istedim...Bahçe ön lü arkalı, amazon ormanlarına dönmüş...Kapıcı sadece suluyor. ne otunu yolan var,nede kuruları toparlayıp fazlalıkları kesen.... Fakat ancak 2 saate yakın bir zaman kalabildiğim için ancak birkaç tohum aldım ...ön tarhların içi ot dolmuş...Osmanlı çimi adeta yok olmuş otların arasında ,biraz onları temizledim....Fakat olacak gibi değildi...bahçıvanı çağırın deyip bıraktım..Şimdi İstanbul yolculuğumdan kareleri sizinle paylaşacağım.....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025