![]() |
Birinci köprüden geçerken sizler için çektiğim boğaz manzaraları...
5 Eklenti(ler)
|
Beylerbeyi ne ve bizim bahçenin girişi ...Ortancalar susuz kalmış...
5 Eklenti(ler)
|
Sedef çiçekleri kurumuş ,tohumların çoğu yerde.Birazını toplayabildim...
5 Eklenti(ler)
|
Büyük gülibrişim yine infaza uğramış:((. İki küçük fidanlar sağlam... ve Sarılar....
5 Eklenti(ler)
|
Büyük gülibrişim ağacımın boyunun kesildiğini gördüm 4. resimde görünüyor...Sebeb de çanak anteni kapatıyormuş...çiçek açamadan doğranmış...Çok üzüldüm...kendi tohumundan çıkan iki adet küçük fidanlar duruyor .Maalesef onlarda da hiç çiçek yoktu...Bahçe otlardan ve ağaçların büyümesinden amazonlara dönmüştü...vakit kısıtlı olduğu için pek bir şey yapamadım ..Artık Bekir efendiye bıraktık işi......
|
Sarılar, dahlialar ve ortancalar keyifli....
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili berrinb, ortancaların maşallahı var. Büyük gülibrişim ağacının kesilmesine ise, çok üzüldüm. Neyse ki iki fidan daha varmış. Bence kazaya kurban gitmeden hepsini korumaya alın. Sevgiler...
|
Dahlialar otların içinde kalmış...Yarım günlük işi vardı .....
5 Eklenti(ler)
|
İsmini bilmediğim çiçek başak vermiş...Acem coşmuş da coşmuş...
5 Eklenti(ler)
|
Eski ve yeni limonlar..Küpeler... Sakızlar ...
5 Eklenti(ler)
|
Ön taraf da arkadan beter bir vaziyette ..Çok üzgünüm..
5 Eklenti(ler)
|
Şu rezalete bakar mısınız..Bakarsan bağ,bakmazsan dağ olur misali.......
5 Eklenti(ler)
|
Kalebodur un duvarı kaplanmaya az kalmış..Ah ah sizi görmesinler ...Kesecekler:(((
5 Eklenti(ler)
|
Ön tarafta Clematis ve ortancalar keyifliydi clematisin boyu 3m.yi bulmuş...
5 Eklenti(ler)
|
Bu rezaleti ancak bu şekilde telafi edeceğimi düşünerek size biraz denizden kareler..
5 Eklenti(ler)
|
Saksılar cam güzelleri küskün ...Mineler açmış....
5 Eklenti(ler)
|
İstanbul seyahatim üzücü geçti ,zaten 20 senelik komşu teyzenin vefatına gitmiştim.Cenazeye yetişmek içinde bahçede ancak resim çekip bir iki çok kıymetli olan çiçeklerin diplerini temizleyebildim..Hava çok rüzgarlı ve sıcaktı.Deniz tarafı uçuyordu ...Böyle anlarda orada zaten hiçbir iş yapılmazdı..Ve akşamüzeri yazlığa döndük...
|
Sayın Berrin hocam Türkçe ismi ayı pençesi;)
|
Sevgili Yücel sağol,gecenin üçünde l0 senelik çiçeğimin isminin Ayı pençesi olduğunu sayende öğrendim...Çok teşekkürler sevgili arkadaşım...Herhalde bahçe sulaması yeni bitti ..Biraz dinlenirken benim bahçeye girdin:)) ...Senin bahçen de sulamayla bitecek gibi değil Tanrı kuvvet versin...Vallahi çok enerjik bir insansın da başa çıkıyorsun....Sevgiler ...iyi geceler.....
|
Sevgili Berrin ortancalar sarılar küpeliler harika görünüyor bahçenin durumuna çok üzüldüm :(bu arada komşunuzun cenazesi için başınız sağolsun denizden kareler çok güzel sizin ilgilendiğiniz gibi çiçeklerle kimse ilgilenemez tabi ama toparlanır bence üzülmeyin anteni kapatıyor diye gülibrişim ağacının kesilmesine çok üzüldüm:( sağlık olsun sevgili SDurul un dedigi gibi diger iki fidanı korumaya alın;) 862. 4. fotoğrafdaki çiçek soğanlarımı acaba:confused: tanrı sizede güç kuvvet versin ...Sevgiler...:p:p
|
Sevgili S.Durul resim ekleme telaşından arada kaldığınız için görememişim.Periş in yazısında fark ettim....teşekkür ederim,ziyaretine..Büyük gülibrişim iki senede bir ben yokken böyle infaza uğrar...Beklediğim başıma gelmiş..Kesile kesile gövdesi kalınlaştı zavallının. O da inadına inadına tohumlarını atmış umulmayan yerlerde fidanlar oluştu...Yani ben bu bahçeden gitmeyeaceğim diyor gibi:)))))....Korumaya almak imkansız...Yazın ben İstanbulda değilim.....
|
Sevgili Periş teşekkür ederim taziyelerin için sağol...Bahçıvan arkadaş temizleyip budama yapacak....Bende eylül den sonra yine istediğim şekli veririm ...862/ 4 dekiler nergis soğanlarıydı.kurusunlar diyerek bırakmıştım..Onları da bir kese kağıdının içine toplayıp aldım o gün... Sevgiler selamlar.....
|
Her zamanki gibi herşey çok güzel ama ortancalar bir başka güzel.
Ellerinize emeklerinize sağlık. Selam ve Sevgiler |
Sevgili berrinb komşunuz için üzüdüm allah rahmet etsin. Bahçenin hali gerçekten perişan.Bir hevesle yetiştirilen çiçekler böyle boynunu büküp melül melül bakmıyorlarmı işte o zaman insanın içi cızzz ediyor. Sağık olsun genede ohalde yaşıyorlar. Ortancalar buhaliyle bile güzeller. Sevgilerimle...
|
Sevgili Cetasule ziyaretine ve güzel dileklerine teşekkürler...Evet bahçede göz alıcı birtek ortancalar kalmış,Ne yapalım eylül sonu düzeltirim artık...Sağlık olsun.Bakarsan bağ, bakmazsan dağ oluyor....
|
sevgili Fatma sunay teşekkür ederim. Komşu teyzeye hep üzüldük.Senelerce onun varlığına alışmıştım ben...Dünya böyle fani işte....Bahçesi , çiçekleri, herşeyi öylece kaldı...Rahmetli de çok meraklıydı,bahçeye kendi yapmaya çalışırdı, son zamana kadar.Böyle durumları görünce de insan herşeyden soğuyor...Bu uğraşlarımız boşuna mı ne :(((... Sevgiler selamlar arkadaşım...
|
Bu yaz yazlıkta Mayıs ayı ortalarında her sene cam güzeli edindiğim saksılara dikilen cam güzelleri tahmimen 70 küsur kadardı . gü gün hepsi , toprak seviyesinden çürüme yapıp bittiler...Topraklarını değiştirdiğim halde böyle oldu.... Daha sonra aynı yerlere katmerli petunyalar aldım, hemen hemen aynı sayıya yakındılar onlarında yarısı kaldı yarısı bitti...Latinleri tohumdan yetiştirdim.Çok güzel uzadılar ve büyüyüp hacimlendiler...Fakat temmuz ortalarından itibaren yapraklarda bir kuruma ve ölme başladı adeta can çekişir durumları var şu anda ...Böylesi başıma hiç gelmemişti...Her gece sulanıyorlar...Ne olabilir..Bu yazımı okuyan arkadaşlardan ricam ,beni aydınlatabilirlermi acaba ??....
|
Misafir Tekir,kuşları göz hapsine almış...Gece ateşte patates partisi.....
5 Eklenti(ler)
|
Gardenyalar çiçeklendi...Begonyalar...ve Mor menekşe çok keyifli...
5 Eklenti(ler)
|
Tohumdan yetişen sardunya...Ve Soğan begonyaları.....
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025