![]() |
Sevgili Benfakir, resimlerden aldığınız mutluluğa sevindim...Tahminim önceleri sizin yaşadığınız bir semt te bulunuyorum....:) Selam ve sevgiler...:))
|
Alıntı:
Bende eğitim için istanbulda kaldım ve 4 yıl Üsküdar-Beşiktaş vapurunu kullandım. O yüzden bana da boğazın bu resimleri çok iyi geldi. Nostalji yaptım biraz. |
1 Eklenti(ler)
Bunun zevki bir başka olur
Afiyet olsun kardeşim. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 360859
Sevgili hemşerim Kaptanzst.Sizi bir kuru çay ile ağırlamak olurmu ??? Buraya kadar gelipde hamsi tava yemeden gitmek olmaazzz...:))) Buyrunuz , afiyetler olsun......:)) |
Manzaralar harika ama en güzel manzarada bana göre bir bardak çay. Kış ayına çay çok yakışıyor. Allah size huzurlu yaşam nasip eylesin
|
Ellerine sağlık kardeşim. Her zamanki gibi süpersiniz.
Sabah sabah kahvaltıyı beklerken doydum:p Hamsinin zamanı olmuyor, kahvaltıda öğlen akşam hiç fark etmiyor. Çay ile süper gidiyor... Bol güneşli günler.. |
Sıra sıra dizerek
Kızart oni tavada Bak ki ondaki lezzet Varmidur baklavada.:D:D:D Yanında bir baş soğan , limon,salata. Afiyet olsun denir, Hastayı bağlar hayata.. |
sayın berrin hanım bu yaz sadece bir günlüğüne istanbula geldim çok kalabalıktık istediğim gibi gezemedim ama gezebildiğim yerlere bayıldım
sizin bu manzaralarla derdimi deştiniz neyse 15 güne kadar iş için tekrar geleceğim o zaman yine kısada olsa gezebileceğim çok şanslısınız siz hep ordasınız artık bizi bu manzaralardan mahrum etmeyin lütfen saygılar |
Sayın FKY100 hoşgeldiniz...Boğaz hattında kaptanlık yaptıysanız mutlaka yolcunuz olmuşumdur...Ne mutlu bize bir Kaptan arkadaşımız daha olduğunu öğrendim...:)
Arada bu nostaljilerinize yine katkılarda bulunacağım...selam ve sevgiler..:)) |
Sayın seyfi0505,kapalı havalarda deniz manzaraları görüntüleri pek iç açıcı olmamakla beraber ,yinede bğeninize mutlu oldum...:)
Çay olayı kış yaz devam eder ...Ben yaz aylarında da çok çay içerim...:))Yine beklerim selam ve sevgiler.....:) |
Sevgili Kaptan zst...Bende hamsiyi tanımaz iken artık alıştım...Ve hamsili pilavı da çok güzel yapmaya ve sevmeye başladım.. sadece hamsi tavasını yani daire şeklinde dizipte , kapaktan ters yüz etmeyi hala daha ağzıma yüzüme bulaştırıyorum....Birde lahana çorbası ve kesme eriştenizin tavasını kesinlikle öğrenemedim....:))
Her defasında suçlu olurum... 37 senedir olmadı gitti....:)) Vallahi kendimi ayıplıyorum bazen..:)) Ama fasulye turşu kavurmasını ilk defa bu sene tattım..veee bayıldıımmm..Diyebilirim.... Ayy ben ne kadar geç kalmışım bu lezzeti keşfetmek ile dediğimde, etrafımdakiler de bende biir hayli güldük...:) Selam ve sevgiler hemşerim....:) |
Sevgili Adil, güzel şiiriniz için teşekkürler....Gerçekten haklı bir mani ...Eğer zamanında yenirse çok lezzetli bir balık.... Ama Lüfer ve palamut u boşverelim de...Bizim Gelibolu Sardalyemizi de yabana atmayalım yaniiii....:))))
Vallahi şimdi gece gece Tuzlu sardalye konservesi aklıma düştü...:)) Şöyle harika bir yeşil salata ve roka, tere veya patatesli salata ile bol limonlu nasıl olur...??? Temmuz ayında bizim sardalyenin içini hiç temizlemeden yapılan ızgarasının tadını yiyen unutamaz...:)) İnanmayanlar Gelibolu nun Sardalye festivaline gidip, sokakta kurulan ocaklardan tatsınlar...Veya doyarak yesinler...harikadır... İyi reklamını yaptım sardalye nin....:)) selam ve sevgiler kardeşim...:) |
Sevgili tuya, İstanbul ; gezip ve görmek için harika bir şehir...Ama sürekli yaşamak için ,bazı şartları çekilmeyecek halde şu senelerde....Bazen 20km yere 4-5 saatte varamaz , arabanızın içinde egzoz gazlarının içinde hapis cezasına çarpılır ve ya ter döker ****veya donarsınız...:)
Eğer yanınızda sigaranız bittiyse veya oyalanacak birşeyinizde yoksa artık seyreyleyiniz siz berrinbb deki feryadı...:)))) İnsan ilişkileride çok zayıflamış durumda....Sokakta bayılan bir kişiye dahi yardımcı olmaya korkar hale gelindi...Kimse kimseyi tanımaz...Bazen aynı binadakileri dahi....:) Geceleri her semte rahat gidemezsiniz...Daha bir sürü bunalımlar..... Ben Gelibolu veya Silivride olduğumda çok daha rahatım...Her ihtiyacımızı, yürüyüş yaparak dahi giderebiliyoum... Sizler şanslısınız diyorum...Yine gezmelere geliniz İstanbulu...:)) Ben sizlere bol bol manzaralar paylaşacağıma söz veriyorum...selam ve Sevgili Afyon a....:)) |
Aralık ayı ortalarında bahçelerden görüntüler..
4 Eklenti(ler)
Eklenti 362648
Eklenti 362649 Kurumş olan lilyum soğanlarının bazıları yeniden canlandılar.... Eklenti 362650 Açelyalar da soğuktan nasibini aldı..Çok keyifsizler... Eklenti 362651 |
Bu sezon açelyalar sararıp, dökülerek açmaya çalışıyorlar..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 362652
Eklenti 362653 Aralık ayı ortalarında acemin yaprakları iyice döküldüler... Eklenti 362654 Eklenti 362655 Deniz suyu bu bölüme çok zarar veriyor...Dikilen çoğu bitki ölüyor... Eklenti 362656 |
Aralık ayı ortalarında deniz ve rıhtım martıları....
4 Eklenti(ler)
|
Asma ve acem borusunun son yaprakları......
4 Eklenti(ler)
Eklenti 362661
Herdem yeşil hedera...... Eklenti 362662 Ve arap yasemini ...:) Eklenti 362663 Bu yasemin arka bahçede , 15 senedir kış ve dona dayanıklılığını ispat etmiştir...Geçen baharda aldığım bu yasemini ,saksılarını toprağa gömdük ama yinede don olursa korunacağından şüpheliyim...Bauhaus dan koruma örtüleri aldım...Çok soğuklarda tüm bitkiyi sarmayı düşünüyorum...Çünkii donarsa çok çok üzüleceğim..:( Eklenti 362664 |
Nakkaştepe mevkiinde bir duvar kaplaması çalışması......
3 Eklenti(ler)
Eklenti 362665
Beylerbeyin den, Altunizade, Bağlarbaşı' na giden yolda bir duvar çalışması vardı..Çok beğendim..Sizlerlede paylaşmak istedim....:)) Eklenti 362666 Aralık ayında çektiğim bu kareler, yapım bittiğinde yolun harika görüneceğinden eminim...Bitmiş halde de paylaşmak üzere....:)) Eklenti 362667 |
Bu güzeller de yılbaşı hediyeleri.....:)))
3 Eklenti(ler)
Eklenti 362668
Çocukların Metro market den aldıkları aranjman sepet saksılar....:) Eklenti 362669 Sepet saksılarda , sukulentler, kalancholar ve yılbaşı çiçekleri ..... Eklenti 362670 |
Kalancho ve yılbaşılar tomurcukta....
3 Eklenti(ler)
|
Kadehte sümbül....Bu kış bu renkleri seçtim..Geçen kış pembeydiler..
4 Eklenti(ler)
Eklenti 362676
Eklenti 362677 Sera mutfakta pişen,üzümlü kurabiye ve poğaçalar ,çiçek kokularının katkıları ile ; daha bir başka oluyorlarmışş..:)) Fırından çıkar çıkmaz böyle söylediler....:)) Eklenti 362678 Eklenti 362679 |
Beni evden ne zaman atacaklarını : sessiz ve sakince beklemekteyimmm..:))))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 362684
Efendimmm....Benim baş tacım olan su sümbüllerinin de,içeride korumaya alınmasıyla birlikte mutfağın son halleriiii.......:)))) Eklenti 362685 Eklenti 362686 Oynatmaya azzz kaldııı.....Doktoruuuummm nerdeeeee...:)))))) Eklenti 362687 Bu güzelleeeer yüzündeeenn....Çıldıracağııımmm...:))) Eklenti 362688 |
İst.da ilk kar yağdığında içeride korunanlar...
5 Eklenti(ler)
|
Sümbüller köklendiler......:)
3 Eklenti(ler)
|
Mücevher Orkidesiymiş......:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 362697
Eklenti 362698 Eklenti 362699 Yaprak oluşumunu çok beğendim....:) Eklenti 362700 Küçük minyatür orkideler ..... Eklenti 362701 |
Palmiye seradan alınan sümbül soğanları...
2 Eklenti(ler)
|
Orkideler.....
5 Eklenti(ler)
|
Rubi ,portakal ebruli catlea.......
4 Eklenti(ler)
|
Sukulentler......
5 Eklenti(ler)
|
Sukulent ve kaktüsler....
4 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025