![]() |
Sevgili sudenur teşekkürler beğenileriniz için...Novaların son parlaklığı gibi olmalı....:))
Sevgi ve selamlar....:) |
Sevgili delete61 , bende mutfağın bu şeklini çook sevdim....En azından sıradanlığını bozmuş olduk üç aylığına ..:)) cümlemizin kayıp vermemesi dileği ile hayırlı kış ayları olsun.. Selam ve sevgiler.....:)
|
Dün gece.. Ve bugün denizden görüntüler....
5 Eklenti(ler)
|
Kar yağmaya başladı.....
4 Eklenti(ler)
|
Karda klan sukulentler.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 360180
Arka bahçenin halleri....... Eklenti 360181 Eklenti 360182 Eklenti 360183 Limonlar sararmaya başladılar.... Eklenti 360184 |
Son anda kurtarılan sakızlar......:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 360186
Eklenti 360187 Eklenti 360188 [attach]360189[/attac Yeni aldığım mini serayı kurmaya geç kaldım....Bu büyük naylon işe yarayacakmı acaba...Sakızlar ve sardunyalar çoğu buradalar... Eklenti 360190 |
Bahçeden görüntüler......
4 Eklenti(ler)
|
manzaralar çok güzel
|
Berrin hanım günaydın.
Sanırım o bahçeyi bugün ve yarın daha zor şartlar bekliyor. _2 leri geçerse limonda sorun olabilir. Önlem alınmamış. Bu arada martılar sığınacakları , bir parça yiyecek bulabilecekleri mekanı iyi biliyorlar Nüfusunuz epey kalabalık, mülteci kampı gibi maşallah. |
Fotoğraflar çok güzel.
Martılar nasıl da doluşmuşlar,orada olsaydım sanırım sürekli onları beslemek isterdim. :) Zaten bahçenize de çıkmışlar. :) İstanbul'da Cuma'ya kadar hava sıcaklıkları düşük,Cuma'dan itibaren 5 derece birden yükselecek.Mart ayına iki ay kaldı.İlkbaharı sabırsızlıkla bekliyorum. :) |
Sevgili arkadaşım kaptanzst,limon ağağçlarımdan büyük olanı 20 senelik,küçük olanı 8 sene kadar oluyor..İkiside çok karlı ve don yapan kışlar gördüler...Herhalde duvar kıyısında dikilmiş olduklarından dolayı , gövdeleri hiç sarılmadan ve önlem almadan kış şartlarını atlatmışlardır....
Sizin limonlarınız saksıda mı ??..ben Adil e de yazmıştım..seradaki limon saksısını duvar dibi bir yere dikiniz diyerek.... Martılarıve ördekleri beslemeye çalışıyoruz. Ama martılar da artık ekmek yemiyorlar...:))) Eskiden havada kaparlardı...Neler oluyor anlamış değilim....:)) Hayvanlar da artk lükse alıştı galiba.....:) |
Sevgili tika,martılar attığımız ekmekleri yemiyorlar..Galiba balık bekliyorlar kıyıda...:)) Şok derecedeki suyun soğuduğunda balıklar baygın halde suyun üstüne çıkıyorlar...Onlarda hazır halde avlarını beklediklerini düşünüyorum...
Her ne kadar kar olayını doğadaki her şeyden çok sevsem de, havanın ısınmasını bende isterim...Çünkü bu megakent karda tamamen yaşanılmaz hale geliyor....Zaten zor koşullar, tamamen imkansıza dönüşüyor.. Tanrı sağlık versin , hayırlısı ile bahar aylarına kavuşalım inşaallah....Teşekkürler..selam ve sevgiler...:) |
Sayın seyfi0505 ..Teşekkürler yine beklerim..
|
Berrin abla boğazın suyu ayaz ve soğuk ortamı yumuşatıyor.Birde duvar engeli olunca donma olayından korunmuş oluyor.Bence bu sizin için avantaj.
Bugün üzerinde meyve bulunan limon fidanımı ayaza karşı korumak amacıyla üzerini örttüm. Trabzon da kar bizim olduğumuz sahil şeridinde henüz yok.Yüksek kesimlerde bazı köylerin yolları kapanmış. Bende seramın içinde bir keçe örtüyü keserek çiçeklerimin bedenine sararak koruma altına aldım.Seranın içinin havası bayaa kırıktı.Dışarı çıkınca soğuk hissediliyordu. İlkbahar gelene kadar mecburen böyle uğraşmak zorunda kalacağız. |
Alıntı:
Limonun cinside önemli Bizimkiler yediveren. Şu anda bile çiçekleri var. fındık kadar ceviz kadar ve sararmış limonları var. Haliyle donma riski fazla. Üzerini brenda ile örttüm. Martılar konusunda haklısınız:D siz alıştırdınız pastaya, ekmek tabi yemezler:D:D |
Sevgili Adil, Burada da don olayı oluyor..Bu gün arka bahçedeki bahçe çeşmesi donmuştu...Ki akşam saatlerinde ölçtüğümüzde sıcaklık 2C deydi...Sabaha karşı donmuş....Ama limonlar sağlam duruyorlar...Bu gün toplayamadım yine üstünde kaldılar...Şimdi çıkıp karanlıkta bir iki tanesine bakacağım dondular mı acaba..??
Bende iki gündür ve dün gecede dahil olmak üzere çiçekerin üstünü kapatmak ve içerilere almak gibi durumlarla uğraşıyorum....Neyime Tanrı Aşkına bu kadar çiçek ...:))) Onlaraa mı üzüleyim...Kendi ellerimin donmasına mı..:)))) Sevgili Kaptanzst..şimdi karşılaştı yazılarımız...:)Benim limonlarımda yedi verendir...:)) Martılar da size selam söylediler...""""".Karadenizliler hamsi bırakmadı denizlerde ... Açız açççç""""" diye gece yarısına kadar bağırıyorlar...Hamsi bekliyorlarmışş...Sizden fırsat kalırsa tabiii...:))))) Selamlar ve sevgiler hemşrimmm...:)) |
Ahhhh Berrin hanım ahhh. Hamsi deyip yaramızı deştiniz.
Bugün yine gittim baktım 7.5 lira kilosu ve ince. Çoğuda marmara hamsisi.:( Bu sene bizde aç kaldık:D |
Vallahi şaşırdım....Biz hamsibalığını 5.00-Tl den alıyoruz ..Üstelik Karadeniz hamsisi....Marmara hamsisini tanırım, daha büyük ama lezzetsiz olur..:)
Siz bu sene Adil kardeşimin balık stoklarını tüketiniz....:)) |
08.01.2013 günü İstanbul........
5 Eklenti(ler)
Eklenti 360446
Eklenti 360447 Eklenti 360448 Saat 12.00 da heryer karlıydı... Eklenti 360449 Eklenti 360450 |
Tipi halinde yağan kardan görüntüler......
5 Eklenti(ler)
|
Tipiden karşı tarafın görüntüsü kapandı....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 360463
Eklenti 360464 Eklenti 360465 Bu martıların bacakları hiç üşümez mi ...?? Eklenti 360466 Eklenti 360467 |
Rıhtımdaki martılar....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 360469
Eklenti 360470 Armandii clematisi bu sene korumaya almadım...Geçen kış yazlık bahçedeki clematisi sarmadığım halde baharda sağlam olarak bulduğumda çok sevinmiştim... Eklenti 360471 Eklenti 360472 Eklenti 360473 |
Arka bahçe karlara gömüldü......:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 360474
Eklenti 360475 Eklenti 360476 Uğur anten temizliğinde..... Eklenti 360477 Eklenti 360478 |
Arka bahçedekiler..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 360479
Eklenti 360480 Eklenti 360481 Şebboyları kurtarma operasyonu derhal başlatıldı...:))) Eklenti 360482 Eklenti 360483 |
Limonları toplamakta geç kaldım.İnşallah donmazlar...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 360484
Palmiye yapraklarının kardan eğilmiş hali.. Eklenti 360485 Göletdeki nilüferlerde İman kuvveti ile donmazlar inşallah.....:)))) Güldüğüme bakmayınız ..:)....vallahi çoook üzülürüm..:) Eklenti 360486 Eklenti 360487 Eklenti 360488 |
Ağaçların şekilleri karla tabloya döndü.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 360489
Saat 17.00.... Çay zamanı....:)) Eklenti 360490 Tipi durdu....Karşı tarafla yine başbaşayız....:))) Eklenti 360491 Eklenti 360492 Eklenti 360493 |
Çatılar bembeyaz....
4 Eklenti(ler)
|
Karlı görüntüler......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 360505
Eklenti 360506 Eklenti 360507 Eklenti 360508 Kedimiz de kar havası aldı.....:) Eklenti 360509 |
Sevgili Berrinb,
Sayenizde özlem giderdim. Sağ olun. Sevgi ve selamlar... |
Sevgili september82...Bende nerede görsem ,güzel renk ve kokulu bir çayı aynen sizin gibi çok beğenirim ve içmek isterim....Birgün beraber içmek dileği ile ..Selam ve sevgiler...:))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025