agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   berrinb / bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24030.htm)

YeniGine 05-01-2013 03:00

Saygılar sevgili Berrin Hanım; hep dikkatimi çekiyor Üyelerin Bahçeleri konu başlığı ile giriyorsunuz siteye, hani belki toplantıyı görmemiş olabilirsiniz, siz de katılmayı istersiniz diye düşünerek nacizane belirtmek istedim.
Ben de istiyorum bakalım nasip, kısmet inşallah diyelim.
Berrin Hanım benim de üç tane yılan kaktüsüm var; inanın 1 haftadır onlar elimde dolanıyorum, nereye koysam, ne yapsam, güneş mi alsa, ışık mı alsa, güneş almasa mı diye diye 1 haftadır bir türlü yer bulamadım kendilerine.

berrinb 05-01-2013 03:06

Orkideler açmaya devam ediyorlar.....

5 Eklenti(ler)
Eklenti 359584

Eklenti 359585

Eklenti 359586

Geçen seneden kalan bambu orkidesi tomurcukta...

Eklenti 359587

Bir diğeri de budaktan kök yapmış....:) beni ayırınız mı diyor acaba ....??

Eklenti 359588

YeniGine 05-01-2013 03:07

"Bu kış beni evden çiçekler ile beraber atacaklarını umuyoruummm...:))"
"Sağ taraf dolmak üzere....Biraz daha yer olduğunu görüyorum....))"

:))))Gerçekten ben de şimdi çook güldüm. HARİKASINIZ!..
Evet ben de kesinlikle evden atılacağınızı görüyorum... Bence siz en iyisi kendinize yeni bir mutfak edinin...
:) Evinizde, mutfağınızda çiçeklerinizle, gönlünüzce inşallah Berrin Hanım.

berrinb 05-01-2013 03:10

Soğukta kalanlardan .....

5 Eklenti(ler)
Eklenti 359589

Güneşli günlerde mini seranın kapağını açıp havalandırılıyor...

Eklenti 359590

Eklenti 359591

Eklenti 359592

Duvar saksılarındaki küçük açelyalar da pek keyifli değillerse de açmaya çalışıyorlar...

Eklenti 359593

berrinb 05-01-2013 03:12

Açelyaların bazıları soğuktan yanmış gibiler..:(

5 Eklenti(ler)
Eklenti 359594

Eklenti 359595

Eklenti 359596

Eklenti 359597

Eklenti 359598

berrinb 05-01-2013 03:23

Sevgili YeniGine, gerçekten bu sene çok doluluk oldu...:))) Bu görüntüler Aralık ayı ortalarından...Şu anda birde Su sümbüllerini içeriye aldım....Sağ taraf gerçekten beni;evdekilerin yüzüne bakamaz hale getirdi...:))

Sevgili Alacakaranlık, bana 1 km mesafede otururlar...Birkaç gün evvel, ablacığım sizi evden atabilirler, ben size yer hazırladım, müsterih olunuz diye yorum yazmış Face de...Gece gece çook güldük....:)))
Ne yapalım biraz darlık olacak mutfakta ama ,benim gönlüm çoook geniştir...Yani anlayacağınız mangal yürekli tabir ederler ya ...İşte öyle...Sevdiğim şeyler için her şeye katlanırım...Sağlık olsun Ocak ayını da yarıladık sayılır neredeyse...Şubat ...Mart....NİSAAAANNNN....Çook güzel bir aydır...Severim Nisan ayını . doğduğum aydır aynı zamanda....Nisanda herşey Tanrının izni ile yerini buluurr....:))

En mühimi Sağlık ve huzur olsun....Gerisi vızz gelirr...:))

Sevgili arkadaşım,Yılan kaktüslerini kaktüs toprağına dikip, ışık alan bir yere koyunuz....Bana bir seracı hediye etmişti bir küçük budaktı... Tamda tepeden sürgün vermeye başlamıştı..Saksısının yerini yardımcım değiştirmiş ışıksız bir yere koymuş...Bende telaştan fark etmemişim...Çürümüş olarak gördüğümde çok üzüldüm...Ama geç kalmışım...

KAPTANzst 05-01-2013 09:32

3 Eklenti(ler)
Günaydın Berrin kardeşim.
Yine dükkan dolmuş taşmış:D
Pardon evmiydi orası:D:D
Fotoğraflara bakarken yine bir fikir verdiniz.
Yuvarlak saksıları yan dovara nasıl tutturdunuz bilemiyorum ama ben, yapmış olduğun beton duvara demirler çakarak saksıları yerleştirebilirim.
Bu görüntüler beni böyle düşündürdü.

Sevgi Durul 05-01-2013 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1080666)
Eklenti 359574

Eklenti 359575
Sağ taraf dolmak üzere....Biraz daha yer olduğunu görüyorum....:)))

Bu mesajınızda, ''Bu kış beni evden çiçeklerle beraber atacaklarını umuyorum.'' demişsiniz ya, gerçekten evden atılacak kadar olmuşsunuz.:)

Ben hiç çiçeklerim var demeyeyim. Evdekiler lâf ettiğinde, sizin bu sayfanızı gösteririm artık.:)

Çiçeklerinizle çok yaşayın, sevgili berrinb. Sevgiler...

Bunu sonradan ekliyorum. Size gelseydim, çok şey alır giderdim, çoklar nasıl olsa, anlamazdınız bile.:rolleyes: Tabii bitkilerden.

Arada uğramanızı tavsiye edeceğim bir başlık var, şu anda link veremiyorum.:p

Tekrar... Sevgiler...

Ben fakir 05-01-2013 10:39

Sevgili Berrin Hanım,

Çiçekler güvende!..

Ama benim gözüm başka şeylere de kaydı!..

Bakırlarınız harika!..

İçlerinde çok orijinal parçalar var!

Selam ve sevgilerimle...

gülenmelek 05-01-2013 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1080721)
Ben hiç çiçeklerim var demeyeyim. Evdekiler lâf ettiğinde, sizin bu sayfanızı gösteririm artık.:)

Ben de, ben de :D
Biz de bitkimiz var diyoruz yani :( Bahçeleri zaten biliyordum da mutfağı görünce gözlerim fal taşı gibi açıldı :p
Sevgili berrinb, yemek yapacak yer kaldı mı mutfakta ? Hani vardır da belki fotoğraflarda görünmüyordur dedim :p
Evet o, işin şakasıydı ;) Gerçek şu ki; kafanız karışmıyor mu bu kadar yoğun nesne arasında. Ben mesela evdeki bitkilerimi çok seviyorum. Ama onlara tek tek baktığım zaman. Karşılarına geçip, hepsine birden bakınca, huzursuz hissediyorum kendimi nedense. :( Karışık geliyor açıkçası.

Bir de bu fotoğraftaki sağdaki küçük saksıda, sol üstteki bitki ters dikilmiş olabilir mi, ben yanlış görüyor da olabilirim.

Sudenur 05-01-2013 13:19

:eek: :eek: Sevgili Berrin hanım, arkadaşlar içimden ne geçtiyse dile getirmişler. Şaşırdım, imrendim, özendim.. kıkırdaya kıkırdaya göz gezdirdim bitkilerinize ve tanıtıcı yorumlarınıza. :D Çok güldüm, eğlendim, en fazla da umut ettim, bir gün ben de inşallah böylesi güzel çeşitlere sahip olabilirim. ;) Sevgilerimle.. :))

Adil 05-01-2013 17:37

Bazı çiçekler bizi kuruyup üzsede ,Sağlıklı görünenler sevincimizi devam ettiriyor.
Buda yaşamın bir parçası olsa gerek.
Bu kış zor geçecek gibi.
İlk bahara kadar çiçekleri kavuşturma zorluğunu hepimiz yaşıyoruz.
Hepimize kolay gelsin.
Sağlık sıhhat ve mutluluklar diliyorum Ablacığım.

almira 05-01-2013 18:36

Valla benim gözlerim de faltaşı gibi açıldı ne yalan söyleyeyim. :eek:Mutfak tezgahını görmesem kiler diyecektim. Delilik sınırları çoktan aşılmış. Ben de eşime göstereceğim.:D Sorun sırf çiçekler olsa keşke. O güğümleri nereden buldunuz? Siz de benim gibi antika merakı olanlardansınız sanırım. Oçaydanlıklara ne demeli. Gözüm kaldı valla. Ben benimkiler için gümüşlük tarzı bir dolap düşünüyorum ama sizinkiler için duvardan duvara camlı bir dolap lazım. :o

berrinb 05-01-2013 18:55

Sevgili Alanur,bu paylaşımlarım aralık ayı ortalarında çekilmiş karelerdir...10 gün evvel su sümbüllerinin bir kısmını içeriye aldım....Şimdi iki büyük kök daha kaldı ,deneme amaçlı biraz daha dışarıda kalmalarını istedim...Ama haberlere göre yarın kar geliyormuş... Yarın onla rda içeriye alınacaklar...Kabları hazır...Göletin suyundan alıp ışıklı biryerler bulup onları da korumuya alacağım....
Bu arada 6 kök nilüfer mini gölette kaldı...Son ana kadar yaprakları görülüyordu...Bu çiçeklerin ustası olan arkadaş, nilüferlerin bu mevsimde yaprak döktüğünü ve soğuk sudan da zarar görmeyeceklerini söylemişti....İnşallah bu kışı kazasız atlatırız:))
Selam ve sevgiler...:)

berrinb 05-01-2013 19:04

Sevgili arkadaşım Kaptanzst. gerçekten evde yer kalmadı diyebilirim...Salon da bir kısım ,kiler odasında bir kısım yeri kapladık...Mutfağın yarısı doldu....Hatta mutfağın oturma kısmında T.V. nin yanları da öyle ... Televizyon un önüne kaktüs saksılarını bilhassa koydum..Okuduğuma göre kaktüs bilgisayar ve T.V. den gelen zararlı ışınları emerek önlüyormuş...Salondaki televizyonun önünde kaktüslerim vardı ...Ve gözlemlediğime göre ,kaktüslerin daha sıhhatli olduğunu anladım...

Duvar saksıları na gelince; o saksıların arka tarafları düzdür...Duvar saksısı olarak alınıyorlar...Ama benimkilerin çoğu ince plastikten yapılmış , toprak ağırlığından öne doğru eğilme yapıyorlar....Daha kalitelilerini bulursam ilk fırsatta değiştireceğim...:))
Yarın İstanbul a kar geliyormuş....Sabah ilk işim bahçede bazılarına naylon kapatmak olacak....Yani Yine sefilleri oynayacağız....:))) Selam ve sevgiler....:)

KAPTANzst 05-01-2013 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1080985)
Sevgili arkadaşım Kaptanzst. gerçekten evde yer kalmadı diyebilirim...Salon da bir kısım ,kiler odasında bir kısım yeri kapladık...Mutfağın yarısı doldu....Hatta mutfağın oturma kısmında T.V. nin yanları da öyle ... Televizyon un önüne kaktüs saksılarını bilhassa koydum..Okuduğuma göre kaktüs bilgisayar ve T.V. den gelen zararlı ışınları emerek önlüyormuş...Salondaki televizyonun önünde kaktüslerim vardı ...Ve gözlemlediğime göre ,kaktüslerin daha sıhhatli olduğunu anladım...

Duvar saksıları na gelince; o saksıların arka tarafları düzdür...Duvar saksısı olarak alınıyorlar...Ama benimkilerin çoğu ince plastikten yapılmış , toprak ağırlığından öne doğru eğilme yapıyorlar....Daha kalitelilerini bulursam ilk fırsatta değiştireceğim...:))
Yarın İstanbul a kar geliyormuş....Sabah ilk işim bahçede bazılarına naylon kapatmak olacak....Yani Yine sefilleri oynayacağız....:))) Selam ve sevgiler....:)

Berrin hanım bende 3-4 gün önce kaktüsü bilgisayarın yanında gördüm:)
Eşime sorduğumda aynı cevabı aldım. Radyasyonu alıyormuş.
Kar için bende hazırlık yapacağım yarın. Eğer yağmur yağarsa yandım.:D
İki adet limonum var 4 M yükseklikte. Onların üzerine özel olarak aldığım brandayı çekmeliyim.
bazı çiçekler örtülecek bazıları serada 2. bir seraya alınacak.
Herkese kolay gelsin.

berrinb 05-01-2013 21:36

Sevgili S.Durul, çok haklısınız..:)) Atılırsam da yerimin hazır olduğunu bildiğimden dolayı rahatım bu konuda...:)) İstediğiniz çiçekten size gönderirim....Yeterki kurutmadan kışı atlatayım..:) Çiçek doluluğundan şikayet edenlere ibreti alemlik olsun...:)) maksadıyla paylaşımlarımı yaptım çoğunlukla....

Link veremediğiniz sahifenin ismini yazsaydınız..Merak ettim..hangi konuile ilgiliydi..??
Selam ve sevgiler sevgili arkadaşım...:)

berrinb 05-01-2013 21:43

Sevgili BenFakir ,hoşgeldiniz...çiçekleri korumaya aldık almasına da , boşuna mı yorulduk bilemiyorum...Çoğunun keyfi kaçtı çünkii..:)) Senelerdir izlediğim kadarı ile çoğu çiçek serin havadan hoşlanıyor...Kalorifer ve kuru havadan bozuluyorlar...:(

Bakır ve toprak kaplar benim aşklarımdan biridir...Kesinlikle onlara dayanamam...Kırık küpleri atmaya hiç kıyamam, mutlaka bir şekil bahçelerde kullanırım...Görülen bakırlar Trabzon dan ..Süt güğümleri ve bakraçlarmış....Hepsi de 100 senelik kadar var ...Başta hamsi tavası olmak üzere bakır tencereler ve el yıkama kabları ..Kollu eski uzun mekik dikiş makinaları...Rahmetli kayınvalidemden .... El yıkama kabına,yazlıkta kaktüs ve sukulent diktim....Çaydanlık larda 35 senelik....Ehhh..artık onlarda antikaya giriyor benim gibi.....:))))
Selam ve sevgiler arkadaşım.....:)

berrinb 05-01-2013 21:55

Sevgili gülenmelek,mutfağın devamlı kullanılan tezgahlar bölümü sol taraftalar...:) Sağ raf bölümü daha az kullanılıyor..:)) O bakımdan çiçeklere yaradı....Aralık sonu daha da doldu..İleride resimlerini paylaşacağım....Buharlı ve az ışıklı olduğu için burası elverişli geldi orkide ve cinslerine .....Bu arada cymbidium cinsinin yazın yarı gögede bahçede de yetişebildiğini ve soğuklara da çok dayanıklı olduğunu bu konuyu çok iyi bilenlerden öğrendiğim için bu cinse biraz ağırlık verdim...

Ben bahçelerde de karışık bitki yoğunluğunu sevdiğim için rahatsızlık duymuyorum...Doğal orman ve kır misali bahçe ve çiçek guruplarını çok severim...Tek tek sıralanmış şekiller hiç bana göre değildir.... Mümkünse saksıları hiç görmek istemem....Sepetlerde veya geniş kaplarda aranjman örneği yapmaya çalışacağım artık...
Küçük sukulentler öbür büyüklerden kopmuştu ...Telaş ile dikerken ters olmuş...Resimlerikten sonra fark edip düzeltmiştim..Yine de teşekkürler dikkatiniz için....
Selam ve sevgiler...:))

YeniGine 05-01-2013 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1080672)
Sevgili YeniGine, En mühimi Sağlık ve huzur olsun....Gerisi vızz gelirr...:))
Sevgili arkadaşım,Yılan kaktüslerini kaktüs toprağına dikip, ışık alan bir yere koyunuz....Bana bir seracı hediye etmişti bir küçük budaktı... Tamda tepeden sürgün vermeye başlamıştı..Saksısının yerini yardımcım değiştirmiş ışıksız bir yere koymuş...Bende telaştan fark etmemişim...Çürümüş olarak gördüğümde çok üzüldüm...Ama geç kalmışım...

Sevgili Berrin Hanım; nete girdim aklıma geldiniz yine güldüm kendi kendime... Allah ım da sizi güldürsün inşallah. Harikasınız. Teşekkür ediyorum.

hanndan 06-01-2013 07:17

Günaydın Berrin Hanım,
mutfak sera gibi olmuş.Bahçe içinde yemek yapıyor gibi hissersiniz,ne güzel.
Sevgiler.

berrinb 06-01-2013 15:28

Sevgili sudenur,sizi gülümsetebildiğim için mutlu oldum....Bende kendi tanıtımlarıma gülüyorum bazen....Gülmek iyidir..En stresli anınızda dahi komik bir şeyler bulup gülünüz derim..:))
Çiçeklerinizin çoğalacağına inanıyorum, da kış aylarında çok sıkıntı oluyor işte böylee....:)) Selam ve sevgiler...:)

berrinb 06-01-2013 15:33

Sevgili Adil, hal-î perişanlıklarımı gördünüz....:)) Elimden gelenleri tek tek yaptım koruyabilmek uğruna....Artıııkk giden gideeerr......kalan sağlar bizimdir havasını çalacağızzz..:))))) Ne yapalım..?? Sağlık olsun.. Bir dönümlük bahçem olsaydı,bir köşesine Bauhausta görüp de bayıldığım yarımdünya serayı alıp kurardım ...İçine bir iki Ufo ...bir küçük masa , iki koltuk....Buyurunuz kış bahçesine ..:))

Bu gün İstanbul iyice soğudu...Biraz evvel arka bahçedeki son iki adet su sümbülünü de içeriye aldım...Yaprakları soğuktan kararmışlar..:( Su motorunu topladım...Ranunculus saksılarının diplerine gübre koydum..Geçen seneki saksılarda hepsi yeniden çıkmışlar...İnşallah donmazlar...
Hayırlı bir kış mevsimi dileklerimle ailecek size sevgi ve selamlar, kardeşim.....:)

berrinb 06-01-2013 15:43

Sevgili almira, paylaşımlarımı bu defa bilhassa yaptım..:) Çünkü bayan arkadaşların ,şikayetçi eşlerine """ Delinin de delisi varmış""" kabilinden gösterip , şikayetlerden biraz olsun kurtulmaları için....:))))

Benim bakır ve toprak aşkım çocukluktan başlar...Çook severim...Gümüş eşyaya hiç özenmedim şimdiye kadar...:) Burcumun özelliklerinden olabilir..Gurubum toprak, madenim de bakırmıış......:) Çiçekseverler , bir gün gelir aldığı çiçekten başka hiçbir eşyadan zevk almaz hale geliyorlar....Ben şu anda öyle gibiyim....Bu yaşlarda...Herşeye doyarsınız da çiçeklere hep açsınızdır..:)))

Sevgi ve selamlar canım..:)

berrinb 06-01-2013 15:49

Sevgili kaptanzst, benim arka bahçede bir büyük bir küçük iki adet limon ağacım senelerdir duvar dibinde dikili ve hiç soğuktan etkilenmeden yaşadılar..... Ve ben arka bahçedeki arap yasemini yapraklarının buz tutup da pencereyi açtığım zaman ellerimle buzları temizlediğim kadar don da olmuştur....

Bende bugün son su sümbüllerini içeriye aldım...Gecede öndeki bazı sukulent aranjmanlarımı alacağım...Artık nerelere sığdırırım bilemiyorum...:))) İnşallah don ve çok kar olmadan bu kışı atlatırız....Yoksa vaay halimize diyorum...:(

berrinb 06-01-2013 15:53

Sevgili Yeni Gine ...Her gece sizi beklerim..gece arkadaşım..:))) Tanrı gülmelerden ayırmasın.....Vallahi bazen ben gülmek için icatlarda bulunurum..Ne yapayım ...:))
Zaten yeterince stress yaşıyoruz....Üzüntüyü defetmek gerekli...Hiç birşey bulamazsam,CEM YILMAZ ın en güldüğüm sahnelerini seyrederim...:)) Sizde öyle yapınız..:))

berrinb 06-01-2013 15:58

Sevgili september82,Merhaba hoşgeldiniz,mutfağımaa...:) Bu gördüğünüz mutfak, öyle kahramandır kii...:))) Kendileri 60m2 olup benim her derdime deva olmuştur...yani hem mutfaktır, sırasında atölyedir...Bazı geceler Müzikhol olur...Kışın da sera .....Daha ne olsun :?? Vallahi süpermen gibi .. Değil mi...???

Yine beklerim...selam ve sevgiler.......:))

berrinb 06-01-2013 16:00

Sevgili Handann,hoşgeldiniz..****** çiçeklerle olmak güzel bir olay...Devamlı gözümün önünde oldukları için diğer taraftakilerden daha çok ilgileniliyor kendileri ile...:))

Selam ve sevgiler..:)

Sudenur 06-01-2013 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1081425)
Sevgili september82,Merhaba hoşgeldiniz,mutfağımaa...:) Bu gördüğünüz mutfak, öyle kahramandır kii...:))) Kendileri 60m2 olup benim her derdime deva olmuştur...yani hem mutfaktır, sırasında atölyedir...Bazı geceler Müzikhol olur...Kışın da sera .....Daha ne olsun :?? Vallahi süpermen gibi .. Değil mi...???

Yine beklerim...selam ve sevgiler.......:))

Süper ötesi olan sizsiniz Berrin hanım. ;) Süperin de ötesi Mega süper, Süper Starsınız maşallah. :))

delete61 06-01-2013 21:18

Sayın berrinb, benim için bahçeniz kadar mutfağınızda yaşanılası bir mekan olmuş. Dilerim kayıpsız, sağlıkla kışı geçirirsiniz. Saygılarımla.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025