![]() |
Bu gün İstanbuldaki arka bahçede biraz çalıştım..
5 Eklenti(ler)
[attach]289255[/attach)
Mor salkım ve hederalar birbirine karıştılar..Kalebodur un duvarını gasp etmişler..:)) Eklenti 289256 Arka tarafa geçmesinler diye ,duaya çıktım...Çünkü şikayet konusu olabilir..:( Eklenti 289257 Eklenti 289258 Eşimin armut ağacı buradada sarılmış vaziyette...:)) Eklenti 289259 |
Seneler içinde o kadar uzadı ki bütün bahçe duvarını kaplamak üzere..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 289262
Eklenti 289263 Eklenti 289264 [attach]289265[/attacH) Mor şelalenin tam zamanı..Bir hafta sonra dökülür..yazın da tek tük açarlar.. [attach]289266[/attach) |
Güzel kokular bütün bahçeyi sardı...
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçeden görüntüler......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 289277
Eklenti 289278 Düğün çiçekleri son demlerini yaşıyorlar... Eklenti 289279 Şu harika Galatasaraylılara bakar mısınız...:)) Eklenti 289280 Nakkaşların ortasındabir gazanya çıkmış..Keşke pembe olsaymış.. Eklenti 289281 |
Bahçede arılar görünmeye başladılar...Sevindim..Arılar ölünce,doğa da ölürmüş..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 289283
Eklenti 289284 Naneler her yerden patlamaya başladılar.. Eklenti 289285 Palmiyein gövdesine yerleşene bakar mısınız...:)) Eklenti 289286 Bu da nazenin ..tehditle açan leylak....:)) Üç küçük salkım..Bu leylak beni hiç sevmedi..:)) Rahat bir 10 senesi var..Hiç büyüyüp gelişmedi ve açmak da istemiyor... Eklenti 289287 |
Nar çiçeği Kalanche.....Rengini çok sevdimm..O da yerini sevdi..:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 289289
Ön bahçedeki Clematisler tomurcukta ..Biraz geç kaldılar..Sert rüzgar ve soğuktan olduğunu zannediyorum...:( [attach]289290[/atta Eklenti 289291 Japon çalısı çiçekte..Hanımeli yine coşmuş..Arap yasemini devamlı filiz veriyor..Güzel bir görüntü bekliyorum çiçeklendiğinde... Eklenti 289292 Kuşlar Acem borusunun yeşeremeyen dalları arasında bütün gün ötüyorlar...Kışında iyi bir sığınak oldu onlara ..Ördeklerin yemek artıklarına geldikleri için rıhtım aşiyan a döndü...:)) Eklenti 289293 |
Acem borusu ve Amerikan sarmaşığı duvarları kaplamaya devaammm:)))
4 Eklenti(ler)
Eklenti 289296
Eklenti 289297 Bu gün salon çiçeklerinin çoğunu varendaya çıkarıp yerleştirdim..İmdadıma da bir kul yetişmedi..herkezin işleri vardı...Sevgili Yücel in lafı çok doğruymuş."""".Hanımlar şu saksı işlerini bırakınız """" Tanrı ya şükür sağlam bir omurga hediye etmiş..:))) Eklenti 289298 Lilyumlar çıkmaya başladılar..Ama 4 kanesi dee saksının altında kalmış...Acaba yanlardan çıkarlar mı..İnşaallah...?? Eklenti 289299 |
Ölmek üzere Bauhaus dan aldığım açelyalar beni çok mutlu ettiler..teşekkürler ..:))
5 Eklenti(ler)
|
Bu güzeller de artık son günlerinde...
4 Eklenti(ler)
|
Sardunyalar şimdilik çok güzel...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 289313
Eklenti 289314 Eklenti 289315 Şu asmanın filizlenmesine çok sevindim...Kışın kurumuş gibi idi..Öndeki iki asma çekirdeksiz İzmir üzümü..Yaprakları için dikilmişlerdi..En güzel Z.yağlı dolma bu asmanın yaprağından olur...Sever misiniz....:))) Ama ne soruuu?? Kim sevmez kii ..:)) Eklenti 289316 |
Evdeki bütün kaktüsleri bir araya toplamaya karar verdim..
3 Eklenti(ler)
|
Kaktüsler yerlerini buldular....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 289325
Eklenti 289326 Eklenti 289327 Acaba birbirleri ile uyum sağlayacaklar mı...Hasbel kader bir araya topladım..Tek saksılar çok yer kaplıyor ve kedilerin de canını yakıyorlar..:)) Eklenti 289328 Eklenti 289329 |
Bu saksıdakiler bir senedir beraberliklerinden mutlular..:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 289330
Kendisi pek keyifli değil ama üç,dört tane yavru yaptı... Eklenti 289331 Bu güzelin de bir küçük yavrusunu yeni gördüm... Eklenti 289332 Buradakiler de inşallah iyi geçinirler..:)) Eklenti 289333 Eklenti 289334 |
Kaktüsün turkuaz rengini çok seviyorum...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 289335
Eklenti 289336 Şu yavru da uzadığı zaman korkunç oluyor ..Çok göz önüne koymamalı..:)) Serada büyük saksılarda gördüğümde yerlere kadar uzamışlardı..Yılanlar gibiydiler...:) Eklenti 289337 Bambularım iyi dayandılar...biraz ışık istiyorlarmış ..Suyun içinde yaprak vermiş...Bu kış hiç bakım yapamadım..Vitamin felan hak getiree...İman kuvveti ile ayakta kaldı hepsi de .....:))) Eklenti 289338 Eklenti 289339 |
Şu tembel menekşeler, bu kış hiç açmadılar...:(
5 Eklenti(ler)
Eklenti 289345
Eklenti 289346 Eklenti 289347 Kaktüs 6 senedir aynı saksıda...Bu sene değişmesi gerek ..Hiç de iyi görünmüyor..Dört daldan birisi çürüdü...:( Eklenti 289348 Yaprak var , çiçek yok..vitaminleri verilmedi..Kibritleri saplanmadı..Evdeki yoğunluk, hepsi gibi menekşeleri de ihmale uğrattı..:( Eklenti 289349 |
Sevgili Berrin hanım,
Bizim mor salkımlar bitti sizinkiler başladı, ne güzel görüntüler öyle. Yazlığa ara ara gidiyorsunuz, yakın olmasının faydası. Menekşelere kibrit mi saplıyorsunuz, ilk defa duydum. Yaprak sarmasına bayılırım, Asmanızın kıştan zarar görmeden çıkmasına sevindim. Ayaş'daki bahçeden getirdiğim asmam bahçemde yerini sevdi, ben de sarma yapmaya başlayacağım. Ne güzel havalar ısındı artık çalışabiliyoruz bahçede, kolay gelsin size de. Sevgiyle kalın:) |
Sevgili mandalinci,mor salkımlar burada artık solmaya başladılar..En güzel zamanlarını hemen resimlemeye çalıştım..Çünkü o şöleni bir daha yakalamak ertesi seneye kalıyor..Ama arada tek tük de olsa açıyorlar...
Ben uzun senelerdir Afrika menekşelerine senede iki defa kibritin renkli ucunu saplıyorum..Bilhassa ölür gibi olanlara bir deneyiniz..ertesi sabah dimdik ayakta göreceksiniz..:)) Şaşırtıcı bir şeydir ..Ucundaki fosfor maddesinde kaynaklanıyormuş ,bu dirilme... Asmanızın büyümesine sevindim..Her bahçeye bir iki asma dikilmelidir bence...:)) Selam ve sevgiler canım...:) |
Maşallah ellerine sağlık ablacım her zamnki gibi herşey çok güzel.
|
Berrin hanım Açmayan menekşelere,çiçeklerinize güzel sözler söyleyerek moral vermeye ne dersiniz.Onlarla konuşarak sevginizi onlara hissettirerek coşmalarını sağlayabilirsiniz.Veya Türk sanat müziğinden onlara neşeli güzel şarkılar söyleyebilirsiniz.:)Sizi hissedeceklerinden eminim.
Saygılar sevgiler efendim. |
Sayın berrinb, tüm bahçenizi gezdim Allahım onlar ne güzel şeyler öyle, birden hayallere daldım şöyle büyük bir bahçe ve her çeşit çiçek. Ellerinize,emeğinize sağlık.Saygılar...
|
Alıntı:
Her şey çok güzel, mor salkımlara bayıldım. Allah içinize sindirsin, hep güzelliklerle kalın, Berrin Hanım'cığım. |
Sevgili Adil, iyi akıl verdiniz..:) şimdi sizin bahçelerinizin niçin bukadar verimli ve çiçeklerinizin çabuk uzayıp açmasını,büyümesini daha iyi anlıyorum...Bahçede sazlar kemanlar, yapılan fasılların semeresini alıyorsunuz...Ben bu işi yazlıkta yapıyorum , ama İstanbul daki bahçelerde ancak mırıldanarak oluyor..:)))) ..
Adım çıkmış zaten çiçek delisine....Daha da zırdeli oldu mu dedirtelim yanii....:)))) Ben sizi ve arkadaşlarınız kutluyorum..Ne ahenkli ve güzel insanlarsınız...Bilhassa Trabzon da böyle güzellikler var olduğunu görmek beni mutlu ediyor..Çünkü ben Trabzon da beyefendi nin köyünden başka bir yer tanımadım...:( daa .. Sizin bu güzel faaliyetleriniz beni çok memnun etti.... Selam ve sevgiler bütün arkadaşlarınıza ve güzel köyünüze...:)) |
Sevgili Yaylacı, hoşgeldiniz...Çok teşekkürler..Sizi pek göremiyorum ama, geçen bahar da sarmaşıklarımın kesilmesi tehdidi ile karşılaştığımda, bana verdiğiniz moral sözlerinizden dolayı sizi hiç unutmadım...O gün içime su serpmiştiniz...:)) Cesaret vermiştiniz...
Sağolunuz..sizi her zaman beklerim sevgili arkadaşım...Tanrı inşaallah size en güzel bahçeleri olan güzel bir ev nasip etsin..Ben duacınızım...Ulu Tanrı güzel gönlünüze göre verecektir .....Selam ve sevgiler..:) |
Sevgili S.Durulcuğum. Merhabaa .. Hoşgeldiniz..Menekşeler için her saksıya bir tek kibriti yanacak tarafı toprağa saplanacak şekilde saplayıp sulayınız...Ben bunu senede iki üç defa veya cansız gördüklerime yaparım...Bu sene ,Kurban bayramından beri çok yoğun ve üzücü günler yaşadım..Çiçeklere de tam bakamadım...Vitaminlerini bile bir kere verebildim...Hepsi iman kuvveti ile ayakta duruyorlardı..:)))
Bu günlerde biraz ilgileniyorum..Toprak değiştirme ,,kuruları ayırma ,bahçedekileri yeniden dikmek gibi...Tanrı hepimize iyilikler versin, beğenileriniz için teşekkürler canım...sevgi ve selamlar ...:)) |
Hercailer ..Gurbetteki kızımız Sevgili gilan için...:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 290183
Altunizade Capitol ün bahçesindeki hercailerin coşkusunu görünce Gilan ı akla getirmemek imkansız...Acele ile resimledim..:) Eklenti 290184 Eklenti 290185 Şu renk ahengine bakar mısınız.. Eklenti 290186 Eklenti 290187 |
Morlar, sarılar.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 290188
Gilancığım sevgi ve selamlarımı gönderiyorum..:) Eklenti 290189 Eklenti 290190 Eklenti 290191 Bahçesi kadar içerisi de çok iç açıcıdır...Işıklı su şovu başlamamıştı... Eklenti 290192 |
İstanbuldaki mutfak penceresinden görüntüler...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 290193
Eklenti 290194 Eklenti 290195 Bu tembeli de korkutmak gerekiyor.Nerede ise 20 senelik ağaç ..böyle mi olur.?? Eklenti 290196 Ranunculuslar da hakkın rahmetine kavuşmak üzereler..Ama bu sene inşaallah korumaya alınacaklar...Bakalım seneye göreceğiz..:)) Eklenti 290197 |
Mor salkım da bitmek üzere...Bahçenin havası gitti gider böylece..:(
5 Eklenti(ler)
Eklenti 290198
Eklenti 290199 Yasemin ile mor salkım karışmış... Eklenti 290200 Nakkaşlar her zaman heryerdeler...Beni çok sevenlerden...sağolsunlar...:))) Eklenti 290201 Yerdeki sarı çiçekli çim, canlanmaya başladı... Eklenti 290202 |
İstanbul arka bahçeden sarmaşıklı duvarlar....
5 Eklenti(ler)
|
Mor görüntülere devam...
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025