![]() |
Palmiye meyvelerini bu sene 6 dal verdi...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291224
Geç gelen hediyelere devam....kendilerine buradan da teşekkürler....:)) Eklenti 291225 arka bahçe doldu...balerinalar gibi sekerek geçmek durumunda kaldım...Bir an evvel toparlamam gerekiyor..Zira adım atmak güçleşti... Eklenti 291226 Böyle güçlüğe de can kurban dermişiimmm..:))) Eklenti 291227 Bu gün bu işler bitmeli.... Eklenti 291228 |
Beyaz ve koyu bordo katmerli küpelileri çok severim...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291229
Eklenti 291230 Eklenti 291231 Mineler ve sakızlar..Hepsi de en sevdiğim ve bahçemde olabilecek çiçekler... Eklenti 291232 Eklenti 291233 |
Cam güzelleri....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291234
Eklenti 291235 Ebruli sakız sardunya.... Eklenti 291236 Karanfilin boyasızı.......:)) Eklenti 291237 Hastalıklarımdan biridir bu bordo sakız sardunyaları...:) Eklenti 291238 |
Bu sene kalalar pek keyifli değiller...tek tük açtılar ....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291239
Eklenti 291240 Arap fullerini saksılara dikme işi bitti... Eklenti 291241 Eklenti 291242 Mutlu beyin hediye çiçeğini de saksıya aldım..Çok güzelmiş...:) Eklenti 291243 |
Bu çiçeği ve rengini çok beğendim...Adı nedir acaba...??
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291244
Eklenti 291245 Limonlar çiçek açmaya başladılar... Eklenti 291246 Mor salkım devamlı dökülüyor..Her yer mosmor .... Eklenti 291247 Arka bahçedeki clematis açtı... Eklenti 291248 |
Arka bahçedeki clematisler daha erken açtı...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291249
Kalalar da bu sene tembellik ettiler..O kadar da gübre kondu..Hayretler içindeyim...Bakımsızlık daha mı iyi geliyor bunlara.....:)) Eklenti 291250 Lavanta tomurcukta.... Eklenti 291251 Leylak çok korktuğu belli....:) Eklenti 291252 Son nergisler... Eklenti 291253 |
Arka bahçenin ilk gülü...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291254
Bunlarda benim gariban haseki küpelerim....:))) Katmerli küpeleri görünce .... Eklenti 291255 naneler taşların arasını çok seviyorlar... Eklenti 291256 Gülibrişimler üç ağaç oldu ...İnadına ...inadına...Vee hepsi yapraklamaya başladılar...Tanrı sonlarını hayırlı etsin diyorum....:)) Eklenti 291257 Çarkıfeleği buraya geçen bahar dikmiştim..Yerini sevmiş... Eklenti 291258 |
Nakkaşlar lastikleri kapatmaya başladılar...Boyaya gerek kalmayacak..:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291263
Geçen bahar dikilen gül yerini sevdi...Tomurcuklanmış... Eklenti 291264 Bu köşenin tanzimi bitti... Eklenti 291265 Eklenti 291266 Şehzade bahçeye çıkmak için can atıyor..Beni devamlı takip etti...)) Eklenti 291267 |
Sakızların bir kısmını,saksılarıyla gömdüm..Belki yer değişikliği olabilir..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291268
Eklenti 291269 Bu kalanları da yazlık bahçesine götüreceğim...Tabii yolda kulaklarımı tıkaç ile tıkamak şartı ile ..:)) Evdekiler bana çiçek taşıdııım için neredeyse düşmanlar...:))) Eklenti 291270 Palmiyenin meyveleri...Tam açamadılar... Eklenti 291271 Eklenti 291272 |
Arka bahçede iş bitti..Hava güzel..Ön bahçeye de el atalım...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291273
Bu gün yani dün...Bütün saksılarımı elden geçirip topraklarını değiştirdim...Soğan begonyalarının bazıları donmuş Serayı söküp yıkayıp kaldırdım... Eklenti 291274 Mineler yerlerine dikildi.... Eklenti 291275 Eklenti 291276 Cam güzelleri ve küpeler yerlerini buldular...Yinede belli olmaz değiştirebilirim...Yeni patlayan begonyaları yine yarı gölgeye koymayı tercih ettim...Seradan yeni çıktıkları için ... Eklenti 291277 |
Küpeler ,yarı gölgedeler...Bir tane daha gerekli...:)
5 Eklenti(ler)
[attach]291278[/attach)
Yerdeki saksıları da bir yerler bulmak gerek... Eklenti 291279 Eklenti 291280 Eklenti 291281 Toprak üstündeki saksıları belki canlanırlar kabilinden biraz daha tutacağım...İkinci bir temizlik daha gerekiyor .... Eklenti 291282 |
Asma canlandı...Arap yasemini devamlı çiçek tomurcuğu veriyor ..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291283
Serayı söküp yıkadım ve kuruması için,naylon örtülerini ve demir aksamını güneşte beklettim... Eklenti 291284 Eklenti 291285 Şu kuru acem dalını da bir yerde dekor olarak kullanmak içik saklıyorum.. Eklenti 291286 Geçen bahar dikilen bodrum papatyası nasıl olduda donmamış...Yazlıktakiler hepsi dondular....:( Eklenti 291287 |
Bu gün akşam vapuru geldi....benimde ön bahçede işim bitti...:))
3 Eklenti(ler)
Eklenti 291288
Rüzgarsız bir havada ön bahçenin en ağır işleri bitti..keyfi işlerim kaldı...Çok yorulduğumu söyleyebilirim...Öğleden sonramı arka ve ön bahçelere verdim...Yorgunluktan bir ara kasılıp titrediğimi farkettim...Aslında saksı işlerini bırakmak mı gerek ...:)) Eklenti 291289 Bu gece benden bu kadar ...En azından bilgisayar başında çayımı içerek ,yorgunluğumu attım..Uykusuz kaldım ama ,farketmez...Sabah erken kalkmam gerekliydi zaten...Hepinize iyi uykular efendim...:))) Gilancığım hariç... Eklenti 291290 |
Çok iyi çalışmışsınız Berrin Hanım. Darısı başıma. :)
Ama bahçenin yorgunluğu bile ne tatlı yorgunluk değil mi? Clematis Cartmanii Avalanche'ı ben tanıtınca çok beğenmiştiniz, bakın uçup sizin bahçeye konmuş. :) Adının hakkını veriyor, çığ gibi çiçekli. Mutlu Bey'in hediyesi Cosmos'a benziyor. Su sümbülü ile ilgili de forumdaki başlığına göz atabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/2458.htm Sizin ön bahçede oturup da bir çay içmek ne güzeldir kimbilir. Önünde çiçekler, yeşillikler, hemen ardında da Boğaz manzarası. Çok özendim. :) |
Küpeler ve sardunyalara bayıldım hepside ayrı bir güzel valla böyle hediyelere can kurban. Yazlığa giderken arabanın yolunumu kessem acaba:))) Mutlu beyin hediyesi careopsis olabilir.Güle güle büyütün
|
Çok güzel hediyeler almışsınız , iyi günlerde bakınız.
Her biri ayrı güzel .Bahçeniz harika bakmak için kolaylıklar diliyorum. |
Berrin abla, güzel ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Sizi ve oğlunuzu tanımaktan çok memnun oldum
Saygılarımla |
Ne güzel bir bahçe ne tatlı bir yorgunluk, bir keresinde saksılarla uğraşmaktan belimi oynatamamıştım o halime rağmen çiçeklerime bakınca yüzümde bir gülümseme içimde tatlı bir huzur vardı. O güzel bahçenize karşı yudumladığınız bir bardak çay tüm yorgunluğunuzu atmıştır eminim. Ellerinize sağlık herşey harika görünüyor buradan.
|
yorumumda birşey eksik diyordum buldum :) bahceniz hakkında.
Çok güzel bitkileriniz var içerisinde hayranlıkla izledim. Emeğinize sağlık |
Sevgili Gilan,Clematisi tanıttııında çok beğenmiştim...Tesadüfen serada görünce hemen ir tane aldım...Aslnda iki tane alacaktım.Uğur manii oldu..Şimdi bilmem kalmış mıdır...Çünkü 20 tane kadardılar...
Su sümbülleri için verdiğin bilgi içeren sahife çok işime yarayacak..Şu anda yazlıktayım..istanbula gidince önerilen bilgileri tatbik edeceğim..Çok da zor yetişen bir bitki değilmiş gibi ama inşallah beni de sever de olur... yazın İst. daki çiçekleri pek bakamadığım için şüpheliyim..En iyisi alıp yazlığa getirmek diye düşünüyorum..:)) Türkiye ye dönüşünde inşaallah İstanbula uğrarsınız da beraber bir çay içeriz canım...:) selam ve sevgiler .:Kendinize iyi bakınız...:) |
Sevgili günebakan ve Nardane ..Hoşgeldiniz.Beğeni ve temennilerinize teşekkürler...Yine beklerim.. Mutlu beyin hediyesi careopsis değilmiş...:)Selam ve sevgiler sizlere...:)
|
Sevgili Elifnaz aynen dediğiniz gibi, bir bardak çay ve yapıln işlerin bitmesini seyretmek yorgunluğun büyük bölümünü unutturuyor...Zaten öyle olmasa bir daha bahçeye adım da atamayız..:)) Selam ve sevgiler ...:)
Sevgili Alacakaranlık...Sizi ve ailenizi tanımaktan bende çok mutlu oldum..Birde Trabzonlu olmanız üstüne üstlük oldu doğrusu...:)) Ben size lisiantus için yine uğrayacağım...İnşallah bu mesajımı okuyup bana biraz ayırırsınız ...Çünkü yazlık bahçeme almayı o gün düşünemedim....Tekrar görüşmek üzere...Selam ve sevgiler annenize ve size..:) |
Berrin hanimcigim o kadar cok güzel resim var ki begen tusuna saatlerce basacagima mesaj yazayim dedim. Dogum günü hediyelerine, özellikle de Bogaz manzarasina bayildim. Gelen hediye cicek olsun degil mi, ekecek yer bulunur mutlaka. Ben sizin yerinizde olsam yazliga gitmez bütün günümü bu bahcede gecirirdim. Sevgiyle kalin.
|
Sevgili çiçeksever70 , hoşgeldiniz..Gelen çiçekler hakikaten çok işe yarıyorlar...Kıştan sefil halde çıkan bahçelere tam zamanında doğum günüm hersene yetişiyor...:))
Bu sene galiba dediğiniz gibi ,tam anlamıyla yazlıkta kalamayacağım gibi...Eşimin rahatsızlığı devam ettiği için yarı yarıya İstanbul da geçirmek durumundayım...Bu yüzdendir,çok kıymet verdiğim çiçekleri İstanbulda bırakmak gerekiyor..Biraz zor olacak ama , ne yapalım Tanrı önce sağlık sıhhat versin..:) Çok teşekkürler beğeninize, selam ve sevgiler...:)) |
Berrincim,
ben bu nefis bahçede boğaza karşı bir türk kahvesi içmek istiyorum arkadaşım. Herşey okadar güzelki insanın o bahçenin içinden çıkası gelmez,ğüzelliklerinle mutluluklar sağlıklar içinde yaşa inşallah. Ellerine sağlık canım.... |
Sevgili alcen hoşgeldiniz canım..Ben bu yazı yollarda geçireceğim anlaşılan...İstanbul ile Silivri arasında mekik dokuyoruz...Eşimin rahatsızlığı dolayısıyla tam olarak yazlıkta duramayacağım anlaşılan...
İstanbul a geldiğinde orada olabilirsem beklerim ...Mutlu olurum canım...Haberim olsun ... Sizin o harika bahçeniz, benimkileri ezer geçer yaa..İşte bir deniz kenarında olmaları değişiklik oluyor..Canım sağolasınız...Kucak dolusu sevgi ve selamlar..:)) |
G.yakada bahar....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 292841
Clematisi armut ağacından ayırmak imkansız..:) Eklenti 292842 Eklenti 292843 Eklenti 292844 |
Elma ağacının çiçekleri.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292848
Eklenti 292849 Clematis montana herhalde..... Eklenti 292850 Dahlialar kendilerini göstermeğe başladılar..Artık bu aydan sonra hızla büyümeye başlayacaklardır... Eklenti 292851 Fare kulağı bu mudur????... Eklenti 292852 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292855
Şebboylar geçen sene attığım tohumlardan yetiştiler..Ancak bu sene açıyorlar... Eklenti 292856 Arka bahçeden görüntüler.... Eklenti 292857 Eklenti 292858 Eklenti 292859 |
Arka bahçede bahar görüntüleri...
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025