![]() |
Defne ağacının çiçekleri....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292870
Eklenti 292871 [attach]292872[/attach) Mor salkım yan komşunun çam ağacını da sarmış.. Eklenti 292873 Eklenti 292874 |
Üst varendanın halleri......
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sevgili Berrin hanım, bitkiler konusunda çok acemiyim ama Lavanta'yı andırdı bana bu bitki. ;) Üstadlarımız ne der bilmem. :o Güzel bahçenizi her gün gezip dolaşmasam olmuyor. Sağlık fışkırıyor maşallah. Defne ağacınızı görünce bizim defne geldi gözlerimin önüne. Eşim iki yıl kadar önce dikti ama hiç gelişmedi. Yaprakları sarardı bu mevsimde. Çiçeksiz bir ağaç olduğunu düşünüyordum ki sizin ağacı gördüm. İşte bu kadar bilgisizim ağaçlar konusunda. :o Yaşım otuzu geçisince aklım başıma geldi, biraz geç oldu ama zararın neresinden dönersem kardır, doğayı umursamaz isek onun da bizi umursamayacağını bu forma ilk girdiğim gün okumuş ve ne denli faydalı bir site olduğunu o gece yarısı anlamıştım ama icraata geçmem biraz zaman aldı. Çok geç kalmışım çooook. Halbu ki o aylarda ilk atılımlarımı yapmış olsaydım bahçem çiçeksiz kalmayacaktı. Neyse, geç olsun da güç olmasın değil mi? ;) Sevgilerimle.. ;) |
Üst varendadan görüntüler....
4 Eklenti(ler)
|
Sedef çiçeği....
5 Eklenti(ler)
[attach]292904[/attach)
Sedef çiçeğinin tohum kapsülü ve tohumları... Eklenti 292905 Lavantam tomurcukta.. Eklenti 292906 Evden görüntüler... Eklenti 292907 Eklenti 292908 |
Lavanta olmadığı tescillendi. :o
|
26.Nisan.2012 günü Silivri de Aytekin sera ya uğradım..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292909
O kadar çok çiçek fidesi gelmişti ki..Nereye bakacağımızı bilemedik..Kadifeler harikaydı..Ama bizim salyangozların katliamına uğradıkları için hiçbir zaman kadife çiçeği alamadım..Çünkü kadifeye bayılıyorlar..:))) Eklenti 292910 Eklenti 292911 Gazanyalar favori çiçeklerimin arasındadırlar..Çünkü çok yıllık oldukları gibi tohumlarının düştüğü yerde öbekler halinde fide oluşturuyorlar... Eklenti 292912 Eklenti 292913 |
Rengarenk petunyalar....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292914
Papatyalar.... Eklenti 292915 Begonya, karanfil .... Eklenti 292916 Sarı karagözler çok iri ve güzeldiler... Eklenti 292917 Ateş çiçekleri... Eklenti 292918 |
Efendim...Şu fide seçen beyefendiyi tanıyor musunuz..??
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292919
Şu tesadüfe bakar mısınız...Gümüşyaka ya çok yakın bir sayfiye de ikamet eden Sevgili arkadaşım Nevzat Bey i görünce öyle şaşırdık ki ..Gülmeye başladık..O beni görmüş..Berrin hanım diye ses duyunca Nevzat beyi gördüm , Eklenti 292920 Nevzat bey ile geçen sene tanıştık...Sağolsun kendisi bana yazlığa Paulovnia fidanı getirmişti... Uğur Nevzat bey amcasını çok sever Face de iyi arkadaştırlar... Eklenti 292921 Güleryüzlü ve candan, tam bir İstanbul beyefendisi bir arkadaşımızdır..Bu güzel insan a buradan da selam ve saygılarımızı yolluyorum...:)) Eklenti 292922 Karşılaştığımızda ilk sözüm şu oldu..."""Deli deliyi nerde bulurmuuuşuuşşşş....Sera daaa tabii kiii....:)))) Eklenti 292923 |
Clematis Multi blue....İsimleri ezberlemeye başladım...Nasıl amaaa:)))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292924
Eklenti 292925 Ve nakkaşlar çoştukça coşuyorlar.... Eklenti 292926 Eklenti 292927 Annem bu çiçeğe Canarya derdi..Çiçekçiler de Kanarya dediler....:) Eklenti 292928 |
Yazlıktaki Canaryalar şimdilik üç adet...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 292929
Eklenti 292930 Eklenti 292931 Mart ayında attığım şebboy tohumları hepsi tutmuş...Fidelere bakarmısınız...Hayret salyangozlar bunları nasıl da es geçiyorlan acaba...:)) Eklenti 292932 |
Bahçeden görüntüler...
4 Eklenti(ler)
|
Sardunyalar yerlerinden memnunlar...Üstleri tomurcuk doluydu...
5 Eklenti(ler)
|
Kırmızı sardunya..ve <mor şebboylar....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292942
Eklenti 292943 Eklenti 292944 Şimdisıra boş saksılara geldi...Geçen sene petunya, ipek ve cam güzeli dikilmişlerdi...Bu sene sadece petunya ve mine aldım...İpek çiçeği olanlarda ,ipek fideleri çıkmağa başlamış...Onları ayırdım... Eklenti 292945 Eklenti 292946 |
Saksılar yeni fideleri bekliyorlar...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292947
Eklenti 292948 Bu siyah saksıları da boyamak istiyorum... Eklenti 292949 Petunyalar yerini buldu... Eklenti 292950 Sıralarını bekleyenler.... Eklenti 292951 |
Eldivenler le çok zor oluyor..Ama Solucan belasından,çok dertliyimmm:)))
4 Eklenti(ler)
|
Saksıların toprakları kısmen değişti...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292956
Eklenti 292957 Eklenti 292958 13 adet saksıya çeşitli renklere boyadım...kuruttum ve karma toprak yaparak içlerini doldurdum...Ama bu gece yerde mi gökte mi yatarım bilemiyorum...Yorgunluktan uçacak vaziyete geldiğimi hissettim...:)) Hava kararmadan; 2 saatim vardı ve hızlı çekim vaziyetlerinde olmam gerekti...:)))) Eklenti 292959 Eklenti 292960 |
Saksılar boyandı ve kurutuldu.çiçekler dikilip sulandı...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292961
Eklenti 292962 Eklenti 292963 Fırça elimde iken artan pembe boya kuğuları da bir anda sihirli değnekle pembeye çevirdi...:)))) Sevgili mrduran siz duymamış olunuz ...:)))))) Eklenti 292964 Ve bu 28.nisan.2012 akşamüstü iş bittiiii.... Zafer işareti..."""Kaçıncı işaret..Hiç sanmam..Hikaye yazmayınız ... Berrinbb sizin bu işleri bitirmeğe hiç mi hiç niyetiniz yok kiii...:))) """" Eklenti 292965 |
Sevgili Berrin Hanım, fotoğraftakiler fare kulakları, tespitiniz doğru. Bir sonraki gidişinizde sizi bembeyaz çiçeklerle karşılayacaklar. :)
Bence elinize sıkı oturan bir eldiven alırsanız rahat edersiniz. Ben birkaç yıldır bahçe işlerini kesinlikle eldivenle yapıyorum. Toprağı hissetmek de çok güzel ama bu işler elleri (ve de uzun tırnakları :)) çok yıpratıyor. Uzun vadeli düşünmek lazım. En küçük boyundan elime tam geçen bir eldivenim var, onunla iş yapmak hiç rahatsız etmiyor. Ağaca tırmanan clematis çok güzel görünüyor. :) Pembe kuğulara da bayıldım. :) |
Harikasın abla maşallah kolay gelsin. Kuğulara bayıldım pempe hele renk renk saksılara kırkbir kere maşallah sana. sevgiler
|
Sevgili Berrin hanım gece görsel bir şölene tanık oldum yine sayenizde. :eek: Güç kuvvet versin Allah, onca çiçeği büyütüp yetiştirmek hiç kolay bir iş değildir eminim. Bunca çiçekle nasıl başa çıktığınızı düşünmeden edemedim inanın, sularını vermek bile epeyce zaman alıyordur, bakımlarını yapmak, gübreleyip temzilemek, tohum toplamak derken, günün tamamı çiçeklerinizle geçiyordur büyük bir keyif ama yorucu. Yürekten kutluyorum.
Saksılarınız da çok güzel olmuş elinize sağlık, pembe kuğu da öyle.:eek: Plastik saksıların boyanması verimli oluyor mu Berrin hanım? Dökülme yapıyorlar mı zamanla? Benim de var öyle bir kaç siyah saksım da deneyimlerinizi öğrenmek istedim? Bir tanesini su bazlı ahşap boyama boyasıyla boyamayı denedim ama pek olmadı gibi geldi yarım kaldı, vernikte atıyorsunuz değil mi? :o |
Pembe kuğular renkli saksılar ve clematis harika görünüyor Ellerine sağlık allah güç kuvvet versinbende siyah saksıları sevmiyorum ama hiç boyamamıştım şimdi bende hepsini boyayacağım boya olarak ne kullandın acaba Berrin abla umarım abla demem de bir sorun yoktur:)
|
Berrin Abla morsalkım ağacınız büyüleyici ,ağaç olmuş yeride harika.
Boyalı saksılarınız bahçenizi iyice renklendirdi. Fare kulağını ben kışın dikmiştim tek tük çiçeklendi,sizinki de bir dahaki döneme yayılır ve çiçeklenir. Petunyanın katmerlisi daha bi güzel. Kolaylıklar diliyorum. |
Berrin abla harikasınız .Eldivenler elde tam bir uzman gibi duruyorsunuz.:)))Sizi böyle gördükçe bizlerde mutlu oluyoruz.Ablam kolay gelsin.
Trabzondan Kucak dolusu selamlar saygılar efendim. |
Clematis Multi blue
Güzel bir çiçekmiş. Ama en çok da sizin o toprakla uğraşmanız beni tebessüm ettirdi. Kolay gelsin diyeyim önce. Bitti ve zafer işareti diyorsunuz ama bitmeeeeeez.... Bizde bu sevgi varsa bitmez. Birde siz eldiven kullanıyorsunuz ya:p hani şu solucanlardan dolayı:D Bende o yok işte:D Çıplak elle onları seçiyorum ve atıyorum araziye:=)) Biz zamanında derelerde balık tutarken çok elimize alırdık. Balık yemi olarak kullanırdık. İnanın en temiz hayvanlardır. Toprak yiyor :=)) Ben öyle düşünerek elliyorum. Tabi hijyen şart. Eldiveni engel görüyorum çalışırken:=)) Kolay gelsin kardeşim. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Saygılar. |
Sevgili arkadaşım,
Maşallah maşallah diyerek yaptıklarınızı izliyorum. Bu ne hız, bu ne güzellik, bu ne içtenlik... İçinizdeki muthiş enerji hiç bitmesin, gülen gözleriniz hep gülsün. Clematislerinizin türleri çok güzel. Yıllarla çok daha güzelleşecekler... Güzel yüreğinizden çok öpüyorum... |
Sevgili sudenurnur,, fare kulağı olduğunu biliyordum da ,biraz mizahi olarak yazdım...:)) Defne ağacı yararlı bir ağaç ,yapraklarından çeşitli şekillerdi faydaları var..Yapraklarını kaynatıp saçınızı yıkarsanız, saçı gürleştirir diye duymuştum...Yine yaprakları balık ızgarasında çok işe yarar ..... Fakat ağaçlar bazen hastalık yapıyor ve yapraklarını simsiyah bir madde kaplıyor..
İstanbuldaki bahçede iki defneden birisini kesmek mecburiyetinde kaldık..Bu yazlıktaki komşunun defnesi..Hersene çok miktarda tohumunu döküyor ve bahçeleri kaplamaya müsait olduğu için söküp atıyoruz... Sizin bahçenizinde ileride istediğiniz şekilde güzelleşeceğinden eminim...seneye size tohumda yollarız..Üzülmeyiniz...bu sene hazır fidelerle de güzelleştirebilirsiniz....selamlar sevgiler....:)) |
Gilancığım,Fare kulakları açmıştı ,resimledim...belki birazdan paylaşacağım...bir kök geçen sene dikmiştim..Bir öbek olmuşlar..Ben bu çiçeği Sevgili Eser İlhan ın bahçesinde görüp çok beğenmiştim...:)
Eldiven tabii ki kullanıyorum ama yinede ellerden hayır kalmıyor, bir hayli ağır iş görüyorum..Budama ve saksı ları kaldırıp tanzim işlerinde ellerin şekli istemeden de olsa bozuluyor...Ne yapalım herşeyi bir arada bulamayız...Böyle güzellikler yaratmak için fedakarlıklar olacaktır...:)) Kendinize iyi bakınız..Kucak dolusu selam ve sevgiler canım..:) |
Serkancığım çok teşekkürler..Bende sizin terasınıza bayılıyorum..Tanrı sizi bu işler için yaratmış..Vallahi büyük yeteneksiniz..Keşke çiçek yetiştiriciliği mesleğine girseydiniz...Çok çok başarılı olacağınızdan hiç şüphem yok...Sizde harikasınız...Terasınızı da harikalarla süslemişsiniz....Selam ve sevgiler canım...:))
Sevgili Sudenurnur ,saksılara su bazlı boya kullanıyorum...Üç veya dört sene bahçede yağmur ,kar dayandılar...Geçen sene bazılarını tekrar boyadım...Dört sene garanti... Ben normal zamanlarda günde bir veya iki saatimi bahçede geçiririm....Bahar aylarında yoğun çalışmak gerekiyor...Selamlar ve sevgiler...:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025