![]() |
Sevgili Günebakan, boyaları Bauhaus dan alırım..Çok senelerdir Swing Color markalı boyayı alıyorum..Bu boya aslında renk vericidir..Sadece beyaz boyaya renk vermek için kullanılan cinsdir..Yoğun ve sağlam bir akrilik cinsi ..Ben çok memnunum.....Ahşap , plastik ve toprak da hep bu markayı kullandım...vernik kullanmıyorum...
Yağlı boya bir zaman sonra kabuk atarak kalkar, tavsiye etmem...selam ve sevgiler....)) Sevgili Hberbul, hoş geldiniz..teşekkürler ederim..Fare kulağını geçen sene dikmiştim...çiçekli halini biraz sonra paylaşacağıım...Selam ve sevgiler..:)) |
Sevgili adil kardeşim..sağolunuz..sizde bana hep moral veriyorsunuz....Sizler gibi İyi dileklerle dolu ve güzel yürekli arkadaşlarım var oldukça benim de enerjim pozitif oluyor,böyle....Çok teşekkürler...Güzel köyünüze ve ailenize selam ve sevgilerimi yolluyorum....:))
Sevgili Kaptan zst..Vallahi bana solucan denmesin de ne derse densin...İsminden bile huy kapıyorum..ne yapayım elimde değil...:)) Benim bütün komşularım arada bir feryat figan bağırışıma artık alıştılar..İlk zamanlar ne oldu diye koşuşturulardı.... Aksi gibi de en büyük ve hareketlileri beni bulur...Amaaann Tanrıııımmm diye bağırdığım zaman bilinki Berrinbb nin karşısına bir tane dikilmiştir:)).... Sizde elinize alıp attığınızı ,inadına inadına anlatmışsınız...:)))) Ama bu güne kadar da bir tane bile öldürmüş değilim ...Hep kafamı çevirip başka bir yerlere atarım... Çoculuğumdan beri benim fobilerimden biridir bu... Siteye ilk girdiğim günlerde galiba Limonsever arkadaştı, bahçesini gezerken pat diye karşıma bir sürü solucan resmi çıkmasın mı...Meğer solucanlarla toprak üretiyormuş....Öyle bir oldum kiii....Bahçesine yazdım...Güzelim bahçeyi ..resimlerini bu solucanları koymakla mahvetmişsiniz diye....:)) Aslında bir defa cesaret ederek elime alabilsem , belki de bu korkum geçecektir..Psikolojik bir olay ..Üstüne gitmek gerek ...Ama nerdeeeee...:))))) Selam ve sevgiler arkadaşım....:) |
Sevgili hk50, bu resimlerdekilerin ne olduğunu inanınız ben anlayamadım...Ayakkabı mı ,eldivenmi yoksa..??? Eski bir alet olduğunu zannediyorum...Eğer öyle ise asarı antika olarak saklayınız derim...Çok orjinal bir bahçe aleti olmalı...Teşekkürler ..ama bir açıklama yaparsanız sevinirim..Bir hayli merak ettim...Selam ve sevgiler Niğde ye.....:))
|
Sevgili Jineop, bende sizin bahçenizi gezdikçe şaşırıyorum , hem görülmedik güzel çiçeklerinize , dizaynınıza, ve bu kadar tohumdan değişik çiçekleri üretebilmenize....
Vallahi çok başarılısınız..Tanrı nazardan korusun sizi canım.. Üstelik önemli ve sorumluluk isteyen bir meslek sahibi olarak bu kadar bahçede uğraş verebilmeniz de tebriklere şayan bir özelliğiniz...Bahçenizin ve sizin hayranlarındanım... Boş kaldıkça gezdiğim bahçelerin başındasınız......Kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum,İstanbul un neresindeyseniz Oraya.....:)) |
Sayın berrinb mükemmel bir bahçeniz ve çok güzel çiçekleriniz var, bahçenize verdiğiniz peyzaj da iyi düşünülmüş, o bahçede insan çalışmakla yorulmaz.Bahçenizin her tarafını gezdim, inanın ordan çıktamak istemedim. Renkler arasında tahmin ederimki huzur buluyorsunuz, ellerinize ve emeğinize sağlık, saygılar efendim.
|
Alıntı:
O gördüğünüz aparatlara Ellik denir.Bahçede ot biçerken (Daha çayır biçme makinaları icat olmamışdı) orak parmaklarıma zarar vermesin (Kesmesin) diye parmaklara takılan ve gövde ağaç üst taraf deri olan eldivenin değişik versiyonu. Saygılar. |
Sevgili Yaylacı hoşgeldiniz..Sizin balkonlarınız da bahçeleri aratacak gibi değil...Bilhassa bonzailerinize hayretler içinde kaldım...Ellerinize sağlık...Sizin yaptıklarınızı çoğumuz bahçelerde dahi yetiştiremeyiz..Küçük ağaçlarınız ve saksılarınıza bayıldım...Büyük sabır ve beceri isteyen işlerle uğraşıyorsunuz..tebriklerimi buradan da yolluyorum...:))
selam ve sevgiler...:) |
Sevgili hk50, açıklamanız için teşekkürler..Eldiven olabilir diye düşünmüştüm.Üstelik ama pek benzetemedim...ağaç oluşu da bu düşünceme ters düştü,ağaç kısmı eli zedeler düşüncesiyle tabii...
Orjinal bir bahçe aleti imiş...İyi muhafaza ediniz..Bunlar artık müzelik değerli eşyalar...Selam ve sevgiler....:)) |
Sevgili arkadaşlar, bu gün Anneler Günü...Sitemizdeki tüm annelerin ve anne adayı arkadaşlarımın bu özel gününü kutlarım...Tanrı annelerimize ve evlatlarımıza uzun ömürler versin dileklerimle...Hepinize sevgilerimi gönderiyorum...:)
|
Kızım ev-ofisindeki çiçekleri.....:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 294967
Hastalık kızıma da bulaşmaya başladı....:)) Eklenti 294968 Eklenti 294969 Sinek kapan...Böyle değişik bitkileri çok severek alıyor... Eklenti 294970 Eklenti 294971 |
Penceredekiler....Menekşe ve kalancholar...Sümbüller..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 294972
Orkideler bu köşeyi çok sevmişler... Eklenti 294973 Eklenti 294974 Eklenti 294975 Bambuda yerinden memnun....:) Eklenti 294976 |
Goblen işlemeyi ve eski eşyatoplamayı çok sever...:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 294977
Eklenti 294978 Eklenti 294979 Bende mutfak dolaplarını çiçekledim.....:)) Eklenti 294980 Balkonuna da,boş bir zamanımda, sardunyalar koymayı düşünüyorum, çünki çok güneş alıyor.... Eklenti 294981 |
Şu zavallı arabamın halleri.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 294985
Bu çok itinalı...Beterin beteri de var olabiliyor bazen...:)) Eklenti 294986 Eklenti 294987 Çoğumuzun yaptığı bir durum olduğu için bana gülmeyeceğinizi tahmin ediyorum.....:))) Eklenti 294988 Bakar mısınız ..Güzel yakışmamışlar mı....:)) Eklenti 294989 |
Anneler Gününde ..Arka bahçedeki şu hale bakar mısınız...:)))
3 Eklenti(ler)
Eklenti 295142
Bir süredir sırra kadem basan hamile bahçe kedisi,yavrularını toplayıp arka bahçeye getirmiş....:)) Eklenti 295143 Ne zaman bu kadar büyümüşler...Böyle devam ederse bir pet shov açmayı düşüneceğim.....5 tane yavru kedi...Sarı..beyaz ve tekirler...:))) Eklenti 295144 |
Dikiş makinesine bayıldım, kedileri ellerimle sevdim.Berrincim bize çiçek konusunda kim dur diyecek, gördüğüm manzarayı çok sık yapıyoruz.
Çiçekciler beni çok seviyor, eminim senide çok severler tek sorun evdekiler taşımaktan artık rahatsız olmaya başladılar.. Ama ben hayatımdan gayet memnunum hele çiçek aldığımzaman keyfime diyecek yok, hepsi çok güzel canım güle, güle güzel günlerde büyüt..... |
Öncelikle anneler gününüz kutlu olsun. Kızınızın bitkileri ve ofisine bayıldım. Hele o goblen işlemeye maşallah. Mutfak dolapları ve renkli ofis tıpkı benim ev şıkırtıya bayılıyorum sevgiler saygılar kızınızın elleri dert görmesin.
|
Alıntı:
|
Koltuk şalınızda benim cok hoşuma gitti .sanırım el işi rengarek ışıl ışıl.
Biz dogayı severlerin evleri sanırım hep rengarenk ;) Gecen seneki ördekleri merak ediyorum hala duruyorlarmı onlardan hic söz etmiyorsunuz Berrin hanım |
O minik kedilerin hepsini mıncıklamak istiyorum ben. :) Ne kadar güzeller, bir de hepsi başka başka renk. :)
Araba fotoğrafları da çok tanıdık. :D Hatta ben bir ara arabaya da bir sukulent falan koysam mı diye düşünüyordum. :D |
anneler gününüz kutlu olsun.kızınızın başka goblenleri var mı,goblen hastasıyımdır.
|
Öncelikle anneler gününüz kutlu olsun.
Mutfak dolabında yaptığınız gül desenli motiflerinizle sanatınızı konuşturmuşsunuz. Arabanızın içini çiçek bahçesine çevirmişsiniz.:))Yine birçok çiçek almışsınız. Kedi yavrularına anneleriyle birlikte harika fotoğraflamışsınız.:p Ellerinize sağlık Berrin ablacığım. Trabzondan saygılar selamlar . |
Sevgili alcenciğim, dikiş makinesi kolleksiyoncusu olarak kendimi tanıtabilirim..:))17yaşımdan beri dikiş makinesi kullanıyorum...Bütün makine nakışları da tarafımdan yapılır...:)
Yazlıkta ve İst. toplam 6 adet dikiş makinesine sahibim..3 tanesi asarı antika...Birisi son sistem bilgisayarlı...birisi singer yoknazlardan...Antika olanlardan birisi el ile çalışan ilkel makinelerden , mekiği bile çok değişik...Çok severim...Dikiş ve nakışı da...bilhassa beyaz iş çok yaptım...Şimdilerde vaktim olmuyor..:) Çiçekçi ve seracılar benim de tabiri caizse kankalarım gibi oldular artık...Evdekilerden de yardım almıyorum.Çünki kimsenin nazını çekemem, bu hususta..Tembeller bunlar, canım ...Aslında biraz uğraşsalar, iyi bir hareket olur kendileri için...Ama heyhaaatt ,bahçe saksı diyence , kimseden tıık yoktur..:))) Kendim kaldırıp koparabiliyorum...Seraları da çoğunlukta yanlız gezerim...Tanıdık olmayanlara Uğur ile beraber gitmeyi yeğliyorum..:) Kucak dolusu selam ve sevgiler size ve güzel bahçenize....:)) |
Sevgili serkan istanbul,bu görülen kızımın mutfağı...Etamin, kanava benimde hobilerimden biridir...Çocuk da göre göre goblen ve etamine meraklandı...Orta okuldan beri etamin işi ve goblenleri yaz tatillerinde yapardı...Hatta perdeler ve komple mutfak takımı etamin olarak işlemiştir...Şu anda kullanmaya kıyamıyor...Evi çok güneş aldığı için...
Sizin şıkırtı dediğinize bizde ıngılışık deriz....Aynen öyle..:))) Çok de severiz...Bilhassa mutfaklarda....Renkli objeleri çok kullanırız...Zaten benim hayatımın tümü renk diyebilirim...:)))) Beğenilerinize teşekkürler...Sevgiler serkancığım....:) |
Sevgili jineop...Teşekkürler ederim canım....Vallahi aynen öyle ...Senelerdir böyle gelmiş , böyle gider...Benim arabamın bagajı hiç temiz kalamaz , Bu yüzden evde hiçkimse beni kendi arabasına almak istemiyor....:))) Batırıp çıkarıyormuşum arabalarını..:)
Benim de nazım kendime geçiyor... Sevgili arkadaşım size sevgilerimi gönderiyorum...:) |
Sevgili iris41....hastalıklarımdan biride tığ ve şiş örgüleridir....Senelerdir öre, öre bitiremedim...:)) Örgü ve nakış iplerine bayılırım...Evde kendime ait bölmelerde ip olarak ne ararsanız mevcuttur... Aklıma esince birşeyler örmeyi çok severim...
O gördüğünüzü de kızıma seccade olarak örmüştüm.. Kendisi öyle kullanmayı tercih etmiş...:)) Ördekler üç adet ön bahçede duruyorlar...Ama bu sene yumurta yapmadılar...Acaba zamanı mı değildi bilemiyorum..Ben kuşlardan pek anlamam..Sadece yemlerini veriyorum. Komşum kuşçu olduğu için, daha çok ilgileniyor ... Selam ve sevgiler......:)) |
Gilancığım, kedi yavruları çok güzeller de nasıl korunacaklar bilemiyorum...Bazılarını gece bazı sokak köpekleri yok ediyorlar...İnşallah bunlara birşey olmaz... Kalorifer dairesinde korumak istedik..Fakat anneleri yine oraya taşımış...Bahçenin o kısmını kaç gündür doğru dürüst sulayamadım...:))
Bakınız bu arabaya sukulent koyma fikrini ben tuttummm..:)) Arka camda pekala olabilir...Nasıl aklıma gelmedi , bunca yıldır.... Vallahi bunu hemen tatbik edeceğim...:)) Bir zamanlar bir boğaz vapurunun kaptan köşkünün camında görmüştüm...Belki 10 saksı sardunyası vardı kaptanın ...:) Hepsi de açmıştı,rengarenk...Hayretler ve hayranlık içinde kalmıştım... Belki de o kaptan şu anda Ağaçlar .Net üyesidir...Bence olması lazım..:) Çok meraklı bir insanmış ...Nasılda o kadar büyütmüştü , sardunyaları..:) Sevgilerimi gönderiyorum Amerikaya ...Kaç günde giderse artık..:) kendinize çok iyi bakınız canım.. |
Sevgili nuray topçu, kızımın on adet kadar goblen tablosu var...Etamin işlerini çok seneler yaptı...Ben sadece etamin üzerinde çalıştım...Goblen denemedim...
Çocukluğundan beri hobilerinden biri olarak yaz tatillerinde bu el nakışı türüyle çok uğraştı..Türkiyede bulunmadığı zamanlardı...Almanya ve Hollanda danakrabalar vasıtası ile çerçeve ve saf yün olan ipleriyle geliyordu... Ama artık İstanbul da Hobi marketlerinde her türlüsünü görüyoruz...biraz pahalılar ama,değer ..Çünkü sabırla işlendiğinde ortaya güzel eserler çıkıyor... Selam ve sevgiler ...:)) |
Sevgili Adil hoşgeldiniz...Gelibolu daki evin ve kızımın ofis-evinin mutfak dolaplarını biraz süsledim...Bu sene de yazlığınkileri düşünüyorum...Vakit bulabilirsem tabii...:))
Arabanın içi de bahar sezonu olarak resimlendi....:)) Kedileri istediğim gibi yakalayamadım..Çok kuytu ve karanlık bir köşedeydiler... Çok teşekkürler adilciğim...Bende Trabzon a kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum....:) |
Eh pes yani efendim,
Arabayı bile baştan çıkardınız. Sanmam ki araba nostalji takılsın. Bakıyor çevresine, görüyor bir çılgın enerji (maşallah), eee.. siz demiştiniz deli deliyi ama orada ama burada mutlaka bulur diye:))). Mecburen çarkı çevirene uyuyor veya uymak zorunda bırakılıyor. Halinden memnundur muhakkak. Yani ben araba konusunda şahsen size gülmedim. Ama eminim ki araba bu işe çok gülüyordur. Ve kimin karşısında olduğunu anlamıştır şimdiye dek. İlerisi için kafanızdakileri okumaya da çalışmaktadır efendim. Gördükleri yeter garibime, duymasına gerek yok. Her şey çok güzel Berrin hanım, dilerim tüm çevreniz ile nice seneler sağlık içinde sürsün. Sayfanızdan çok güzel bilgiler de alıyorum şahsen, şıkırtı, ıngılışık gibi. Sayın hk50' nin ''elliğine'' büyüdüğüm köyde, eğer yanlış hatırlamıyorsam ''cırnak'' derlerdi(45 sene geçti- özür). Okula giderken bindiğimiz körfez vapur kaptanlarının da çiçek sevgisi olduğunu hatırlıyorum. Kaptanlarımızı selâmlıyorum şahsınızda. Anneler gününüzü kutlar, her iki elinizden hürmetle öperim. Sağlık içinde ''plus dalya'' inşallah. Akıllı veya deli tüm dostlarınıza saygılarımı sunarım. Size takılsınlar, biraz terlemekle birlikte kâr hanelerine yazılır şüphesiz. Eşinize ve yeğenlerimize selâm hürmetler. Cümleten ALLAH 'a emânet olunuz inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Sevgili mrduran, gece gece, yine güldürdünüz..Çok çok sağolunuz ..Vallahi girdiğiniz bahçeye neşe saçıyorsunuz inceden nüktedanlığınız ile...:))
Bu güne kadar çok araba değiştirdim..Hepsi de benden çok memnun olarak ayrıldılar...Tanrı ya şükür çiçek ,toprak ve gübre taşımaktan başka bir vukuatımla karşılaşmadılar....:)Ben eşyanın da ruhu olduğuna inananlardanım ..20 senelik eski bulaşık makinesini bile ağlayarak hurdacıya verenlerden yaniii...:)) Ehhh ,durum böyle olunca onlarda benim çılgınlıklarıma gülümseyerek katlanıyorlar.:))) Şıkırtı ve ıngılışık terimlerini yeni mi duyuyorsunuz.??.Şıkırtıyı bilmeniz gerekir de ben Ç harfini yutunca ortaya değişik bir söz çıkmış efendim... Çıngılışık...Çılgın ışık da olabilir..:) Yani rengarenk sıfatının aileden gelme bir değişik kullanımı...:) Beğeni ve dileklerinize çok çok teşekkürler sevgili arkadaşım...Sevgili eşiniz ve ailenize sonsuz sevgi ve selamlarımı yolluyorum ...:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025