agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   berrinb / bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24030.htm)

berrinb 08-02-2013 01:12

5 Eklenti(ler)
Eklenti 368235

Kayaların içindeki baş belası soğanlı yaban bitkileri yine çıkmıştı..Bir arkadaşın bahçesinde bu bitkinin; mor kırmızı ,Harika güzel bir çiçek açtığını görmüştüm...Bu sene bir iki tane sökmeden bırakacağım...
Eklenti 368236

Lastiklerin içindeki soğanlı bitkiler çıkmıştılar...

Eklenti 368237

Eklenti 368238
Buraya Sevgili Nevzat beyin gönderdiği kum zambağını dikmiştim...Bu acaba o mu ...Çok merak ediyorum....:)

Eklenti 368239

berrinb 08-02-2013 01:18

Şu üç güzele bakar mısınız....10 kez den sonra,nihayet başardıımmm.

5 Eklenti(ler)
Eklenti 368240

Kış başında dikilen hercailerin keyfi çok iyiydi...

Eklenti 368241

Çiçekleride bir hayli iri ve canlıydılar....

Eklenti 368242

Eklenti 368243

İsmini hatırlayamadığım şu çiçek de hercailer ile beraber dikilmişti..:)
Eklenti 368244

berrinb 08-02-2013 01:24

Kışa dayanıklı olduğunu seracı bayan söylemişti..Gerçekten sağlam kalmış...:))

5 Eklenti(ler)
Eklenti 368245

Poz vermek istemeyen hercaininnnnnn.......

Eklenti 368246

İşte böyleee....Kulağından çekiliiirrrrr......:)))))

Eklenti 368247

Bu renginide çok beğeniyorum.....

Eklenti 368248

Sonbarda küçük bir biberiye dalını bu saksıya saplayıp gitmiştim...Bakar mısınız...Kendi kendine ne hale gelmişşş......:))

Eklenti 368249

KAPTANzst 08-02-2013 07:17

Bu tarihte bu kadar sevinç verebilen bu bahçe 2 ay sonra neler verir tahmin edebiliyorum..
Bir tahmin de sıkışıklıktan izdiham olma olasılığı;)
Bu kadar koşuşturmanın ardından enerji dolu olman en güzeli.
Kolunuzdaki ağrı için geçmiş olsun dileklerimi söylerken, sizde benim gibi.:p 3 ayda bir kontrole gitmem gerekiyor , şekerden. Ben 11 ay üzeri gittim:D
Bahara girerken sağlıklı ve mutluluk dolu günler dilerim.

gülenyüz 08-02-2013 08:35

Vay Vay Vay.Sn berrinb,ellerinize sağlık.Döktürmüşsünüz yine.Hepsi çok güzeller.Sevgi ve Saygılar...

İremsıla 08-02-2013 08:49

Berrin abla çok geçmişler olsun,umarım kolunuz en kısa zamanda iyileşir çünkü bitkilerinizin size ihtiyacı var.görseller için ayrıca teşekkürler muhteşem manzara çekimleriniz var.sevgilerimle..

berrinb 08-02-2013 15:45

Sevgili kardeşim Kaptan zst, iki ay sonra işler bir hayli yoğun olacak bu sene , dahliaları söktüğüm için ,topraklarının biraz kuvvetlendirilmeleri ve dikimleri, Yabani otları temizlik, vs ..bir sürü iş ..... Şu sol kol ve omuzum inşallah iyileşir de yardım alarak başarırım diyorum.... Ben bu işleri kendi ellerim ile yapmaya alışkın olduğum için , yardım edene durmadan kusur buluyorum....Çok zor oluyor....:))

Şu anda havada berbat durumda , çok kuvvetli bir Lodos ve dalga var..Geldiğime pişman oldum diyebilirim...Çünki bahçede bir iş yapılacak gibi değil...Toprak çok ıslak... Ön bahçeye fırtınadan çıkılacak gibi değil..biraz evvel neredeyse uçuyorum zannettim...
Arka bahçede rüzgar almadığı için biraz çöp ve kuruyanları toplamaya çalıştım...Bu günlük bu kadar ..İnşallah yarın hava düzelirr.....:))

berrinb 08-02-2013 15:50

Sevgili gülenyüz, ben sizin mesajınızdan bir gece evvel Bauhaus tan orkideleri aldım ve resimlemiştim...:))
Herhalde çiçekler ile aramda bir telepati kurulmuş zamanla ki...Bauhausa veya yakındaki seralara yeni ve benim aradığım çiçekler geldiğinde , içimden bir his, beni oraya sürüklüyor.. ...Çok defa başıma geldi bu olay.....:))
Ziyaret ve beğenilerinize çok çok teşekkürler...Sevgi ve selamlar......:)

berrinb 08-02-2013 15:51

Sevgili iremsıla, çok teşekkür ederim ilginize, sağolunuz...:) Yine beklerim ..Sevgi ve selamlar.....:))

berrinb 08-02-2013 15:59

8.2.2013...Coştum yine dalgalanıyoruuum, beennn....:))))

5 Eklenti(ler)
Eklenti 368308

Eklenti 368309

Eklenti 368310

Eklenti 368311

Eklenti 368312

berrinb 08-02-2013 16:02

Dalgalar sahili bastıı......

5 Eklenti(ler)
Eklenti 368314

Eklenti 368315

Eklenti 368316

Eklenti 368317

Şu hallere bakar mısınız........

Eklenti 368318

berrinb 08-02-2013 16:06

5 Eklenti(ler)
Eklenti 368319

Eklenti 368320

Eklenti 368321

Eklenti 368322

Eklenti 368323

jeozuu 08-02-2013 16:07

Merhaba Sayın berrinb,
Geçmiş olsun, havalar da size fırsat veriyor, bu kötü havaları değerlendirip bir an önce iyileşmeniz dileğiyle...

berrinb 08-02-2013 16:09

Teknelere kadar sular bastı.....

5 Eklenti(ler)
Eklenti 368324

Eklenti 368325

Eklenti 368326

Eklenti 368327

Eklenti 368328

berrinb 08-02-2013 16:12

Dalgalar....

5 Eklenti(ler)
Eklenti 368333

Eklenti 368334

Eklenti 368335

Eklenti 368336

Eklenti 368337

berrinb 08-02-2013 16:15

Dalgalar ...Palmiye rüzgar sarhoşu oldu......

5 Eklenti(ler)
Eklenti 368338

Eklenti 368339

Eklenti 368340

Eklenti 368341

Eklenti 368342

berrinb 08-02-2013 16:18

Silivri den naklen yayın.....:))

4 Eklenti(ler)
Eklenti 368343

Kuşlar balık avındalar....Dalga dipteki midye ve canlıları kıyıya sürüklüyor....

Eklenti 368344

Eklenti 368345

Eklenti 368346

berrinb 08-02-2013 16:24

Sevgili jeozuu , bu kötü hava şartlarına rağmen, ön tarafta bu resimleri çekip, arka bahçede biraz çalışmak, inanınız bana çok iyi geldi....Soğuk havayı zaten çok severim...:)

Kolum da biraz daha açıldı bu gün...Bir kez daha anladım ki,ben hastayım moduna girmemek gerekli....Bazen üstüne gitmek yararlı oluyor...Tanrının izni ile bunu da atlatacağıma inanıyorum....Ve devamlı ayakta ,bir uğraş buluyorum kendime....:))
Çok teşekkürler ziyeret ve beğenilerinize.Selam ve sevgiler......:)

Sevgi 08-02-2013 17:16

Berrin hn. öncelikle geçmiş olsun.

Dün benimde kulağıma bir ses gelmişti şöyle batıdan bakındım ama anlam verememiştim. Şimdi anladım ki o ses size aitmiş:D hiç kendinizi engellemeye kakmayın devam edin o sevinç çığlıklarını bende atıyorum ama ben komşular duyupta bu kadın gene niye bağırıyor diye deli mumalesi göreceğimdern korkuyorum.:o.

Sanırım bundan sonra daha sık duyulacak bu çığlıklar. Türkiye nin her yerinden.:p

Sağlıcakla ve hoşçakalın.:)

gülenyüz 08-02-2013 19:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1098748)
Sevgili jeozuu , bu kötü hava şartlarına rağmen, ön tarafta bu resimleri çekip, arka bahçede biraz çalışmak, inanınız bana çok iyi geldi....Soğuk havayı zaten çok severim...:)

Kolum da biraz daha açıldı bu gün...Bir kez daha anladım ki,ben hastayım moduna girmemek gerekli....Bazen üstüne gitmek yararlı oluyor...Tanrının izni ile bunu da atlatacağıma inanıyorum....Ve devamlı ayakta ,bir uğraş buluyorum kendime....:))
Çok teşekkürler ziyeret ve beğenilerinize.Selam ve sevgiler......:)

Sn berrinb iyi anlıyorum sizi ama bir an dada yüklenmeyin lütfen.Tamam hastalık moduna girmek doğru değil ama,Özellikle soğuk ve rüzgarlı havalarda kas ağrıları tutulmaları olan kişiler için hatalı bir davranış. Lütfen dikkat edin.Ben hiç bir arkadaşımın hasta olmasını istemem.Hele ki hayata bakış tarzı aynı olan arkadaşlarımın....:mad:Dikkat edin...

KAPTANzst 08-02-2013 20:04

Evet Berrin abla gülen yüzün dediği gibi hem kas ağrısı çekiyorsunuz hemde rüzgar ve soğuğa maruz kalıyorsunuz, kendinizi korumalısınız.
Sizi çok iyi anlıyorum:dilli: Bizden genç birini görsek hemen içeri gir hasta olursun deriz.:p Kendimize birşey olmazmış gibi davranırız.:D
Neymiş:confused:
Acı patlıcanı kırağı çalmaz mış

Benim güzel kardeşim gönderdiğiniz kargoyu aldım. Bu akşam dersime çalışıp nasıl yetiştirildiklerini araştırdım.
Çok çok teşekkürler.

Adil 10-02-2013 19:39

Sakarmekiler in sıralı uçuşları,ıslak kumlarda yansımaları ve denizin dalgaları çok güzel arka fon oluşturmuş.
Böyle bir tablo yapmak çok dinlendirici ve harika olmalı.
Çok Sevdiğim bir manzara.
Böyle güzel fotoğraf karelerini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim.
Tedbiri aldıktan sonra Hastalıktan korkmaya gerek yok.Bu korkutmalar seni asla yıldırmayacaktır.Bunu çok iyi biliyorum.:)
Çünki bu güzel mutlu çocukluk, içimize işlemiş.Bunları yapamazsak hayatın tadı tuzu olmaz,bununda farkındayız.:)
Ellerinize sağlık ablacığım.
Trabzondan saygılar selamlar.

berrinb 10-02-2013 21:10

Sevgili sevgi, bahar erken gelsinde , bizler o çığlıkları duyalım diyorum...Çünkü 4 gündür yazlık evdeyim, hava şartları çok bozuk, bir yağmur fırtına , biraz güneş çıkıyor...Ben fırsatdan istifade bahçeye saldırıyorum....1 saat sonra tekrar yağmur...İstikrarsız bu havalarda hizlı bir çalışma mümkün değil, üstelik var olan rahatsızlıkları arttırıyor....
Selam ve sevgiler.....:)

berrinb 10-02-2013 21:19

Sevgili kardeşim kaptan zst.Çok doğru ....Acı patlıcanı kırağı çalmaz diyerek korunmak bizler için değilde, Sakınılan göze de çöp batar diye de bir söz vardır....4 gündür burada günümün dörtte biri soğuk ve rüzgarlı bahçede geçti, vallahi İstanbuldaki durumumdan daha sıhhatli hissediyorum...:)

Bence soğuk hava,sıkı giyinildiği takdirde insan için daha yararlı...Kargodakileri çok iyibir şekilde yetiştireceğinizi tahmin edebiliyorum....İnşallah çiçeklerini göreceğiz..Bir partide Adil kardeşime göndereceğim....Çünki onun paketi bizim kapıcının azizliğine uğramış...:((
Selam ve sevgiler......:)

berrinb 10-02-2013 21:30

Sevgili kardeşim Adil, siz resim yapmaya başlamadınız mı daha..??Kış günlerinde bahçe işleri azalmış iken belki bir tane görebiliriz diye umuyordum ben...:)) Şu sakarmekili resimden bir tane başlayınız ...Vallahi tarzınızı merak ediyorum....:)

Kaptan zst e gönderdiklerimin aynısını sizede bir paket yapmıştım..yardımcıma bıraktım,Kargoya iki paket verilecek diyerek....malesef ben evde yokken kapıcı birini almış diğerini de aynı koyduğum yerde duruyor buldum...Acele ile de yazlığa geldik...Dönüşte sizinkileri de gördereceğim....Sakın aklınıza bir şey gelmesin...:)

Bizler çalışmaktan ve yıpranmaktan korkmayan insanlar gurubu olarak; şu anda hiç kıymeti bilinmeyen tabiatın bir nevi koruyuculuğunu ve üreticiliğini hiç bir karşılık beklemeden, sadece ruhen zevk almak için severek yapıyoruz....Ulu Tanrı da bizleri hastalıktan ve kötü durumlardan koruyacaktır, inşallah........:) Selam ve sevgiler kardeşim..:)

h_dogan 10-02-2013 21:44

Doğa onu seveni sever. ;)

Adil 12-02-2013 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1099579)
Sevgili kardeşim Adil, siz resim yapmaya başlamadınız mı daha..??Kış günlerinde bahçe işleri azalmış iken belki bir tane görebiliriz diye umuyordum ben...:)) Şu sakarmekili resimden bir tane başlayınız ...Vallahi tarzınızı merak ediyorum....:)

Kaptan zst e gönderdiklerimin aynısını sizede bir paket yapmıştım..yardımcıma bıraktım,Kargoya iki paket verilecek diyerek....malesef ben evde yokken kapıcı birini almış diğerini de aynı koyduğum yerde duruyor buldum...Acele ile de yazlığa geldik...Dönüşte sizinkileri de gördereceğim....Sakın aklınıza bir şey gelmesin...:)

Bizler çalışmaktan ve yıpranmaktan korkmayan insanlar gurubu olarak; şu anda hiç kıymeti bilinmeyen tabiatın bir nevi koruyuculuğunu ve üreticiliğini hiç bir karşılık beklemeden, sadece ruhen zevk almak için severek yapıyoruz....Ulu Tanrı da bizleri hastalıktan ve kötü durumlardan koruyacaktır, inşallah........:) Selam ve sevgiler kardeşim..:)

Berrin abla resim yapmayı çok istiyorum fakat önceklikli işlerim var.Şu bahçe düzenlemeleri çevre düzenlemeleri bir bitsin.Yakında biter inşallah.
Burada Resimle ilgili bir sayfa açacağım ve paylaşımlarım olacak .
Projemde her aşamada fotoğraflanmış tablolar( 5 kare halinde) başlangıç ve bitiş aşamaları yer alabilir.
Natürmort falan demeye gerek yok. Türkçe olarak anlatmaya çalışayım. Her türlü hayali ,canlı cansız varlıklar ve manzaralar üzerinde kendi tarzımda çalışmayı seviyorum.
Manzara ,portre,Çiçek,meyve,hayvanlar,insan figürleri ,sokaklar ,tarihi binalar,azda olsa portre,Oryantal gibi birçok konuda çalışmak istiyorum.
Kısmen birçoğunu yapmış olsamda.Ressamlık bir derya deniz,Renkler şekiller ,gölgeler ışıklar okyanusu açıl açılabilirsen:)
En kısa zamanda inşallah.
Kargo konusunda asla kendinize sıkıntı etmeyin.Sizin kalbinizin güzelliği yeter ablacığım.
Son makalende bizleri ne güzel anlatmışsınız. Amiiiin
Elimizden ne kadar geliyorsa inşallah.:)
Trabzon dan Belekoğlu ailesine Saygılar selamlar.

KAPTANzst 12-02-2013 15:51

2 Eklenti(ler)
Anlaşıldı..
Bu işe ben el atmam lazım:p
Adil'den aldığım iki hediye.
Berrin ablama bir fikir olsun diye..
1 günde yapıldılar.
Ama ben memnunum. Özellikle birinciyi tarif üzerine yaptırdım:dilli:

berrinb 12-02-2013 17:48

Sevgili kardeşim bu güzel resimler için çok teşekkürler...Ben ikisinide çok beğendim...Adil i tebrik ediyorum...Vallahi 10 parmağında 10 marifet olduğunu bir kere daha ispatladı...Devamını bekliyorum....Resimlerin renkleri harika...Selam ve sevgiler....:)

berrinb 13-02-2013 23:53

Sevgili h.doğan aynen katılıyorum sözlerinize....Ben buna yıldır bahçe ve bitkiler ile bir uğraşan olarak ,doğanın da kendisini sevenlerle beraber olduğunu ve sessiz sedasız yardımcı olduğuna, ve arada hiç ummadığınız anlarda ve zor anlarınızda da, size naralar attıracak kadar güzel sürprizler yaptığına çook kereler şahit oldum..:))

Bu olaylar ile ilgili çok hikayelerim vardır...:) Yine beklerim..selam ve sevgiler....:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025