![]() |
Sevgili smnual,hoşgeldiniz...İsmini aklımda tutamadığım sukelenti,çok sevdiğim halde iki küçük saksıda başarılı olamadım ve kaybettim...Şimdi eklediklerim duruyorlar ...demek ki suyu pek sevmeyen bir yapıya sahipmişler...Gerçi bende damla ile su vermiştim...
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler..Gönderdiğim bitkiler ve tohumlar elinize geçti mi bilmiyorum...İyi günlerde büyütünüz...Selam ve sevgiler..:) |
Alıntı:
Sayın berrin hanım, Gönderdikleriniz için çok teşekkür ederim biraz önce elime ulaştı. Keşke naylon içerisinde olan tohumların cinslerini belirtseymişsiniz hiç görmediğim tohumlar var nasıl yardımcı olabilirsiniz. Beni umduklarımdan çok fazlasını göndererek mahcup ettiniz. Bitkiniz yaşayan taşlar lithops kesinlikle sulanmasına dikkat edilmesi gereken bir bitki kaktüs cinsi mümkünse gayet süzek malzeme içerisinde yetiştirlmesi gerekir. Size ve sevdiklerinize yeşili bol sağlıklı günler diliyorum. |
Sevgili smnual ,bu deffa çok sayıda kargo paketi hazırladığım için ve kolumun birini kullanamadığımdan , tohumların üzerine telaştan yazamadım...Size mor sarmaşık, sedef çiçeği ve şebboy tohumları gönderdiğimi iyi hatırlıyorum...Birkaç adet elimde kalan dahlialar ve glayöl soğanı vardı...Birde clematis saksısı...
Şebboy tohumları incesarımtırak tohum kabları olanlar...Sedef çiçekleri kahverengi mercimeğe benzeyenler...siyah küçük top gibi olanlarda mor sarmaşık tohumlarıdır...Sedefleri kör bir köşeye dikerseniz her sene çıkarlar..kalıcı ve dekoratif bir çiçektir...Şebboylarda öyle.....Güle güle ,iyi günlerde büyütünüz.. Selam ve sevgiler.....:) |
Sevgili berrinb özlemişiz bahçenizi , emeklerinize sağlık ,Her biri ayrı güzeller.
|
Teşekkürler sevgili nardane....Yine beklerim..Selamlar.....:)
|
Sevgili smnual,Sukulent için verdiğiniz bilgiye çok teşekkürler..Haklısınız...Ben onu diğer sukulentler gibi suladığım için bozulmuş olabilir...Elimde kalanları daha da sulamayacağım...
Bakalım ne olacak...:) selam ve sevgiler...:)) |
1.Nisan. pazartesi yazlık bahçeden görüntüler...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 385174
Clematise yetiştim....20 gün evvel yeni açmaya başlamıştı... Eklenti 385175 Eklenti 385176 Eklenti 385177 Acıbadem kokusuna benzer bir koku balkona yayılmış....:) Eklenti 385178 |
Gelince ilk göz attıklarım.....:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 385179
Sümbüller coşmuşlar....Çok da güzel kokuyorlar... Eklenti 385180 Bu çiçeği deneme amacıyla Kasım ayında dikmiştim..Fazla almadığıma pişman oldum..:(Yayılıp açmışlar ..Soğuktan hiçbir zarar görmeden...:) Eklenti 385181 Budayıp çelik yaptığığım sardunyalar tutmuşlar...Budananlar da yapraktalar.. Eklenti 385182 Eklenti 385183 |
Sümbüllere yakından bakalım......:)
5 Eklenti(ler)
|
Balkonun altındakiler......
3 Eklenti(ler)
|
Armadii artık balkonu saracak....
3 Eklenti(ler)
|
Balkonun altındaki hercailere kış yaramış....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 385200
Şebboylar altı senedir bu köşedeler..tohum atıp yeni fideler oluşturuyorlar... Eklenti 385201 Sonbaharda kayalara diktiğim sukulentler zayiatsız tutmuşlar.... Eklenti 385202 Eklenti 385203 Eklenti 385204 |
Kayalardakilerin hepsi kışı iyi geçirmiş....
5 Eklenti(ler)
|
Bahçe ve balkondan görüntüler......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 385214
Eklenti 385215 Eklenti 385216 20 gün evvel dikilen petunyaları alırken soğuktan etkileneceklerini düşünerek az sayıda almıştım..Ama çok iyi durumdalar.. Eklenti 385217 Eklenti 385218 |
Bahçenin ilkbahar çiçekleri.....
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili Berrin Hanım herşey gibi petunyalarınız da çok güzeller; maşallah!..
Ben de çok beğenerek petunya tohumları aldım 15 Mart ta ektim :( fakat hâlâ hiçbirşey göremiyorum. Yani :( artık çıkmazlar mı? Ümidi kesmeli miyim? |
Arka bahçede, İstanbuldan gelenler....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 385224
Ranunculuslar hepsi tam açmışlar...Beni kapıdan harika bir şekilde karşıladılar..:) Eklenti 385225 Eklenti 385226 Arka bahçenin şebboyları açmaya başladılar... Eklenti 385227 |
Arka bahçenin ilkbahar kraliçelerine bakar mısınız...:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 385228
Eklenti 385229 Eklenti 385230 Eklenti 385231 Bu çiçekleri çok beğeniyorum....:) Eklenti 385232 |
Bir sonraki ilkbahara kadar bu görüntülerle teselli olurum..:)
5 Eklenti(ler)
|
Kraliçelere devaammm.....:)
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Çok güzeller ..Her rengi başka bir harika.....
5 Eklenti(ler)
|
Geldiğim gün Aytekin seraya uğradığımda alınanlar....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 385248
Bu petunyanın cinsi çok değişik...tam katmerli deği ..Ortasındaki tek yaprak ona çok hoş bir hava vermiş.... Eklenti 385249 Katmerli Petunya...... Eklenti 385250 Bunun da rengine bayıldımm...:) Eklenti 385251 Bu güzelleri bir çiçekseven bir arkadaşa.....İstanbuldaki seralarda petunya göremedim...Aytekin seraya 25 gün evvel gelmişti... Eklenti 385252 |
Yalınkatlı petunyalar.....Bu soğukta bile hafif kokuları var..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 385253
Eklenti 385254 Yalınkat petunya sıcak gün ve gecelerde çok güzel kokuları olan güzel çiçeklerdirler..Ama ben ille de katmerli petunya derimmmm... Eklenti 385255 Geçen sene dikilen onlarca katmerli petunyam kurumuştu..Bu sene yalınkatlılar ile karışık yapmaya karar verdim... Eklenti 385256 Eklenti 385257 |
Sevgili Armadii yi bir kez daha alalım...:) Seneye görüşmek üzeree....:))
3 Eklenti(ler)
Eklenti 385258
Eklenti 385259 2014 baharında inşallah daha büyümüş , daha çok çiçekli görmek ümidi ile...:)) Eklenti 385260 |
Sahilde gün batımı....Her yer pembe olduu...
4 Eklenti(ler)
|
Pembeleşmiş bahçeden görüntüler....
3 Eklenti(ler)
|
2.Nisan.Salı günü hava harikaydı....Bahçe havası yanii.....:)))
3 Eklenti(ler)
Eklenti 385268
Geçen sene ancak sonbaharda bulabildiğim, plastik mini göletlerden birini kayaların iç kısmına monte etmeğekarar verdim...Nilüferleri bu gölete koyak istiyorum... Eklenti 385269 Ön bahçenin toprağı sabah ve öğle güneşini aldığı için çok yaş değildi..Kolay kazıldı... Eklenti 385270 |
Mini gölet yerine monte edildi...Suyu doldurup bıraktım...
3 Eklenti(ler)
Eklenti 385275
Kıyılarındaki toprağın oturması için zaman gerekli olduğundan şu anda yapılacak bir işlem yok...Daha sonra kıyıları bir şekilde kamufle etmeye çalışacağım.... Eklenti 385276 Havuzun konulduğu yerde geçen sene sardunyalarım vardı..8 adet sardunyadan iki tanesinin dip kısmından yaprak erdiğini ve nisbeten sağlam kaldığını gördüm...Artık bahçede kışın sardunya bırakılmayacağına kesinlikle karar verdim... Eklenti 385277 |
Lastiklerin içindeki nergisler harika açmışlardı.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 385278
Eklenti 385279 Eklenti 385280 Katmerli büyük nergislerin kokusu çok güzel..Küçük nergislerin kokusundan daha farklı bir aroma.... Eklenti 385281 Eklenti 385282 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025