![]() |
Bu arada portakal reçelini de ihmal etmedim...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 385283
Eklenti 385284 Eklenti 385285 İki gece reçel yapmakla uğraştım.... Eklenti 385286 Portakal ve çilek reçeli yapılırken evi dolduran kokusunu çok beğenirim...En sevdiğim reçellerdirler.... Eklenti 385287 |
Balkondaki sardunyalar , petunyalar ....
5 Eklenti(ler)
|
Daha sonra bahçeye dikilecek olanlar....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 385293
Eklenti 385294 Eklenti 385295 Eklenti 385296 Soğan begonyalarını saksılara yerleştirdim... Eklenti 385297 |
Clematisler yerlerine kondular....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 385298
Eklenti 385299 Clematis diplerini, güneşten korumak için , kurumuş palmiye kabuklarını koydum... Eklenti 385300 Eklenti 385301 |
İstanbul dan gelen sukulentler dikildiler...
4 Eklenti(ler)
|
Petunya ve Sümbüller....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 385306
Eklenti 385307 Saksılardaki sukulentlerin keyfi yerinde...Yağmurdan hoşlanıyorlar....:) Eklenti 385308 Eklenti 385309 Eklenti 385310 |
Sayın Berrin hanım
Maşallah bahçede balkonda yer kalmamış harika bir çiçek dünyası yaratmışınız ve tabii sayenizde sabah, sabah gözlerimiz şenlendi, elleriniz dert görmesin, emeklerinize sağlık. Saygı ve selamlar |
Sabah sabah görsel şölen için teşekkürler Berrin Hanım. Hepsi çok güzel. Merak ettim kaç tür bitkiniz var. :D
|
[QUOTE=berrinb;1132518]Eklenti 385268
Geçen sene ancak sonbaharda bulabildiğim, plastik mini göletlerden birini kayaların iç kısmına monte etmeğekarar verdim...Nilüferleri bu gölete koyak istiyorum... Eklenti 385269 Sayın berrin hanım, Nilüfer göletiniz hayırlı olsun.;) Göletiniz herdaim dolsun taşsın hiç boş kalmasın. Petunyaları sularken yapraklarına su değmemesine dikkat ederseniz daha iyi olur. Raunculusları hepsini aynı anda ve çiçekli olarak aldığınız için çiçekleride aynı zamanda geçecektir. Bazılarını tomurcuklu alırsanız daha uzun süre çiçeklerini görme şansınız olur. Birde merak ettiğim hepsi saksıdalar çiçekleri bitince geri kalan bitkileri ne yapıyorsunuz sakın çöpe atmayın lazım olabilir. Bahar döneminde çiçeklenen soğanlı bitkileri yazın hiç sulanmayan bir alanda toprakta ekili vaziyette muhafaza edebilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla sizin bahçeninde yazın sulanmaması gereken hiç bir alanıda yok gibi. Yeşili ve çiçeği bol günler dileğimle size ve sevdiklerinize Muğladan selamlarımla. |
Sn berrin ablacım her şey çok güzel ve özenle yapılmış ellerinize sağlık
Fakat portakal reçeline özellikle bayıldım çok güzel görseli var tadı da bir okadar güzel olduğunu tahmin ediyorum ellerinize sağlık Afiyet bal olsun Esen kalın |
Karadeniz toprağı bir , Berrin hanımın bahçesi 2. Bu yerlerde bolluk bereket çoktur. Adım atacak boş alan bulunmaz :p
|
Sayın adneser, hoşgeldiniz.. Bahçeler daha ilkbahara yeni girmeye hazırlandıı için pek fazla çeşitlerimiz yok..:)) Ama yine de idare ediyorlar işte....
Beğeni ve ziyaretinize teşekkürler..Yine beklerim..selam ve sevgiler..:) |
Sevgili h doğan, bitki sayısını saymadım...Ama şimdi sizde beni meraklandırdınız...Gerçekten boş bir anımda oturup da sayacağım inşallah...Teşekkürler...
selam ve sevgiler......:) |
Sevgili smnual, ranunculuslara geçen mart dan beri merak saldım..Çünkü kalıcı ve rizom köklü olduklarını bilmiyordum...Geçen sene saksıları hiç susuz olarak garaja serin bir yere kaldırdım ..ve bu şubat ta dışarı çıkardık...Sulamaya başlayınca yeniden canlandılar...Ama Çok soğuk olduğundan ve ben bu Arılık dan beri kolum ve boynumdan rahatsız olduğum için gereken ilgiyi gösteremedim...Geçen seneden kalma olanlar daha yeni fide halindeler..
Bu gidişle Mayıs ,haziran gibi açacaklar...Bu çiçekli olanları da bu sene İstanbul ve Silivrideki bahçelere aldım...Yine aynı usul saklayacağım...:) Soğanlılar konusunda haklısınız ama sulanmayacak bir bölgede pek yok benim bahçemde ...Ama yine de çıkıyorlar...Yazlıktaki kaç senelik lilyum ve nergisler sümbüller hepsi yine çıktılar...Arada kaybolanlarda oluyor tabii... Artık bazen gözden çıkarmak durumundayız..Ne yapalım..2011 kışında harika dahlialarım koyboldu..En çok üzüldüğüm onlardı...:( Selam ve sevgiler...:) |
Sevgili Tekomusti, ben reçel yapmayı çok severim...Çocuklar ve yakınlarım hep ısrar etmişlerdir gıda üzerine bir imalat yapmılorsunuz diye....:))
Yediğim de çok nadir olmasına rağmen, her sene mutlaka kışın ayva ,portakal ..Yazın Kayısı çilek ve erik ve incir....Olmazsa olmazlardandırlar....:)) Ziyaret ve beğenilirinize teşekkürler.selam ve sevgiler...:) |
Sevgili KAPTAN kardeşim... Ğerçekten toprağınız da, ikliminizde Türkiyenin tropikali diyeceğim neredeyse...:)) Bu gün bahçenizdeki mor salkımları görünce şaşırdım...Benimkiler daha henüz tomurcuktalar..Sizinkiler salkımları dökmüşler ,maşallah...:)
|
Sevgili Yeni Gine, yine arada kalmışsınız....:))) Şimdi görüyorum mesajınızı.. Petunyayı tohumdan hiç yapmadım,ben....Her sene fidelerini alıp dikiyorum...Çünkü tohum özel bir bakım ve yer istiyor..Tohumun taze veya bayat olduğu belli değil..Çok kere boşuna uğraştığım olmuştur...
Seralarda bulunabilen çiçeklern fidelerini almayı prensip edindim...Ancak bulunmayanların tohumunu Zengarden den alıyorum...Bu sene bir hayli tohum aldım..İst daki bahçede saksıya dikildiler ...Üzerinde çubuklar kondu kedilerden korumak için.......Yani zorrr ....:(( Şimdi yazlıkta dikeceğim tohumlar var...Orada kedi ve salyangozlar rahat vermiyorlar...Mesela geçen sene bütün zinyalarımın fidelerini Salyangoz yedi ..Bir tek kalmamasıya.....:( Üzüntü veriyor bu tip olaylar..... Nisan ,mayıs ayında kocaman petunya fideleri seralara gelirler..Fiyatları da çok iyi oluyor .. Ranunculuslara gelince ..Onları balkon saksılarınıza alınız..Bahar çiçeği bir birbuçuk ay keyfine varırsınız..daha sonra saksıları susuz şekilde serin bir yerde saklayınız... Ocak şubat gibi tekrar çıkaarıp toprağını gübreleyip suladığınızda saksıların yeşerdiğini göreceksiniz....Yani kalıcı rizom köklü bir çiçek olduğu için almaktan kaçınmayınız ...Derim ben.....:) |
Canım herşey çok güzel maşşallah ama sende çok yoruldun allah nazarlardan korusun, sardunyalar harika.......
Çok öptüm.......... |
Sevgili Berrin Hanım, benim aralarda kalmam çok normal; zaten ben de farkediyorum yorumlarken, sorarken hep diyorum yine aralarda kaldım, ama olsun Berrin Hanım mutlaka görecektir ve yazacaktır, bundan eminim. Teşekkürler.
Zira sizin fotoğraf koyduğunuz zamanlarda ben sayfayı takip ediyor oluyorum hep. Onun için de aralarda kalıyorum. :D Teşekkürler, sevgiler Berrin Hanım. |
Sevgili alcenciğim, gerçekten bu aralar iki bahçe üst üste geldi...Kolum da yeni geçmeye başladı...Havanın güzelliğini yakalayınca fırsattan istifade bahçeye dalıyorum...
Daha da işler var...İstanbuldaki bahçelerde mini seralar kalkacak...34 saksı soğan begonyasına yer bulunacak...Yer yaratağım yanii....En zoru da bu oluyor...:))) Yazlık bahçesinin işi mayısta biter...Glayöl soğanlarım dikilmediler,hava yağışlı ve toprak çamur gibiydi...Yazlık arka bahçeye ise çamurdan hiç girilmiyor....Ancak maıs da toprak tava gelir....Artık ağır alıyorum...Çünki bir hayli yorudum bu hafta...:)) |
Sevgili Yeni Gine... Sağolunuz teşekkürler... Geceleri resim yüklerken yahlız olmadığımı anlıyorum beğeni sinyallerinden...Ama yorumları göremediğim için anında cevap veremiyorum...Çünkii resim sayısı fazla olduğu için, ve ben resimlerimi klasörlerimden seçerek ve derleme şeklinde paylaştığım için bir hayli zorluk yaşıyorum..
Yani Pür dikkat bir resim eklediğim için yorumlarınızı gözden kaçırıyorum...Sağolunuz..Teşekkürler...Selam ve sevgiler....:) |
Doğrusu başım döndü. Çok karışık geldi bana. Renk karmaşası olmuş gibi. nacizane benim fikrim. Emeğinize sağlık.
|
Çiçekler açmaya Berrin ablam coşmaya devam ediyor.:)
Kolay gelsin ablacığım. Trabzondan saygılar selamlar. |
Sayın bebe06. başınızı döndürdüğüm için üzgünüm....:)) Ben belediye parkları gibi düz bahçeleri hiç sevmiyrum..Doğal kır bayır şekilli bahçeler benim tarzım...
Renk karmaşasına gelince; şu anda bahçede yeşilve sarımsı renkten başka bir renk yok...Çünki çiçeklerin hiçbiri açmadılar...Mayıs ayında bu bahçeye uğramayınız derim.... Herhalde renklerden bu defa bayılırsınız felan Tanrı Korusunnnn....:))) Zevkler ve renkler tartışılmaz...Kişiye göre değişir...Sanat ta da böyledir...Bana çok harika gelen bir tablo , bazıları için hiç bir şey ifade etmeyebilir....:) |
Sevgili Adil, bahçede geçen sene dikilenlerden soğanlılar ve hercailer ve çok eski çuhalardan başka açan yok...Artık Mayıs ayında hepsi coşacaklar inşallah....
Ziyaretinize ve beğenilerinize çok teşekkürler sevgili kardeşim...Selam ve sevgilerimi gönderiyorum....:) |
Sevgili Berrin Hanım; Ranunculuslar müthiş güzellikteler maşallah, çeşit çeşit renk renk:))
Petunyalarınızda ona keza. Mini havuz projenizde çok güzel, bol bol keyfini çıkartın bu güzelliklerin. Sevgilerimle... |
Sevgili Berrin hanım bahçeleriniz manzaralariniz çok güzel. Zevkle geziyorum. Bende bahçe de renk aramonisini seviyorum hatta ne ektiğimi unutuyorum sonra bakıyorum ben bunuda ekmisim yaşasın diyorum, sizde bahçe de süprizleri seviyorsunuz. Ellerinize sağlık.
|
Sevgili milaca2010, Ranunculuslar keşke yaz boyu açsalar ama, ilkbaharın en güzel çiçeklerinin ömrü bitmek üzere ....Artık rizomları saklayacağız, ne yazık ki..:) Artık petunya,cam güzeli, sakızlar balkonlardan sarkıp süsleyecekler...Her ayın değişik güzelliğini inşallah hayırlısı ile hep beraber görelim...diyorum...
Ziyaret ve beğenilerinize çok teşekkürler..Selam ve sevgiler...:) |
Sevgili Fatoş,bende sizin bahçenizin en büyük hayranlarındanım....Harikasınız..:) Karma renkleri severim...Bahçeye girdiğimde kendimi doğada hissetmeliyim...En ücra köşelerde bile ansızın görebileceğim güzellikler olmalı..:))
ziyaretinize memnun oldum yine beklerim...Selam ve sevgiler...:) |
Istanbuuulll..... Sokaklarııııııı.......:)
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025