![]() |
Nisan ayı ortalarında ..Ön balkonun depo halleri.....:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 397935
Bahçenin tanzimi ve mini seranın kaldırılması için , havanın düzelmesini beklerken.... Eklenti 397936 Eklenti 397937 Eklenti 397938 Eklenti 397939 |
Yerlerini bekleyenler.......
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Çookk sevdiimmm....:)
5 Eklenti(ler)
|
Rengarenkleerrrrr....:)
3 Eklenti(ler)
|
İki senelik mavişleriminde keyifleri çok iyi..kışın soğukta kaldılar...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 397969
Eklenti 397970 Bu pıtırcığı çok seviyorum..Ama adını bilmiyorum..Bilen arkadaşlardan rica edebilir miim ismini...?? Eklenti 397971 Eklenti 397972 Eklenti 397973 |
Lilyumun kokusu bütün rıhtımı kapladı....:)
4 Eklenti(ler)
Eklenti 397974
Nemesia nın çiçekleri yakın çekimde daha da güzeller... Eklenti 397975 Eklenti 397976 Eklenti 397977 |
Nemesia sarı...ve ebruli....
4 Eklenti(ler)
|
Ön bahçenin geç kalanları....:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 397986
Eklenti 397987 Eklenti 397988 Açelyalan bu havaları çook sevdiler..Durmadan açmaktalar...:) Eklenti 397989 Şu görüntüyü düzeltmem gerekli en kısa zamanda .... Eklenti 397990 |
Bu bitkiyi tanıyan var mı ...??
3 Eklenti(ler)
Eklenti 397994
Arka bahçe pencere kenarındaki saksıya evvelki sene bir çelik sapladığımı hatırlıyorum..Ama ne olduğunu unuttum malesef..Bu bitki geçen yazda çıkmıştı..Sadece yaprak verdi...Bu kış kurudu , ben o saksıyı boşaltmadan çuha diktim..Şimdi yine aynı bitki orada çıktı ve daha büyük ve kuvvetli şekilde..Ben arap fulune benzettim ve yapraklarını arap fullerim ile karşılaştırdım..hemen hemen aynı gibi ..sap kısmının da hafif tüylü oluşu, arap fulune benziyor....Sizce nedir..?? Eklenti 397995 Eklenti 397996 |
Sevgili Alacakaranlık dan aldığım lisi fidelerinin bir kısmını diktim..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 397998
Eklenti 397999 Eklenti 398000 Ben Hercailer hariç..İlk defa Sarı ve lacivert rengi bir çiçekte bulunduğunu görüyorum..:) Eklenti 398001 Bu Petunya; Fenerbahçeli arkadaşlara.....:) Eklenti 398002 |
Ön balkondan görüntüler.....
5 Eklenti(ler)
|
Gün batımından ......
3 Eklenti(ler)
|
Bu arada yeni misafir kuş, ördeklere katıldı....:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 398011
Eklenti 398012 Çok tontoş bir kuş...Cinsini bilmiyorum... Eklenti 398013 Eklenti 398014 Eklenti 398015 |
Yeni canlanmaya başlayanlar.....Pervane yasemin....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 398016
Amerikan sarmaşığı..... Eklenti 398017 Soğan begonyalarım ..Kış uykusundan uyanmaya başladılar...:) Eklenti 398018 Eklenti 398019 Eklenti 398020 |
Yeni dikilen lisiler korumaya alındılar...
3 Eklenti(ler)
Eklenti 398021
Eklenti 398022 Geçen seneden gazanyalar yine çıkmaya başladılar..Ama ördeklerden rahat olmadığı için bu çalılarla,şimdilik hapis hayatı yaşıyorlar...:) Eklenti 398023 |
Beylerbeyi-Çengelköyde arası Erguvan şöleni.......:)
4 Eklenti(ler)
|
Erguvan zamanı.....
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili Berrin Hanım; ellerinize, kollarınıza, gönlünüze sağlık. Hepsi, herşey mükemmel. Zaten sizi burada görünce diyorum; tamam geziyoruz, imreniyoruz, beğeniyoruz, rahatlıyoruz, ferahlıyoruz diyorum... Sağolun.
Çiçekler bir başka güzel ve sağolun gün batımı, Boğaz bir başka güzel. Zaten sanırım İstanbul'da bir Boğaz ve bir de gün batımı bir de günün doğuşu güzel kalmıştır. Bir de inşallah güneşin, günün doğuşunu bizimle paylaşırsınız. |
Bizim bahçedeki ıhlamur ve vişne ağacından görüntüler....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 398033
Eklenti 398034 Bu ağaç 100 seneden daha yaşlıdır... Eklenti 398035 Eklenti 398036 Eklenti 398037 |
İstanbul arka bahçeden görüntüler....
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili alcen, Çiçeklerin güzelliği yerinde ama daha her tarafı mis yapamadım...:)) Ön bahçeye rüzgardan ve zsoğuktan zor çıkılıyor..İş yapmak için müsait havayı yakalamak için günlerce beklediğim oluyor....Kaprisli bir bahçe her yönden...:))
Rüzgarı, kedileri, ördekleri ve kuşları ile başetmek bi hayli zorladı beni bu sene.... Size de hayırlı mevsimler ve harika bahçenizde keyifl günler dileği ile sevgi ve selamlarımı gönderiyorum canım.....Sağolunuz....:) |
Sevgili h doğan, bu seneki petunyaların içinde çok değişik renk ve biçimlere rastladım...Bu renkleri bende daha evvel hiç görmemiştim... Birde minyatür ve katmerli petunyalar çıkmışlar...Hergün yeni yeni türler üretiliyor... yani bu işin sonu yok gibi....:))
Öyle değişik ve güzelçiçekler varki....Gidip gezdiğim seralarda ,malesef bu güzellere hiç de iyi davranılmadığını da çok görüyorum...Tabii ki, seracıların çoğu bu güzelliklere sadece ticaret gözüyle bakıyorlar...Ve çoğu ezilip ,büzülerek yerlerde sürünüyorlar... Böyle manzaralar karşısında çok defa sera çalışanlarına kızıp söylendiğimde olmuştur...Kendileri yetiştirseler,aylarca bir çiçeğin açmasını bekleseler ,böyle hor bakamazlar muhakkak..... Selam ve sevgiler...:) |
Sayın birtanecik, Clematis Armandi,benim bahçelerimde hepsi toprağa dikilmiş vaziyettedirler...Büyük bir saksıda da yetiştirebilirsiniz ..Kış soğuklarına dayanıklı ve pek yaprak dökmeyen bir cins olduğunu üç senedir gözlemledim...Bu arada güneye veya doğuya bakan bir yere dikilirse daha güzel çiçeklenme ve büyüme oluyor...
İstanbuldaki bahçemde kuzeybatıya bakan bölümde dikilen bir Clematis Armandi , iki senedir hiç çiçek açmadı...Yapraklanması ve büyümesi çok iyi...Fakat ,daha hiç çiçeğini göremedim...çiçekleri çok hoş kokulu ve bir ay kadar dayanan bir tür..Deneyimlerim bunlar.. İstanbulda ben sadece Çamlıca fidanlığında bulabildim....Anadolu yakasındaki başka seralarda Armandii cinsini hiç görmedim...Selam ve sevgiler...:) |
Sevgili Yeni Gine, hoşgeldiiz....:) Resimleri eklerken, galiba bu gece Yeni Gine erken uyumuş diye düşünürken , bu gün yanıldığımı anladım..:)))
Resimleri eklerken; Bazen gözüm sizi görmeğe alışmışş......:) Sevgili Yeni Gine, ben İstanbul daki evimin konumu dolayısıyla , malesef güneşin doğuşunu izleyemiyorum..Çünkii evin doğuya bakan yönünde Koru tabir edilen tepe devam ettiği için ,buradan gün doğmunu hiç izleyemeyiz... Gün doğumu manzaralarını sizin için yazlık evden bir gün inşallah erken kalkabilirsem resimlemeğe çalışacağım...Beğeni ve ziyaretiniz için çok teşekkürler canım...Selam ve sevgiler...:) |
Resimlerinizle gözümüz gönlümüz açıldı...
|
Berrin abla bahçende okadar çiçek çeşidiniz varki.Ne bulmuşsanız dikmişsiniz.:)Her yerde farklı farklı düzenlemelerle küçük bir alanda fırtınalar koparıyorsunuz.Çiçekçide bile sizde olan bu çeşit kadar yoktur.:)Bahçenizi daha derli yoplu gördüm.Bazı düzenlemeler yaparak kontrolü sağlamışsınız.Kolay gelsin Berrin abla .
Trabzondan saygılar selamlar. |
Sayın perimar, teşekkürler.....Selam ve sevgiler...:)
|
Sevgili adil, yeni aldıklarımı ; bahçede olanlarıda söküp atmadan bişeylar yapmaya çalıştım.....Ama yazlık bahçe ve İstanbul arası bu sene mekik dokuduğum için çok yoruldum...Havada hiç müsait olmadığı zamanlarda çalışmak mecburiyeti sıhhatimi bozdu...
Bilhassa İstanbul ön bahçenin rüzgarı yaptı yapacağını...Şu anda belimin rahatsızlığından zor çalışıyorum....:) Böyle olacağı da belliydi aslında... Bahçeyi kontrol altına alırken, kendi kontrollerimi kaybettimm.....:)))) Şimdi fazla eğilmeden ancak masa üstünde saksılar ile uğraşıyorum..İnşallah geçecektir....:) Sevgi ve selamlar sevgili kardeşim.....:) |
Yazlığa giderken,yoldan küpeli topladımmmm.....:))
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025