![]() |
Denizden görüntüler.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 314008
Aplikler takıldı...Şimdi tatil yapma hakları değil mi....:))) Eklenti 314009 Ön bahçeden görüntüler..... Eklenti 314010 Eklenti 314011 Eklenti 314012 |
Kirazlar oldu ama çok az ....
3 Eklenti(ler)
Eklenti 314013
Oğlumun dalgıç kıyafeti, üzümlere korkuluk olduu.....:))) Eklenti 314014 Eklenti 314015 |
5 Eklenti(ler)
Berrin abla her şey harika.Gönderdiğin hatmiler arasında umarım o pembe katmerli Hatmi de vardır.:)Şimdi senin bana gönderdiğin Glayörler 2 tanesi çiçek açtı.:D ilk kez senin sayfanda paylaşıyorum. Bu güzellikler için sana teşekkür ediyorum ablacığım.
Trabzondan hepinize saygılar selamlar. |
Sevgili adil ,glayölleriniz çok çok güzel açmışlar...benimkiler de aynı cins olmasına rağmen toprağından mı yoksa çok güneşli .bir yerde olduklarından mı bilemiyorum, ama sizinkiler gibi değiller çiçekler küçük ve keyifli olamadılar...
Sizdeki güzellikleri görüp avunuyorum...ağabeyinizinkiler de harikaydılar...Yarı gölgeyemi diktiniz.??...Mor olanların hep boynu büküldü...Koparıp vazoya koyarak resimleyebildim...Belki de çok derine dikilmedikleri içindir...:) Gördüğüm kadarı ile size mor olandan yollamamışım...:( belkide o soğanları sonradan almışımdır...vallahi iş yoğunluğundan farkında bile değilim...Mor glayöllerden de size yollarım sonbaharda...:) Sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hepinize....:)) |
Güller, dahliler ve sardunyalar...Bahçenin demirbaşları....:))
4 Eklenti(ler)
|
Sardunya ve obelya.......
4 Eklenti(ler)
Eklenti 314365
Echeverialar yerlerinden çok memnunlar...bol güneş ve sardunyaların dostluğundan....:)) Eklenti 314366 Eklenti 314367 Eklenti 314368 |
Güller sıcaktan biraz bunamaya başladılar....:(
5 Eklenti(ler)
Eklenti 314369
Eklenti 314370 Eklenti 314371 Eklenti 314372 Bu güzelin adını unuttum....Tohum paketindengeçen sene dikilmişlerdi..Ancak bu sene çiçeklendiler...sadece mor ve beyaz ....Şimdi tohumlarını bekliyorum...:) Eklenti 314373 |
Onbeş gün evvel, İstanbul a gidiş dönüş 3 saat kadar süren bir sürede ,bahçelerden çekebildiğim görüntüleri paylaşıyorum....Bütün arkadaşlara selam ve sevgiler efendimm....:))
|
İstanbul arka bahçenin meyveleri olmuşlar...:)
3 Eklenti(ler)
Eklenti 314376
Vişne ve Malta eriği tam toplanacak kıvamında idi ...Ama vakit azlığından komşulara afiyet olsun...:)) Eklenti 314377 Şu Karaip Ormanlarına bakar mısınız.....:)))) Eklenti 314378 |
Dahlialar ve gülibrişimler birbirine girmişler....
3 Eklenti(ler)
Eklenti 314379
Arka bahçenin hallerii.....:)).......:(( Ağlayayım mı güleyim mi ???? Eklenti 314380 Eklenti 314381 |
Şu mor yapraklı çiçek her yerde her zaman ....Çok fazla ürüyor..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 314384
Pembe ponpo bu sene hastalık olmadan açabilmiş...her sene beyazımsı bir renkle bir hastalık ile açamıyordu.... Eklenti 314385 Obelyalarda pek keyifli değillerdi... Eklenti 314386 Sardunyalar tek tük açmışlar... Eklenti 314387 Yer örtücü her seneki gibi ben yok iken yine coşmuşda coşmuş....:( Eklenti 314388 |
Güller ve kalalar açmışlar...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 314389
Eklenti 314390 Eklenti 314391 Şu yavru kedi de yanlız kalmıştı..Annesi ve kardeşleri o anda yoktular..:) Eklenti 314392 Cam güzeli açmaya devam etmiş....Şu anda arka bahçenin kayda değer tek çiçeği...:(( Eklenti 314393 |
Arka bahçenin küpelileri....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 314395
İşte....Şu güzel ön rıhtıma çıktığımda beni mest etti....:)))Geçen sene Bauhaus dan çiçekli olarak aldığım bu kokulu harika lilyum aynı saksıda yine çiçeklenmiş...Çok sevindim...:)) Eklenti 314396 Eklenti 314397 Eklenti 314398 Bu küpeli çelikleri de tutmuşlar ...Ön bahçede olanlar beni mutlu etti....:)) Eklenti 314399 |
Mum çiçekleri ,sevgili jineop a bekledik de gelmedinizzzz..Diyorlaaarr..:))))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 314400
Vefakar mum çiçeklerim..Her seneki gibi coşmuşlar....:) Eklenti 314401 Eklenti 314402 Alacakaranlık dan alınan lisiler de büyümüşlerdi....:)) Eklenti 314403 Obelyalarda yerini sevmişler..:)) Eklenti 314404 |
Ön bahçe 10...10..10....arka bahçe ne yazık ki sınıfta kaldınız...:))))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 314405
Eklenti 314406 Arap yasemini çok güzel açmış ve kokusu bütün rıhtımı kaplıyordu..:)) Eklenti 314407 Bu sarı kokulu bitki üç senedir tuzlu suya dayandı...Bu sonbaharda ,bu bitkiden bir bordür yapmayı düşünüyorum..:)) Eklenti 314408 Eklenti 314409 |
Bahçe ve rıhtımdan görüntüler....
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Bahçe biraz iç içe girmiş, ayıklayıp her biri diğerinden güzel olan bitkileri ortaya çıkarmak lazım. Bir ağaçlar.net timi gerek... Bahçesi olmayan ama bu işlerden keyif alan üyeler birleşip, yardıma ihtiyacı olanlara yardım etseler. :) Bir sepet vişne veya Yenidünya veya sevdikleri bir bitki karşılığında, ne güzel olur... :) |
Tomuruk lilyumlar ve sukulentler, ön bahçeyi sevmişler..:)
4 Eklenti(ler)
|
Ihlamur u da toplayamadık....Ağaç çiçekden görünmüyordu..:(
5 Eklenti(ler)
|
Ortancaları telaşdan yerinde resimleyemedim..
4 Eklenti(ler)
Eklenti 314433
Ortancalardan gördüklerinizi koparıp yazlığa getirdim..:) Bu kdar da hakkım olmalı , değil mi...:)))) 26 senedir bakımı ve dikimlerini hep ben yaptım...:))))) Eklenti 314434 Eklenti 314435 Şu mavişe bakar mısınız.Şu güzeli çok severim..:) Eklenti 314436 |
bahçe yine harika abla hele o ıhlamur yokmu kokusu inan sanki doldu salonuma kocaman bir maşallah. sevgi ve saygılarımla artık terasıma çıkma zamanı bayılmıştır zavallılar.
|
muhteşem :)
|
Sayın berrinb,
maşallah sizin bahçelerin bakımıyla ilgilenmek için bahçe ekibi oluşturmak lazım. Hele deniz kenarında tuz ve aşırı rüzgarlı bölgelerde bitki yetişme ve bakımının zor olduğu yerlerde bu işi çok güzel başardığınız için sizi tebrik ediyorum. Resmini koyduğunuz beyaz benekli çin dijitalisi tohumlarını almanızı öneririm. Bakarsınız bahçesinde mor ve pembe glayölü ve çin dijitalisi olmayan bizim gibi bitki sevdalısı arkadaşların bahçelerindede yetişme imkanı elde ederler. Sağlık ve huzurla sevdiklerinizle beraber bahçelerinizin ve bitkilerinizin sefasını sürünüz. Muğladan selamlarımla. |
Hersey cok güzel berrin hanim. Begen tusuna yetisilmiyor her resme basmak istiyorum o yüzden begenilerimi topluca bir mesajda yaziyorum. Ben cocuklar yüzmeye baslayinca bahceyi biraz ikinci plana attim ama onlarin da yaz tatili cok kisa bol bol yüzsünler istiyorum. Zaten yazin yarisi yagmurlu geciyor. Rihtim görüntüleri yine muhtesem. Sevgiler.
|
Alıntı:
Çıkmazsa da Abim den alabilirim onunla her konuda paylaşım yapıyoruz. Dev dahliyaların çiçek tomurcukları göründü.Onlarında çiçeklendikten sonraki fotoğraflarını paylaşırım sayfanızda. Glayörleri ben çok derine dikmedim ,soğanlar gözle görülmeyecek kadar yüze diktim, yarı güneş ortamları var.Sadece sulamalarını iyi yaptım. Yağmurlardan gerçi bana sıra kalmıyor.:p Aster lerde harika gelişim gösterdiler.Kamelyamın etrafı mavileşecek:D Trabzondan hepinize saygılar selamlar Ablacığım. |
Sevgili S.Durul cuğum..Resimler Mayıs sonundan, çünkü ben paylaşımlarımda biraz geciktim..Bu sene bir hayli yoğun çalışmalarımdan dolayı....:)
Petunyaların katmerlileri, beni bu senede ; geçen seneki gibi sukutu hayale uğrattılar...Bir yemin edip bir dahaki seneye sadece tek katlı petunya fidelerine rağbet edeceğim galiba..:))) Cam güzellerinden de bu sene yine hiç hayır yok...2 senedir cam güzelinden bezdim...Yazlıktaki seralardan aldıklarım hiç biri olmadı...Olanlar da çok keyifsiz ve zayıflar...Dahlialarımın da bazıları yok olmuş...Bu sene dikilenler de tam coşamadılar....:( Küpelilere hiç sözüm yok..Tanrı onlardan razı olsun...:))))Fide olarak aldıklarımda ,geçen seneden kalanlarda devamlı açıyorlar...:) Selam ve sevgiler arkadaşım..:) |
Sevgili limon hoşgeldiniz...İstanbul daki bahçeler aynen dediğiniz gibi bir gönüllü time ihtiyaç içinde...:))
Yazın malesef böyle ormana dönüşüyor...Bahçıvan arkadaşı da bulmak çok zor , yazın işleri yoğunlaşıyor... Çiçeğin ismi için teşekkürler...Digitalis , ismini bilmiyordum..Türkçe bir ismi daha vardı zannedersem...Ama digitalis unutulacak gibi değil daha kolaymış..:)) Selam ve sevgiler ..:) |
Sevgili serkan istanbul,ıhlamuru kaç senedir ellerimle toplayamadım..Yazlığa gelirken ıhlamur çiçeklenmeye başlıyor...:(
Sizinde terasınız maşallah sulamakla bitmez..:) Saksıların altlarında tabakları vardır muhakkak...Çünkü tavanlara rutubet olayını nasıl önlersiniz...Yine de çok dikkat gerekir sularken.. Tanrı kolaylıklar versin ..İşiniz bir hayli zor..Yine de maşallah kocaman bahçeleri sollarsınız siz o güzelliklerle...:))) Selam ve sevgiler canım...Sağolasınız..:) Sevgili Güldeste .Çok teşekkürler..Yine beklerim..:) Sevgiler size.......:)) |
Sevgili smnunal,doğru söze ne denir..:) Bu bahçelerde istenen her bitki yetişmiyor..Bilhassa yazlıktaki toprak senelerdir uğraştığım halde yinede çok güneş aldığından mıdır, yoksa deniz tuzundan mı...Bilemiyorum ve artık uğraşmak da istemiyorum, çünkü denemediğim hiçbir şey kalmadı ...senede iki kez gübre veriliyor ...
bütün bunlara rağmen yinede öyle sertleşiyor ki..:( Mesela bu sene dahlialarımın bazıları tahminim bu sentleşmeden dolayı soğanlarını kaybetmişler... Bu nedenlerden dolayı bu toprak ve iklime uyum sağlayan kolay çiçekleri yetiştirmek mecburiyetinde kalıyorum...Değişik cinsleri de arkadaşların bahçelerinde görmekle yetiniyorum..:)) Digitalis in tohumları o kadar ince ki bir iki başağı koparırken elimden kayıp gitti...Öbürlerini toplarken daha dikkatli olacağım.ihşallah...:)) Selam ve sevgiler ...teşekkürler.::)) |
Sevgili arkadaşım, digitalis purpurea, Türkçe adı, Yüksük otu. Sevgilerimle...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025