![]() |
Güçellere devamm....:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 312787
Eklenti 312788 Kirazlar oldular ama yine geçen seneki gibi çok az sayıda..Koca ağaçlardan bir kg dahi yoktu... Eklenti 312789 Asmaların salkımları gelişmeye başladılar... Eklenti 312790 Şu fotoğrafta sağ taraftaki cisme dikkat edermisiniz...Ay manzarasını çekerken bilmeden bir Ufo yakalamışım...Uğur beni uyarınca , resmi büyütüp baktık,gerçekten de ufoya benzer bir cisimdi.... Eklenti 312791 |
Gece çekimleri.....
5 Eklenti(ler)
|
Maşallah abla herşey yine çok güzel o sukulentler harikalar ne güzel çiçekler açmışlar renklenmişler öyle. Yavrulayan kaktüs belli bir süre sonra çiçek açıp hayata veda ediyo çiçeklerden sonra o yüzden sürgün veriyor diye biliyorum. Devasa boyutlara ulaşa biliyor. Sevgilerimle
|
Sevgili hberbul,sukulentlerin bakımı pek de zor değilmiş...Bu sene zorlu bir kışı gördüğünüz sukulentler ve sedumlar aynı yerde geçirdiler ...Ve ben donmuşlardır zannederek yazlığa geldiğimde ,onları sağlam görünce çok sevindim..
Sedumlar kaç senedir o kayaların arasında duruyorlar ve çok fazla ürüyorlar...Ziyaretinize ve beğenilerinize teşekkürler eder ,yine beklerim...Sevgi ve selamlarımla ...:)) |
Sevgili serkan istanbul,benim o dev kaktüsüm thminm l8 senelik felandır..Ama hiç çiçek açtığını görmedim...Bu kaktüsün alacalı olanından iki tane vardı ,onlarda aynı yaştaydılar...Birisi iki sene evvel çürüyüp yok oldu...Öbürü de bu sene baharda eldiğimde çürüdüğünü gördüm..
Bu kaktüsün çiçek açtığını bilmiyordum...merak ettim arayacağım google dan resimlerini .. Teşekkürler canım ziyaretine ve beğenilerine ...Sevgi ve selamlarımı göderiyorum..:)) |
Ceylanlar tek tük açmaya devam ediyorlar...Yarı gölgeden hoşlandılar...:)
4 Eklenti(ler)
Eklenti 312986
Koyu bordo ve beyaz gül..Bu güllerimde çok eski güllerdir... Eklenti 312987 Kaptan zst. ye selam olsun....:))))) Eklenti 312988 Gümüşyaka nın mehtabı..... Eklenti 312989 |
Üç senelik Frenk üzümü bu sene meyve verdi...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 312990
Eklenti 312991 Kokulu bitki, çiçeklenmeye başladı... Eklenti 312992 Dahliaların bazıları tomurcuktalar... Eklenti 312993 |
Pembe ve beyaz sardunyalarım kurumaya başladılar...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 312994
Bahçe ve çiçeklerden görüntüler... Eklenti 312995 Eklenti 312996 Eklenti 312997 Yarı gölgedeki sardunyalarım bu sene daha sıhhatliler...Tam güneşte kalanların keyfi kaçmaya başladı....:( Eklenti 312998 |
Sardunyalar.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 312999
Eklenti 313000 Eklenti 313001 Dev maviş çiçekleri kurumaya başladı.... Eklenti 313002 Bu alaca kirazımız....Ağaç çok yüksek olduğu için tepelerdekiler kargalara ve kuşlara iyi ziyafet oldular..Ne yapalım afiyet olsun...::))) Eklenti 313003 |
Yukkalar devamlı açıyorlar...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 313004
Arap yasemini bu sene bir hayli gelişti....Ve çiçekleri harika kokuyorlar.. Eklenti 313005 Eklenti 313006 Eklenti 313007 Şu bodur gülü seviyorum.. Eklenti 313008 |
Güllere devam.......
4 Eklenti(ler)
|
Kayısı gülleri bu sene çok verimli ...
5 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 313017
Eklenti 313018 Dahlianın tomurcukları başladı... Eklenti 313019 Yer örtücü bitkide suyu çok seviyor...Yeniden canlanmaya başladı...:) Eklenti 313020 Eklenti 313021[/attach] |
Yere dikilen obelyaların bazılarında kurumalar oluyor...
5 Eklenti(ler)
|
Komşunun bakımsız bahçesindeki erikleri....:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 313027
Pembe ponpon güller .. Eklenti 313028 Eklenti 313029 Eklenti 313030 Geçen sene bu saksıdaki obelyaların dökülen tohumlarından çıkanlar..Ve yine tohumdan yetişen çiçek... Eklenti 313031 |
Şu çiçeğin güzelliğine bakar mısınz..Geçen senede buradaydı..:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 313032
Çiçeklerin de şanssızları oluyor diye düşünüyorum...:(( Eklenti 313033 Eklenti 313034 Güller ile hatmiler birbirine karıştılar...:) Eklenti 313035 Eklenti 313036 |
Avize çiçeği bu kadar uzun mu duruyor. Öyleyse çok güzel.
|
Avize çiçeği yerini severse ve yaşı varsa böyle uzuyor...bendekiler şu anda yeşil ağaç olarak 2m. yi geçiyorlar...Çiçeklendiğinde çiçek boyu da 1 ve 1.5 m. olunca görüntü olarak 3.5 m oluyor....
Bu yüzden köşelere dikmeye çalışınız ...Arka fon olarak kullanılmaya müsait bir bitki... Tek kusuru yaprak uçları çok kötü batıp battığı yeri sızlatır....:)) |
Sayın berrinb, tüm bahçenizi büyük bir keyifle gezdim ellerinize sağlık hepsi çok güzel. 2753 no'lu mesajdaki(en üstteki kırmızılı sarılı çiçek) Gaillardia çiçeği çok güzel, çoğaltabilirseniz bordürlerin kenarlarını çok güzel süsleyebilirsiniz. Saygılar efendim....
|
Avize çiçeğini dikerken sizin dediğiniz gibi bazı durumları hesaplamıştım. Trabzonda bir parkta görmüş ve orada incelememi yapmış ve yine orada aşık olmuştum bu çiçeğe:dilli:
Bu arada sabah uyku mahmurluğuyla gözümden kaçmış.:( Allah aşkına (2744 nolu mesajın 3. fotoğrafında) o duman bir bacadan mı yoksa sizin sıgaranızdan mı çıkıyor:confused: Doğayı seven birinin o güzellikler içinde sıgarayı hatırlayıp yakması bile garip. Gerçi içtiğim zamanlar aklıma geliyor da. Orada yakmak bir zevk ortamında olmaktan kaynaklanıyor gibi. Yayla yollarında aracın camını açmak ve sıgara yakarak doğayı seyrede seyrede gitme zevki gibi:p Ama şimdi.. Sıgarasız o güzellikler daha emniyetli ve zevli seyredilmez mi. Elbet de daha iyi olur ve kimseyide rahatsız etmem. Şimdi olduğu gibi.. Bazı sıkıntılar çektiğinizi biliyoruz. Ama lütfen, sıgaradan dost olmaz. Siz benden daha iyi biliyorsunuz bunu. 12 sene oldu bırakalı. Şimdi 12 sene önceden daha gencim...... http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-dscf3488.jpg |
Ben;"Mavi zemine beyazın dağılış gizemi" vurgusunu vermek istemiş, gözü ile baktım.
Bırakmak ( ya da ara vermek) mi? Eli kulağındadır. Ha bu gün ha yarın, belki daha da yakın! Bir ha demeye bakar.. Başardım demenin mutluluğunu tatsın isteriz, herkes. Haydi bir ha... |
Sevgili yaylacı,bu çiçek iki seredir. yan komşunun o bakımsız bahçesinde duruyor...bir yerlerden bir tohum gelmiş ve zavallı kendi kendine iki taşın arasında ne kadar da güzel büyümüş...... İsteyerek tohum atsam vallahi böyle gelişmez...:))
Geçen sene tohumunu toplayıp,bir yerlere attım , fakat bir tek fideden başka olmadılar...:)) Bahçe sahibi gelmediği için, su veren de yok arada ben hortum uzatıp suluyorum...İşte doğanın cilveleri bunlar...:))Bakarsan bağ, bakmazsanız dağ olur lafıda bazen tutmuyor anlaşılan..:)) Ziyaret ve beğenilerinize teşekkürler...En kısa zamanda terasınızı iadeyi ziyarete geleceğim..selam ve sevgiler...:))) |
Sevgili kaptan zst hemşerim...Vallahi sizi candan tebrikler ediyorum...Nerde bende o yüreekkk...:))) Keşke ..Keşke sizin kadar iradeli olabilsem ...
Ama kardeşim o güzel manzaraya karşı da bir tane dumanlamak da Tanrı nın bahşettiği güzelliklerden biri değilmi yani ...İnsanoğlu na...:)) Birazı da yararlı dır aslında...Bakmayınız koparılan kıyametlere..:) Ona gelinceye kadar ne zehirli ve müthiş hastalıklara neden olan maddeleri hiç görmüyoruz...Devletler önlem almıyorlar, da ..Bir tek bu nesne mi insan hayatına bu kadar zararlı....:) Hiç kullanmayanlarda da bin türlü rahatsızlıklar olabiliyor... Ama yine de çok haklısınız...bende deneme yapacağım...Olmasa çok daha iyi olur tabii...:) Selam ve sevgiler sevgili hemşerim.....:)) |
Ahhh..ahhh...Sevgili ligustrum ...Hep böyle zor zamanlarımda imdade yetişirsiniz...Demek ki duman Kırklareline kadar işareti yollamış....:))))) Çünki yüzünü gören cennetlik diye bir söz vardır ya ....İşte şimdi tamda yeri geldi.....:))
Sözünü tutup şimdi bir büyü Haaa diyorum sevgili arkadaşım....:) Ziyaretinize çok mumnun oldum , ama aksi gibi daha gülibrişimler de açamadılar....Zaten İst. dakileri göremiyorum...Buradaki de ne yazık ki iki adet tomurcukta...Yine geçen seneki gibi nazeninliğini yaptıı...:)) Kırklareline selam ve sevgiler...kendinizi özletmeyinizzz....:)) |
Mayıs sonu , bahçe görüntüleri....
5 Eklenti(ler)
|
Huduni' nin ismi bulundu ..Calystegia hederacea..İsim annesi , sevgili Jineop dur.:))
5 Eklenti(ler)
[attach]313972[/attac
Tomurcuk ve meyveleri bir arada.... Eklenti 313973 Bu tonton da, kaktüs ailesine yeni katıldı...:)) Eklenti 313974 Dahlialar artık çiçek dökmeye başladılar...kuruyanları kesmeye dikkat ediyorum...Yeni sürgün tomurcuklar veriyor.. Eklenti 313975 Eklenti 313976 |
Bodur dahlialar...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 313982
Eklenti 313983 Senelerdir aynı saksıda olan karanfilim sürekli açıyor. İman kuvveti ile olmalı...:))) Eklenti 313984 Eklenti 313985 |
Alıntı:
Merhaba arkadaşım, Mayıs sonu bahçe görüntüleri demişsiniz, Haziran olmasın?:) Ne zaman dahlia, küpe, petunya yetiştirmeye kalksam hep hasta oldular. Ben, bunlar ve bazı bitkilerden vaz geçtim.:rolleyes: Sizde yine her şey çok güzel, ellerinize sağlık...Sevgiler... |
Çelikden büyüttüğüm gül..Saksıdan toprağa kök salmış olmalı..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 313986
Eklenti 313987 İçi daha boş saksılar var... Eklenti 313988 Gece çekimleri..... Eklenti 313989 Gece çekimlerinden....Biraz olsun bazı işleri başaranlara bakar mısınız...Büyük oğlum elektronikçi olduğundan ,bu işlerde tam ustadır..:) Hele şükür..:)))) Eklenti 313990 |
Su sümbülü çiçeklendi....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 313996
Eklenti 313997 Bir taraftan kök salıp çoğalmaya devam ediyor..:Hızına şaşırdım doğrusu..Çok hoşbir bitkiymiş..:) Eklenti 313998 Beyaz lilyum açmaya başladı.... Eklenti 313999 Ve bahçedeki tek katmerli hatmi...:) Eklenti 314000 |
Hatmiye devamm...:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 314003
Eklenti 314004 Pembe ponponlar açmaya başladılar... Eklenti 314005 Sedum ile birbirine girenler.....:) Eklenti 314006 Eklenti 314007 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025