agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   berrinb / bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24030.htm)

berrinb 16-06-2012 00:02

Sevgili Gilan,merhabaa...Güllerin yaprakları git gide sarı sarı olmaya başladılar...Bir eksiklek var ama ne olduğunu çözemedim...Forumdan araştıracağım..Petunya ve sarmaşık için verdiğiniz bilgilere çok çok teşekkürler...Ben gitgide bu siteyi hiç de kullanmayı bilmediğimi sizlerin yardımı ile öğreniyorum...

Bu birazda bilgisayar cahili olmamdan kaynaklanıyor galiba...:))) Sarmaşık için verdiğiniz başlığa baktım...Oraya soracağım...Mavi,eflatun küpeli içinde ...Ahhh ..keşke şu anda Ankara da olsaydınız diyeceğim...Hemen saksılardan birini size yollardım canım...Ne yapalım..Tanrı ömür versin de üç sene sonra yine bulunup gönderilir...

Sizi kucaklıyor ve öpüyorum..kendinize iyi bakınız...selamlar ve sevgiler canım...:))

aydam 16-06-2012 00:08

deniz ve yeşil harıka

berrinb 16-06-2012 00:19

Sayın aydam, hoşgeldiniz...Ziyaret ve beğenilerinize çok teşekkürler...yine beklerim..:selamlar...:))

jineop 16-06-2012 07:03

Günaydın, güzel bir güne güzel bir bahçeyle başlamanın mutluluğu için teşekkür ederim.
Huduni sarmaşığınız Calystegia hederacea 'Flora Pleno'. Çok güzelmiş.
Selamlar, sevgiler...

Adil 16-06-2012 12:14

Dahliyalar bizde hala daha çiçek açmadı.Buda iklim farkından olsa gerek.Biraz daha beklememiz gerekiyor.Sizin çiçekleriniz bizden 1-2 hafta önce açıyorlar.İlk önce bu güzellikleri bahçenizi ziyaret ederek görebiliyorum.Kolay gelsin Berrin Abla.
Saygılar selamlar.

berrinb 16-06-2012 20:15

Ah hh..sevgili jineop, çok iyisiniz..neredeyse 22 senelik çiçeğin adı Huduni kalacaktı...:))
Nasıl da araştırıyorsunuz..Vallahi aşk olsun...:) Siz botanikçiler kadar bu dalda başarılı bir arkadaşsınız..ne mutlu bizlere...:)

Sağolunuz canım...çok çok teşekkürler...Ben şimdi googl dan isme göre açıp bulurum, belki başka çeşitleri de vardır...Selam ve sevgiler canım..:))

berrinb 16-06-2012 20:23

Sevgili adil kardeşim,artık dahlialarınız da 2 hafta geç açıversinler yaniii...Herşeyi bir arada vermezler adama....Yağmurun , toprağın alası sizde.. şu yetişen neredeyse 35 cm lik taze fasulyelere , mıısırlara bakar mısınız...Salatalık deseniz alası sizde yetişiyor...Ehh Trabzon zambağı, çuhalar da tabiattan bedava ..:))))

Şakalar bir yana da çok çok güzel bir memlekettesiniz...Yazın biraz nemli sıcağınız çekilmiyor ..:) İşte o kadar..

Benim dahliaların da bazılara bu sene durduğu yerde kaybolmuşlar..Epeyce üzüldüm..:( Ne oldugunu da anlayamadım...Bir zararlı mı var,yoksa toprağımı sıkışıp havasız kaldı...??

Seneye bazılarının köklerini ayıracağım,size yollarım...Selam ve sevgiler güzel Trabzon a ve sizlere ....:))

Adil 19-06-2012 10:40

Ablacığım Dahliyalar fazla bakım istemez görünsede , soğanlarını düzenli olarak çıkartıp yeniden dikmek lazım.Bir süre sonra yerinde bozulup yok oluyorlar.Toprak sıkışması ve havasız, susuz,gübresiz kalmaları etken olabilir.Kök zararlıları kemirgenler,kök hastalıkları soğanları tamamen yok edebilirler.Onlarında biraz ilgiye ihtiyaçları var.
Benim geçen yıl ağaç gibi olan güzel bir dahliyam vardı fakat bu yıl hiç çıkmadı.Çürüdü kayboldu.Allahtan kökünden bir kaç soğan alıp farklı yerlere dikmiştim.
Sizden aldığım dahliyalar gayet sağlıklı büyümelerine devam ediyorlar.Çiçeklerinin rengi ve formu beni heyecanlandırıyor.Sabırla bekliyorum.:))
Trabzondan saygılar selamlar Ablacığım.

mrduran 19-06-2012 11:17

....Huduni sarmaşığınız Calystegia hederacea 'Flora Pleno'......

Sayın Jineop bile kıyamamış, bitki adını bütün olarak vermiş.

Bence de ''Huduni''; güzel bir tanımlama.

Hem de sizin gibi hokus pokuscu' ya yaraşır bir ad, yerli versiyon. Belki gizli kimliğinizden taşan bir iç dürtü.

....Yoksa her şehir ve bahçede bu kadar göz alıcı bitkilere nasıl ulaşılabilinir. Var bir şeyler efendim....İsim vermede bile hârikasınız. Bâki kalan.... ve ''Huduni''.

Cümlemizden cümlenize merhabalar ve sağlık dileklerimiz ile.

Saygılarımla lütfen.

hberbul 19-06-2012 12:35

Ellerinize emeklerinize sağlık,dahliyaların yeri çok güzel olmuş,herbir köşe ayrı güzel,eski ve yeni bir arada .

Banklı oturma grubunuza diyecek sözüm yok, gece denizin kokusunu içine çekerek güzel bir kahve içilir,yanında bitter çikolata ile...

Mete Tiren 19-06-2012 14:57

Harika olan bir bahçeye başka yoruma ne gerek var ki ? Tek kelime mükemmel ;)

Saygılar

syuksek 19-06-2012 16:32

Sevgili Berrin Hanım,
2 bahçenizi de 2 gündür geziyorum, harika bahçeler, harika bir çiçeksever..

Bahçelerinizin hepsi çok güzel...Beğen butonuna basmaktan yorulunca bir kaç cümle ile size merhaba demek istedim...

Bir mor salkım delisi olarak fotograflarınıza bayıldım.

Boğaz manzaranız harika...Gilan'ın da dediği gibi bahçe ve deniz birarada. Hele bu deniz boğaz olunca hayal ötesi...

Solucan fobisi ve komşuların bol bol çığlık duymaları konusunda benzeşiyoruz :o

Eldiven olarak ben de üzeri örgü olanlardan kullanıyorum, hava aldığı için elleri terletmiyor ve esnek olduğu için ele tam oturuyor.

Bir de NGBB'ne şifalı orman bitkileri ve ağaçları seminerine gitmiştik, dönüşte Bauhouse'a uğradık.. Lillium'ların başında size ve kızınıza benzettiğim 2 bayanla sohbet etmiştik...Büyük ihtimalle başka kişilerdi ama sizin fotograflarınızı ve bauhouse sepetinizi görünce birden o an belirti kafamda..
Yazlığınızda sağlıkla güzel ve çiçeklerle dolu bir yaz diliyorum.

Sevgiler,

Periş 19-06-2012 19:56

Sevgili Berrin hanım bahçeniz coşmuş maşallah güller ve küpeliler akıllara zarar güzellikte sera görüntüleri mükemmel mor salkıma bayıldım cennetten bir köşe bahçeniz ellerinize emeklerinize o güzel yüreğinize sağlık sevgiler.... ;)

berrinb 20-06-2012 22:06

Sevgili adil kardeşim,dahliyaları geçen sonbaharda çıkartmadımızdan dolayı böyle yok olduklarını sanıyorum...Kasım gibi söküp saklamak gerekiyor en azından iki senede bir yapılsa çok iyi olur...

Geçen kasım eşimin rahatsızlığısyazlıkta birden başladığı için acele döndük ve bir daha gelip bakamadım...İşte böyle ihmale gelmiyorlar sağlık olsun ...Yine alır dikeriz..:))

Bu sene her seneki cinyalarımda ,tohumlar atıldığından iki hafta sonra gelip bakamadığım için salyangozlara ziyafet olmuşlar...inanırmısınız, bir tek cinya çıkartamadım...Hiç bu kadarı da başıma gelmemişti...:)) Tohumlarımıda kaybetmiş oldum, bu zararlıların yüzünden...:)Kala kala, İki üç fide ancak kendini kurtarmış...Bende şimdi onların ne renk olduğunu merak ediyorum...... Sizin dahliaların ve glayöllerin resimlerini bekliyorum...:)

Selam ve sevgiler..:)

berrinb 20-06-2012 22:20

Sevgili mr duran, akşam akşam sayenizde iyi güldüm..Tanrı sizden razı olsun yaa...:))))

Bu kadar işin arasında hokus pokusçu olamazsam , vallahi hiçbir iş başaramam....:).. Çünkü "" Her an her şey olabilir """ tarzı bir ev ve yaşam tarzım var....:)))) Mesela tam herşey düzenlendi ..artık rahat; derken bir bakarsınız,gecenin bir yarısı musluk patlamış şelale gibi bir sesle uyanırız...Akabinde ertesi günü, bahçenin göbeğinde bir artesyen kuyusu gibi su fışkırması....Su perisi mi vardır nedir bizde...:))
Bu koşuşturmacaya , daha ne kadar dayanırım bilmiyorum ama...Bu yaz çok yoruldum desem yeridir...Bahçeler ile de fazla uğraşılacak bir şey kalmadı...Arada genel temizlik ve çiçeklerin sulanıp bakılması gibi , kolay işler haricinde..

Sarmaşığın adını bilmiyordum...Sevgili jineop a ve size çok çok teşekkürler...Ama Huduni ismide kendisine çok yakıştı gibi......Çünkü bunca sene bir görünüp de üç kaybolması bana Meşhur sihirbaz huduni yi anımsattı....

Beğeni ve ziyaretinize çok teşekkürler ederim.Yine bekleriz efendim...Kucak dolusu sevgi ve selamlar sevgili eşinize ve size....:))

berrinb 20-06-2012 22:24

Sevgili hberbul , hoşgeldiniz...Geceleri bankda oturmak zevkli oluyorda sivrisineklerimiz bu zevki biraz kaçırıyorlar...Ne kadar bahçeyi ilaçlasak da yine de ordu halindeler...:))

Çok yeşillik olduğu için aralarda saklanmak onların avantajı galiba..:))

Ziyaretiniz ve beğenilerinize teşekkürler ...Yine beklerim..Sevgi ve selamlar..:))

berrinb 20-06-2012 22:25

Sevgili Mete Tiren, hoşgeldiniz....Ziyaretinize mutlu oldum....beğeni ve temennilerinize teşekkürler canım...yine beklerim..Sevgi ve selamlar güzel İzmire .....:))

alcen 20-06-2012 22:29

Sevgili berrinb,
nerden buluyorsun bu güzel çiçekleri, pembe sarmaşığı ilk defa gördüm kalıcı bir sarmaşık türümü merak ettim nefis...

berrinb 20-06-2012 22:35

Sevgili syüksek, hoşgeldiniz...Ziyaretiniz beni mutlu etti... Mor salkım benim favorilerimde bir sarmaşıktır..Çok severim..Ve el attığı bütün bahçelerde imzam olmuştur..:))

Solucan fobim çocukluğumdan beri , bu yaşa kadar beni hiç terk etmedi...Aslında çok rahatsızlık verici..Bu yüzden çıplak ayak ve elle toprağa dokunamıyorum...Korku da değil...İfade edemeyeceğim bir rahatsızlık veriyor...Hiç alışık olmadığım halde avaz avaz bağırma ihtiyacını hissediyorum...:))) Aslında bana hep gülerler ailem ve tanıdıklar...

Çocuklar bana şakadan ..Anne yatağına solucan koyarız gibilerden tehdit anlamlı takılırlar... Herhalde aklımı yitirmeme sebeb olursunuz diyerek , onları tehdit ediyorum ...:))
Sevgili syüksek,belki de Bauhausda karşılaşmış olabiliriz...Ben Kozyatağındaki ne giderim çoğunlukla...:))
Sevgili syüksek ,yine beklerim...Sevgi ve selamlarımı görderiyorum...:))

berrinb 20-06-2012 22:38

Sevgili Periş hoşgeldiniz canım...Çoktandır sizi göremedik...Perişçiğim beğen bombardumanına tutmuşsunuz sahifemi...Canım çok çok teşekkürler ederim size....:))
Yine beklerim...Selam ve sevgiler Mersin e....::))

berrinb 20-06-2012 22:42

Sevgili alcen ..Merhabaa...:)) O sarmaşık 22 senedir bahçemde,bir bayandan küçük bir kök almıştım...Ama yerini mi sevmedi nedir; bir sene çıktıysa, üç sene görünmedi...O kısımlar çoğalırda her sene kazıldı. gübrelendi ..Bazı bazı bir köklerine rastladım...Ama o böyle gidip gelmeye devam etti..Bu sene ve geçen sene birden gelişmeye başladı...Bende adını bilmediğim için , Huduni sarmaşık demeye başladım...Sağolsun sevgili jineop ve sevgili mrduran adını bulmuşlar...İşte böyle garip bir çiçek , eflatuni pembe..Ve kokusu yok ama dekoratif ,tomurcukları da çok güzel..İnşallah artık iyice çoğaltırım da isteyenlere birer kök veririm...

Sevgili alcen ziyaretine memnun oldum...bahçenizde maşallah beni deli etti...harikasınız..Bir kere daha Tanrı nazarlardan saklasın sizi diyorum canım....Sevgi ve selamlar ..:)

berrinb 22-06-2012 02:26

Silivri Garden Restorant bahçesinden görüntüler...

5 Eklenti(ler)
Eklenti 311032

Eklenti 311033

Eklenti 311034

Eklenti 311035

Eklenti 311036

berrinb 22-06-2012 02:31

Bu tesise;yemekden ziyade ,bahçesini görmeye geliyorum...Demek doğrudur...:))

5 Eklenti(ler)
Eklenti 311037

Şu ağaçların koni şekillerine ,ve dizilişlerine hayranım..

Eklenti 311038

Eklenti 311039

Eklenti 311040

Gülleri ayrı bir güzellik...:)

Eklenti 311041

berrinb 22-06-2012 02:36

Amerikan asması ve gülle sarılmış varendalar...ve sütunlar..

5 Eklenti(ler)
Eklenti 311047

Eklenti 311048

Eklenti 311049

Eklenti 311050

Eklenti 311051

berrinb 22-06-2012 02:41

Ağaçlar ve güller,her seneki gibi çok bakımlıydılar..

5 Eklenti(ler)
Eklenti 311052

Eklenti 311053

Eklenti 311054

Eklenti 311055

Eklenti 311056

berrinb 22-06-2012 02:48

Yeşil alandaki güllerin sayısını tahmin bile edemedim...

4 Eklenti(ler)
Eklenti 311059
Şu alandaki güllerin tek tek resimlerini çekmeyi çok istediğim halde , çimleri ezmeye kıyamadım...

Eklenti 311060

[attach]311061[/att

Gülleri seyretmekden iştahım kapandı...:)) Eşim ile oğluma bakar mısınız..:))) Vallahi gözleri dünyayı görmüyor....:))))

Eklenti 311062

berrinb 22-06-2012 02:53

Gümüşyaka yakınlarındaki bir seradan görüntüler...

5 Eklenti(ler)
Eklenti 311063

Eklenti 311064

Eklenti 311065

Eklenti 311066

Bu seradan 20 sene evvel, çok sayıda gül alınıp yazlık bahçeye dikildi..Fakat ,daha şebeke suyu sahile bağlanmadığı için ,kuyu suyu zamanla hepsini yaktı...Bende gül dikmekten vazgeçmiştim...Bir kaç sene sonra su bağlandı ve güller tekrar dikildi...

Eklenti 311067

berrinb 22-06-2012 03:01

Sarmaşık güller...Ortancalar ve iç mekan bitkileri...

5 Eklenti(ler)
Eklenti 311068

Eklenti 311069

Eklenti 311070

Eklenti 311071

Şu güzelin tontonluğuna bakar mısınız....:))

Eklenti 311072

berrinb 22-06-2012 03:03

Seradan görüntüler....

5 Eklenti(ler)
Eklenti 311073

Eklenti 311074

Eklenti 311075

Eklenti 311076

Eklenti 311077

berrinb 22-06-2012 03:08

Gül fidanları çok sıhhatli ve güzeldiler...

5 Eklenti(ler)
Eklenti 311078

Yer örtücü bitkiler.....

Eklenti 311079

Bu resimleri de sıkıntıdan Uğur çekmişş....:)))

Eklenti 311080

Eklenti 311081

Köpek sevmem, ama şu köpeğin yüzüne ve duruşuna bayıldım...:))

Eklenti 311082

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025