![]() |
Hedera yı bu sene budayamadık..Ağırlıktan düşmesinden korkuyorum..
5 Eklenti(ler)
|
Bu son görüntüleri bir sene daha bekleyeceğim..:(
5 Eklenti(ler)
Eklenti 290218
Eklenti 290219 Eklenti 290220 Eklenti 290221 Güle güle güzel çiçek..Arada yine buluşuruz..:)) Eklenti 290222 |
Rüzgarsız havadan faydalanarak ön bahçedeki çalışmalarım..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 290223
Mum çiçeklerini ve diğer salon çiçeklerini varendaya çıkarıp, topraklarını değiştirdim..çoğu yerini buldular.. Eklenti 290224 Eklenti 290225 Seradaki soğan begonyalarını korumak için ,serayı henüz kaldıramadım..Yeniden filiz verenler var..Geceleri çok soğuk olduğu için,korumk gerekli... Eklenti 290226 Ful budandı...Çelikleri de yanlara dikildi..İnşallah tutarlar... Eklenti 290227 |
Budanan ful...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 290228
Fulun çeliklerini yanlara diktim.. Yeşerirlerse çok sevineceğim..İlk defa budandı.. Eklenti 290229 Ördekler de beni hiç yanlız bırakmadılar..:)) Eklenti 290230 Şuraya bakar mısınız..Erguvanlar yeşil ağaçların arasında çok güzeller... Eklenti 290231 Eklenti 290232 |
3 Eklenti(ler)
|
Palmiye seraya uğradımm..Orkideleri harikaydı...Fiyatlar da yakıyor du..:))
5 Eklenti(ler)
|
Seradan görüntüler...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 290246
Eklenti 290247 Bu bitkiyi ilk görüyorum.. Eklenti 290248 Ebruli ortancalar... Eklenti 290249 Eklenti 290250 |
Ortancaların bu rengini seviyorum...
5 Eklenti(ler)
[attach]290251[/att
[attach]290252[/attach) Çok güzel de , sadece baharda mı çiçekleniyor..Sera da ve bende öyle telaş içindeydik ki öğrenemeden çıktım... Eklenti 290253 Eklenti 290254 Mürdüm renkli yapraklısı daha güzel... Eklenti 290255 |
Bodur dahliaların renklerine bayıldım...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 290256
Mor mineler askıda... Eklenti 290257 [attach]290258[/attach) Karadeniz bölgesinin en güzel ağacı ...sarı renkli olanı harika kokar..Ben İstanbuldaki seralarda sarı renkli olanına hiç rastlamadım... Eklenti 290259 Eklenti 290260 |
Renkler ve biçimlerini çok beğendim...
3 Eklenti(ler)
|
Maviş in mavisini hiç göremiyorum..hepsi mor renk ve tek katlı...
3 Eklenti(ler)
Eklenti 290264
Küpeler çok cılız ve tek katlıydı... Eklenti 290265 Açeyaların bazıları aynı renk saksıya konmuş...Arka da kaktüsler..... Eklenti 290266 |
Çok teşekkürler Berrin Hanım, çok mutlu oldum. ;)
Nisan, Mayıs hercailerin en keyifli zamanları gerçekten. Haftasonu havalar biraz ısınırsa ben de dikeceğim. Saat farkından dolayı sitede yalnız olduğum bu saatlerde bana eşlik etmiş oldunuz. :) |
Berrin hanım ne diyeyim öyle müthiş renkleri buraya topladınız ki hemen kalkıp şöyle bir seraları dolaşasım geldi. Çok güzel çiçekler, müthiş renk cümbüşü siteye renk ve ahenk verdiniz. Ayrıca bahçenizin he tarafını gezdim, bir an için kendimi cennette sandım. Ellerinize sağlık.
Artık hemen hemen hergün sayfada olacağım, bahar geldi çiçek zamanı. Çiçekler ilgi ve sevgi bekliyor, kış uykusundaydım :) net'e giremedim. Benim de katkım olacak ağaçlar.net'e, faydalı birşeyler verme zamanı geldi bile. Saygılarımla.... |
Berrin hanım selam.
O 20 senelik ağaç sizin iyi niyetinizi suistimal ediyor.. Vallaha testereyle mi , baltayla mı, orak ile mi yoksa bıçak ile mi bir gözdağı verirsiniz bilemem ama bana sorarsanız, baltayı hak etmiş fazlasıyla:D:D |
Berrin abla yine sayfanız coşmuş.:) Uğur bey de güzel bir çiçek seçmiş kendine.
Maşallah yok yok sayfanızda.Sizde bu doğa ,çiçek sevgisi oldukça.Bizler durada sayenizde ihya olacağız.Ellerinize sağlık Berrin ablacığım Saygılar selamlar. |
Sevgili Gilancığım, size arkadaşlık edebildiğime sevindim...En azından memleket havasını anında almış gibi olmuşsunuzdur...Sevgi ve selamlar...Kendinize iyi bakınız canım....))
Sevgili yaylacı, vallahi durduğunuz kabahat...Bu mevsim seraların en güzel zamanları...Çarşamba günü Palmiye sera ya uğradığımda ,inanınız şok oldum...Öyle ki bakmaktan fotoğraf bile çekmeyi istemedim...Çünkü resim paylaşmak çok güzel ama, ulaşamayan arkadaşların da bu güzellerde içi kalıyor...Üzüntü olması diye o gün resim de çekmedim..:( Her zaman beklerim arkadaşım...Bende güzel balkonunuza bir kuş olup uçarım bugünlerde..:))Sevgiler... |
Sevgili Kaptanzst, leylak korkudan bu sene üç adet açtı...Şakayık 20 senelik..Ön bahçedeki 1 , arkadaki 3 adet açtılar..Bence çok az..Galiba yerlerini sevmediler diyorum...
Siz bana baltayı tavsiye ediyorsunuz da ...Siz de meyve verdiren bir ilaç varmış ...Kuşlardan haber aldım..:)))) O ilacın adını yazınız da bizler de bir deneyelim..Belki bizim yazlıktaki kirazlara da iyi gelir... Şakayıklara da bir denerim...Vallahi battı balık yan gider, misali ölürseler de bu yüzden ölsünler...En azından çiçek ağaçları içinde bir deneme olur...Sevgi ve selamlar...:)) Sevgili Adil kardeşim..:sağolasınız...Uğuru da alıştırdım..:))Eeeee .. kör ile yatan şaşı kalkar diye bir atasözü vardır..Çok doğru...:)) Ama çocuk pek anlamıyorda , gidip gidip en pahalı çiçekleri beğenip alıyor..Bende üzülüyorum...O günde fiyatını dahi sormadan kucaklayıp almış,banada anne beni çekermisiniz diyerek poz verdi..:)) Selam ve sevgilerimi gönderiyorum ailenize ve size...:)) |
Biliniz bakalım ,ben nerdeyimmmm????.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291171
Efendim Perşembe günü ,Sevgili Alacakaranlığı bulmak için yollara düştüm...Küplüce bayırından çıkıp Beylerbeyin den Çengelköy sırtlarına doğru ve bir çok kişiye sordukan sonra, nihayet Alacakaranlık arkadaşımızın işyerine geldik....:) Eklenti 291172 Annesi olduğunu öğrendiğimiz hanımefendi ,kendisinin orada olmadığı için çok üzüldüğünü söyledi...Ben resim çekmeye devam ettim... Eklenti 291173 Aman Tanrım burası nalburiye değil de çiçek serasından farksızdı...her çeşit çiçek vardı..Ve çoğunu da kendisi üretiyordu...Büyük başarı doğrusu..:) Eklenti 291174 Kaktüsler.. Eklenti 291175 |
Şu saksılara ve kaktüslere bakar mısınız...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291176
Eklenti 291177 Eklenti 291178 Eklenti 291179 Şu telgrafın tellerine :)) renklerine bayıldııımmm..:)) Eklenti 291180 |
Her tür çiçek vardı...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291181
Ben resimlerken, Alacakaranlık da elinde bir kasa ile geldi...Genç oğlumuzla tanıştık...Çok sakin ve nazik bir oğlumuz...Kendisini buradan da tebrik ediyorum..Bu genç yaşta böyle uğraşıları olduğu için...:) Eklenti 291182 Clematisler.... Eklenti 291183 Sarı ponpon güller ve şimşirler... Eklenti 291184 Kaktüsler ve çeşitli çiçekler... Eklenti 291185 |
Çoğunu kendi yetiştiriyormuş...O kadar küçük fideler vardı ki ...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291186
İşyerinin içi de çiçek fideleri ve saksılarla doluydu...:) Eklenti 291187 Eklenti 291188 Eklenti 291189 Bunlar hepsi yeni yetişen küçücük kaktüsler ve salon bitkileri... Eklenti 291190 |
İçerideki bitkiler ....Kaktüs ve menekşeler.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291191
Eklenti 291192 Şu kaktüsü çok beğendim... Eklenti 291193 Kaktüs ve sukulentler.... Eklenti 291194 Eklenti 291195 |
Sukulent ve kaktüsler çoğunlukta yetişiyorlardı...
2 Eklenti(ler)
Eklenti 291196
Ve biz de gittiğimiz yolun ters istikametinden Çengelköy parkına çıkan yoldan geriye döndük.... Eklenti 291197 |
Sevgili alacakaranlık ve ailesine buradan da ; gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkürler ediyorum..
Bilhassa Düğün çiçekleri ilgili olarak verdiği bilgiyi yazmak isterim.. Düğün çiçeklerinin sapları kuruyuncaya kadar aynı yerde kalmasına ve sulanmasına dikkat edilecek...Tam kuruduklarında rizomlarını sökerek veya aynı saksıda kapalı bir yerde veya bahçenin bir tarafında susuz olarak saklanacaklarmış... sevgili alacakaranlık çok teşekkürler.. İstanbul Anadolu yakasındaki arkadaşların bu sevimli ve çeşit içeren serayı da görmelerini tavsiye ederim...Sevgiler..:) |
Alacakaranlık dan alınanlar....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291198
Eklenti 291199 Eklenti 291200 Eklenti 291201 Kalb kalbe karşıymışşş....:))Çok seneler önce vardı ,kaloriferden kışın kurudu.. çok da sevdiğim bir salon çiçeğidir...İnşallah bu defa yaşatırım.:) Eklenti 291202 |
Doğum günü hediyelerim devam ediyor.....))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291203
Bu ayda doğduğum için kendimi çok şanslı görüyorum...:)Tam dikim zamanı olduğu için her sene böyle tabiri caizse köşeleri dönüyorum.....:))) Eklenti 291204 Eklenti 291205 Clematis kadar ,şu güzele de bayıldım... Eklenti 291206 Eklenti 291207 |
Canaryanın rengini çok sevdim...
3 Eklenti(ler)
Eklenti 291208
Mutlu Kutlu bey in seralarından istediğim çiçekler nihayet büyük bir koli ile geldiler...Su sümbülünü şimdilik bu saksıda tutuyorum...Yetişme şekli için bilgiye ihtiyacım var...Sümbül sahiplerinin dikkatine arz olunur...Yardımmm..:)) Alcenn....cemooo...ses veriniz ses.....:)))) Yüzüme gözüme bulaştırmadan büyüteyim ....Ne yapayım imrendim sizlerden....:)) Eklenti 291209 Aşağıdaki arap fulü ..Onuda şubat ayından beri bekliyordum...Nihayet kavuştum..:) Bu çiçeği de çok severim...Kocaman bir ağaç halindeydi...Kışın içeriye aldığım halde kuruyup gitmişti...İstanbul da çok aradım.Bulamadım.. Eklenti 291210 |
Aşağıdaki çiçeği herhalde Mutlu bey hediye olarak yollamış.. teşekkürler..:))
3 Eklenti(ler)
Eklenti 291211
Arka bahçedeki düğün çiçekleri artık bittiler... Eklenti 291212 sümbül tohumlarına bakar mısınız....:)) Eklenti 291213 |
Hediyelere devam...
5 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 291214
Canarya nın bu rengini çok beğenirim..Kızkardeşim üç adet almış..teşekkürler..:) Eklenti 291215 Eklenti 291216 Önbahçede açanlar...Tek tek tabii....:)) Eklenti 291217 Eklenti 291218[/attach] |
Seranın içindeki soğan begonyaları..Yaprak vermeye başladılar.
5 Eklenti(ler)
Eklenti 291219
serayı artık kaldırmayı düşünüyorum...Çünkü çok yer kapladı...İçindekilerin de çoğu donmuş...Sadece begonyalar duruyor gibi ...saksıları tek tek kontrol edip bakmak gerekliydi...Bu gün o işe başladım... Eklenti 291220 Hercainin rengine bakar mısınız... Eklenti 291221 Mineleri öndeki sepet saksıya dikmeyi düşünüyorum..Yarı gölgede olabileceklerini seracılardan öğrendim...Deneyeceğim.. Eklenti 291222 Sıdıka hanım gülü açmaya başladı..Bu senenin ilk goncası....:)) Eklenti 291223 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025