![]() |
Sahil bomboş ...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 296268
Şu manzarayı çok severim ..Bayraklara bakarmısınız...:) Eklenti 296269 Arka bahçede geçen bahar dikilen güller, dördüncü gün, tek tük açmaya başladılar... Şu pembe beyaz harika kokuyor... Eklenti 296270 Eklenti 296271 Eklenti 296272 |
Gül zamanı.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 296273
Eklenti 296274 Eklenti 296275 Eklenti 296276 Arka bahçenin rubi sarmaşık gülü....Bu gülü budaktan dikmiştim.. Eklenti 296277 |
Sarmaşık rubi renk gül bu sene çok keyifli...İkincisi keyifsiz..
4 Eklenti(ler)
Eklenti 296278
Bu rengi de çok beğenirim... Eklenti 296279 Eklenti 296280 En güzel kokululardan... Eklenti 296281 |
Berrincim süpersin,bu enerjin hiç bitmesin inşallah.Denizden gelen bidona domatesler çok iyi olmuş...
|
Selam Berrin hanım.
Sizi her zaman takdirle izliyorum. Yaptığınız işlerle birebir ilgilenen kaç kişi çıkar. Yaptırmak başka yapmak başka. Sizi tebrik ederim. Nacizane bir önerim olacak. Domatesleri diktiniz ama görsellik olarak güzel olur bunlar. Ama sebze alımına gelince :( Normal dikimde o bidona 2 adet domates anca olur. İyide domates alınır. Çok zorlarsanız 3 olur. Ortadaki ile diğer uçlardakini ayrı yöne yatırarak alanlarını artırarak. Aynı bidondan bendede yağmur sularını toplamak için 2 tane var. Harikasın. Devam . Doğa dostu.. Saygılarımla. |
Berrin hanım lavantalar konusunda bilgilendirmenizi bekliyorum :)
|
Sevgili alcen,hepimiz süperiz...böyle harika balkon ve bahçeleri tanzim edip,resimlerle paylaşıp görsel şölenler verdiğimiz için....:)) Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum, canım....))
|
Sevgili kaptan zst arkadaşım...Yazlık bahçesini şu anda mecburen orada yaşayan bir arkadaşa bırakıyorum...Sulayıp bahçe taşlarını süpürüyor...Fakat hangi çiçeğe ne kadar su verileceğini bilemiyor...Yazın da İstanbuldaki bahçeleri buranın kapıcısı suluyor ...o da sulamayı bilmiyor...
Yazlıktan İstanbula geldiğimde çoğu çiçeklerim ya kurumuş,veya **** ,sudan çürümüş....Aynen dediğiniz gibi kendi bakımınız gibi kimse bakıp ilgilenmiyor...Bu sebeple tohumdan üretim yapmaya hiç bir zaman fazla eğilmedim..Başında duramıyorum...:( Domateslere gelince eşimin hatırı için , onun istediği şekilde dikildiler...Ya tutarsa kabilinden ....Gerçi ben dört sene evvel sadece kumda altı yedi kök domates yetiştirdim....Fakat geç dikildikleri için kasım ayında yeşil domateslerini , turşu kurabildim...:))) Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler arkadaşım..:)) Selam ve sevgiler....:) |
Sayın fotosentez hoşgeldiniz...teşekkürler ederim ..Ziyaretinize memnun oldum..
İstanbuldaki arka bahçemdeki üç sene evvel top lavantalarımın arıları toplaması ve bir iki kişiyi de arı sokması üzerine komşu fermanları ile katliama uğraması sonucunda , bir daha İstanbul daki bahçelere lavanta dikmedim...Çok üzülmüştüm , çünkü sıra yla dikilmiş 20 kökle bir bordür oluşturmuştum...Bu sene arka bahçeye bir kök aldım..:) Bu yazlıktaki lavanta, top lavantadır...Çiçek formuda çok güzeldir...Dediğiniz gibi kurutup lavanta torbaları yaparım...Çok da severim....Ama suyunu denemedim... İstanbul da rıhtım tarafına da lavanta dikmiştim..İki sene zor yaşadılar...Çünkü tuzlu su ve neme pek dayanamadılar... Çelikden de tutabiliyor...Budanıyor ..ama zamanında olması gerekiyor....Benim o heba olan lavantalarımı komşular yaz ortası ,kendi bildikleri gibi budattıkları için hepsi kurumuştu..... Lavanta konusunda bildiklerim ve yaşadıklarım bunlardır....Siz den de bilgi almak isterim...Selam ve sevgiler efendimm...:)) |
Genç arkadaşlarımızın; 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramını kutlarım ......
|
Berrin hanim yine cok güzel görüntüler bakmaya doyamiyor insan. Hele sardunyalar... Istanbul`a artik dönmeyecek misiniz acaba?
|
Sevgili Çiçeksever ben İstanbul dayım...15 güne yakındır yazlığa gidemedik..Eşim tam olarak iyileşemedi.....Yazlıkta haftanın üç dört günü kalabiliyoruz..Bu da çok yorucu oluyor 120 km yi İstanbul trafiğinde gidip gelmek de bana cehennem azabı olmaya başladı...:)
Bu sene devamlı kalacağımızı pek sanmıyorum...Gerçi İstanbul daki yerimiz de yazlıktan farksız , ama o köyün sakinliği ve abartısız yaşantısını ben çok seviyorum.. Ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok çok teşekkürler...Selam ve sevgiler canım...:)) |
Alıntı:
|
Sevgili çiçeksever 70 ...İyiki son mesajınızı okudum...Ben evde olmadığım bir zamanda yardımcım zarfı teslim almış ve mutfak dolaplarından birine kaldırmış ve bana söylemeyi unutmuş...:))
Tohumları biraz evvel buldum..Çok çok teşekkürler, ne kadar naziksiniz ..Çok sevindim.Bu gün hemen dikeceğim... Görüşmek üzere sizi ve bebeklerini kucaklıyorum...Selam ve sevgiler canım..:)) |
Alıntı:
|
İstanbul, arka bahçeden görüntüler..
5 Eklenti(ler)
|
Sarı çiçekli çim bitkim yeri kaplamaya başladı..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 299205
Soğanlı bitkilerin bazıları uyanırken ,bazıları yavaş yavaş bitmekteler.. Eklenti 299206 Sakızlar biraz gölgede kaldılar.. Eklenti 299207 Eklenti 299208 Şu salyangozların marifetine bakar mısınız... Eklenti 299209 |
Bodur dahlialar açtılar...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 299212
Palmiye meyvelerini dökmeye başladı.... Eklenti 299213 Mor salkım ve acem yaprağa döndü ve sakızlar gölgede kaldılar... Eklenti 299214 Eklenti 299215 |
Arka bahçenin gülleri tek tek açmaya başladılar...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 299217
Eklenti 299218 Mutlu Kutlu beyden alınan Halfeti karası açtı... Eklenti 299219 En favori gülüm siyaha yakın bordo kırmızı ve çok güzel kokulu.... Eklenti 299220 |
Arka bahçenin ,100 senelik Ihlamur ağacı....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 299234
Dallarında çok fazla tomurcuk var...Her sene tepe dallarından yerlere ıhlamurlar dökülüyor...Üst dallarını toplamak mümkün değil... Eklenti 299235 Bu manzaralar Çengelköydeki dişçimizin kliniğinden ...Heyecanımı resim çekmekle biraz hafiflettim...:))) Eklenti 299236 Eklenti 299237 Martı havada yakalandı..:) Eklenti 299238 |
Diş kliniğininden yağmurlu bir günde görüntüler....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 299241
Eklenti 299242 Denizden gece görüntüleri.... Eklenti 299243 Ördeklerimiz iki tane kaldılar..Büyük fırtınada kuş ve bir ördek kaybolmuşlar... Bir daha da görünmediler....:( Eklenti 299244 Eklenti 299245 |
Bu kareler Sevgili gilan için son defa...Hercaileri artık sökme zamanı .:((
5 Eklenti(ler)
Eklenti 299257
Eklenti 299258 Nasıl kıyıp atacağımı bilemiyorum...:( Eklenti 299259 Eklenti 299260 Şu renklerin güzelliğini çok beğeniyorum.. Eklenti 299261 |
Yeni alınan küpelerin çiçeklerinin büyüklüğü çok şaşırtıcı..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 299270
Arka bahçede saksı boyama faaliyeti ile bahçe yine karıştı... Eklenti 299271 Yazlığa gitmeden bu bahçelerin bütün işlerini bitirmek için her gün bir iki saat çalışıyorum... Eklenti 299272 Eklenti 299273 Bir saksıda bir kaç renk var... Eklenti 299274 |
Arka bahçenin renkleri....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 299279
Eklenti 299280 Eklenti 299281 Eklenti 299282 Ve en son ..Eşim tarafından tabii yine metazori olarak ...Ocağıma İncir ağacı dikildiii......:))))) Bakar mısınız...:)) Bir tek incir ağacı mız eksik olduğunu kendileri hissetmişler...:)))) Eklenti 299283 |
Ön bahçeden bir köşe....
3 Eklenti(ler)
Eklenti 299290
Bu saksılarım begonya soğanlarının patlamasını bekliyorlar... Eklenti 299291 Yeni dikilen cam güzelleri yerlerini çok sevdiler... Eklenti 299292 |
Beklemedeki saksılar...Biraz daha sabır..:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 299298
Arap yasemini saksının altında kalan lilyum soğanları yanlardan çıktılar..çok sevindim....:)) Eklenti 299299 Sevgili Kaptan zst. nin hebesi....Gördüklerim acaba çiçek tomurcuğumu...Kaptan zst . den sorulur...:)) Eklenti 299300 Kaptan zst. nin görderdiği kamelyalar...İkisi de yerlerinden memnunlar ...:) Eklenti 299301 Yılbaşı çamları yeniden yaprak verdiler.... Eklenti 299302 |
Ön bahçedeki mavi clematis 3 m. yi geçti ..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 299303
Eklenti 299304 Beyaz çardak gülü devamlı açıyor... Eklenti 299305 Eklenti 299306 Bu sarıları da seviyonum...Tuzlu deniz suyundan da hiç etkilenmedikleri için bunları üretmeyi düşünüyorum... Eklenti 299307 |
Berrin hanim hebedekiler cicek tomurcugu.
|
Geçen seneden kalan bodrum papatyası.Kendini koruyabilmiş..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 299308
Mineler, üstteki klimanın suyundan etkilenmişler , Yerlerini değiştireceğim.. Eklenti 299309 Amerikan asması her yeri sarıyor.. [attach]299310[/at Eklenti 299311 Kendi gövdesini bile sarmaya başladı... Eklenti 299312 |
Sarı sarmaşık gülün bu sene hiç keyfi yok..iki tane gül verdi....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 299313
Eklenti 299314 Eklenti 299315 Eklenti 299316 Gariban hasekilerim..:(( Katmerli haseki küpelerini daha evvel hiç görmemiştim..Arkadaşların bahçelerinde tanıdım çok güzeldiler...Ne yapalım artık bize de belki biraz tohum düşer diyerek avunuyorum...:)))) Eklenti 299317 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025