![]() |
Alıntı:
Yarı gölge ağaç altları ideal ikisi içinde. Suyu ikiside sever ama hebe daha çok sever. Ben başka bir yerde yetişmesini görmedim. Aldığım zaman kivilerin altında boş alanı değerlendirmek için dikmiştim. İyide etmişim. Bir raslantı ile iyi yer seçimi yaptım ve çiçeklenme zamanı olan şubat mart nisan aylarında kiviler yaprak açmamış oluyor. Şimdi bu sıralar kiviler yaprak açmaya başlamışken kafkas gülü son çiçeklerini açıyor ve taze filizler vermeyi hızlandırdı. Yazın sıcak aylarında da kivilerin gölgesinde olduğundan keyfine diyecek olmuyor. Kivileri duruma gire sulama yaptığımda damlama sulamadan bir boruda onun etrafında dolandığından sulanmış oluyor. Saksıda da yetişir. yaşına göre 2 katı litre olarak topraklı saksı uygun düşer. 3 yaşında 6 litrelik saksı gibi. Ama en iyi her bitkinin o lduğu gibi bahçede olması. Kuraktan fazla etkilenmez. Unutsanız bile dayanır. Hebe çiçeği sürekli çiçekl,i oluyor onu haftada en az 2 kere sulamalı. saksıda rahat yetişir. Bu çiçeğide belediyenin önünde ilk defa gördüm ve dalını almıştım. Oradan çoğalttım. Çok rahat dalından ıslak toprağa sokarak tutuyor. Bu bilgilerle yardımcı olabildimse ne mutlu bana. Bunlar kendi tecrubelerim. Nette fazla bilgi bulamadım. Kolay gelsin. |
Sevgili hemşerim verdiğiniz bilgilere çok çok teşekkürler...Gölge yerleri sevmelerine sevindim...Benim bahçemdede boş olan bir iki yer sadece gölge alanda var...yazlık dönüşünde saksıdan toprağa geçireceğim..İnşaallah başarıyla büyütürüm...
Zahmetler verdim tekrar teşekkürler..Sağolunun, varolun..selam ve sevgiler..:)) |
Ben teşekkür ederim.
Az da olsa güneş alabilecek bir gölge ise mükemmel. Kafkas gülü çiçeklenme döneminde diğer ağaçların çoğu yaprak açmamış olması onun için bir avantaj. Çiçeklenmeden sonra filiz verecek olması serinde olması açısından iyi. O dönemde diğer ağaçlar yapraklanıyor. Doğa kendini öyle güzel ayarlıyorki.;) Yeterki biz düzenini bozmayalım:( |
Alıntı:
2203 nolu mesajdan alıntı alarak yazdım. 2204 teki ilk resim çekimi mükemmel , |
Sevgili kaptan zst.. Verdiğiniz bilgilere çok teşekkürler arkadaşım...Demek ki kafkas gülü de kamelya gib gölgesevenlerdenmiş...Benim için çok güzel ...Çünkü yerim müsait...Sevgi ve selamlarımı yolluyorum..sağolunuz....:))
Sayın Cemil.B, Fotoğraf makinemi oğlum bana yeni almış...Eski makineye alıştığım için , bunu daha tam öğrenemedim...Çok fazla işlemli olan bir model olduğu için adapte olamadım henüz...Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ederim....Bazı durumlarda tam rengi yakalıyamıyorum...Mesela mor renkler bazen mavi çıkıyor...zamanla alışacağım tabii....Sevgiler ve selamlar efendim ...tekrar teşekkürler...:)) |
Bahar geldi, efendiimmm evde durulmaazz.:)) Ne yapalım ; Bizde beraber yine seraları bir turlayalım mı...????? Çok çok iyi olur...Çünkü şimdi tam zamanı ....:))
|
Dış mekan çiçekleri, ve şeftali ağacı...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 285304
Eklenti 285305 Eklenti 285306 Şu pembe çalıyı çok beğendim.. Eklenti 285307 Eklenti 285308 |
Begonvillerçok büyük ve şekil verilmişti...Nasıl getirildiler.Tebrikler doğrusu.:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 285309
Eklenti 285310 Eklenti 285311 Begonvilin rengi ve çiçek iriliği çok güzeldi.. Eklenti 285312 Şu pembe çiçek yine gelmiş.Sevenlerine duyurulur..:)) Eklenti 285313 |
Pembe çiçeğin ismi katsura imiş...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 285314
Şu çiçeği iki defa aldım,İstanbulda ön tarafta olmadı...Yazın ben bakamadığım için kapıcı tarafından ihmale uğrayanlardan sınıfına girdi...:)) Eklenti 285315 Eklenti 285316 Eklenti 285317 Bu begonvile ,rengine hayran oldum..Ama begonvilde hiç başarılı olamadığım için artık kendimi zaptı rapta koydum ve almayacağım.....:(( Olmadı gittilerden birisi de bu çok sevdiğim çiçek...:(( Eklenti 285318 |
Begonvilleri çat..çat. çatlayarak resimledim...Aynen öyleee....:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 285320
Eklenti 285321 Açelyalar almış başını gidiyorlar..Çok güzellerdi...:) Eklenti 285322 Eklenti 285323 Şu beyaz kamelyaya bakar mısınız...Yapraklar ,çiçekten görünmüyorlar.. Eklenti 285324 |
Beyazın asaleti....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 285332
Katmerli cam güzelleri... Eklenti 285333 Bu kamelya ağacını tam olarak görüntüleyemedim..Gölge bir yerde olduğu için ..Oradaki bütün ağaçların tepesinden gururla bakıyordu...Maşallah demekten başka ne denir ki böyle bir harikaya..... Eklenti 285334 Eklenti 285335 Mandalina.... Eklenti 285336 |
Ağaçlar...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 285337
Mor ortancalar... Eklenti 285338 Beyaz saksı çiçeği de çok hoştu... Eklenti 285339 Mineler askı saksılarda... Eklenti 285340 Eklenti 285341 |
Sukulentler...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 285342
Eklenti 285343 Şu morlara bayıldım... Eklenti 285344 Maalesef..cam güzellerinin hepsini toptan almışlar...Böylede olmaz ki..:( Bende cam güzeli almaya gelmiştim... Eklenti 285345 Katmerli cam güzelini çok severim..:) Eklenti 285346 |
Çiçeklerin çoğu ayrılmış..Açelyalar ,cam güzelleri satılmış..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 285347
Eklenti 285348 Şu güzele bakar mısınız..Adı da çok tatlı...:)) Eklenti 285349 Eklenti 285350 Şu güzele kalbimi bırakarak ayrılıyorum seradan...:)) Eklenti 285351 |
Bu arada yine Eminönü ne gitmem gerekti..İstanbul u özleyen arkadaşlara....:)
5 Eklenti(ler)
|
Vapur dan çekimler...
5 Eklenti(ler)
|
Çiçek pazarının arkasında şantiye kurulmuş..Yine inşaat mı var..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 285363
Eklenti 285364 Çiçek pazarında değişik bir tek şu güzeli buldum..Başka değişiklik yoktu.. Eklenti 285365 Eklenti 285366 Açelyanın fiyatından yanına varılmıyordu..Burası artık çok lüks olmaya başladı..:))) Eklenti 285367 |
Güvercini havada yakaladımm..:))
3 Eklenti(ler)
Eklenti 285368
Yol çiçekleri harikaydı... Eklenti 285369 Kaya ve taşların şekillerini çok beğendim...Çiçeklendiğinde çook daha güzel olacaklarından şüphem yok.. Eklenti 285370 |
Günaydınlaaaaar.
Sayenizde bir tur daha yaptık. Teşekkürler |
Berrin hanım, schizanthus- kelebek orkidesi ne kadar güzel bir bitkiymiş. Değişik renkleri de çok güzelmiş. (google dan baktım) Mine dediğiniz mor çiçekli de galiba mine değil ama pek güzel bir şeymiş.
Ornita yazan da ( google da böyle bir isimde bitki yok) çok güzel. En azından her sene gördüklerimizden değiller. Eminönü nde 007 James Bond film çekimi var ya gördügünüz şantiye ona ait olabilir. |
Sevgili Berrin Hanım , harika görüntüler için öncelikle çoook teşekkürler.
Dün burada seraya gidip bitkiler gezen alan birisi olarak , sizin görüntüleri görünce acaba benim gezdiğim seramıydı dedim .Fotoğraflamalarınızda süper. Büyük şehrin avantajaları işte. Begonvil hayranı biri olarak bayıldım nasıl güzeller. Vapur turuna için de teşekkürler . Yaaa bu siteyi çok seviyorum boşuna değil . Kendimi öyleeeceee vapurda ,Eminönü 'nde hissettim , süpersiniz. Emeklerinize sağlık ,selamlar. |
5 Eklenti(ler)
Buradaki seradan görüntüler.
İki hafta önce gittim çok erken geldiniz demişlerdi. Son fotodaki dün çektiğim. |
Günaydınlaaar sevgili kaptan zst...Eeee , arada böyle gezmek de gerekli,aradığımız bazı çiçekleri bulabilmek için....Gerçi bu sene gezilerim biraz kısıtlandı ama...:))))Yine de arada böyle kaçamaklar yapabiliyorum..:)) teşekkürler..Selam ve sevgiler....:)
|
Sevgili Limon,Eminönündeki yerin film stüdyosu olabileceği hiç aklıma gelmedi...keşke sorup baksaydım..:) Ama bu kadar hoş bir inşaat şantiyesi olur mu ? Diye de aklımdan geçmedi değil..:))
Askı saksıdakiler mor minedir..Bu sene bazı mine çeşitleri öyle iri ve güzel ki bende şaşırdım...Silivri Aytekin sera da aynısı gördüm..resimlerini bu günlerde paylaşacaım ..Harikaydılar.. kelebek çalısını bana tanıttığınız için çokteşekkürler ederim...Bir kaç arkadaşın bahçesinde gördüğüm halde aklımda tutamamışım...:)) Selam ve sevgiler arkadaşım...:)) |
Sevgili nardane, buradaki seraların çoğu çiçek ve ağaçları dış ülkkelerden veya Yalova , Antalya gibi şehirlerimizden hazır alıyorlar...Tahminim sizin seralarınız kendi yetiştiriyordur...Büyük şehir avantajı ...Evet ama bizim bu seralardan özenip bayılarak aldıklarımızın çoğu da iklim ve su farkından dolayı ,yaşamıyor...
Bilhassa Hollanda dan getirilenlerin çoğu yitip gitmiştir bende...ne yapsanız nafile:( Bence aynı şartlarda dikilip büyüyen ,tohum veya çelik, daha verimli oluyor...Benim gözlemim bu ...İstanbul daki bahçe ile Silivri arasında bile olan bu farkı senelerdir çok iyi anladım...İst. daki bahçede harika yetişenlerde ; Silivri de hiçde başarılı olamamışımdır... Bu yüzden siz biraz geçe kalsanız da ,daha iyi sonuçlar alırsınız gibime geliyor...Resimler için çok teşekkürler...Bu vesile ile K.maraş daki bir serayı da gezmiş olduk..:Sağolunuz..Selam ve sevgiler...:)) |
Berrin hanım begonvillerin renkleri harika.Kamelyanın beyazı da çok güzelmiş.Bende 3 çeşit begonvil var fakat hala daha filiz açmadılar .Çiçekleriyle evleri,mekanları harika gösteriyorlar.
Sıcak bölge çiçeği olduğu için bizim iklime uygun değil.Onlara çocuk gibi alaka gösteriyorum. Beni hayal kırıklığına uğratmazlar umarım. Göndermiş olduğunuz çiçekler ve çiçek tohumları için tekrar teşekkür ederim.Gül kalemlerinin bir çoğu filizlendi. Şakayık tohumları 10 adet filizlendi ve saksılara şaşırtma yaptım.Renklerini şimdiden merak ediyorum.Bitmeyen diğer tohumlar şişmiş ve filizlenmek üzereydi onlarıda başka bir saksıya aktardım. Şebboy ve hatmiler ve adını yazmadığınız çiçek tohumlarınız ve soğanlar gayet iyi filizlendiler. Bahçemde çiçek dikilecek alan kalmadı.:) Bir ay sonra harika fotoğraflar yakalayabilirim.Saygılar selamlar. |
Sevgili Adil, Begonvillerinizi kışın içeride saklayabilirseniz ,yaşatabilirsiniz. Yan komşuda senelerdir bu şekilde begonvillerini yaşattı..Yerim müsait olmadığı için ancak fulleri ve sellukayı içeriye alabiliyorum...Velhasılı hayranı olduğum bi sarmaşığı kaç defa aldı isem dondurdum...:(( Artık vazgeçtim...İnada gerek yok..Olanlar olsun ...Ne yapalım..:))
Ben size şebboy hatmi ve sedef çiçeği tohumu göndermiştim..Sedef çiçeğininkiler siyah iri mercimek gibi olanlardı..Onları kör bir köşeye dikerseniz.her sene aynı yerde biterler..Ve çok ürerler...Çiçeği mor şebboy gibi oluyor da , esas onun tohum şekli harika sedef gibi parlak ,dizili yapraklar olarak büyüyor ve kuru çiçek olarak da saklanıyorlar..Ama bu sene ekilen tohum ancak seneye verir.. sabır edeceksiniz..sakın söküp atmayınız.. Soğanlarda acaba glayöl müydü ..Tam hatırlayamıyorum..kaptan ağabeyiniz belki bilir..Güle güle büyütünüz...Ben size bir parti çiçek daha yollayacağım da bu günlerde yazlık ile İstanbul arasında mekik dokuyoruz...Vaktim olmadı..:( Artık güzel resim karelerini görmek için sabırsızlanıyoruz...sevgiler selamlar ailecek...:)) |
Berrin hanım sedef çiçeklerinin adını bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkürler,soğanlarda glayöl müş.
Begonviller konusunda çok doğru söylüyorsunuz.Her güzelliği herkese vermezler.Karadeniz ikliminde yetişip başka iklimlerde yetişmeyen bitkiler de var herkes hakkına razı gelmeli.:)Eğer illa da yetiştirmek istiyorsak o zaman Sabırla zahmetine katlanmak zorundayız.:)Koruyup kollamalı, şartları oluşturmalıyız. Berrin hanım yine çiçek göndereceğinizi yazmışsınız.Anlaşılan bizleri çiçeğe boğacaksınız.:))Sizlere çok zahmet oluyor.Bu güzel yüreğinizi Allah eksik etmesin.Herşey gönlünüzce olsun İnşallah. İlk açacak olan glayöl ler olacak galiba onlarla ilk fotoğraf paylaşımımız olur. Renklerini çok merak ediyorum.:) Sevgi ve saygılarımla, sağlık sıhhat mutlu günler dileğimle. |
Yine Silivri yollarına düştük..T E M de yol kenarlarında bahar....
5 Eklenti(ler)
|
Bahçe bizi böyle karşıladı.....:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 286605
Gecen sene tohum attığım sedefler bu bahar ancak çiçeklenmişler.... Eklenti 286606 Eklenti 286607 Kiraz ağacı çiçek doluydu..Geçen sene 10 adet kiraz vermedi..Bu sene göreceğiz..:) Eklenti 286608 Eklenti 286609 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025