agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   berrinb / bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24030.htm)

sevim4 17-07-2011 16:39

Sevgili berrinb,çok güzel olmuş çömlekler vişne reçeli galiba misgibi kokuyordur şimdi.
Ellerine sağlık.

berrinb 17-07-2011 17:32

Sevgili sevim4 , vişne reçeli ve çilek reçeli kaynarken çok güzel koku yayılır mutfağa,benim deliliklerimden birisi de yazın reçel,turşu ve tarhana dir. köylülerin sebzelerinin pazara çıkmasını bekliyorum, tarhana için..Biz ailecek tarhana çorbasını çok severiz.

füsunANK 17-07-2011 20:44

10 parmakta 10 marifet sanırım bu olsa gerek. Maşallah her şeye yetişiyorsunuz. Reçellere imrendim :) Afiyetle tüketin. Lastiklerin renkleri bir harika. Seramik saksılarınızda çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Ev halkından dert yanmışsınız '' benim ailem malesef bahçe ve çiçek düşmanı desem de yeridir'' diye, bence onlar bitkilerinze olan sevginizden dolayı kıskançlıktan öyle yapıyorlar. Tüm sevginizi elde edebilmek için ;) Sevgiler.

ciceksever70 17-07-2011 21:46

Berrin hanim elinize saglik saksilar cok cok güzel olmus. Istanbul`da yasarken el yapimi esyalara cok merakim vardi. Yetenegim olmadigi icin satin aliyordum ancak ne yazik ki buraya getiremedim. Ese dosta dagittim. Receller de cok istah acici görünüyor. Sevgiler.

Yakup Ünal 17-07-2011 22:04

erik marmelat reçel derken benim gibi boğazına düşkün birisinin canı çekmesi normal sanırım.
insanın elinden her iş gelince böyle oluyor sanırım bir tarafa marmelatlar reçeler yaılırken bir taraftada eşe dosta vazolar hazırlamakta zorlanmıyorsunuz.
Afiyet olsun

Hülya 17-07-2011 23:11

Fakat benim (burada bunu söylemeden geçemeyeceğim kusura bakmayın) hain eşim,o koskocaman cevizi kesti,benden habersiz,gerekçesi de gölge yapıyormuş,onun gibi çok sayıda hanımelleri ve güllerime de aynı şeyi yapmıştır.3m.lik ağaç yukkayı da batıyor diyerek kesmiştir,yani ben böyle bir çiçek düşmanı ile de senelerdir savaş verdim.Şu anda içimi döktüm size,İşte o mor salkımda tabii mahfoldu,kökünü bile bırakmamışlar.ağlıya ağlaya bir odun halindeki mor salkımı dua ederekgövdesine sarıldım,sevdim okşadım,ve oraya tutacağından şüpheli şekilde tekrar diktim.

........................
ben bitkilere hayvanlardan daha çok acıyorum.Hayvanlar sesle kendilerini ifade edebilir ama bitkiler şikayetlerini ancak kendilerini anlayan ve sevenlere anlatabilirler.

demişsiniz bir mesajınızda,

.............
(Aynı duyguları hissettiğimizi okuyunca, paylaşmayı istedim )
Merhaba Berrin hanım,
Bahçenize hep misafir oluyorum.Bitkileriniz çok güzel.
Ama en çok yukarıda yazdıklarınızı okuduğum zaman ,aynı duyguları paylaştığımı hissederk yazdım sizin bahçenize.
Ben de ağaç kesildiğini veya herhangi canlı bir bitkiye zarar verildiğini gördüğümde çok üzülürüm. Elimden geliyorsa alıp yaşatmaya çalışırım.
Geçtiğimiz günlerde komşumuzun bahçesindeki, bakmaya doyamadığımız gülleri bir gece hepsini söküp ,çöp bidonuna attıklarını öğrendiğimde kurtarmak için o güzelleri , artık onlar için çok geçti.Ölmüşlerdi.:(

Nasıl kıyıyorlar..Bilemiyorum.

Bahçeleriniz çok güzel.Mutlu ,sağlıklı günler diliyorum.

Hülya 17-07-2011 23:14

Konu reçeller, meyve kokularıymış,baştan okuyarak yazdığım için sayfanızda ilgisiz bir mesaj oldu benim yazdığım.:)

Afiyetle tüketirsiniz inşallah reçellerinizi.
Selamlar.

Adil 18-07-2011 07:27

Saksılar üzerindeki çalışmalarınızı çok beğendim.Bu tür çalışmalar insanın kabiliyet farkını ortaya çıkarıyor.Reçel ve marmelat konusundaki paylaşımınızda çok güzel .Kendinize öyle güzel bir renkli dünya kurmuşsunuzki.Bu dünyanın güzelliklerini yanlızca aynı düşünen ve bu yaştaki insanlar anlayabilir.Umarım çocuklar yaramazlık yapmıyordur.:)Siz herşeyin üstesinden gelirsiniz.Sizi öyle biri olarak düşünüyorum.Sağlıklı mutlu güzel günler diliyorum.
Trabzondan selamlar.

Periş 18-07-2011 09:33

Sevgili Berrin saksılar üzerindeki çalışmalarınıza bayıldım harika görünüyor reçellerde enfes arkadaşlarında dediği gibi 10 parmakta 10 marifet maşallah herşey çok güzel ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

fooflower 18-07-2011 09:42

Sevgili berrin hanımcığım; döktürmüşsün yine. Bahçe diyor ki neden gelmekte bu kadar geç kalıyorsun bak berrin sizin için neler yapmış. Ellerine sağlık yüreğine emeğine sağlık.
Lastikler, niye bana araba lastiği görevi verdiler diye utanıyordur herhalde. Bence sizin elinizde hayat bulmuşlar. Toprak saksılara diyecek bişey bulamıyorum. Yeteneğim olduğunu sanmıyorum ama boyama kursuna gitmek şart oldu gibi sırf bahçe için bile olsa.
O güzel ellerinizden öperim. saygı ve sevgi ile sağlıcakla kalın efendim.

ligustrum 18-07-2011 13:53

Kabaklar yani susaklar güzel.

Extraloob 18-07-2011 13:55

Çok güzel gerçekten içim ferahladıı :)

fatma sunay 18-07-2011 15:06

Marifeti arkadaşım ne güzel şeyler yapmışsın inan hayran kaldım. Gel gelelim ki benim boyanacak saksım yok ne olacak şimdi. Ama olsun seninkilerine bakmak bile bana yetiyor. Eline sağlık çok güzel bir uğraş emek verilen herşey benim için altın değerindedir. Sevgilerimle...

berrinb 21-07-2011 15:34

Sevgili Füsunank ,artık incir ve ayvaya kadar reçel yapımına son verdim...Sonbaharda tekrar bir parti yapılır tabii...Şimdi tarhana derdindeyim..Çünkü buranın köylüleri artık pazar yerine gelmiyorlar. Kapalı pazaryeri yapıldığı için gerekli ödemeyi yapamıyorlar.Bizde dolayısıyla o canım doğal sebzelerden mahrum kaldık.Doğal domates biber arıyorum tarhana yapmak için . Kızkardeşim de bebeğine kullanıyor. beğenilerine teşekkürler ederim Selam ve sevgilerimi yolluyorum...

berrinb 21-07-2011 15:39

Sayın farezya , aynı duyguları paylaşan bir arkadaşla tanıştığım için mutluyum. Bitkilerin dertlerini ,ancak şekil bozuklukları ile belli ettiği kesin, ağaçlar ayakta ölür misali....Ben bitkilere kıyamadığım için bahçelerim hep kalabalık olur.sonuna kadar onlara bakıp gözetmeye devam ederim.Söküp attığım çok nadir olur.Söktüklerime bile bir başka sahip bulmaya gayret ediyorum..Sizin bulduğunuz gülleri keşke çelik olarak dikseydiniz belki tutarlardı....ziyaretinize sevindim.Yine beklerim .Selamlar efendim..........bbb...

berrinb 21-07-2011 15:46

Sevgili Adil,beni sanaldan da olsa iyi tanımışsınız..Benim sloganım şudur.Bu güne kadar parmaklarımın ucunda ve renklerle, seslerle yaşadım...Tanrı izin verdiği müddetle bu böyle gidecek...Yaptığım bütün el becerilerinden müthiş zevk duyan bir yapıya sahibim. Vaktimi de hiç boş geçirmem,uyku haricinde tabii....Yazlıkta adımı reçelci teyzeye çıkardılar neredeyse:))) Dediğin gibi herşeyin üstesinden gelmeye çalışıyorum:)) baksanıza bu yaşta bilgisayarda resim yüklemeyi bile öğrendim :)))) vallahi bu benim için büyük bir başarı :)))) Selamlar sevgiler hemşerim....sağolasın......

berrinb 21-07-2011 15:47

Sevgili Periş sağol canım,beğenilerine mutlu oldum..Sana bir sürprizim var...Özelden görüşürüz....Sevgiler.....

berrinb 21-07-2011 15:51

Sevgili Fooflower , sizin bahçenizdede hatırladığım kadarı ile bir lastik görmüştüm...Ah keşke yakın olsaydık da onu da bir boyasaydım :))) Korkarım bundan sonra yoldan geçen lastikler arabaların altından fırlayıp Berrinin bahçesine dalacaklar "" Aman bize de iki fırça at "" diyerek :))))))... beğenilerine sevindim..teşekkürlerimi selam ve sevgilerimi yolluyorum size.....

berrinb 21-07-2011 15:55

İlahi Sevgili Ligustrum, bu kadar şeyin içinde bula bula kabakları ggüzel bulmuşsunuz..Aşkolsun:))))... Şaka bir yana arkadaşım , bunlar geçen sene ve evvelki senenin kabakları İstanbuldaki mutfağımdada asılı dururlar...Zaten evvel ahir Susak kabağı delisiyimdir. Oto yolda Gelibolu seyahatlerimde bile 2 km geri geri gidip yol kıyısından balkabağı aldığım çok olmuştur.Birde Koru dağından kütükleri toplayıp getirdiğim günlerim çok oldu .....Ne yapalım böyle hastalıklarım var işte.....Selamlar sevgiler sana....

berrinb 21-07-2011 15:57

Sayın Ekstraloob, teşekkürler, bahçelerime hoşgeldiniz....

berrinb 21-07-2011 16:00

Sevgili Fatma Suna, teşekkürler beğenilerine mutlu oldum...Saksı dert değil ,sizde yoksa bende var canım... siz İstanbul a dönüşünüzde icabına bakarız:))) Merak etmeyin ..nasılsa aynı şehirde yaşıyoruz ..Sorun yok...Hemde tanışmış oluruz arkadaşım...Sonbaharda herhalde dönersiniz.....selam ve sevgilerimi yolluyorum size ve o güzel bahçenize,küplere taşlara herşeye.......

Lilium 22-07-2011 11:41

berrinb hanım bahçeniz bir harika maharetli eller olunca güzel şeyler ortaya çıkıyor elinize sağlık, saksılar boyanınca çok güzel olmuşlar, sizin kadar becerikli olsam sokaktaki tüm saksıları boyarım.
Buradaki sanırım susak olacak. :)

Yücel Canpolat 22-07-2011 11:53

[QUOTE=berrinb;839258...Saksı dert değil ,sizde yoksa bende var canım... siz İstanbul a dönüşünüzde icabına bakarız:))) Merak etmeyin ..nasılsa aynı şehirde yaşıyoruz ..Sorun yok...Hemde tanışmış oluruz arkadaşım...Sonbaharda herhalde dönersiniz.....selam ve sevgilerimi yolluyorum size ve o güzel bahçenize,küplere taşlara herşeye.......[/QUOTE]

Sayın berrin hocam tatlı diliniz ve samimi anlatımlarınıza bayılıyoruz,inanın forum siz siz çok sessiz olurdu ne iyi ettiniz geldiniz sizi çok seviyoruz:)

berrinb 22-07-2011 12:26

Sayın Lilium,inanınız geleceğinizi bilseydim,bahçelerin ortasına bir kırmızı halı döşerdim:))) Arkadaşların bahçelerinden sizi tanıyorum ama ;bahçemde sizi görmek beni çok mutlu etti...Sağolun...Evet onlar susak kabakları ,ve ben bu kabakların çocukluğumdan beri hastasıyımdır...Çocukluğumda amcamın görevli olduğu köyde bunların bir tarafını kesip su kabı olarak kullanırlardı...O zamanlarda beynime ve kalbime oturdular.Bir türlü söküp atamadığım nostaljilerden biridir....Bu sene çekirdeklerini diktiğim halde çıkmadılar..Herhalde kabakların içinde durmaktan bozulmuş olmalılar... Ben sokaklardaki saksıları değilde, bazı çirkin görünümlü duvarları boyamayı çok düşünmüşümdür....Yine beklerim efendim......selamlar sevgiler güzel Gönen e.......bbb..

berrinb 22-07-2011 12:32

Sevgili Yücel, sağol kardeşim, bende sizleri çok seviyorum....Sana ve bahçene değişik bir nazarlık hazırlama planları içindeyim.....Kumburgaza kadar uzanmam lazım bunun için,,,hava dün çok yağdı, ve bunaltıcı sıcaktı ,bir yere kıpırdıyamadık...İlk fırsatta planımı tatbik edip ziyaretine geleceğim sevgili arkadaşım...Bende senin çalışmalarını ve güzel insan yönünü çok takdir ediyorum..... Selamlar ve sevgiler......

cetasule 22-07-2011 12:47

Yüreğinizin güzelliği , neye el atıyorsanız onu da güzelleştiriyor.
Selam ve Sevgiler

mavikartal5 22-07-2011 12:50

son günlerde bahçeleri gezmeye başladım. birkaç bahçede aç kalmıştım ve sayın berrinb'nin bahçesinde reçellerle karnım doydu, yani bahçeden karnık tok çıkıyorum ellerinize sağlık.:D:D:D
saygılar

berrinb 22-07-2011 16:13

Sevgili Cetasule,teşekkür ederim.Sizde öylesiniz....Biraz evvel bahçendeydim.Cennete döndürmüşsün maşaallah.....Helede o Dahlialar.....

berrinb 22-07-2011 16:16

Sevgili mavikartal5 afiyet olsun:))) Meyva zamanı da buyurun:)))

Lilium 22-07-2011 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 839562)
Sayın Lilium,inanınız geleceğinizi bilseydim,

Aman efendim, ama ben şimdi çok mahcup oldum,

Arkadaşların güzel bahçelerini zaman zaman geziyorum, sizinki de onlara dahil, çok çok güzel bahçeler var gıpta ile takip ediyorum, hele sizin gibi maharetli eller sanata da yatkın eller olunca eh bir de yazım dili tatlıysa bahçelerin tadına doyum olmuyor.

Sizleri bu güzel uğraşınızdan dolayı kutlarım.

Sevgilerimle...

Ayrıca: Sizleri daha iyi tanımak adına buraya da bekliyoruz
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7305

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025