![]() |
Arka bahçeden görüntüler,Kokoşlarda nazlanmaya başladı. Bazısı kuruyor.....
5 Eklenti(ler)
|
Kokoşlar, ipek çiçekleri...
5 Eklenti(ler)
|
Yan komşumun begonya ve sardunyaları,o kadar sahipsizler ki,üzülüyorum bu güzellere..
5 Eklenti(ler)
|
kokoşlar, çamağacımız..Komşumun bahçesinden görüntüler....
5 Eklenti(ler)
|
Komşumun bahçesinden görüntüler.Karadut ağacının şekline bakar mısınız??...
5 Eklenti(ler)
|
Komşumun arka bahçesindeki güzeller inde gönlü olsun....
5 Eklenti(ler)
|
Komşumun zakkumları....Arka bahçem in tanzimi bitmek üzere..
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçemin yan tarafının toprağını yeniledik,kapının yanındaki taflanlar söküldü,,yerine sarmaşık güller ve clematisler dikildi.Bahçenin toprağı yirmi bir senelik olduğundan bir katılaşma oluşuyor,her sene gübre verildiği halde . Bir kepçe kum getirttim.Gübreyle karıştırıp bütün bahçeye kullanacağım.Daha iyi fikri olan arkadaşlar lütfen beni uyarınız.
|
Yer açelyaları ve verbanalar dikildi..Lastikleri boyamaya devam.....
5 Eklenti(ler)
|
İşler bitti sayılır.....
5 Eklenti(ler)
|
Gördüğünüz arka yan bahçemin bir kısmının altında beton foseptik olduğu için neredeyse yarısını yüzeyde yetişen bitkileri yetiştiriyordum. Toprak seviyesini yükseltmek için ,bu lastiklerden faydalanacağım...Onlara gül bile dikebilirim artık. Yüksek olan kısımlara yeni alınan kokulu güller dikildi. İnşaallah bozulmadan tutarlar da emeklerimiz boşa gitmez...
|
Fıçıdaki latinler, dahlialar....
5 Eklenti(ler)
|
Bu dahliaların rengini merak ediyorum.Clematis 3 m. yi buldu,ama çiçek yok.
5 Eklenti(ler)
|
Çilekler yerini sevdi....Mor salkımlarla son verelim mi ??
3 Eklenti(ler)
|
Sayın Günebakan arada olduğunuz için şimdi gördüm,kusura bakmayın...Dün gece kumsalda otururken ,komşular ve oğullarım,bahçede artık yer kalmadığını ve dans eder gibi geçtiklerini anlatıyorlarken,yan komşunun aklına geldi ve gülmekten kırılıp geçtik. Şöyleki :iki sene evvel aynı komşu domates leri tohumdan üretip fide yaptı çok fazlaydı,atmasın diye bende aldım kuma iki sıra diktim.Fakat haziran sonuydu geç kaldılar .
Ekim ayı ortalarında toplayıp yeşil domates kızartması yaptım, bir kısmını da turşu kurdum. Komşu unutmamış"" Sizin anneniz, kuma domates de eker , sonrada turşusunu kurar "" deyince dakikalarca kahkahalara boğuldular. İşte bu millet benimle böyle dalga geçer hale geldi:))))) . |
Sevgili Periş,bunlar kızımın kuşları,hafta sonları gelip gittiği için taşıması zor oluyor.Bende burda bakıyorum...Bizde kuş çok besledik senelerce.Ama biraz etrafa döküntü yapıyorlar...
Bak şimdi aklıma geldi 5 gün evvel bir kuş akşamüstü bahçeye düşmüş ,yaralı uçamıyor vaziyyette , önce baykuş zannattim ve çok sevindim.Ben baykuşun gözlerini ve tipini çok severim. Sonrada facebook a koydum, atmaca dediler.Biz de onu bahçede bir gece et ve kıyma ile besledik.Su koyduk.....Sabah kalktığımızda yoktu .Acaba uçup gittimi, yoksa kediler mi yedi diye üzüldük.Şimdi sana resimlerini koyacağım canım..... |
sevgili Periş...Baykuş mu Atmacamı ??..
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili Berrinb, bahçenizi çiçekleriniz ve fırçanız çok güzel renklendirmiş. Varil de çok güzel olmuş, elinize sağlık.
|
Onlar dalga geçmekle kalsınlar siz daha kumda neler yetiştireceksiniz görsünler. Harika birşey yaa kumda domates yetiştirmek çok güzel:)
|
Kumda domates. Çok sevdim;):p
|
Sevgili berrinb, atmaca çok güzelmiş. Hangi bahçenize düştü?
Kedilerin yediğini sanmam. Öyle olsaydı en azından artık tüy vs. görürdünüz. Herhalde dinlenmiş ve uçup gitmiştir.( En azından biz öyle umalım;) ) Ben de bazı geceler sabaha karşı hiç bilmediğim ve yırtıcı kuşlara ait olabileceğini düşündüğüm sesler, ötüşler duyuyorum. Şimdiye kadar görmeyi başaramadım. Çok merak ediyorum onları. Baykuşları ben de çok seviyorum. Önceki seneler evin civarında görnüştüm. Hatta bir kez biri bizim üst balkona konmuştu. Ama ben heyecanla "baykuş, baykuş" diye bağırınca ürküp kaçtı hayvancık. Bu yıl henüz göremedim. |
Berrin hanim cok güzel saksiliklar yapmissiniz elinize saglik.
|
Alıntı:
Sağlıklı günler dilerim. |
Sevgili berrinb, varil çok güzel boyanmış.Ellerinize sağlık.
|
Sayın Berrinb.
Bizim içimizde doğa sevgisi var.Kim gülerse gülsün biz bu sevdadan asla vaz geçmeyeceğiz.Onların bizi anlamasınıda bekleyemeyiz.Kısacası projelere de çalışmaya devam. Espiri gerçektem güzeldi ama.:))))) Araba lastikleri iyi düşümülmüş bir çalışma ve güzelde olmuş. Ellerinize sağlık. |
Sevgili Kiraz ,çok teşekkür ederim ziyaretiniz beni mutlu etti. selamlar sevgiler....
|
Sevgili Günebakan,kumda birçok şey yetişiyor,özel olarak bazen biraz su veriyorum, ama taşlar yıkanıyor ve duşun suyu oraya akıyor. Belki l5 senedir sarmaşıklarım oraya tohumu döker ,seneye tekrar çıkarlar,hatmi de öyle,sukulent cinsi bir çiçeğim vardı ,o heryeri sarmıştı.pembe açıyordu.Sonra bir sel oldu kum yarıldı afat gibi bir durumdu, o zaman kayboldular.Kayısı fidesi bile çıkmış, çekirdekten. Yani yapınca olabiliyor...
|
Sevgili Sevim.K evet ya kumda domates yetişti,erken dikilseydi temmuz sonunda rahat kırmızılaşırdı.Seneye tekrar üç dört fide koyacağım.
|
Alıntı:
Gençlik her yerde aynı işte.:)Olanlara sabretmeliyiz .Onlar bizim canlarımız.Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.Bizde aynı şeyleri gençliğimizde yaşamadıkmı.:)Mutlu ve sağlıcakla kalın. |
Sevgili Eser İlhan ,ben şu anda yazlıktayım.Eklediğim fotoğraflarda yazlığın, kuş da yazlık bahçesine düştü,oradan pitesburnların altına kadar giderek gizlenmişti.orada et ,kıyma , su koyduk .Gece yarısı baktım,orada duruyor ve gözleri açık bana bakıyordu. Sabah kalktığımızda yoktu, fakat etrafta bir boğuşma izi, veya tüy telek te yoktu. Acaba açmı kaldıda sıcaktan bunalıp düştü.Belki de tansiyonu düştü:))))).. Atmaca olduğunu öğrendik.Bende ilk defa bir atmaca kuşu ile tanışıp resmini sizlerle paylaşmış oldum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025