agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   berrinb / bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24030.htm)

berrinb 08-07-2011 23:23

Sevgili Çiçeksever , saksılarımı beğendiğine sevindim...bu hızla birkaç lastik daha boyayabilirim. selamlar sevgiler ....

berrinb 08-07-2011 23:28

Sevgili Ligustrum, Gümüşyakada Gülibrişimler daha açmadı.Ben gülibrişimi görünce sukutu hayale uğramandan korkuyorum,çünkü bildiğiniz bir ağaçtır muhakkak ,parklarda çok vardır.Belki de siz ismini başka biliyorsunuzdur. Pembe kokulu tüy gibi ponponları olan ,yaprakları da deprem ağacı yaprağı gibidir.Muhakkak bildiğinizi zannediyorum.İstanbuldakileri bilmiyorum, belkide açmışlardır.Açınca ilk resmini senin için ekliyeceğim arkadaşım.Sen sağol,varol....sen olmasan ben bu resimlerin onda birini ekleyemezdim......selamlar sevgiler sana.....

berrinb 08-07-2011 23:34

Hanndancığım hoşgelmişsiniz,varili o siyahlığından beyaz bir nazarlıklı saksıya çevirdim, iyi oldu ama bu sene bu işlerde çok geciktim..çünkü hava bir yağdı, bir kapadı,bir soğuk,şaşırttı bizi, İnanınız geceleri , varendada yün çorap ve çizmeyle oturdum.hatta bir ara kızımla gece ufoyu çıkarıp da varendada oturalım dedik. Haziran ortasıydı, bende vallahi resminizi çekip Facebook a koyarım,alay mevzuu olursunuz deyince vazgeçtiler.....

berrinb 08-07-2011 23:53

Sevgili Adil ****** hoşgörülü davranmasam ben çocuklarımla arkadaş gibi olamazdım.benden bucak bucak kaçarlardı. Oysa benden bu yaşa geldiler ayrılamıyorlar.Ama biz böyle bir gençlik yaşamadık. İyiki de yaşamamışız. Ben Çocuklarımın arkadaşlarıyla da arkadaş gibiyimdir. belki 50 tane kızlı erkekli genç yaz kış beni m evime gelip gider çocuklarımla beraber sohbet eder, eğleniriz.Hele yazlık tekke gibi dolup taşar...Fakat umumi olarak gençliğimizde ,bir tembellik, ve hareketlerde ,konuşmalarda,hobilerde bir yabancı özentiliği, görüyorum.Bizim Türk sanat müziğimiz bile kaybolmak üzere,gençlerin çoğu bilmiyor ..Eski Klasikler zaten kayboldu....Kültürümüz de yakında yok olacak diye ben korkuyorum. Açıkcası l0 gençten 6 tanesini hiç beğenmiyorum. Onların mutluluğu diyorsun ama böyle gayesiz yaşamakla mutlu olabilecekler mi ??...İnşaallah ben yanılırım. Tanrı sonlarını hayırlı etsin diyorum....

Yücel Canpolat 09-07-2011 00:12

Sayın Berrin hocam acilen ben de sizin nazarlık bidon gibi bir nazarlık yapmam lazım vişne toplarken ağaç kırıldı gerçi ben zaten ağaçtan inecektim deeermişim:)
En son yüklediğiniz çekimleri henüz izleme fırsatım olmadı görebildiğim kadarıyla harikalar makro çekimlere devam.
Şimdi sulamaya ara verdim ancak bu saatten sonra devam etiyeceğim galiba, geldiğiniz de bu saate kadar uğraştığıma değdiğini göreceksiniz:)

berrinb 09-07-2011 00:43

Sevgili Yücel ,cidden ağaçtan indinmi:)))) Şaka bir yana düştünüz mü?? İnşaallah bir yerinize bir şeyler olmamıştır.Ama kardeşim ben size söylüyorum o bahçeye nazarlık türü bir şeyler yapalım. veya yere bir nazarlık pano gibi yapıp çime monte edelim.Kibar bir şey olur. Kendinize iyi bakın, vallahi bir yatar kalırsınız bahçede mahvolur, sizde Tanrı korusun.... Bu gece sizi çok konuştum eşimle herhalde kulaklarınız çınlamıştır. Selamlar sevgiler......

Uzaylı 09-07-2011 01:41

Sayın berrinb; Bahçe sayfanız dolu dolu. Baştan beri gezeyim dedim bitiremedim. Ceviz ağacınıza üzüldüm. Teknenin içine toprak doldurmuşsunuz. Devamında ne oldu? fotoğrafları var mı? Vakit buldukça kaldığım yerden devam ederim. Uzun yıllardır bahçe ile uğraştığınız yazdıklarınızdan anlaşılıyor. Benim gibi acemilerin bilgilenebileceği bir bahçe daha tanımış oldum.

Ellerinize sağlık. Emekleriniz bereketiyle size dönsün dilerim...

Sağlıcakla Kalın...

berrinb 09-07-2011 11:46

Sevgili Uzaylı, bahçeme hoşgeldiniz.Ben sizin yazılarınızın bir kısmını,Ağaçlar .net e üye olduğum ilk günlerde okuyup,çabalarınızı uğraş ve düşüncelerinizi yazıya dökme uslubunuzü çok beğendiğimi itiraf etmeliyim.Bilhassa gece, bahçe yolunda arabanızın çalışmayıp , karanlık gecede arabada sabahladığınızı hiç unutamadım.:)) Sizleri ve sizin gibi gençleri kutluyorum.Gençler için ,bir sürü eğlenceli ve kişiye zevk veren hobiler olan şu asırda ,bağ ve bahçelerle uğraşıp ,elinin ,alnının terini toprağa verenlere hayranım.tanrı hep sizinle olsun, uğraşlarınızın semeresini bol bol alınız...Yine beklerim..Sizi sanaldan da olsa çok sevmiştim.....Selamlar sevgiler.....

zbk74 09-07-2011 13:07

sayın berrin hanım bütün sayfanızı keyifle ve merakla dolaştım..kısa ve öz 41 kere maşşalahh sağlık ve huzur içinde güzel günler sizlerin olsun..hemşehrim:)

berrinb 09-07-2011 13:28

Sayın zbk74, hoşgeldiniz, ziyaretiniz beni mutlu etti.Beğenilerinize teşekkürler...Sağolun yine beklerim....Hemşerim:))).........bbb...

Adil 12-07-2011 11:16

[QUOTE=berrinb;833630]Sevgili Adil ****** hoşgörülü davranmasam ben çocuklarımla arkadaş gibi olamazdım.benden bucak bucak kaçarlardı. Oysa benden bu yaşa geldiler ayrılamıyorlar.Ama biz böyle bir gençlik yaşamadık. İyiki de yaşamamışız. Ben Çocuklarımın arkadaşlarıyla da arkadaş gibiyimdir. belki 50 tane kızlı erkekli genç yaz kış beni m evime gelip gider çocuklarımla beraber sohbet eder, eğleniriz.Hele yazlık tekke gibi dolup taşar...Fakat umumi olarak gençliğimizde ,bir tembellik, ve hareketlerde ,konuşmalarda,hobilerde bir yabancı özentiliği, görüyorum.Bizim Türk sanat müziğimiz bile kaybolmak üzere,gençlerin çoğu bilmiyor ..Eski Klasikler zaten kayboldu....Kültürümüz de yakında yok olacak diye ben korkuyorum. Açıkcası l0 gençten 6 tanesini hiç beğenmiyorum. Onların mutluluğu diyorsun ama böyle gayesiz yaşamakla mutlu olabilecekler mi ??...İnşaallah ben yanılırım. Tanrı sonlarını hayırlı etsin diyorum....
Sayın Berrinb
Herşeyi ne güzel dile getirmişsiniz.yüreğinize sağlık.Size tamamiyle katılıyorum.
Saygılar selamlar.

fatma sunay 12-07-2011 16:49

Aman allahım neler yapmışsın sen böyle çok güzelolmuş. Latinler ve yıldızlar çok güzel açmışlar. Geçen sene Malatya'ya gittim arabanın dört tekerini değiştim. Değişen firma lastikleri hurdaya atmışlar hemen müdahale ettim geri almak için bana neyapacaksın çok eski dediler . Bende olsun ben onlara bir yer bulurum dedim. Tabi çaktırmadan bana güldüler ama lastiklerimi geri aldım bak işte şimdi işe yarayacak teşekkürler arkadaşıım... Ellerine sağlık...

Orhan Özbilgiç 14-07-2011 09:39

Berrin Hanım;
Sizin bahçenizin son bir aylık görüntüleri bende yeni bir inanç oluşmasına neden oldu!
Bir bahçenin güzelliğinin oluşumunda, sanatçı ve sanatçı ruhlu insanlar en az peyzajistler kadar başarılı oluyorlar.
Tablo gibi görüntüler oluşturmuşsunuz. Tüm çirkinlikleri bile sihirli bir biçimde güzelleştirmişsiniz. Sizi kutluyorum.
Çiçekli bitkilerinizi öyle güzel serpiştirmişsinizki. Geriye eşiniz beyefendi gibi, işin keyfini çıkarmak kalıyor.;)
Sevgiyle kalın.

berrinb 17-07-2011 13:21

Sevgili hemşerim Adil,,Çocuklarınız büyüdükçe bana daha da katılacaksınız..Ama inşaallah tersi olur..selamlar ve sevgiler,yolluyorum Trabzon a ve size ...Şu anda eşim Trabzon da , yazlık her seneki gezmesine gitti.bu selam ona da gider herhalde :)))))...

berrinb 17-07-2011 13:33

Sevgili Fatma Sunay,o lastikleri 3 senedir boyayamamıştım.. Aynı lastiklerden Beylerbeyinde de vardı, çocuklar bunları niçin saklıyorsun ,depoda yer tutuyorlar diyerek atmışlar son ikisini kurtarabildim.İstanbula gidince onları da boyamayı düşünüyorum. Bu lastikleri yazlıkta çocuklar duba atmak için almışlar ,bende alelacele boyayıp bu hale getirince , duba yapmaya kıyamadılar, duba için başka aldılar..Bende onlara lastiklerin ne işe yarayacağını ispatlamış oldum...Sevgili Fatma sunay ,lastikleri su bazlı boya ile boyayınız,Yağlı boya zamanla kabuk kabuk kalkabilir...sizin de ayakkabı saksılarınızı buradaki herkeze anlatıp gösteriyorum. Bahçenizdeki bütün herşey gibi onlar da çok orjinal ve güzeller...Selamlar sevgiler....

berrinb 17-07-2011 13:54

Sevgili arkadaş Orhan bey,,beğenileriniz beni mutlu etti..teşekkürler ederim...Gönül çok daha başka güzellikler de yapmak istiyor ,fakat benim ailem malesef bahçe ve çiçek düşmanı desem de yeridir.Açıkçası bu konuda özgürlüğümü sergileyemiyorum...Mesela bir gölet yaptırmak istesem ,kıyamet kopuyor...baş lafları yetti artık,bıktık.... Bu kısıtlamalar içinde birşeyler yapmağa çalışıyorum.Lastiklerimi beğendiyseniz ne mutlu bana....teşekkürler, selamlar ve sevgiler Çarşambaya......

berrinb 17-07-2011 14:02

Sevgili arkadaşlar,Gümüşyaka ve İstanbul dan bazı lisanslı voleybol oynayan gençlerin tertiplediği ve bizim de ,su ,elektrik ve diğer baszı ihtiyaçlar için sponsorluğunu yaptığımız evvelki sene başlatılan Plaj Voleybol u turnuvasında görüntüler aldım.sizlerle de paylaşmak istiyorum.Bütün gençlerimizin bu tip güzel uğraşlar ve hobiler edinmesi dileği ile.......

berrinb 17-07-2011 14:28

Belediyenin,kum temizleme araçları ve çalışanları kumu temizlediler.

5 Eklenti(ler)
Eklenti 234512

Eklenti 234513

Eklenti 234514

Eklenti 234515

Eklenti 234516

berrinb 17-07-2011 14:32

Cuma gününden büyük temizleme araçları kumu tertemiz yaptılar..Bize ait olan voleybol direkleri söküldü, yerine daha uzun ve sağlam direkleri ve ağı koydular şeritler atıldı. Ses sistemi kuruldu , bir faaliyet ki sormayın gitsin.Oğullarım da koşuşturmaktan pestil oldular.Sevilen işler koşa koşa yapılıyormuş :))))...

berrinb 17-07-2011 14:35

Cumartesi öğle turnuva başladı..bazı gençler sıcaktan bizim salıncağa sığındılar..

5 Eklenti(ler)
Eklenti 234526

Eklenti 234527

Eklenti 234528

Eklenti 234529

Eklenti 234530

berrinb 17-07-2011 14:40

Topu havada yakalamaya çok uğraştım...Müzik sesi etrafı tuttu...Çok sıcakbir hava ...

5 Eklenti(ler)
Eklenti 234537

Eklenti 234538

Eklenti 234539

Eklenti 234540

Eklenti 234541

mavikartal5 17-07-2011 14:45

tamam sayın berrinb hocam tamam,
söz, salı günü biz de ailecek denize gideceğiz. kararlaştırdık.:D
saygılar

berrinb 17-07-2011 14:45

DJ liği büyük oğlum ve arkadaşı yaptılar.Oyuncular hareketli parçalarla maça devam...

3 Eklenti(ler)
Eklenti 234542

Eklenti 234543

Eklenti 234544

berrinb 17-07-2011 14:48

Turnuvanın devamı pazar gününe kaldı...Eşim kalabalıkdan ve müzik sesinden oldukça rahatsız olduğu için ,kendisini Silivri deki alışveriş merkezine götürüp oyalamak mecburiyetinde kaldım. Tabii bu arada verilen kupaları resimleyemedim....

berrinb 17-07-2011 14:59

Küçük oğlu Redbull cu kızlardan bol bol redbull içti.İhtiyacı varmış gibi :)))

5 Eklenti(ler)
Eklenti 234546

Eklenti 234547

Eklenti 234548

Eklenti 234549

Eklenti 234550

berrinb 17-07-2011 15:12

Ben de bu arada yaptığım işlerden biraz eklemeler yapayım...Denize pek girmediğim için vaktimin çoğunu bahçe ,boya, ve bol bol reçel yapımında harcıyorum...Geceleri de çoğu zamanımı müzik ve bilgisayarda geçiriyorum.Burası köy olduğu için pek gezilecek ve vakit geçirecek yer çok az....Sakin ve huzurlu bir sahil köyü.....

berrinb 17-07-2011 15:15

Boyanan bazı toprak saksılar...Çoğu arkadaşlara hediye olacak....

5 Eklenti(ler)
Eklenti 234551

Eklenti 234552

Eklenti 234553

Eklenti 234554

Eklenti 234555

berrinb 17-07-2011 15:18

İşlemleri daha yarım.Verniklenip tamamlandığında tekrar ekleyeceğim...

3 Eklenti(ler)
Eklenti 234556

Eklenti 234557

Eklenti 234558

berrinb 17-07-2011 15:30

Buradaki komşuların çoğunun bahçesinde erik ağacı var.Benimde bir tane kendi çıkan sarı eriğim var aşısız, doğal bir erik..Her sene marmelat tan başka bir şeyi olmayan bir erik...Tart yapımında kullandığım için fazla miktarda reçel ve marmelat yaptığımı bilen komşular ,bana torba torba erikleri getirirler...Tabii evde pişen komşu ya da düşer:)))Mutfakta bir tarafta vişne reçeli kaynarken , komşunun erikleri yıkandı ve kaynamaya hazır......

berrinb 17-07-2011 15:33

Mutfağa girmişken size kabaklarımı göstereyim.Geçen sene yetiştirdiğim kabaklar......

5 Eklenti(ler)
Eklenti 234559

Eklenti 234560

Eklenti 234561

Eklenti 234562

Eklenti 234563

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025