![]() |
Ön bahçeden görüntüler..Acem daha yapraklanmadı..Asmalarda öyle..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 284106
Şu açelyaları kışın Bauhaus dan ,soğuk ve bakımsızlıktan yarı ölü vaziyette çok ucuz olduğu için dayanamayıp aldım...Uğur da benimle alay etti...Dört ayda canlanıp tomurcuklanmaya başladılar...tanesi 3.-TL idi.. Eklenti 284107 Eklenti 284108 Eklenti 284109 Eklenti 284110 |
Açelyalar ve çiğdemler beraberler....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 284114
Mini seranın içinden görüntüler..Soğan begonyalarından tık yokk..:) Eklenti 284115 Bu serayı bu sene denemiş oldum...Gardenya,ve sukulentlere yaradı...Begonyaları da sabırla bekliyorum... Eklenti 284116 Eklenti 284117 Eklenti 284118 |
Papatyaları belki tohum bırakırlar diye gece gündüz dışarıya bırakıyorum..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 284124
İşte bu kadar , hava birden bozdu ve öyle şiddetli bir rüzgar çıktı ki , masanın üzerindekiler dahi uçmaya başladı...Karadenizden,gelen şu yağmur bulutları her yeri kararttı... Eklenti 284125 Eklenti 284126 Öyle kötü oldu ki eşyaları zor topladık.Bu sırada denizin üzerinde küçük çaplı bir hortum oluştu...Bunu da ilk defa gördük..:)) Eklenti 284127 Sevgili hemşerim kaptan zst ye söyleyelimde, Rüzgarlarını zapt etsinler..:))) Tam bir işe başlamış iken ,yarım bırakıp içeriye zor kaçtım..:))) Eklenti 284128 |
Bende arka bahçeye çıkarım...Bu kısım fazla rüzgar almıyor..:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 284140
Tanrı aşkına...Ben bu kedi milletinden hiç kurtulamıyacak mıyım...:))Nereye gitsem beni bulurlar..Yazlıkta, serada, pencerenin önünde...Evdee...:)) Eklenti 284141 Arka bahçedeki düğün çiçekleri artık sonlarına yaklaşıyorlar ..:(( Eklenti 284142 Eklenti 284143 Eklenti 284144 |
İnşallah seneye bahara kadar saklamayı başarırım...
5 Eklenti(ler)
|
Küçücük bir tomurcuktan bu kadar kat yaprak nasıl çıkıyor..Harika...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 284150
Eklenti 284151 Eklenti 284152 Şu rengi ve biçimi çok beğeniyorum...:) Eklenti 284153 Eklenti 284154 |
Yakın çekim ...Düğün çiçekleri...
5 Eklenti(ler)
|
Pazarcılar bamya ya yazdıkları gibi ...Son elveda ..:)))
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 284170
Eklenti 284171 Şu soganlı bitki hersene arka bahçemde çıkıyor..Çiçek açmıyor...Ne olduğunu bilemiyorum...Bilen arkadaşlara soruyorum...?? Eklenti 284172 Eklenti 284173 Bu sukulent de sahibine gideceği günü bekliyor..:)) Eklenti 284174 |
Sevgili berrin hanım, bahçenizi keyifle ve imrenerek gezdim dolaştım. Tadını çıkarın inşallah çiçeklerinizin. Emeğinize sevginize sağlık.. Saygılar.. sevgiler.. :o
|
Karanfiller açmaya başladılar...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 284178
Eklenti 284179 Eklenti 284180 Leylak ağacını ,bu senede çiçek vermezse keseceğimi söyleyerek tehdit ettim....:))) Bu resimlerden sonra , bu gün baktığımda üç dal tomurcuk verdiğini hayretle gördüm...İnanır mısınız...:)) Eklenti 284181 Hercailere de bahar geldi..Bütün kış uyuşuk uyuşuk oturdular ..Şimdide böyle harika görüntüler vererek sökülmelerine izin vermezler..:)) Oysa ben bu çiçekliğe cam güzelleri koymak istiyorum..nasıl kıyacağım bilemem..:(( Eklenti 284182 |
Bunlarda kapı güzelleri...:))
2 Eklenti(ler)
|
Şu karafilleri Migros dan sadece çelik alabilmek için aldım..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 284187
Şu renge ve biçime bakar mısınız....?? Eklenti 284188 Ben bu çelikleri parmağımla tuttuğum yere kadar toprağa gömüyorum...Böyle çok karanfil edinmişimdir..Bilhassa kesme çiçekçiler sapları kesip atıyorlar ..O atılanlarda böyle taze sürgünlü olanlar o kadar çok oluyor ki heba olup gidiyorlar ...Yazık.. Eklenti 284189 Eklenti 284190 Şimdilik suya koydum..Yazlıkta dikmeyi düşünüyorum.. Eklenti 284191 |
Alıntı:
Sevgili Berrin hanım, çiçekleriniz kadar saksılarınızda dikkatimi çekti. Doğal ve toprak saksılar özellikle favorim. Bu resimde görünen tuğla bir saksı mı bana mı öyle geldi? :o |
Sayın sudenurnur, hoşgeldiniz..bende toprak saksıları çok severim..O dedikleriniz tuğla biçimi verilmiş toprak saksılar...Onları o şekilçok seneler evvel Bauhaus dan almıştım...
Beğenilerinize çok teşekkürler..yine beklerim..sevgiler ve Selamlar Ankara ya...:)) |
Bu çiçeği kışın poşet içinde korudum...Şu anda harika çiçek açtı..:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 284206
Kırmızı sümbül somon renkli açtı... Eklenti 284207 Arka bahçenin nergisleri..Bu beyazlar eczahane gibi kokuyorlar..Hiç böylesinide görmemiştim...Aslında nergis kokusu çok başkadır...Ben bu soğanları bu sene aldım...Çok değişikler...Yazlıktaki sarı nergisler harika kokuyorlardı... Eklenti 284208 Eklenti 284209 Sevgili Kaptan zst. nin bana kargo ile yolladığı harika fidanlara bakar mısınız...Kamelyayı tanıyorum , ama diğer iki çiçek hiç bilmediğim cins...Kendisine buradan çok teşekkürlerimi yolluyorum..sağolunuz hemşerim..Siz iki kardeş öyle hassas ve iyi insanlarsınız ki..İyiki varsınız diyorum..:) Selam , sevgi ve saygılarr....:)) Eklenti 284210 |
Alıntı:
Bu arada, bu sayfanızdaki ilk mesajım sanırım. Ama sürekli takipteyim, bilginize :rolleyes: Bitmeyen enerjinize ve bu her daim renkli sayfaya hayranım; yeri gelmişken belirteyim ;) |
Sevgili elek, hiç duymamıştım...Ama verdiğiniz bilgiye teşekkür ederim..Şimdi iyice meraklandım...İnşaallah çelikler tutarlar da sonucunu görürüm...:))
Boyalı kaktüslerden sonra sıra karanfillere mi gelmiş..yaparlar vallahi..:))) Kaktüsleri de oğlu renklerine bayılıp almıştı..Sonra yine forumdan bir arkadaş beni uyardı...:) Beğenilerinize teşekkürler ederim..Yine beklerim..sevgiler , selamlar ...:) |
Günaydınlar abla karanfillerde o renkler gerçek. Boyalı suyla ancak bütüün bir karanfil çiçeği renkleniyo. Bu karanfilden biraz daha ufağını eminönünden aldım. Yıllarcada bakmıştım sonunda kışa yenik düşenlerden. İnşallah tutarlar. Bu günlerde eminönüne tekrar gidilecek yerine yeni bir karanfil konulacak. sevgiler.
|
Karanfiller gerçekten güzel. Ben de de aynı cins var ama daha açmadılar. Goncalar bile görülmedi.
Leylak ağacı için söylediklerinizi okuyunca aklıma bakın ne geldi:) Kaynanamdan bir armut fidesi almıştım seneler önce. Uzun zaman meyve vermeyince kaynanama anlattım. O da bana bir orak al ağacın gövdesine 3-4 defa vur ve deki, Seni keserim haaaa:D. Dediğini yaptım:o Ama o seneden sonra vermeye başladı. Tesadüfmü nedir anlamadım. Sizde iyi uyarmışsınız leylak ağacını:=)) Fidelere gelince , sizin gibi gönlü zengin biri için az bile. Ben hala o kafkas gülünün kokusuyla mest oluyorum. Son demleri ama yeşil olarakta güzel görünüyor. Güle güle büyütün. Karadenizden esen rüzgarın ıstanbulda yaptıklarını an be an kral fm den dinledim ve takip ettim. Bir yandanda sera ve çevresinde çalıştım. İnşallah ucuz atlatırsınız. Bende önlemler aldım. Her halde bizede sıra gelecek:( |
Sevgili Berrin hanım,
Trabzon 3 gündür yaz mevsimini yaşıyor. Bu gün 19 derece idi. İnşallah o fırtınalar bize gelmez. Bahçeniz ve yakın çekim resimleriniz muhteşem. O güzel enerjiniz hiç tükenmesin. |
Sayın berrinb hm.size yaz erken gelmiş.Çiçekleriniz açmış.Karanfiller harika .Fırtına zarar vermemiştir umarım. selamlar.
|
Hepsi de çok güzel Berrin hanım düğün çiçeklerine bayıldım duvara astığınız saksılarda sanki petunyalar veya sakız sardunyalar daha güzel durur gibime geldi. İşiniz daha çok kolay gelsin size:)
|
Birkaç haftadır burada az da olsa güneş var, demek ki bizim bulutlar oraya gitmiş. :D
Sormayın burada güneşe hasret yaşıyoruz. Uzun bir aradan sonra geçenlerde güneş açınca "şu gökyüzündeki parlak şey de ne?" diye dalga geçiyorduk. :) Ama herhalde seyrek olduğundan olsa gerek insanlar güzel havanın kıymetini çok iyi biliyor. Güneşli bir günde bir kişi bile evde kalmıyor, parklar, bahçeler, göl kenarları, sahiller dolup taşıyor. Yaz mevsimi güzel oluyor diyorlar, bakalım nasıl olacak... Leylağın tomurcuklanmasına sevindim. :) Ben de daha önce açmayan bir hanımelini tehditle açtırmıştım, biliyorum işe yarıyor. :) Hercai menekşelere henüz kıymayın, bu dönem en güzel zamanları. Kış boyunca birer ikişer çiçek açıp bahçeye renk veriyorlar ama asıl bahar gelince coşuyorlar. Haziran gibi sökersiniz, cam güzeli fideleri hala bulunur zaten. Sevgiler :) |
Sevgili serkan istanbul, bende size katılıyorum...Çünkü bu karanfilin sadece ucları hareli...Doğal rengi olduğunu tahmin ediyorum...Bende daha evvel kırmızı beyazı vardı..Ama gül, orkide veya başka vs. çiçeklerde olağanüstü renklere pek inanmıyorum..mesela mavi renklerde bu bahsettiğim çiçeklere çok rastladım..İnandırıcı bulmadım..
İnşaallah budaklar tutarlar, da görürüz diyorum..:)) |
Sevgili kaptan zst, arka bahçedeki , rahmetli ceviz ağacına aynı tehditi yapmıştım...Ve vermeyen cevizin o sene ceviz dolu olduğunu gördüm..Ben bu tatlı tehdite inanıyorum...:))İşte şimdi leylak ağacıda bunu ispatladı..O gün baktığımda hiçbir dalında çiçek emaresi bile yoktu...
Hediye çiçeklerinizden kamelyaları az çok nerelerde ve nasıl yetiştiğinden bilgim var ama, Kafkas gülü ve hebeyi hiç tanımıyorum..Bahceye mi saksıya mı dikilecekler , güneş mi gölgemi isterler..Bana biraz bilgi verirseniz çok makbule geçecektir... Tekrar teşekkürler...Ben size gördüğüm ve elimde olan değişik soğan ve bitkileri yollamaya çalışacağım ...:)) Selam ve sevgiler Trabzon a ve sizlere... |
Sevgili arkadaşım Benol hazaroğlu, İstanbul da hava bir iyi bir kötü,öyleki rüzgarların çarpışmasından,küçük çaplı hortumlar oluşmakta..Çarşamba günü yaşanan olayda ,biz de neredeyse yarım saat evvel Boğaz köprüsünde idik..Yazlığa gitmek üzere yola çıkmıştım..
Tanrı ya şükür biz Bogaz köprüsün de iken o hortum olayına rast gelmedik...Çünkü ben bir daha köprülerden geçemez hale gelirdim herhalde korkudan..:))).Muhakkak çok acaip şekilde sallanmıştır...Bazen çok dolulukta sallandığını hissedebiliyoruz... Beğenilerinize çok teşekkürler sevgili arkadaşım...Tanrı hepimizin enerjisini bitirmesin inşaallah...Selam ve sevgiler canım..... |
Sevgili Fikret eren, baharı getirdik ama , görmediğimiz olayları da görmeye başladık...Bu iklim değişikliğinin zararları nerelere kadar uzanacak bilmiyoruz tabii...İnsanlık kendi eliyle herşeyi bozdu , bozmaya da devam ediyor.:( Tanrı halimize acısın diyorum ben..:(
On gün evvel denizinin üstünde küçük çaplı bir hortum bile gördük, fotoğraf makinesini kapıncaya kadar azaldı...Çarşamba günü de ön ve arka taraftaki bütün saksılar yerlere yıkılmışlar..Ben yazlıkta olduğum için görmedim..İyiki de görmemişim..:((.Kızım telefonla bildirdi..Bizim olduğumuz muhitte bazı çatılar uçmuş.. Belki benim sarmaşıklarımda zarar gördüler..Artık gidince ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum...İnşallah clematisler ve mor salkımlara bir şey olmamıştır... Selam ve sevgiler arkadaşım...:)) |
Sevgili günebakan ,teşekkürler ederim ..O saksılara sakız sardunyası ve petunya geçen sene denedim..Ama yazın kapıcı sulama ayarını bilmiyor..Bende yazlıkta bulunduğum için ilgilenemiyorum..Arada geldiğimde hepsini bozulmuş olarak buldum..:((
Bu sene ne koyacağıma daha karar veremedim..Az bakım isteyen ve gölgesever birşeyler bulmaya çalışacağım..:)) Selamlar ve sevgiler....:)) |
Sevgili Gilan, dört mevsimini de harika yaşadığımız memleketimize ,hiçbir yer benzemez ..Sizde inşaallah görevinizi tamamlayarak dönüş yaparsınız da ,bu güzellikleri doya doya yaşarsınız... Bahçenizi devam ettireceğinizi umuyordum...En azından oradaki değişik bitkileri ve balkonunuzdan görüntüler bekliyorum...
Benim tanıdığım kadarı ile gilancığım balkonuna bir kaç hercai koymuştur ,diye düşünüyorum..:)))Yoksa yanılıyor muyum :)) Ben yine de hercai resimlerini sizin için ekleyeceğim...Başarılar dilerim canım...Sevgiler selamlar...:)) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025