![]() |
Kokulu lilyumlar.....
5 Eklenti(ler)
|
Bahçeden görüntüler....
4 Eklenti(ler)
|
Çakma göletdeki gerçek nilüfer tomurcuklandı...:))
3 Eklenti(ler)
|
Beyaz pasiflora sürekli açıyor...
4 Eklenti(ler)
|
Acem borusu çiçeklendi.....
4 Eklenti(ler)
|
Yazlık yan yolun ortancaları.....
5 Eklenti(ler)
|
Yanyoldakiler..Küpeli, petunya ve ortancalar...
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçedeki küpeliler şemsiye altına alındılar.....
5 Eklenti(ler)
|
Gül ve clematis dostluğu devam ediyor......:)
5 Eklenti(ler)
|
Kokulu sarmaşık güller....Ve clematis...
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Çakma göletdeki pembeli ve mavili.....:)
4 Eklenti(ler)
|
Kayaların arasından.....
5 Eklenti(ler)
|
Bahçede temmuz ayı görüntüleri.....
5 Eklenti(ler)
|
Acem ve mor salkımın 23 senelik kardeşliği.....:)
5 Eklenti(ler)
|
Bahçeden , balkondan......
4 Eklenti(ler)
|
Arka bahçenin begonvili.....
5 Eklenti(ler)
|
Kkatmerli ve tek katlı japonlar açmaya başladılar...
4 Eklenti(ler)
|
Küpeliler......
5 Eklenti(ler)
|
Hala açan lilyum mu var. Begonviller harika.
Her zaman ki gibi güzel bakımlı çiçekler. Ellerinize sağlık |
Merhaba Berrinb
Süper resimler bayıldım tuşu yok ki ne diyeyim. Size birkaç sorum olacak. Bugün komşumdan miniçik köklü borozan çiçeği diktim bahçeye. Tutarmı gelişimi nasıl ve ne kadar uzar bir yılda sardırmak için bir düzenek hazırlayımmı Akçay'dan İstanbul'a dönmeden. Mor salkımıda köklü diksem tutarmı yaşama şartları su isteği nedir. Pasiflora bendede var nasıl ortamda yetişir? Çok soru bombardımanı oldu ama ne yapalım öğrenciyiz biz daha. sevgiler.... |
Sevgili kardeşim KAPTANzst. Bu resimler Temmuz ayından ...Fotolarım çok olduğu için ve beyefendinin rahatsızlığı ve oğlumun kaza geçirmesi, beni bir hayli engelledi... Bu sebebler ile geciktiğimi bir defa yazmıştım...Es geçmişsiniz..:)))
|
Sevgili birtanecik, borazan çiçeği derken, ne olduğunu pek anlayamadım...Acaba ipomea sarmaşıklarımı kast ettiniz...Onlar heryerde ve her zaman kolay yetişen sarmaşıklardır...Tek yıllıktır..Tohumunu döküp seneye yeniden çıkarlar..
Mor salkımı köklü olarak dikerseniz mutlaka tutar...Bol su verdiğinizde ilk yıllarda birden gelişme göstermeyebilir..Ama daha sonra nasıl büyüdüğüne sizde şaşarsınız..:) Pasifloraya gelince güneş gören bir yer istiyorlar ...Ama bendeki mor yerine pek alışamadı senelerdir... Aslında pasiflora bahçelerde ve sokaklarda bile yetişiyor...İlk dikildiğinde nemli tutunuz toprağını....Büyüdüğündede sarmadığı yer kalmayacaktır...Budayacaksınız...:) Selam ve sevgiler..:) |
Sevgili Berrinb ,
Acem çiçeğini kastettim nasıl tutar diye ama komşumdan minik birkaç köklü fide olarak aldım. tutar umarım. Nemli tutuyorum diplerini. Suyu seviyorlar anladığım kadarıyla. Bende sizin ipomea sarmaşığını anlayamadım Resimleseniz sevinirim. Burda birde meleklerin boruları adlı çiçeği de çelik olarak diktim. Devamlı nemli toprakları beklemedeyim. Birde bu kadar canlı ve sağlıklı olmaları için ne uyguluyorsunuz çiçeklere. Ben arasıra gübre şerbeti ve demir suyu veriyorum.Sizlerden öğrendiğim kadarıyla. Dahlila **** yıldızların tohumlarını topladım. Şimdiden bahçeye serpsem seneye çıkarmı? Sevgiler..... |
Sevgili birtanecik, size ipomea sarmaşıklarının resimlerini eklerim...Tahminim bildiğiniz bir sarmaşıktır......Melek borularını hiç yetiştirmedim..Sadece sevgili Adil geçen sonbahar göndermişti...O da şu anda İstanbuldaki bahçemde olduğu için açıp açmadığını dahi bilemiyorum...:(
Dahlia tohumuna gelince hiç toplayıp dikmedim..Ben dahliayı yumrulardan diktim hep...Ya satın aldım veya bahçedekileri ayırarak....Bazende çelikten yetiştirdiğim olmuştur...Selam ve sevgiler.... |
İpomea sarmaşık....Sadece bu renk açtı...Diğerlerini resimleyemedim..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 435522
Sevgili birtanecik, bu sarmaşığın değişik şekilde yapraklı ve değişik renk çiçekli olanları da vardır..daha açmadıkları için ekleyemedim.. Eklenti 435523 Eklenti 435524 Eklenti 435525 Eklenti 435526 |
Temmuz aından görüntüler.....
5 Eklenti(ler)
|
Küpeliler.....
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 435538
Eklenti 435539 Eklenti 435540 Temmuz ayı ortalarında aşırı sıcaklardan küpelerin keyfi kaçmaya başladı... Eklenti 435541 |
Arka bahçenin çiçekleri.....
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025