![]() |
Yazlık bahçesinde soğanlı bitkilerin çoğu açmıştı..
5 Eklenti(ler)
|
Şebboylar açmış...Clematis Armadii beni çok sevindirdi...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 281951
Clematis geçen sene baharda dikildi..Bu sene ,bütün sardunyalarım dahi donarken ,onun sağlam kalması beni şaşırttı doğrusu..Çok sağlam bir sarmaşık olduğu anladım..:) Eklenti 281952 Eklenti 281953 Eklenti 281954 Eklenti 281955 |
Kırçiçekleri ve eriklerde bahar cümbüşü ço güzeldi...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 281956
Eklenti 281957 Eklenti 281958 Bahçenin nergis ve sümbülleri.. Eklenti 281959 Eklenti 281960 |
Gece mehtap vardı...Bu görüntüler görmezden gelinir mi??
4 Eklenti(ler)
|
Yeni alınan sardunyalar,boş kalan saksılara kondu..
5 Eklenti(ler)
|
Bahçeden görüntüler...
4 Eklenti(ler)
[attach]281975[/attach)
Yeni alınan kolyoz ve canaryaları şimdilik saksılarında bırakmayı uygun buldum.. Eklenti 281976 Nakkaşlar yeniden coşmuşlar.. Eklenti 281977 Eklenti 281978 |
Geçen bahar tohum attığım sedefler bu sene çiçeklenmeye başladı..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 281982
Clematisler tomurcukta... Eklenti 281983 Eklenti 281984 Şu saksılarımın rezaletine bakar mısınız...Cam güzeli veya petunyaların çıkmasını bekliyorlar....:)) Eklenti 281985 Eklenti 281986 |
Görgüsüzün bir Armadisi açmııışşş...:)) Resimlemeye doyamamışş...:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 281987
Sevgili Nevzat ,Armandii yi ilk açtırma yarışının galibi her ne kadar sizseniz de , benim Armandii de ikinciliği aldı galibaa...:))) Eklenti 281988 Pembe sardunya ve sakız...Seneye yine donarlarmı bilemem ??.... Eklenti 281989 Eklenti 281990 Eklenti 281991 |
Kır çiçekleri....Sardunyalar yerlerine yerleşti...
5 Eklenti(ler)
|
Şebboy fideleri l5 gün önce dikildi..Galiba yerlerini sevdiler .Çiçekleri artmış..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 281997
Eklenti 281998 Bu alana yine cinya tohumu attım.. Eklenti 281999 Şu sarışına bakar mısınız...:)) Eklenti 282000 Sukulentler kardan kendini kurtarmış,Onları sağlam görünce çok sevindim..:) Eklenti 282001 |
Üç saksı sukulent kışı atlatmış...Kendilerine tebrikleeerr....:)))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 282002
Eklenti 282003 Şu mor sarmaşık ,bu bahçenin demirbaşlarındandır..Ne kadar yolup attığımı bilemezsiniz...Ben yoldukça o çoğaldı...:)) Yan bahçeye kadar üremiş...sargın bir cinsmiş...:)) Eklenti 282004 Eklenti 282005 Şebboyu tohumdan yetiştirdim..Üç senedir aynı yerden çıkıyorlar ..Geçen yazın tohumlarını arkadaşlara da bu sene yolladım... Eklenti 282006 |
Bu şebboyu biraz şereflendirelim...Çok vefalı bir çiçek..:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 282007
Eklenti 282008 Eklenti 282009 Bu saksılarım da boş kaldı...Sardunyalarve sakızlar donduğu için ..:( Eklenti 282010 Eklenti 282011 |
Lilyumlar boy atmaya başlamışlar....Ve Eriklerde bahar...
5 Eklenti(ler)
|
Bahçeden bahar görüntüleri...
5 Eklenti(ler)
|
Şeftali ve armut ağacının çiçekleri.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 282022
Eklenti 282023 Arka bahçede kaya bahçesinin yerini değiştirdim...Hangi çiçekleri koyacağıma karar veremedim..Çünkü biraz gölgede kalıyor... Eklenti 282024 kaya bahçesi olurda , Kütük bahçesi olmazmıı...:))Şu kütükleri buluncaya kadar ayaklarımı kırmadığıma şükür ediyorum...:)) Eklenti 282025 Şunun biçimine bakar mısınız..?? Eklenti 282026 |
Kütüklerin içine sukulentler koymak istiyorum..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 282027
Arka bahçedeki clematisler de tomurcuktalar... Eklenti 282028 Eklenti 282029 Eklenti 282030 Yine eşimin metazori yaparak aldığı ağaçlar başıma dert oldu..Bazı dahliaları yerinden kaldırarak yer bulundu...Öfkeden patlamak üzereydim..Kocayemiş miymiş , neymiş..!! İllaki arka bahçede ve oraya dikilecekmiş...Diktik :)....Ama ben de seneye icaplarına bakacağım.....:)) Yerlerini yan tarafa alarak.. Eklenti 282031 |
Koca yemiş mi ,kara yemiş mi ??..Adını da tam bilmiyorum.Meyvesi şifalıymışş..:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 282033
Eklenti 282034 [attach]282035[/attach) Bahçe tam olmasa da biraz düzene girdi sayılır...Ağır işleri bitirdim..Şimdi keyfi çiçek dikimleri ve fideler kaldı.. Eklenti 282036 Eklenti 282037 |
Gece kumda ateş.....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 282039
Komşular her seneki gibi yine bizim evin önüne bahçe çöplerini koymuşlar..:) Aslında arka yoldaki kontenyer den belediye bahçe çöplerini topluyor..Tembellikten mütevellit arkaya kadar gitmektense, kuma atmayı uygun görüyorlar...Nasılsa Berrinbb gelip her zamanki gibi gece onları yakar..:)) Tekneler de çok yakın olduğu için çöpü yardımcıya daha geri aldırıp ,biz orada iken yakmayı uygun buldum,çünkü kazara bir izmarit atan olsa tekneleride büyük bir rizikoya bırakmış olacaktım..Hepsinin depolarında benzin bulunmakta.. Eklenti 282040 Öyle rüzgar vardı ki tekneleri devamlı suyla ıslatmak zorunda kaldık..Ateşi söndürdük...Geceyarısından sonra pencereden baktığımda ateş yine parlamıştı..Gecenin üçünde tekrar kuma çıkıp ateşi söndürdük.. Arkadan da bir yağmur ki sormayı gitsin..:)))) Eklenti 282041 Vee...Yazlıkta iş bittiiiii....:))) Mii ??? Acabaaaa....:))))) Eklenti 282042 |
Bahçecinin işi bitmez! :)
Eşinize kızmayın bence. Resimlerdeki karayemiş. Karadeniz'de taflan deriz biz. Benim çok sevdiğim bir ağaç. Hafif buruk çok güzel meyveleri olur. Yanılmıyorsam şeker hastalığına iyi geliyordu. Baharda da salkım şeklinde çiçek açar. Yaz kış yeşil, parlak, çok dekoratif yaprakları var. Önüne diktiğiniz çiçekli bitkiler için çok güzel bir fon olur bence. :) Hatta bir tane de kocayemiş alın. :D Onun da tadına doyamazsınız. :) |
Berrin hanım, yan duran 2151 deki içi oyuk kütüğe, kışı atlattı dediğiniz 2146 daki sukulent çok yakışır bence.
|
Maşallah abla ne kadar güzel resimler helede o ellerini havaya kaldırıpta zafer çığlıkları attığın resmin harika rengarenk kıyafetini giymiş prenses gibisin. sevgiler.
|
berrin hanım
2153 numaralı konudaki çöp variliniz çok cici. kendiniz mi boyadınız, o şekildemi satın aldınız? satın aldıysanız adresini yazabilirmisiniz. teşekkürler. |
Eklenti 282030
Yine eşimin metazori yaparak aldığı ağaçlar başıma dert oldu..Bazı dahliaları yerinden kaldırarak yer bulundu...Öfkeden patlamak üzereydim..Kocayemiş miymiş , neymiş..!! İllaki arka bahçede ve oraya dikilecekmiş...Diktik :)....Ama ben de seneye icaplarına bakacağım.....:)) Yerlerini yan tarafa alarak.. Eklenti 282031[/QUOTE] berrin hanım bizim oralarda o ağaca karamiş denir...:)) meyveleri hem çok şifaıdır hem de benim fikrim tadı harikadır...:)) çok güneş almayan bir yere de koyabilirdiniz kanımca... rizede yetişir ve oranın iklimi düşünüldüğünde sanırım çok güneşe ihtiyaç duymaz diye düşünüyorum...:)) |
Herşey çok güzel ama Erengülleriniz bir harika, bu sene kendimi tuttum 1 tane bile almadım hep öldürüyorum diye başka bitkilere yöneldim. Ama aklımda hala onlarda. O kadar seyredince şimdi kızdım kendime. Amaan insanlar ölüyor gidip alacam inşallah bir tanecik olsun. Çok fena alasım geldi anlatamam. İnşallah saklama yolu vardır ve becerebileceğimiz bir şeydir. İnşallah öğrenirsinizde bizede öğretirsiniz. Sevgilerimle.
|
Alıntı:
|
Sevgili Berrin Hanım,
Karayemiş eğer kiraz karayemişiyse tadı bal gibi olur iri kiraz büyüklüğünde çok lezzetlidir. Güneşe koyup kurutup kış mevsiminde çerez olarak yiyebilirsiniz. Bodur değilse çok büyük ağaç olur. |
Çok güzel, çok özenli. Sağlıkla yetiştirin inşallah, incelemekten büyük keyif aldım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Gilan,ağaç seven kişi l5 m.boyundaki ceviz ağacını paramparça ettirmezdi..:)Bu kara yemişler , sadece benim çiçek ve bahçe tutkumu,köreltip,bahçeleri kerbela ya çevirmem için yapılan inadına hareketlerdir...:(
Rahatsızlığının verdiği stressi böyle boşaltıyor ne yazık ki...Ben onları orada bırakmayacağım tabii ki .. Kırmamak adına ,öfkemden patlayarak oraları eştirdim...daha sonra yan taraflara alacağım...Çünkü o kısım daha münasip..Meyvelerimiz yeterli derecede var , zaten yiyecek kişi de yok ,armutlar , her sene yerlerde toprak oluyor.. Bu derece meyve ağacı sevenler 3- 4 dönümlük arazi sahibi olmalılar diyorum ben..:)) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025