![]() |
Sera dan sonbahar görüntüleri....
5 Eklenti(ler)
|
Patlıcana benzeyen bir mor çiçek ve meyvesi.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 354424
Eklenti 354425 Eklenti 354426 Doğal beslenen inekler.... Eklenti 354427 İkiside çok sıhhatli görünüyorlardı....:) Eklenti 354428 |
Seradan alınanlar...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 354435
Zeytin ağacını çook zamandır yazlık bahçede istiyordum...:) Eklenti 354436 Pembe kasımpatları.... Eklenti 354437 Mavi hercaileri çok beğenirim...diğer fideleri denemek için aldım...Seracı bayan kışa dayanıklı olduğunu söyledi...bakalım...Göreceğizzz...:)))) Eklenti 354438 Eklenti 354439 |
Hercailer varendanın saksılarına dikildiler.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 354442
Yardımcımı takdim ederimmmm...:)) Eklenti 354443 Bahara hazırlık..... Eklenti 354444 Eklenti 354445 Eklenti 354446 |
Hercailer yerini buldu...
4 Eklenti(ler)
|
Sonbaharda yaşamaya devam edenler....
4 Eklenti(ler)
|
Saksılardaki hayat devam ediyor....
4 Eklenti(ler)
|
Seradan topladığım cinya tohumları....
3 Eklenti(ler)
|
Bu güzeller de yan komşunun arka bahçesinden...:)
5 Eklenti(ler)
|
Karanfil budandı.Budakları yeni bir saksıya dikildi..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 354468
Zeytin fidanları dikildi....İnşallah donmadan kışı atlatırlar.. Eklenti 354469 Eklenti 354470 Yazlıkta kaldığım günlerde ,havanın güzelliğinden faydalanarak çoktandır yapmak istediğim bazı işleri halletmeye çalıştım...Kayrak taşlar alındı...Bahçedeki yuvarlak eski taşları kaldırıp onların yerlerine kondular....Kolay gibi görünen bu işler bir hayli zaman alıyormuş....Taşları yerine oturtmak için çok zaman harcadık... Eklenti 354471 Eklenti 354472 |
Taşlar dizildi.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 354473
Denizden gelen taşlarla ,sukulent korumaya alındı.... Eklenti 354474 Yer çiminde bazı yerlerde çiçeklenmeler var.... Eklenti 354475 Bu arada; senelerdir baş belam olan ayrıkları da toplamadan olmazzz...:) Aslında ayrık kökünün çayının çok faydalı olduğunu da ,bildirmeden edemeyeceğim..:))) Eklenti 354476 Eskişehirli sevgili arkadaşımın gönderdiği iki adet Hünnap fidesinin birisi yazlık bahçeye dikildi....Birisi İstanbula....Kendisine tekrar teşekkürler....:)) Eklenti 354477 |
Kasımpatları köşesini buldu......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 354479
Taşların aralarını toprağı kabartıp gübreleyerek çime ilaveler yaptım.... Eklenti 354480 Bu işi el küreği ile hallettim..Toprak yağmurlardan tam kıvama gelmişti...Çok kolay oldu... Eklenti 354481 Eklenti 354482 Sukulentleri de ana kökten ayırarak bir kaç yere ayırdım....Kökleri neredeyse toprağından kurtulup havaya kalkmıştı... Eklenti 354483 |
Ayrılan sukulentler...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 354484
Şu bakımsız , güllere bakar mısınız....:)) Eklenti 354485 Eklenti 354486 Susak kabaklarını artık topladım...Şimdi bir yerlere asılacaklar... Eklenti 354487 Eklenti 354488 |
TEM boyunca yeni dikilen ağaçlara bakar mısınız.....
4 Eklenti(ler)
|
Yazlık dönüşü ...Çengelköy Kuleli önünde balık avlayanlar.....
4 Eklenti(ler)
|
Çengölköyümüzün, yol boyunca sıralanan tarihi çınarları...
5 Eklenti(ler)
|
Bunca senedir hayatta kalabilenlerin bazıları.....
3 Eklenti(ler)
|
Merhaba Berrin Hanım; söylemeden geçemeyeceğim 'TEM boyunca yeni dikilen ağaçlara bakar mısınız.....' :( Maalesef koca koca ağaçları yok ediyor, yerine ağaç dediğimiz fidanları dikiyoruz. Sonra da ağaçlandırdık diyoruz... Çook acı.
Çengelköy yolunuzdaki çınarlar harika, maşallah diyeyim onlara... Dolmabahçe yolundaki çınarlara benzemez inşallah sonları. |
Berrin Hanım;
Çalışmalarınızda gösterdiğiniz titizliğin meyvelerini seyretmekten kendimi alamadım. Emeklerine sağlık. |
1 Eklenti(ler)
Günaydın Berrin hanım.
Patlıcana benzeyen mor çiçekli bitkinin adı pepino. Çok güzel bir aroması vardır. Kavun gibi yenir ama kabuğu domates kabuğu kadar incedir. Bahçemdekilerden bir foto |
Sevgili Yeni Gine ,ağaç kesimini bende çok zorda kalmayınca onaylamıyorum...Fakat bu yeni dikilenlere çok seviniyorum..Senelerdir gidip geldiğim bu yolda , daha önceleri dikilen küçük çam fideleri şu anda çam koruluğu olmuş durumda ...Yol kenarlarındaki bu faaliyeti çok beğeniyor ve takdir ediyorum...:)
Çok önceleri bu kesimler çıplak ve kötü görünümlü yerlerdi....Yol boyunca çalışan arkadaşları çok sık görüyorum...Kuru ot bile bırakılmıyor....Çiçeklendirmeler de aynen devam ediyor...Velhasılı çok çok güzelbir çalışma....:)) Çengelköyün çınarları ise çok eski ağaçlar....Çınaraltı denilen yerdeki tarihi Çınar ağacının 800 senelik olduğu söyleniyor...Böyle bir ağacı kesmeye kimsenin eli varmaz sanrım....Çengelköy halkı kıyametleri koparır...Başta bennn..:))) |
Sevgili kamelya vadisi. ziyaretiniz ve beğenilerinize teşekkürler arkadaşım....Benim iki adet kamelyam bir türlü gelişemedi..Dikildiği boy ve ebatlarda duruyorlar gibi ...Üzerlerinde de iki üç tomurcuk var...Ne yapsam da büyütebilsem diyorum....:))
Selam ve sevgiler.....:) |
İlahi kaptan zst....bu pepino muyduu...:))) Ama pepino meyvesini bizler tanımaz iken de ben bu çiçeği köylerde cam kenarlarında ve saksılarda görüyordum...Beyaz patlıcana benzer bir şey sanarak ilgilenmemiştim.....
Peppinoyu alıp yemişliğim var ama hiçbir tat alamadım...Yavan bir şey....Hattâ "" buna da meyve"" diyenler varmış diyerek gülmüştük...Çiçeği ve meyve şekli tabii ki çok güzel ama damak tadımız mı değişiktir ne, alıştığımız tatlara itibar ediyoruz galiba.....:) Mesela trabzon hurmasını da çocukluğumdan beri hiç sevemedim...Geçen gün alışveriş esnasında ,sizin Trabzon hurması kurutmalıklarını hatırlayarak aldım....:) Bir tanesini zorla yiyebildim...Bu defa biraz iyi bir tad aldım ...Çok olgundu ...Buruk tadı yoktu... Çok faydaı bir meyve olduğunu rahmetli amcam da söylerdi ve üretimini yapıyordu...Geç de olsa tadını keşfettim....Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler sevgili hemşerim... Selam ve sevgiler...Ilık ve zahmetsiz bir kış mevsimi diliyorum...:)) |
Çiçekleri artık içeriye almaya başladım...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 355977
Amarilys tomurcukta... Eklenti 355978 Kasım ayında bahçedekilerden görüntüler... Eklenti 355979 Eklenti 355980 |
Berrin Hanım hoşgeldiniz; sizi görünce inanın sevindim; desenize geziyoruz bu gece yine. Nasılsınız?
Berrin Hanım Amarallisler benim bildiğim yazın çiçekleniyorlar, bazı yerlerde görüyorum şu aralar tomurcukta, açıyor, açtı; sizin amaralliste olduğu gibi. |
Kasım yağmurlarında bahçedekiler......
5 Eklenti(ler)
|
Sardunya ve dahliaları artık ; Son elveda demekteler....:)
5 Eklenti(ler)
|
Kasımpatları budandılar....
3 Eklenti(ler)
Eklenti 355996
Eklenti 355997 Belladonnalar yeşil yaprak verdiler ama çiçek göremedim... Eklenti 355998 |
Yağmurlu havada arka bahçeden görüntüler....
5 Eklenti(ler)
|
Amarilys iki adet açtı....
3 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025