![]() |
Hava çok soğuktu ..Köprü altından geçisini takip edemedim..:)
3 Eklenti(ler)
|
Merhabalar usta Nasılsın,nasıl oldun,böyle bir şeyi göremezdik orada oturmamız lazım dı teşekkürler.Güzel bir görüntü.Sevgiler..
|
Sanki bir an denizin kokusu bile burnumdaydı , çok teşekkürler , ellerinize sağlık.
|
Dün... Ön bahçedeki çalışmalar.....
5 Eklenti(ler)
|
Dün hava güneşli, ve rüzgarsızdı...Fırsatları değerlendirdim...:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 375847
Bahçe kedisi de merakla ile beni seyrediyor...İçinden lanet okuyarak..:) Çünkü eşeledikleri yerler çiçekler tarafndan gasp olundu....:)))) Eklenti 375848 Eklenti 375849 Eklenti 375850 Bu köşeyi ördek ve kedilerden kurtarmak için tel gerilmişti...Buraya iki senedir dikilmiş olan çuha ve soğanlılar , nisbeten eşelenmekten kurtuldukları için , başlarını çıkarmış vaziyette ama görüntü çok bozuktu...Ben yeniden diplere lavanta ...Ön kısımlara da çuhalar dikmeğe karar verdim...Soğanlılar da aralarda kalmış oldular .... Eklenti 375851 |
Boş saksılar görüntüyü bozuyorlar ama..İçlerinde soğanlı bazı bitkiler var..
5 Eklenti(ler)
|
Hasta sol kol ile biraz zorlandım,ama bu görüntüye değdi....:))
2 Eklenti(ler)
|
Görüntü çok güzel. İyi bir yerleşim var.
Ama sağlık hepsinden önemli. Kendinize dikkat edin Kolay gelsin .. |
Ellerinize sağlık Sevgili Berrin Hanım çok güzel bir köşe olmuş.
|
Elinize sağlık, siz de biraz güneşi görünce dayanamıyorsunuz ama sağlık en önemlisi dikkat edin kendinize.
|
Sevgili arkadaşlar,gülenyüz,olcim,KAPTAN zst,Yeni Gine,h doğan, çok çok teşekkkürler,ziyaret ve beğenileriniz için,hepimiz için önce sağlık sıhhat......Bahçe işlerinde birhayli efor sarfedildiği için,Ulu Tanrı herkese kuvvet versin......:))
Dün yazlığa geldiğimde havanın güneşli ve ılık olmaından istifade ederek, naylon ile öörtülü sardunya ve ceylanları çıkarıp temizlik ve budama işlerini yaptım..Bu arada kalan boşluklara İstanbul dan getirdiğim sardunya budaklarını diktim... Üzerimden büyük bir yük kalktığını hissettim...Çünkü kolum daha tam iyileşmedi....:( Bu gün yine güneşli bir gün...Soğuk var ama rahatsız edici değiildi...Arka bahçenin temizliğini yaptım ve güllerini budadım...Hepinize tekrar teşekkürler...Selam ve sevgiler...:) |
Allah kolaylıklar versin ablacığım. Maşallahın var, ben bir bahcenin altından kalkamadım. Sen herşeye yetişiyorsun. Baharla beraber hummalı çalışmalar başlamış. Lavantalarla çuhalar cok şık olmuş. Ellerine kollarına sağlık.
Allah gücünü kuvvetini arttırsın, koluna dikkat et. Sevgiler. |
Dün yazlık balkonndaki naylonlu sardunyalar açığa çıkarıldılar...
5 Eklenti(ler)
[attach]376621[/attac
Kurulan temizlendi ve geçen sonbahardan beri naylonda olan sardunyaların bazıları gelişme gösterdiğinden budandılar.... Eklenti 376622 Eklenti 376623 Bu arap yasemini,bahçede bırakıldığı için; geçen kış kuruyup ,yazın tekrar canlanmıştı...Bu kış balkondanaylon altında bırakıldı..Neticede bir hayli sağlam kalmış ve birde yan taraftan budak uzatmış....:) Eklenti 376624 Eklenti 376625 |
İstanbul dan getirdiğim sardunya çelikleri boş yerlere dikildiler.
3 Eklenti(ler)
|
Bu arada bahçenin misafir kedileri yine beni takipteler....:))
3 Eklenti(ler)
|
Kedinin bakışlarına bakın sanki birine kızmış gibi. ;)
|
Saksılardan ve etraflarında çıkan çöpe bakar mısınız....:)
4 Eklenti(ler)
Eklenti 376637
Eklenti 376638 Bu aranjmanı geçen yaz yapmıştım..Bu kışı aynı yerde geçirdiler..Echiveralar 1-TL büyüklüğündeydiler..bir hayli büyümüşler, soğuk balkonda..... Eklenti 376639 Ördekler de onları beklediler.....:)) Eklenti 376640 |
Bu top kaktüsü de kışı içeride mutfak penceresinin önünde geçirdi....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 376641
So kalan çelikler sakızlarda biryerler buldular kendilerine....:)) Eklenti 376642 Eklenti 376643 Tabii bu meyanda çayım buz,sigarada zebil oldu.....:)))) Eklenti 376644 |
Kum ilebahçe taşı arasında yetişen turp otu......
4 Eklenti(ler)
Eklenti 376648
Toplandı ,yıkandı,sirkeli suda bekletildi.... Eklenti 376649 DDaha sonra doğranıp,domates ve kıyma....... Eklenti 376650 Bol soğan ve yeşilbiber ve karabiber, tereyağı,ve Bulgur......... Eklenti 376651 |
Değişik... otlu bulgur pilavı.....
2 Eklenti(ler)
Eklenti 376656
Ve dün geceki acele yemek.....Balık ..turp otu ilaveliyeşil salata...Bulgur pilavı...:))) Eklenti 376657 |
Sevgili cemo, hoşgeldiniz...Bu sene biraz keyifsiz ve vakitsiz başladım gibi....Kolumun vaziyeti tam geçmedi...Havalar da güneşde olsa, yine de soğuk var ..İşte böyle, kalın giysiler ile, aman dahada üşütmeyeyim diye zorlanarak yapılanlar ancak bu kadarcık....
İnşallah artık mevsim kendini gösterir de hepimiz rahatlarız.Size de kolay gelsin...Sevgi ve selamlar , sevgili arkadaşımm......:)) |
Yemek harika görünüyor. Elinize sağlık, afiyet olsun. ;)
|
Sn berrinb,kolay gelsin.O kadar çok işiniz var ki öyle gözüküyor.Allah yardımcınız olsun.Orada olsam hemen gelirdim ama ne yapayım buradayım.Eşiniz oğlunuz yardım etmez mi ? Bir anda içim burkuldu,bir de hastasınız.Saygılar...
|
Sayın berrinb hanım,
Öncelikle kolunuz için geçmiş olsun. Size kargo ile paket göndermiştim inşallah sağ salim elinize ulaşmıştır. |
Sevgili h doğan, bu bulgur pilavı çok değişik bir lezzet oluyor...Bahçenizde turp otu çıkıyorsa,yoksa, kırmızı köklü labada da koyabilirsiniz... bir deneyiniz...Biazda yeşil salataya koyabilirsiniz...Baharlı bir tadı var....
Zaten yenilebilir bütün otlar güzeldir....Ben ot yemeklerini çok severim ve bulabildiğimi alırım veya toplarım...Çocukluğumda rahmetli annem öğretmişti, bazıı otları... |
Sevgili gülenyüz, evet ocak ayından beri rahatsızlığımı geçiremedim...Tam istirahat olmayınca böyle oluyor...Eşim bu işlerden hiç anlamadığı gibi; eleştirileri de hiç bitmez sağolsunlar...:))) Çocuklara gelince ....Hiçbirine bahçe işlerini sevdiremedim...Fazla kilolardan şikayet ettikleri halde,bahçede çalışıp biraz hareket edip kalori harcamak işlerine gelmiyor.. Nedense...::)))
Ben her sene kışın alınan 1-2 kiloyu dahi baharda bahçe işlerinde zayi ederdim...Ancak bu sene verilecek fazla kilo da yok....:))))) Etrafımdakiler ;geçen seneden bu yana verdiğim 13 kg mı bana nasıl kazandıracaklarını düşünür oldular...:) Sorunum kilo kaybı da değil, ancak şu kolumun tutukluğunu geçirmeğe çalışıyorum...Yardımcımbahçe işlerinde var ..fakat saksıları hep kendim yaparım...Çünkü o işlerden pek anlamıyor..Bahçede dahi başında durmak değilde beraber çalışıyoruz...Ağır işleri o yapıyor,mesela toprak belleme, ağaç budama, aşı vs... gibi... İlginize ve hassasiyetinize çok çok teşekkürler sevgili gülenyüz...Sevgi ve selamlarr..:) |
Sevgili smnual, ben cuma günü Silivri deki yazlığa geldim ...Sizin gönderdikleriniz daha sonra gelmişler...Kızım evdeydi , teslim almış kargodan...
Telefonda çok güzel çiçekler olduğunu ve tohum geldiğini söyledi...Merak içindeyim...Resimlerini çekip bilgisayara göndermesini istedim...:) Çook çok teşekkürler...Yine bir sürü zahmetler etmişsiniz....Ellerinize ve gönlünüze sağlık kardeşim...Sağolunuz....selam ve sevgiler...:)) |
Yazlık bahçenin kış mevsiminde perişan hali...
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçe güllerini budayıp ,bahçe çöplerini topladım....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 378223
Eklenti 378224 Eklenti 378225 Lastiklerin içindeki güllerin boyu yerdekilerden daha gelişmişti.. Eklenti 378226 Eklenti 378227 |
Çöpler hiç bitmiyorlar...
3 Eklenti(ler)
Eklenti 378228
Yardımcım,iki kiraz ağacına İzmir den gelen aşıları yaptı... Eklenti 378229 Eklenti 378230 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025