![]() |
Sayın Cumhur Tonba ,Edirne bana çok yakın ama ,siz çok geç geldiniz bahçeme hemşerim:)) Ben Trakya ve karadeniz de ikamet edenlere Hemşerim diye hitabetmekten çok hoşlanıyorum,tabii kabul ederseniz. Trakya benim için çok ayrı bir yerdedir.Benim memleketim Gelibolu dur. sağolun ziyaretiniz beni çok sevindirdi.....
Yaşayan bir bahçe demişsiniz,,çok doğru o görülen bahçelerde bir sürü kedi doya ve yatıp kalkar.Ailece elimizden geldiği kadar besleyip bakarız.Zaten evdede iki kedimiz var.Tek şikayetim bazen çiçeklere zarar veriyorlar, o kadar.... Tanıştığıma çok memnun oldum yine beklerim...Edirneye ve size selamlar sevgiler efendim..bbb.. |
Sayın Ayhan219 denizi özlemekte haklısınız,ama sizinde öyle güzel ve büyük bir toprağınız varki,bu işi başardığınızda inanınız biz de size imreneceğiz.Bahçenizde kazılı resimleri gördüm ,toprağınızın renginden iyi bir toprak olduğunu zannediyorum.Birde hiç ekilmemiş toprak o kadar verimli olur ki ,orada ne dikerseniz şaşırtıcı sonuçlar alırsınız.Çünkü yazlık bahçekmde ilk sene dikilen domateslerin büyüklüğü ve tadını komşular ve biz hala unutamıyoruz... Selam ve sevgilerimi yolluyorum sana ve Ankaraya....
|
Sayın Berrinb bahçenizde gezmek çok güzel.Ben henüz yolun başındayım benim bahçem bu hale ne zaman gelir acaba?Böyle güzel,emek harcanan bahçeleri gördükçe özenmemek elde değil.Sağlıkla kalın
|
Sayın Tamer hoşgeldiniz,sizin bahçenizi ve evinizin konumunu çok beğendim,Kaliteli bir bahçe toprağı ve biraz emekle yakın zamanda gelişmiş bir bahçeye kavuşursunuz. Benim topraklarım iki bahçede de beni çok uğraştırdı. Hala daha toprağı adam etmekle uğraşıyorum.Kaliteli güller ve bitkiler iyi toprak istiyor. Vasat olanlar heryerde oluyor..
Önce toprağı verimli hale getirin derim ben....Selamlar sevgiler...b |
sayın berrinb; yaz geldi tatil dönemi başladı sizde bir durağanlık seziyorum sanki işleri bitirdiniz bütün güzelliklerin tadını çıkartmak için dinlenme molası vermiş gibisiniz. Biz işin başındayız ve taşlı tarlayı adam atmek için hala kazma kürek elimizde uğraşıyoruz yaz kış demeden keyfini çıkartmadan işallah bizlerde sizin gibi güzel bahçemizde keyifli ir şekilde dinleniriz.
|
Sayın Yakup Ünal ,ne demezsiniz,ne keyif ne keyif..!!!! Vallahi mayıs ayından beri ne el kaldı ne kol,bahçe ve saksılarla uğraşmaktan ,hakikaten bu sene yoruldum...Hala daha işim bitmedi arka bahçenin toprağını iyileştirmeğe çalışıyorum.bir sürü değişiklikler yaptım.Bir dakika durmak yok...İnanınız daha denize bile giremedim.Gerçi bu yaz hava bir yağıyor bir açıyor,sonbahar gibi....Sizin bahçenizdeki gojilerin yendiğini dün akşam grdüm,çok üzüldüm, üzüntüden bir şey yazmadan çıktım.Olur böyle şeyler ,daha gençsiniz... İleride yetiştirdiklerinize bakarak çok çok mutlu olacağınızı ben küçükken amcamın kuru toprağı bağ ve meyvalık haline getirirken çektiklerini ,, sonrada meyvaları toplarken ki sevincinden ,gururlanmasından biliyorum.. Ha gayret diyorum size sevgili arkadaşım ... Tanrı size bütün kolaylıkları verir inşaalllah.....bbb....
|
Gümüşyakadan kareler...Geçen seneden çeliklediğim karanfiller ..Ve Gülibrişim ağacı..
5 Eklenti(ler)
|
Karanfiller ve hatmiler güneşi görünce coştular...
5 Eklenti(ler)
|
Çarkıfelek ilk tomurcuğunu salyangozlara hediye etmiş,bu ikinci.Dahlialar açmaya başl
5 Eklenti(ler)
|
3,4,5 nolu resimler Garden in enfes bahçesinden dayanamayıp çektiğim kareler.
5 Eklenti(ler)
|
Silivri Garden in bahçesi nin gülleri anlatılamaz güzellikte ,hep birlikte açmışlardı,bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim...
|
Minik pembe sarmaşık gül,sardunyalara karıştı..
5 Eklenti(ler)
|
Hatmiler zamanı diyelim mi ?..
5 Eklenti(ler)
|
Kaktüs tomurcukta,yan bahçenin zavallı zakkumu ve kaya lardaki petunyalar....
5 Eklenti(ler)
|
Yeni dikilen güllerin tomurcukları sararma yaptı,sebebini anlayamadım.Herhalde saksılarını arar oldular.Arka bahçede bu sene dikilen dahlialar ın boyu nerede ise benim boyuma ulaştı.İşte bu yeni toprağın semeresi..Ön bahçedekiler yani çoğu l0 senelik dahlialar daha kısa kaldılar.Acaba çok güneş alıyorlar diye mi ,yoksa toprağın eskiliğinden mi ??..
|
Petunyalar,karanfiller yerlerini buldu ama ben daha bahçeyi tam düzenleyemedim.
5 Eklenti(ler)
|
Şu güzelliklere bakar mısınız??
5 Eklenti(ler)
|
Bu yasemin ve sardunyalar,Silivri deki Bir köfteci nin denize bakan bahçesinde ,kokularından ve güzelliğinden yemeği unuttum. Çok bakımlı ve çiçekli büyük bir bahçesi var,Köftesi de nefistir.
|
İlk iki resim Silivri parklarından....Sevgili Ligustrum için ekliyorum...
5 Eklenti(ler)
|
Yer açelyaları ve kokoşlar...
5 Eklenti(ler)
|
Katmerli petunyalar(kokoşlar).. Kaağıt çiçeği çok zor açıyor.tam göbeğini göremedik .
5 Eklenti(ler)
|
Minik pembe güller ,son deminde artık,Hatmilerde inadına coştular..
5 Eklenti(ler)
|
Mor ve eflatun clematisler birbirine karıştı.Koyu bordo henüz açamadı...
5 Eklenti(ler)
|
Mine tekrar canlandı...Eşim sırık domateslere dayanamadı.Poz verdi..
5 Eklenti(ler)
|
Burası Silivri den sonra Semizkum mevkiindeki bizim meşhur AYtekin seramız. Sahibini 20 senedir tanırım.Küçük bir seradan işi ilerletip çok büyük ve çeşidi çok bir sera haline geldi..Eşim sırık domatesleri görünce bayıldı. Domatesi çok sever..... Ortancalar renkleri harikaydı.Ama yazlığa kaç tane denediysem olmadı.Sevemediler burayı. Beylerbeyindekiler şimdi kimbilir nasıl açmışlardır.Gittiğimde resimleri çetip ekliyeceğim...
|
Sera da japon gülleri ,sardunyalar,sarkan domatesler,ve baston güller harikaydılar.
5 Eklenti(ler)
|
3, 4, 5. resimler de Marmara Ereğlisi'nde balıkçılarda çektiğim kareler.Güzel ilçe..
5 Eklenti(ler)
|
İlk üç resim Sevgili Ligustrum'a.....Diğer ikisi Sevgili Yücel Canpolat'a
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili arkadaş Ligustrum, size Marmara Ereğlisi parklarındaki petunyaların,ve ağaçların güzelliğini yolluyorum.
Sevgili arkadaş Yücel Canpolat ın bahçe sahifesinde 9 tane gölet olur da benim sahifemde olmazmı....Ben de park şelalelerini çekip çekip sahifeme koyarım:)))) ne yapalım yanii ,bu saaten sonra gölet yapacak ne yerimiz var ne de gücümüz:))))) |
Sevgili Ligustrum,bu güzeller de Silivri çiçek tarhlarında.Dikenlerin ellerine sağlık
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025