![]() |
Sevgili mr duran...Hareket berekettir...:))Sizin nüktedanlığınıza ve hazırcevaplığınıza çok imreniyorum...Kendi bahçenizdeki bir mesajınız beni bir hayli güldürdü..çok yaşayınız emi...:)) Ne mutlu bana sizin gibi harika bir arkadaşım var..Sağolunuz..Her zaman ki gibi İYİ Kİ VARSINIZ... diyorum...Ailecek selam ve sevgiler size.....)
|
Sayın sünnet ci ziyaretinize sevindim ,hoşgeldiniz...Beğeni ve teminnilerinize teşekkürler.Yine beklerim efendim..selam ve sevgiler...
Sevgili kaptan zst...size bauhausta düğün çiçeklerinin soğanını buldum ..Göndermeye çalışacağım selamlar sevgiler..... Sevgili Periş ziyaretine ve beğenilerine teşekkürler..selam ve sevgiler.... Sevgili Adil ,bende baharla beraber bahçelere fırladım tabii..)) İnşallah havalar böyle güzel gider..selam ve sevgiler....:)) Sevgili Sevim.K. çok iyiyim..teşekkürler arkadaşım...seralarbana yakın olduğu için en ufak bir fırsatta gidebiliyorum...Çok şanslıyım değil mi....:)))) selam ve sevgiler..:)) Sevgili kamelya vadisi...Harika köyünüze gelip de o güzel kamelya bahçenizi görmeyi ve enfes evinizde bir bardak çay içmek benim için mutlulukların en güzeli olur...Çok teşekkürler ederim...Eğer bir gün yolum düşerse mutlaka,sizleri görmeyi isterim....Rize ye selam ve sevgiler...:)) Sağolunuz.. |
Baharın müjdecisi soğanlı çiçekler oldu..İki ay evvel soğanları dikmiştim...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 275867
Eklenti 275868 Selluka içeride...kendimi Mart ayında selluka açtıran olarak ilan edebilir miyim:))) Çook çok sevindim...İnşallah bu defada kurutmadan çiçeğini görebilirim..:) Eklenti 275869 Yeni alınan kaktüs.... Eklenti 275870 Cam güzelleri ..Bahçe kedilerinden sadece bi tanesi....:)) Eklenti 275871 |
Denizden bir kaç görüntü.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 275873
Eklenti 275874 Eklenti 275875 Eklenti 275876 Bu mum çiçeği tavandaki yerini çok sevdi..Bu çiçeği çok kez almıştım ama başarılı olamadım..Bol ışık istiyormuş.İki ay oldu.. Bu defa başardım galiba, devamlı sürgün veriyor..Çiçekleri kırmızı ve kokusuz ...Beyaz çiçekli mum çiçeği iki büyük saksıda çok iyi durumdalar...Bu cins biraz nazlı ....:)) Eklenti 275877 |
Saksıdaki çilekler....ve denizden görüntelere devam....
5 Eklenti(ler)
|
Seralardan bir kaç görüntü.....
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçenin halleri.......:)
4 Eklenti(ler)
|
Yeni alınan Ranınculus lar...
5 Eklenti(ler)
|
Alaca karanlık sağolsun..Kalıcı olduklarını hiç bilmiyordum..Harika ötesi bir çiçek..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 275897
Eklenti 275898 Eklenti 275899 Gazanyaları da çok severim..Yerlerini severlerse senelerce kalır ve tohumdan oldukları yerde öbek haline gelirler...Renkleri daha çıkmamıştı...Ancak iki renk bulabildim.. Eklenti 275900 Eklenti 275901 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 275902
Soğanlı bitkiler çok keyifli ,nergisve sümbüller tomurcukta... Eklenti 275903 Bu kaktüsleri Uğur bana hediye almış...Renkliymişler...Önce boya sanıp suyla temas ettirdim..Yanıldığımı gövdelerinin yeşil olduğunu görünce anlayabildim...Hakikaten renkliymişler...Vallahi şaşırdım...Nasıl yapmışlar..Bravoooo...:)) Eklenti 275904 Eklenti 275905 Eklenti 275906 |
Çengelköyde Rahmetli gülcü Mehmet 'in serası....:(
5 Eklenti(ler)
Eklenti 275907
Eklenti 275908 Bu altta görülen yer , harika bir seraydı..Şimşir almak için gittiğimde ,bu perişan durumla karşılaştım...Sorduğumda ; arsanın inşaatçılar tarafından satın alındığını ,kendilerinin de Riva ya taşınıyor olduklarını çook üzülerek öğrendim...Lanet olsun diyorum...Her yeri beton yığınlarıyla kapladılar..nefes alınacak bir yer kalmamaya başladı,şehir merkezlerinde..Kınıyorum ,kınıyorum..:( Eklenti 275909 Eklenti 275910 Şu hale bakar mısınız ..daha düne kadar buralarda yemyeşil ağaç ve fidanlar ,çiçekler vardı...:( Eklenti 275911 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 275912
Bu sera artık yok..:( Buraya taştan kuleleri kondurmazlar inşaallah.... Eklenti 275913 Bu bahçe kedisinin kuyduğu yaralanmış ve kopmak üzereydi..Çocuklar bizim veterinere götürüp bıraktılar..Bir hafta orada tedavi olması için bıraktık..Şimdi kuyruk iyileşmiş...Minnettarlığını belirtmek için camın önünden iki gün hiç ayrılmadı...:))))) Eklenti 275914 Bu arada bir güzellik daha...:)) Sellukadan evvel Ful açmış,salonda..Biz hasta telaşından göremedik..Ammaa bir parfüm kokusu geliyorki sormayın gitsin...:))Ben açtııııııımmm....Görüüüünnn diyor ..Canım yaaa.)))) Vallahi fark etmeyecektik...Kendini ne güzel gösterdi...:)) Eklenti 275915 Eklenti 275916 |
Geçen pazar günü,bahçeden görüntüler..Çocuklarda; havama girdiler..:)))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 275917
Ben ilk fırsatta, yani hastamızuyuyunca kendimi bahçeye attım..:))Bauhaus dan alınan Şakayık ları dikmeye başladım..Paketlerin içinde sürgün vermişlerdi..:)) Eklenti 275918 Eklenti 275919 Şansıma bakar mısınız ,ben gidinceye kadar Clematisler hiç kalmamıştı..Bir tek beyaz vardı..Bende onu alıp geldim..:( Eklenti 275920 Şu marangozculuk oynayanlara bakar mısınız..:)) böyle söylediğime bakmayınız..Çok güzel bir müzik aletleri dolabı yaptılar..Ciddi ciddi..:))))))) Eklenti 275921 |
Taşınan seradan aldığım Osmanlı şimşirleri..Yerlerini bekliyorlar.:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 275922
Beni ziyarete gelen kızkardeşimin getirdiği katmerli cam güzeli..Harika gelişmiş ve ebrulisi çok çok güzel...Kendisine buradan da teşekkürler...O bizi hep takip eder ve beni bu siteyle tanıştıran da kendisi dir..sessiz ve derinden takipçilerimizdendir...:))))) Eklenti 275923 Eklenti 275924 Bu sukulent de taşınan seradan ...Son hatıra olarak ücretini almak istemediler..50 cm.lik şimşirleri de ,40 TL den l5 TL ye verdiler...Çok üzüldüm...:( Eklenti 275925 Eklenti 275926 |
Geçen hafta ,arka bahçede oturma taşının yenilenmesi işleminden görüntüler..
5 Eklenti(ler)
|
Ön bahçedeki açmaya çalışan çiçeklerden görüntüler...
5 Eklenti(ler)
|
Ön bahçedeki çiçeklere devam...
5 Eklenti(ler)
|
Geçen salı günü yazlığa gidildi...Bahçeleri ot kaplamış,çiçeklerden donup , kuruyan yoktu ...Orada çektiğim kareleri yarın akşam sizlerle paylaşacağım...Bu gün hem bahçe hemde yol yorgunuyum...Cuma olmasına rağmen yine trafik den nasibimizi aldık..:)))
|
berrin hanım gunaydın,
baharı müjdelediniz resimlerle. Ranınculus bu çiçeği ilk kez görüyorum.Renklerine bayıldım,soğanlı bi bitkimidir. Renkli kaktüsler harika ama ben onlarıda ilk kez görüyorum :) herşey çok güzel. Sevgiler. |
Günaydın.
Ranınculuslar düğün çiçekleri değilmi Aradığım çiçeklerden bunlar. kalıcı olduklarını yazmışsınız. bu dahada güzel. Çok güzel görüntüler sağolasınız. Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Bu gün migros ve koçtaşa uğrayacağım. İnşallah gelmiştir düğün çiçeklerinden. |
Sevgili berrinb paylaştığınız fotoğraflara bayılıyorum. Tek tek inceliyorum güzellikleri ve bilmediğim türleri de öğreniyorum bu arada ;)
Kötü haber olacak ama hediye alınan renkli kaktüsleriniz maalesef boyalı :( Forumda konusu geçmişti, o yüzden hatırladım. Sağlık olsun, yine de çok güzel kaktüsler, güle güle büyütün ;) Bir de tavandaki mum çiçeğiniz böyle açıyor olamaz değil mi? Eğer bu şekilde açıyorsa o bitkiniz de Ruj Çiçeğidir. Yapraklarını ve sürgün çıkışlarını benzettim de ;) (Yanılıyor da olabilirim tabi ki ) Sevgiler. |
Sevgili handann, günaydın canım...Bahar geldi sayılır gözümüz aydın olsun..:)) ranınculusları ben senelerdir bilirim..Bir kaç defa aldım,fakat bahar sonunda kuruyup kayboldular...kalıcı bir çiçek değil diye bir daha çok çok beğendiğim halde almamıştım...
Sağolsun alaca karanlık arkadaş bu harika çiçeğin kalıcı özelliğini bana ve kaptanzst ye tanıttı...Bu bahar , tabii ben dururmuyum...Artık Tanrı ne verdiyse ...:))))Ayrıca ismini de anemon lara benzettiğim için Anemon biliyordum...Hepsini arkadaş sayesinde öğrenmiş olduk....Ama ben sayın malina nın açtığı konuda da belirtildiği gibi , bu çiçek hakkında bir konu açılmasını alaca karanlıktan rica edeceğim...... Çünkü ben senelerdir,bu çiçeği tanımamışım...Diğer arkadaşlarda öğrensinler..Konu açmayı şimdi daha da okeyliyorum...:)) Sevgiler selamlar, canım....:)) |
Sevgili gülen melek, ne güzel bir şeydir,yeni bilgiler öğrenmek...Bende kendimi 40 yıllık çiçek uzmanı zannederken :)) Bayıldığım halde, cehaletimden almadığım çiçeğin kalıcı ve üreyen cins olduğunu alaca karanık dan öğrendim....
kaktüslerin boyalı olabileceği benim de aklıma geldi ama sabit bir boya herhalde, suyla çıkmadı....Neyse ne yapalım artık..Ama göveye değmeden nasıl boyanır..Aklım almadı...Acaba şırıngaya bir madde mi zerk edildi..Merak ettim , araştıracağım...:)) Evet tavandaki ruj çiçeğiymiş...Esas mum çiçeği iki tane var ama çiçek açtıramadım daha...:( Sevgii gülenmelek verdiğiniz bilgilere ve beğenilerinize teşekkürler...Selam ve sevgiler..::)) |
Merhaba yüksek pozitif enerjili bu bahçe kıpır kıpır maşallah. Katmerli cam güzelinizde bir harika. Tam çoğaltma zamanı, isterseniz 1-2 dalı suya koyun nasıl çabuk çimlendiğini görebilirsiniz.
Erengülleri çoğu insan mevsimlik zannediyor. Rizomları olduğundan seneye tekrar çıkıyor. Tabi bahçede nerede olduğunu unutup başka bir bitki üstüne ekip rizomlara zarar gelmezse:p Sevgiler... |
Sevgili jineop,günaydınlar canım....bahçeler biraz yüzüne bakılır hale gelmeye başladı...Cam güzelinin alt dallarından üç dört adet suya koydum...dediğiniz gibi çabuk köklenirler...Bende çoğaltırım inşallah....Sevgiler...:))
|
Berrin hanım Bahçe düzenleme işleriniz devam etmekte .Umarın istediğiniz gibi olur.Bahçenizde gördüğüm kadarıyla çok iş çıkacak gibi.Önümüzde güzel güneşli günler olacak .Bu işlerinizi bitirip güzel bir bahçeye kavuşursunuz.
Kolay gelsin. |
Sevgili Adil , bahçe işleri devam ediyor...Yazlıktaki bahçeleri geçen hafta biraz düzenledim..yabani otlar yolundu...Güller budandı..Bazı yerlere yeni alınan dahlialar dikildi...Son üç gündür de İst. da uğraşıyorum...Üç senedir yapmak istediğim şeylerin bazılarını başardım..Bu gün yardımcı arkadaşla beraber bir hayli yorulduk...Ön bahçeye osmanlı çimi ilave ettik...Harika bir yasemin aldım..Sarmaşıklar budandı...Arka bahçede Osmanlı şimşirleri yerlerine dikildi...Velhasılı kelam Yer Yerinden Oynadı diyebilirim..:))))))
Resimlerini de çektim...Bu gece çok yorgun olmama rağmen yazlığın resimlerini paylaşmaya çalışacağım...Hepimize kolay gelsin...Baharla birlikte herkese can geldi..:))) Şu anda iş bitti gibi gibi....Zafer işaretli resmimi daha çekemedim ama.... Selam ve sevgiler......))) |
Silivri ye yolculuk.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 277087
Eklenti 277088 Aytekin sera .....Geçilmezz ....:)) Eklenti 277089 Eklenti 277090 Katmerli şebboyların güzelliğine bakarmısınız...:) Eklenti 277091 |
Bahçe bizi böyle karşıladı.....:(
5 Eklenti(ler)
Eklenti 277114
Eklenti 277115 Donan ve kuruyan hiçbirşey yoktu...ve Clematisler bilhassa Armandi nin sağlam olduklarını görünce çok çook sevindim...Gerisi benim için hikayeydii....)) Eklenti 277116 Üstelik tomurcuklandığını görünce sevinçten delirdim diyebilirim....:)))) Eklenti 277117 Eklenti 277118 |
Yabani ot ve kuruyan çiçek saplarının görüntüleri...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 277152
Eklenti 277153 Varendadaki sardunyaların bazıları kurumuş,arap yasemini de kurumaya dönmüş...Kurtarabilirsem ne âlâ..... Eklenti 277154 Soğanlı bitkilerden sadece çiğdemler açmıştı...nakkaşların keyfi yerinde..:) Eklenti 277155 Sahili kuşlar zaptettiler...Telaşımdan ne yaptıklarını gözlemliyemedim... Eklenti 277156 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025