![]() |
Sayın Lir hoşgeldiniz....Cinyalar çok dayanıklı ve tohumdan üretilmesi kolay,fakat bütün bunların aksine çok muhteşem görüntülü çiçeklerdir. Yerlerini severlerse 1 m. ye kadar boylanırlar ve kasım da dahi çiçek açarlar....selamlar....
|
Sayın Berrinb selamlar.
Doğaya bakış açınız , içinizdeki bu büyük sevgi alaka ve ilginiz bizleri kıskandırıyor.:) Ömrünüz uzun ve sağlıklı ,dostlarınız bol olsun.Sevgi dolu yaşam dolu kocaman yüreğiniz var.Yorumlarınızdan ve fotoğraflarınızdan bunu anlamak güç değil. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Bu güzel düşünceleriniz bizleri çok mutlu ediyor.Siz bizim kardeşimiz ve gelinimizsiniz ve tam Trabzonlusunuz.:)Birşey söyliyeyim Trabzonlu olanlar Trabzonspordan başka takım tutmaz bunu da burada belirtmek isterim.:)) Güzel kardeşim bu sadece bir espriydi.:) Yüreği güzel insan Allaha emanet ol. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
|
Sayın Yakup Ünal domateslerin dikildiği saksı, kalın branda ,veya naylon türü bir şeydi....Sizde yapabilirsiniz.... Bence çok sağlam ve toprak ağırlığını taşıyacak bir çöp torbasından bile yapılabilinir. Seneye aynısını yapmayı düşünüyorum... Kolay gelsin selamlar arkadaşım...bbb..
|
Sevgili Adil, burada toplanmış olan bütün arkadaşlar gibi bende tabiatı ve bütün canlıları çok seven biriyim.... Benim ; yeni açmış kokulu bir gülü koklarken ağladığım çok olmuştur...Tanrım bütün bu güzellikleri yaratacak kadar erişilmez büyüklüktesin diyerek...Ben gençliğimden beri Galatasaray lıyım ama bu sene Trabzonspor şampiyon olsun diye çok dua ettim, sonradan da etrafımdaki Fenerliler benimle çok dalga geçtiler.:))) Güzel Trabzon a ve sizlere selamve sevgilerimi gönderiyorum.......bbb...
|
Ne güzel bir bahçe,ne mutlu size...
Allah ağız tadı ile yaşamak nasip etsin size ve sevdiklerinize Geç gelen Güneş'i kocaman öpüyorum...dilekleriniz içinde teşekkürler... |
Sayın elifsirin ,hoşgeldiniz,beğenilerinize teşekkürler ederim.....Güneş de sizi öpüyor...Selamlar sevgiler efendim.....bbb.....
|
bahçeniz çiçekleriniz çok güzel çoooooooooooook
|
Sevgili Hanndan,sizi gördüğüme sevindim,epeydir görünmediniz,merak etmeye başlamıştım.Çiçekleri beğendiğin için teşekkürler canım....Beklerim.görüşmek üzere.
|
Sevgili berrin hanımcığım selamlar...Ben daha 5. sayfanızdayım sanki cennetten bir pencere açılmışta seyrine doyamıyormuşuz. Burda bırakıyorum şu an için. Her sıkıldığım da sizin bahçenizde gezebilirim değil mi? Nasıl bir emek vermişsiniz. Hayran kaldım. Ben bu ellerin, emeğin ve verdiğiniz 30 yıllık zamanın karşısın da saygıyla eğiliyorum...SAYGIYLA EFENDİM.....
|
Sevgili fooflower,hoşgeldiniz,ziyaretinizden mutlu oldum,beğenilerinize teşekkürlerimi yolluyorum size.İltifatların karşısında gözlerim doldu. Çünkü bunca senemi bahçelere çiçeklere ve bir kaç diğer hobilerime , zamanın çoğunu vererek geçirdim.
Bu çabamı takdir etmeniz beni duygulandırdı.çünkü etrafımdaki kişilerden böyle güzel sözler duymadığım gibi,çok eleştirilere de maruz kaldığım oluyor.Bilhassa çocuklarımdan.Her dakika benim bahçe uğraşlarımdan şikayetçiler ve kırıcılar.........denize yakın bahçelerde her tür bitki yi yetiştirmek çok zor oluyor.Toprak da her sene bakım istiyor... Ancak bu kadar olabildi. Gönül daha tropikal ve değişik bitkiler isterdi , fakat olmadı.... Size teşekkürlerimi , selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum..... |
Alıntı:
|
Sevgili Sdurul, bu kadar kalb kalbe karşı olunur mu ? Olunuyormuş demek ki?...ne zaman dertlensem ,karşımda seni görüyorum,sevgili arkadaşım. İki gündür arka bahçede boya ve toprak işleri vardı. Havalardan ancak fırsat bulabildim,bu sene iki günde bir yağmur, rüzgar var...çalışmalarım çok fazla aksadı. Temmuz geldi işim tam bitmedi. Çocuklarımın da dilinden kurtulamadım...Egoistlik yapıyorlar,yardımcı olmadıkları gibi takdir eden de yok......Herhalde bahçelerimi ve çiçeklerimi kıskanıyor bunlar:))) Tabi bu arada kendilerine hizmet eden de olmadığı için , her dakikada bir " senin bahçen, çiçeğin ,sarmaşığın" başka konu yok..... Tabi ki yolumuza devam edeceğiz......Yaş 60 a dayanmış, ben onları sağ salim yetiştirip bu yaşlara getirmişim,her istediklerini hala daha yapmakta devam ediyorum....Bundan sonra nerden zevk alıyor ve mutlu oluyorsam, meşgul olacağım şey O dur.... Sevgili arkadaşım,seni bulunca yine deşarj oldum..sağol yine beklerim. Sevgiler ,selamlar.....
|
Alıntı:
Allahın yarattığı o güzellikleri görmek her insana nasip olmaz .Siz o gözle bakıyorsunuz görüyorsunuz ve farkına varıyorsunuz. Hayat üzülmeye değmez.Hertürlü engele rağmen hayatı dolu dolu yaşamaya ve mutlu olmaya bak. Sizin yaptığınızı bende bazen yapıyorum.Her ota, çiçeğe,böceğe vs. var olan herşeye bakıyorum ve onlardaki o muazzam sistemi ve güzelliği düşünüp Allahın büyüklüğünü görebiliyorum. Buda beni duygulandırıyor. Gelelim takım konusuna.:)) Bütün takımlar bizim ülkemizin nadide kulüpleridir.Fakat format gereği herkes bir takıma gönül vermiş.Biz bu yıl şampiyon olmayı çok istedik fakat malesef olamadık.SPOR SEVGİ SAYGI VE KARDEŞLİKTİR.Biz bunun dışındaki hiçbir davranışı hoş görmeyiz.Her takımın fanatik ve seviyesiz taraftarı olduğu gibi centilmen ve saygıdeğer taraftarlarıda var.Bütün takımlarımıza önümüzdeki sezon başarılar diliyorum. Böyle şeylerle kendini asla üzme.Küçük şeylerle dahi mutlu olmaya bak. Hayata hep gülümse.:)) Çiçeklerle dolu o güzel bahçenizde size sağlık,sıhhat, huzur ve mutluluklar diliyorum. Çalışmalarınızı çok takdir ediyorum. Azimle, sonuna kadar devam. Saygılar selamlar.:) |
Sevgili Berrin canım benim ya böyle kendini üzme bizler senin üzülmeni istemeyiz çok zor tabi insanın bu yaşa kadar getirdigi çocuklarından ilgi bekliyor anlayış bekliyor şimdiki yeni nesil hep böyle benim oğlumda kıskanıyor çiçeklerimi hep onlarla ilgileniyorsun diye ama artık çiçeklerimiz bizim çocuklarımız gibi oldu kalbimizi kırıyorlar ama çiçeklerimiz bize güzelliklerini gösterdikçe mutlu oluyoruz bende çalışmalarınızı bahçenizi çok beğeniyorum bir bahçe ancak bu kadar güzel ve gösterişli olabilir yüreğinizin güzelligi bahçenizdeki o harika çiçeklerden belli . Size sağlık ,sıhhat mutluluk diliyorum o güzel bahçenizde bir çayda benim için için ellerinize o güzel yüreginize sağlık . İyiki varsınız sevgiler selamlar...
|
Günaydın berrin hanımcım. İyiki uğramışım bahçenize. Mesajları okudum bir yandan tatlı sitemleri. Hele eski galatasaraylı oluşunuzu;)
Çocuklarımız ne kadar yetişkin olsalarda, ne kadar kendi ailelerini kurup çoluk çocuğa karışsalarda hep annelerinin çocukları oluyorlar. Bir yanları hep çocuk kalıyor annelerine karşı. Örtülü bir bencillik belkide. Belkide gerçek hatalı biziz aslında öylesine kendimizi adıyoruzki onları yetiştirirken hep hayatımızın merkezinde olmak istiyorlar paylaşmaksızın. Ama içten içe anlıyorlar bizi berrin hanımcım;). Aslında yarattığınız o güzelliklerin içinde ışıldayan yüzünüzü görmekten mutlular. Hele bir asık görsünler yüzünüzü en sevdiğiniz çiçeklerle gelirler yanınıza sizi kucaklamaya. Öpüyorum sizi, sevgiyle |
Berrin hanım merhaba
sdurul ile dertleşmeniz ne kadar hoş bizim 2 kızımız var biz eşimle heyecanla bahsettiğimiz konulara bakıyoruz onlardan tık yok ne kadar farklı şeylere ilgi duyuyorlar bazen ne yapacağımızı şaşırıp kalıyoruz acaba teknoloji hayatı kolaylaştırmasına rağmen kötü bir şey mi? |
1 Eklenti(ler)
Merhaba berrin hanım, bahsettiğiniz bu bitki idi değilmi:o
|
Ah Nevzat bey,gözlerime inanamadım,hem sizi bu bahçede gördüğüm için ,hemde o canım atlasın resmini gördüğüm için.:))))) Artık bu mevsimdede bahçeler gezilmeli değilmi arkadaşım??.....Siz bahçelere girmedikçe ,bende sizin bahçenize adımımı atmayacağı....Öyle izini belli etmeden bahçe gezmek olmaz:)))) Şaka bir yana sevgili arkadaşım,çok teşekkürlerimi yolluyorum.En kısa zamanda ziyaretinize geleceğim.Bahçemi gördünüz, bir isteğiniz olursa bildirin lütfen.Sevgiler saygılar..
|
Sevgili Adil,sağolun , güzel bakarsak ,güzel görürüz.Yani şimdi moda bir kelam var.Bardağın dolu kısmı gibi .))) O misal...Tanrı nın yarattığı bütün herşeyi seviyorum...Bu uzun felsefik bir mesele aslında....Birlik olayı......Bizlerde bu hisleri doğada buluyoruz..Ne mutlu bizim gibilere diyorum ben......Dediğiniz gibi ben yaşamım boyunca ,herşeyi dert etmem,hoşgörücülüğüm fazlasıyla mevcuttur. Fakat çocuklarımın, benim işlerime karışmasına asla tahammülüm yok,çünkü ,çevremdekilere nazaran benim çalışmalarım okadar,doğal ve faydalı işler olduğunu kendileri de biliyorlar.Buna rağmen,dakika başı çiçek ve bahçe sevgim, enstüranlarım, boyalarım onlara dert oluyor....Bence kıskanç bunlar..)))) Hep onların istekleri ön planda olsun ,kimse kendine vakit ayırmasın... Üzülmüyorum, da ,ama bazen öfkeli tarafıma rastlıyor , içimi buraya döküyorum.O anlarda hep nedense sevgili S.Durul a rast geliyor.Sevgili S.Durul dert babası oldu vallahi sayemde.. Sağolsun.... teşekkürler ederim...Selamlar sevgiler..
|
Sevgili Periş sende iyiki varsın,dileklerin ve paylaşımların için çok teşekkürler ediyorum.Sen de güzel insansın,bende seni bahçemde görünce çok mutlu oluyorum.sağol canım. görüşmek üzere. Selamlarımı ve sevgilerimi sana ve Güzel Mersine yolluyorum....
|
Sevgili SevimK , ah canım benim iki oğlum ,bir kızım var,Hiçbirisi evlenmedi, başımdalardaha....zaten olay buradan kaynaklanıyor..Evli çoluk çocuk sahibi olsalar, kendi dertlerinden , her hobime karışmak şöyle dursun, herhalde yanıma bile zor uğrarlar... Hepsinin ayrı evleri kurulu düzen olduğu halde , benden ,evimizden kopamadılar,Ayrıda yaşayamıyorlar. İşte bu şekilde didişip duruyoruz:)))...Ne yapalım Tanrı eksikliklerini göstermesin de ,öyle yaşarız...Canım sağol ,yine beklerim....Selam ve sevgilerimi yolluyorum sana........bbb.......
|
Sevgili ayhan219 ,çok doğru söylüyorsunuz,maalesef gençlerimizin çoğunluğu, bağmış bahçeymi, çiçek böcek vallahi umurlarında bile değil. Bizimkileri işte biraz hayvansever olarak yetiştiler. Evde sürekli ,kedi, bazen kaplumbağa, balık,kuş baktığım için onlarda alıştılar ama bahçeye alıştıramadım...dediğiniz gibi teknoloji çok faydalı olduğu kadar çok fazlada zarar verdi gençlere , bence tabii. Çok rahatlık gördüler,mesela kızım bir çifçilik oyunu var onun müdavimi ,ekiyor biçiyor ,ürün topluyor....İki dakikada meyveler oluyor, ineklerin sütü devamlı makine sağıyor, sanaldan, aman ne zevk ne zevk uğraşmak çalışmak yok ...Hazırdan ürün satıyor, para kazanıyor...Eh böyle olunca çocuklar hayatı da kolay zannediyorlar...Ama iş hayatına da atılınca çok sûkûtü hayale uğruyorlar. Bizim zamanımızda , radyodan başka şey yoktu, yaz tatillerinde kitap okurduk, resimler yapardık,evlerimizin bahçelerinde yayılıp oynardık...Şimdi televizyon,bilgisayar,bir sürü sanal oyunlar...Ben hiç tasvip etmiyorum...Yaz okulu gibi eğlenceli ve çocuklara tarım la uğraşlar içeren kamplar kurulmalı...Özendirilmeli,birazda zorlanmalı...Benim görüşüme göre gün gelecek ,herkes kendi yetiştirip , beslenecek,, Zehirlenmemek,hastalanmamak için....Çocuklara ziraat eğitimi şart diyorum veya okullarda , tam uygulamalı bir ders açılmalı.....Sevgili ayhan219 sizleri çok takdir ediyorum.Sizin gibi hafta sonlarını bu gibi işlerde geçirenleri tebrik ediyorum.Sevgiler,selamlar.tanrı yolunuzu açık etsin.........bbb......
|
Berrin hanımcım benimde iki kızım var evli değiller hala okullarıda bitmedi uzadıkça uzadı öğrencilikleri:) Sizin yaşadıklarınızı bende yaşıyorum zaman zaman. Sera dediğimsde, çiçekçi dediğimde, AVM lerde çiçek reyonlarına takıldığımda hep o sızlanmaları duyarım. Çiçeklerinle uğraşırken yorulmuyorsun ama biz birşey söyleyince olmuyor diye sitem ederler. Hep aynı, hep aynı çocuk yetişkinler onlar;)
|
Bende de tam tersi annem beni durdurur genelde "Yeter, çok para harcadın diye". :D
|
Berrin hanımcığııım bugün nasılsınız? Azıcık adam sendecilik oynayalım.Arada duyduklarımıza amaaaan sende diyelim ve üzülmeyelim. Boşveriiin biz böyle mutluyuz.Azıcık azıcık ama...Bahçedeydim şimdi herşey çok mükemmel olmuş ellerinize sağlık...Mor salkımın altından kalkamadım, sarı çiçekli yer örtücüler bayıldım ama üstüne basmaktan çok korktum. CLEMATİSLERE DOYAMADIMMM. Herşey harika olmuş. Hele tablolar ve ahşap boyamalarınız 10 parmağında 10 marifet sizin için söylenmiş..Saygıyla efendim......
|
Sevgili Sevim.K , demek ki biz anneler anyı durumları yaşıyoruz. Ben çoğunlukla seralara kendim giderim. Arabam zaten ,toprak çiçek taşıyıcısı ,kaldırıp koparmak da bana ait..Şikayet sebebleri ,onlara ayırdığım vaktin azalması oluyor herhalde. Sizin de evlatlarınızı Tanrı bağışlasın....Ama kız evlatların hali daha başka, erkek çocuklar biraz Egoist oluyorlar......
|
Sevgili Gilan , Sen başkasın diye bir şarkı vardır. İşte sen O sun. Gençlerimizin hepsi senin gibi olsa, Türkiyemiz şu son halinde olmazdı zaten....Tarım ülkesiydik, dört bir etrafımız akarsu, iklim harika ,her şeyimiz dört dörtlük, biz sarmısağı bile Çin den , eti , hiç bilmediğimiz ülkelerden ,yer içer olduk. Soğan bile renk değiştirdi. 20 sene evvel tekirdağ taraflarından morumsu soğan gelirdi çuval çuval Gümüşyakada satılırdı. Biz o soğanı bilirdik, beyaz soğan Adapazarında yetişir, salata türü bir soğandı. Mor soğanı artık tezgahlarda göremez olduk.......Bunun gibi bir sürü sebze, meyva belki de yok olacak......Gençlerimizin umurunda mı dünya !!!!!!!....
|
Sevgili fooflower , sağol canım , çok teşekkür ederim.Bu gün biraz geç kalktım.Dün çok yoruldum, ve bacaklarıma bir ağrı geldi. Çayımı içerken sizin yazınızı okudum. Bana güzel temennilerizden, beğenilerinizden çok moral aldım...Her zaman beklerim. ...
Bir atasözü vardır..Kör ölür , badem gözlü olur....Bizdede öyle olacak herhalde.... Canım her zaman beklerim , sizi bahçemde görmekten mutluluk duyuyorum...selamlar sevgiler, size ve Güzel İzmire 'e.......bbb..... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025