![]() |
Yeni aldığım güller ....Birde goji bery ... Eh ne yapalım arkadaşlardan göre göre ,meraktan mütevellit bir tanede ben aldım,Birde Altın çilek aldım,toprağa girer girmez meyva gibi bir şey oluşmaya başladı. Goji Berry e daha yer bulamadım. Kalmadı ki :))))
|
5 Eklenti(ler)
|
1683 nolu resim iki senelik kivi sarmaşığı.. 50 cm kadar dı aldığımda bu sene 1,50m. kadar uzadı,bakalım meyvasını çiçeğini,Sayın Kasap94 ünki gibi görebilecek miyiz,Sakızlar da açmaya başladılar üstlerinde bir hayli tomurcuklar var...
|
5 Eklenti(ler)
|
Çobanyıldızı bu sene ancak açabildi,galiba yerlerini sevmediler, Geçen sonbaharda çelik diktiğim karanfilleri başka bir saksıya almak boynumun borcu oldu artık...İpek çiçekleri tohumlarını attıkları yerden aynen çıktılar.Çok vefalıdır,ipekler... İnanırmısınız onlar bana l7 Ağustos depremini üç gün üst üste açmayarak haber verdiler.Üç gün güneş gördükleri halde hiç bir tane çiçek açmadılar,ben her sabah onlara bakarak çayımı içerdim.Çok dikkatimi çekti,fakat böyle bir marifetleri olduğunu bilmiyordum. Depremden sonraki gün açmaya devam etmelerine ne dersiniz.Çiçeklerle ilgili bir sürü olayımdan birisidir bu...
|
5 Eklenti(ler)
|
Cinyafidelerim bir hayli büyüdü, artık seyreltmenin zamanı geldi.Vallahi bu iş bana çok zor geliyor,bazıları heba oluyor,yerim azaldı,komşulara dağıtacağım,yok olmalarına üzülüyorum..Bu sade papatyaları da sökmeye kıyamadım...
|
5 Eklenti(ler)
|
maviler yerlerini aldılar,Yukkalarım geç kalmakla beraber,çok güzel sıhhatli açtılar,buradaki mum çiçekleri de iyi ama İst.dakiler kadar coşkulu değil,nem seviyorlar. Şu gülün rengine ve biçimine hayranım fakat kokusu yok,Eee hepsi bir arada her zaman olmuyor..
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
sukulentlerin birisi açtı diğerileri tomurcukta,kokulu beyaz zambak,bir türlü açamadı...Petunyalar yerlerini buldular..Sevgili Cetasule nin yol hatmisi varsa benim de Kum Hatmim var :)) Kumdaki hatmi bayağı coştu,Yerdeki sarmaşıklarda iyi gidiyor...
|
Yağmurlu havada yapabildiğim çekimler..
5 Eklenti(ler)
|
Yağmur sularını yakalamak istedim....
5 Eklenti(ler)
|
Kiraza bakar mısınız.Koca ağaçta dört adet :))
5 Eklenti(ler)
|
Öndeki çamlar ve arkadaki armutlar..Yağmur devam ediyor
5 Eklenti(ler)
|
Minik çiçeklerin adını bayağı doğru hatırlıyorsunuz. :) Tam doğrusu: Lobelya.
Karışık renkli ne güzel görünüyorlar. Kuğuların içine de çok yakışmış. :) Bu sene benim saksıya diktiğim cam güzelleri de çok kötü durumda. Neden anlamadım. Cam güzeli aynı toprağa tekrar dikilmeyi sevmiyor ama ben yeni toprak kullanmıştım. Sizde bir de alacalı katmerli cam güzeli gördüm. Çok güzel görünüyor, daha büyük resmi var mı? Papatyalarla mineler de yanyana çok güzel olmuş. Bahçeniz yine cıvıl cıvıl. :) |
5 Eklenti(ler)
|
Şu gökdelenlere bakar mısınız...Aman tanrım nefret ediyorum,İstanbulun harika görüntüsünü mahvettiler..Bir de trafik ne demezsiniz??..Bizde aldık başımızı seçim için İstanbul a dönüyoruz hava da berbat , tam üç saatte zor geldik. Bu kadar eziyete değseydi ,hiç yanmazdım:(( Neyse hayırlı uğurlu olsun...Diyorum..Şimdi İstanbuldaki arka bahçemden kareler,Orman olmuş orman....Elimden geldiği kadar iki günde birşeyler yapmaya çalıştım,fakat yeterli olmadı...Ihlamuru bile toplayamadım.
|
Bordo güller açmış kokusu harika,çimim sapsarı çiçeklenmiş,çok güzeller.
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Hava kapalı ,İstanbulda da yağmış,bahçe masasının üzeri limon un kuru çiçekleriyle dolmuş.l762 nolu resimdeki sarmaşığın adını bilemiyorum ,ama yasemin çiçeğine benziyor fakat 1 lira büyüklüğünde çiçek açan ve enfes kokusu olan bir sarmaşık. Ben onu 6 senedir,büyük bir saksıda kışın sararak bahçenin kuytu bir köşesinde ancak koruyabildim.İsmini merak ediyorum,Yeşil yaprakları yuvarlak..Bilen varsa lütfen bilgilendirsin...
|
Arap yasemini coşmuş,Nakkaşlarla canarya iç içe girmiş..
5 Eklenti(ler)
|
Canaryalar ve nakkaşlara devam,beyaz sakız,yeni aldığım Serra gül.
5 Eklenti(ler)
|
Sizi bıktırmak istemiyorum,ama bu kadar yol geldim,Gümüşyakadan beri artık çektiklerimi sergilemekle avunayım barii:((
|
Sardunyalar keyifli, Eflatun clematisim açmış...
5 Eklenti(ler)
|
Limonum harika ,hele de Selluka,bakınız,bahçeyi nasılda sevmiş.
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
1786 nolu resimdeki clematisler,varenda direklerine sarmışlar ama henüz çiçeklenme yok...
|
Alıntı:
Bizede hem size hem bahçenize Maşallah demek düşüyor.Kendinize iyi bakın Sevgilerimle... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025