agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fatoş / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/19392.htm)

nurcanaybay 26-04-2011 20:35

Fatoş hanım ;
bilgiler için teşekkür ederim .

Son fotoğraflar da çok net ,elinize sağlık.

Fatoş 26-04-2011 21:06

5 Eklenti(ler)
bodrum papatyaları, sepeti kedilerim tarafından yolunan kaktüslerim,poligala onun arkasında çokaz seçilen sarı sarmaşık gülüm, eve geç vakitte ektiğim laleler lilyumlar ve emektar prensesim, en sonda komşum tarafından çöpün yanına konulan sakız iki haftada kendini toparladı, darası benim sakızların başına:)

Eklenti 206349
Eklenti 206350
Eklenti 206351
Eklenti 206352
Eklenti 206353

Fatoş 26-04-2011 21:23

Sevgili Fatma hanım, Nurcan hanım, SDurul, teşekkür ederim.
Minik çiçekli hercai menekşeleri sevgili Gilan'ın bahçesinde çok beğenmiş zarif bulmuştum.
Küpeler kızım taşınırken bana bıraktı, inşallah onu da öldürmem, daha yaşını doldurmadı,yedi aydır bizlerle:) Acaba bende çelik alıp bahçeye mi diksem bence güzel fikir.

acemifüsun 26-04-2011 21:50

Fatoşcuğum her zamanki gibi bahçendeki renkler müthiş, hepsi ayrı güzel:) Fakat küpenle beyaz şebboyların bir başka:) Sağlıkla, keyfini yaşayın canım:)

günebakan 26-04-2011 21:54

Bodrum papatyaları ne kadar güzel yayılmış kaktüsler gittikçe çoğalmaya başalmış harika görünüyorlar sardunyanın rengi de çok güzelmiş:)

sevim4 26-04-2011 21:54

Papatyalar çok güzel fatoş hanım maşallah bendekilerde böyle çovalır inşallah.

Fatoş 26-04-2011 22:12

Füsun'cuğum, teşekkür ederim, beyaz şebboyun tohumu atölyedeki iki poligala çalısından biri köklenip eve getirildiğinde toprağıyla geldi sanırım, onuda Hacer'ciğim geldiğinde fark edince korumaya aldım, atölyedeki beyaz şebboyları yaşatamamıştım,

Fatoş 26-04-2011 22:27

Günebakancığım teşekkür ederim, kaktüsler vallahi nasıl çoğaldı anlamadım,yavaş yavaş bu işin içine gireceğim galiba;) Evdeki sakızlarıma bir şeyler oldu, ne dalı kaldı ne de yaprakları, şimdi biraz dipten yaprak çıkarıyorlar ama çok minikler, keyifsizler, atölyedekiler daha iyi kendilerini toparladılar, evdekilerinden tekrar Gönül hanımdan alayım diyorum ama bir türlü gidemedim zaten bana' bunu senden hiç ummazdım' diye söylenecek:)

Fatoş 26-04-2011 22:35

Sevim'ciğim, bodrum papatyaları çok arsızlar, çok çabuk çoğalırlar canım.

Periş 27-04-2011 17:40

Sevgili fatoş clematis beyaz şebboy papatyalar harika ellerine saglık...

sevim.K 02-05-2011 18:10

Fatos hanımcım pembe prenses gördüm bahçenizde. O ne güzel çiçekler. Küpe çiçeği çok güzel. Güle güle büyütün, bol bol çiçekleri olsun:)

loveflower 04-05-2011 11:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 783958)
Teşekkür ederim, Loveflower, benim de anneciğim, babacığımın gözlerindeki sevinci giderken hüznülerini hissederdim, sıra şimdi bizlerde sağlık olsun. Keşke bütün ayrılıklar böyle olsa:)
Babam Kozak yaylası kızıl keçili yörüklerinden, şimdi bende merak ettim:) siz hangi yöredensiniz? Bende yörük kızı olduğum için gurur duyuyorum. Sevgilerimle.

Sevgili Fatoş hanım,mesajınızı yeni gördüm,bu aralar seyrek ziyaret edebiliyorum ağaçlar neti zira.İşler nedeniyle.Eh Ağaçlar neti ziyaret edince de ayrılamıyorum kısa zamanda,zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum burada.Kusura bakmayın gecikti cevabım.Evet keşke bütün ayrılıklar böyle olsa gerçekten.Ne yazık ki sonsuz ayrılık yaşayanlardanım,dostum,herşeyim,sevmenin ustası canım annemi ve babamı 10 ay arayla 7 yıl önce kaybettim. İkisi de çok gençti. Ben ise 25 yaşındaydım o zaman.Elimi uzatıp geri getirmek istiyorum onları ama malesef.Ahh acı!!

Yörüklüğüm Muğla/Milas, Kazıklı köyü yörüklerin geliyor; atalarımız ilk oraya gelmiş,eskiden yerleşim yokken yörükler(atalarım) zamanında sahilin dağ yamacında kazıklar kullanarak kendilerine çadırlar yapmışlar. Bundan dolayı köyün adı Kazıklı olarak kalmış. Şimdi Milas'ın büyük köylerindendir.Sonradan büyük dedelerimiz oradan ayrılıp (evlilik, yerleşik hayata geçip tarımla uğraşmaya başlama nedeniyle) delta ovasında şimdi küçük bir köy haline gelen alana yerleşmişler. Hala var mı bilmiyorum ama çocukken babamla, Kazıklı köyünün çam ormanlarında çadırda yaşayan eski geleneklerini sürdüren keçi besleyen akrabalarımızı senede bir kere ziyaret ederdik,her yıl mis gibi keçi peyniri hazırlarlardı bize.Ben de sizin gibi yörük kızı olduğum için gurur duyuyorum :)
Sizin gibi güzel yürekli, yaşama bakış açınız, yaşadıklarınız,çizginiz(yazdıklarınzdan mütevellit bildiklerim) tecrübeleriniz, yaşınız sebebiyle üstadım olan sizinle önemli bir ortak noktamızın bulunması beni çok çok mutlu etti:)Sevgiyle kalın:)
Sevgi

gilan 04-05-2011 12:30

Bodrum papatyaları, dekoratif taşlar ve kütük, polygala, laleler, o köşe çok güzel olmuş.

Polygalayı daha önce bilmiyordum, şimdi sizin bahçenizde görünce araştırdım da -28'e kadar da dayanıyormuş, çok güzel. :)

Fatoş 05-05-2011 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burak alkan (Mesaj 793356)
Sevgili fatoş clematis beyaz şebboy papatyalar harika ellerine saglık...

Sevgili Burak, teşekkür ederim:)

Fatoş 05-05-2011 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 796464)
Fatos hanımcım pembe prenses gördüm bahçenizde. O ne güzel çiçekler. Küpe çiçeği çok güzel. Güle güle büyütün, bol bol çiçekleri olsun:)

Sevim hanımcığım, bu sene pembe çiçekleri daha çok seviyorum. küpenin çiçekleri dahada yoğunlaştı, geçen sene kaybettiklerim yüzünden bu sene küpe filan yok demiştim, Füsun'cuğumla kızımın bana bıraktıkları küpeler beni yine gaza getiriyor galiba yeniden beni küpe sevdasına düşürecekler:)

Fatoş 05-05-2011 14:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 797746)
Sevgili Fatoş hanım,mesajınızı yeni gördüm,bu aralar seyrek ziyaret edebiliyorum ağaçlar neti zira.İşler nedeniyle.Eh Ağaçlar neti ziyaret edince de ayrılamıyorum kısa zamanda,zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum burada.Kusura bakmayın gecikti cevabım.Evet keşke bütün ayrılıklar böyle olsa gerçekten.Ne yazık ki sonsuz ayrılık yaşayanlardanım,dostum,herşeyim,sevmenin ustası canım annemi ve babamı 10 ay arayla 7 yıl önce kaybettim. İkisi de çok gençti. Ben ise 25 yaşındaydım o zaman.Elimi uzatıp geri getirmek istiyorum onları ama malesef.Ahh acı!!

Yörüklüğüm Muğla/Milas, Kazıklı köyü yörüklerin geliyor; atalarımız ilk oraya gelmiş,eskiden yerleşim yokken yörükler(atalarım) zamanında sahilin dağ yamacında kazıklar kullanarak kendilerine çadırlar yapmışlar. Bundan dolayı köyün adı Kazıklı olarak kalmış. Şimdi Milas'ın büyük köylerindendir.Sonradan büyük dedelerimiz oradan ayrılıp (evlilik, yerleşik hayata geçip tarımla uğraşmaya başlama nedeniyle) delta ovasında şimdi küçük bir köy haline gelen alana yerleşmişler. Hala var mı bilmiyorum ama çocukken babamla, Kazıklı köyünün çam ormanlarında çadırda yaşayan eski geleneklerini sürdüren keçi besleyen akrabalarımızı senede bir kere ziyaret ederdik,her yıl mis gibi keçi peyniri hazırlarlardı bize.Ben de sizin gibi yörük kızı olduğum için gurur duyuyorum :)
Sizin gibi güzel yürekli, yaşama bakış açınız, yaşadıklarınız,çizginiz(yazdıklarınzdan mütevellit bildiklerim) tecrübeleriniz, yaşınız sebebiyle üstadım olan sizinle önemli bir ortak noktamızın bulunması beni çok çok mutlu etti:)Sevgiyle kalın:)
Sevgi

Sevgili Sevgi hanımcığım yazdığınız övgü dolu sözler için teşekkür ederim. İnsanlar yaşadıkça ve bu yaşadıkları acı,tatlı tecrübelerle bir yerlere geliyor hele sonsuza kadar kaybettiklerimiz çok acı. Siz çok daha gençken üst üste sevdiklerinizi kaybetmişsiniz ama bu hayatta yanlız kalıp her şeyin üstesinden gelmişsiniz,Anneniz ve babanız sizinle gurur duyuyorlardır.
Ben sonsuz ayrılık sözüne pek inanmıyorum, bazen onların benim yanımda olduklarını hissediyorum o yüzden sabah kalktığımda bu günü iyi geçireceğim, kendime daha iyi bakacağım, onların bu dünyada bıraktığı Fatoş'un üzülüp hırpalanmasına izin vermeyeceğim, onların üzüleceği hiç bir şeyi yapmayacağım onlar da huzur içinde olsunlar diyorum. Bilmiyorum yanlışta düşünüyor olabilirim:)
Yörük olduğumuzu hissetmek güzel,bu değerlerden utanmamak daha güzel:)
En son yörük çadırında 5-6 yaşlarında bulundum, dedemin taş evinden yaylanın tepesinde başka yaylaya gidilirdi hemde develerle, kıl çadırlar kurulur içerisi el dokuma halılarla döşenirdi, orada yediğim yemekler, kurulan sofralar, yaptığım yaramazlıklar hala gün gibi aklımda. Çok güzel günlerdi:)
Şimdilerde o güzel gelenekler kalktı hatta köyde bunu hiç yaşamamış olanlar var.
Canım benim beni üstat diye görmüşsün, teşekkür ederim daha üstat olamadım, yinede sağ ol:) Ben de seninle karşılaştığıma çok memnun oldum.
Sevgilerimle canım.

Fatoş 05-05-2011 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 797782)
Bodrum papatyaları, dekoratif taşlar ve kütük, polygala, laleler, o köşe çok güzel olmuş.

Polygalayı daha önce bilmiyordum, şimdi sizin bahçenizde görünce araştırdım da -28'e kadar da dayanıyormuş, çok güzel. :)

Sevgili Gilan, teşekkür ederim. taşlar bahçeyi düzenlerken içinden çıktı bende öyle değerlendirdim, daha da vardı eşim onları başkalarına vermiş, onlardan güzel kaya bahçesi olurdu.
Polygala çok dayanıklı bir çalı bitkisi, yerini severse küçük ağaççık oluyor, buralarda yaz kış üzerinden çiçeklerini eksik etmiyor:)

Fatoş 05-05-2011 15:24

5 Eklenti(ler)
Bahçemde bu sezon fazla bir şey yapamadım ama sarmaşıklarımdan beyaz ve sarı ponpon güllerim ve kırmızı gülüm, hala onu ikna edemedim onu parmaklıklara sardırmak için, devamlı yukarılara çıkmaya çalışıyor galiba ağaç gül olacak:)
Eklenti 209180
Eklenti 209181
Eklenti 209182
Eklenti 209183
Eklenti 209184

Fatoş 05-05-2011 15:35

5 Eklenti(ler)
Bu kış sakızlarıma hiç iyi gelmedi, çoğu dallarını kaybetti ve çok küçüldüler varla yok arası, yenilemek için Gönül hanıma gideceğim ama bir türlü gidemedim. Ceylanlarım baharın gelmesiyle birlikte canlandılar:)

Eklenti 209186
Eklenti 209187
Eklenti 209188
Eklenti 209190

ciceksever70 05-05-2011 15:37

Tüm cicekler cok güzel Fatos hanim, söyleyecek söz bulamiyorum. Rengârenk, neseli...

sevim.K 05-05-2011 15:39

Benimde Füsun hanımın elleri değmiş minicik küpelerim var. İnşallah sıcaklar bastırmadan biraz büyütebilirim:)

Fatoş 05-05-2011 15:53

5 Eklenti(ler)
Sardunya saksılarının içinden bilmediğim bir bitki çıkmıştı tam söküp atacakken çiçek tomucukları vermiş olduğunu gördüm sökmeye kıyamadım bana da güzel çiçeklerini armağan olarak verdi:)

Eklenti 209194
[attach]209195[/attach
Çingene etekleri açmaya başladı.
Eklenti 209196
Kaplumbağda lobelya, minik sarı hercai menekşe gereçi çiçekleri geçmiş acaba yine açar mı? Bir de sutera.
Eklenti 209197
Eklenti 209198

günebakan 05-05-2011 15:58

Ablacığım hepsi çok güzel ponpon güllere bayıldım çok güzeller ceylanlar sardunyalar harika hele de son resimdeki minyatüre bayıldım. Ayrıca yabani ot diye sökmediğin bitki harika çiçeklenmiş bence de iyiki sökmemişsin bir tür campanula olabilir inşallah tohum yapar :) Güle güle büyüt hepsini de tabi bir de minik sutera var çok güzel:)

Fatoş 05-05-2011 15:59

Sevgili Çiçeksever, çok teşekkür ederim, ben çok fazla çeşite giremiyorum ama sizlerin bahçesinde o merakımı tatmin ediyorum. Sevgiler.

CEBECİ 05-05-2011 16:04

Ne güzel görüntüler bunlar, bahçeniz şenlenmiş ellerinize sağlık.

Fatoş 05-05-2011 16:09

Sevim hanımcığım inşallah bu yaz onları kaybetmeyiz:)

Hacerciğim, o son minyatür geçen sene mimar arkadaşımın getirdiği bu sene çok neşeli bende yabani otun campanula olduğunu tahmin ediyorum, herhalde seracı arkadaşımın verdiği tohumlardan çıkmış olalabilir mi diye düşünüyorum ama o saksıya tohum koymadığımı hatırlıyorum, ne yapacaksın yaşlılık:D:D

Fatoş 05-05-2011 16:14

Sevgili Cebeci teşekkür ederim, uzun süren baharın çoşkusuyla çiçekler bayram ediyor:)

günebakan 05-05-2011 17:30

Ablacığım böyle yaşlılığa can kurban campanula tohumdan çok kolay yetişmiyor bildiğim kadarı ile seninki kendiliğinden çıkmış ve rengi çok güzel
Minyatür sardunya hani bir türlü almaya gidemediğin mi çok güzelmiş yaa bu güzeller ben ordayken ortaya çıksalardı keşke.:D:D

nurcanaybay 05-05-2011 18:34

Fatoş hanım ;
renkler o kadar canlı ki bu gün iki kez uğradım.
Benim sardunyalar da kuruyan dallarını budaya budaya küçücük kaldı.

1132. Mesaj da ki ilk fotoğrafta ,demirlerin arkasında sizi izleyen birimi var göz yanılması
mı :)

Periş 05-05-2011 19:04

Sevgili Fatoş rengarenk çiçekler harika emegine saglık cıvıl cıvıl...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025