![]() |
Bekleriz, Hacer'ciğim.
|
5 Eklenti(ler)
İş yerindeki minik çiçekli sardunyalarımı deniz serpintisinden kışın soğundan koruyamamıştım:( bütün yapraklarını kaybetmişti şimdi yapraklanıp çiçek vermeye başladılar:)
Eklenti 203358 Bu sarmaşığı dünürüm geçen bahar göndermişti,yabani bir sarmaşıkmış, kırmızı gül şeklinde açıyormuş ama bende fazla gelişmedi, bu sene minik sürgünler veriyor, cinsini bilmiyorum, yabani clematis olabilir mi? Eklenti 203359 Bu canan geçen sene sıcaklardan ölmek üzere olan ana bitkiden çeliklediğim. Eklenti 203360 Bu küpe kızımın taşınırken almadığı yani hazıra konduğum,verdiği çiçeklere bayıldım.Koncaları ve çiçekleri çok büyük. Eklenti 203361 Yasemin saksısından çıkan nedir acaba? Eklenti 203362 |
2 Eklenti(ler)
|
Frezyaların muhteşem açmış hali nekadar sürüyor.
|
Fatma'cığım, martın yirmisinden beri açıyorlar.
|
Sevgili Fatoş, o kadar çok işim var ki, sizlerden ayrılıp işlere koyulamıyorum. Yarın ve pazar günü temizliğe kadın gelecek, biraz balkonları ve içerdeki çiçekleri toparlamam lazım. Ama ne mümkün. Arkadaşım senin elinden bitkiler çok güzel gelişiyor, ellerine sağlık.
Çan sarmaşığı söz dinlemiyor, gözü yukarlarda. Olsun sen yine tırmanıp çiçeklerini bizim için görüntülersin. Güzellikler içersinde çok yaşa arkadaşım. Sevgiler... |
Sayın Fatoş,bitkileriniz çok güzel yeşermişler,Ev ve bahçe konumunuz da güle güle oturun. Çiçekler çok güzel görünüyor, küpeli çok keyifli,ellerinize sağlık bende İzmir torunuyum, anne soyum İzmirde. İlginize teşekkür ederim. Görüşmek üzere efendim.
|
SDurulcuğum,şimdi baktım birkaç saat yoksun işe dalmışsın, haklısın baharın gelmesiyle çiçeklerimiz şenleniyor, haliyle başlıklarımızda hareketleniyor. Bir türlü siteden ayrılamıyoruz artık beni bilgisayarın başından ayıracak kızım da gitti,işleri boş verip rahat rahat dolaşıyorum;)
|
Alıntı:
|
Sevgili Fatoş sardunya, küpeli, frezya harika olmuş maşallah ellerine saglık
|
Fatoşcuğum arkadaşımızın yukarıda dediği gibi; gerçekten senin elinde çiçekler çoşuyor:) Hangisini saysam, hepsi o kadar güzel ki:) Ellerine sağlık canım:)
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sevgili Burak.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Fatoş hanım ;
saksının kenarın da çıkan lupin olabilir mi acaba ...hani sizin bahçe de yabanisi vardı , belki oradan tohumu gelmiştir. Küpeli gerçekten çok güzelmiş ,elinize sağlık. |
Nurcan hanımcığım, lupinin yaprakları tüylü, onun yaprakları parlak acaba fide iken öylemi oluyor? bilemiyorum. Keşke dediğiniz gibi olsa.
|
Sardunyalar özellikle minyatür olanın rengi harika görünüyor. O saksıdaki bana da lupin gibi göründü ama bakalım çiçek açarsa anlarız:)
|
Tabii enişten onu ot diye yolmazsa canım:(
|
5 Eklenti(ler)
Clematislerim bu günler de iyice canlandı eşimin bunlar ölmüş laflarından kurtuldum:) çan sarmaşığım ilk bahar çiçeğini açtı, gerçi mart başlarında dahi çiçekleri vardı ama eşim o dalları budatmıştı, bende bütün kış çiçekliydi, İzmir şartlarında demek ki devamlı çiçek veriyor.
Eklenti 206286 Eklenti 206287 Eklenti 206288 Eklenti 206289 Eklenti 206290 |
4 Eklenti(ler)
Küpe çiçekleriyle hep gülümsüyor, bodrum, papatyaları, sitemizin bahçesinde katır tırnaklarının içinden bilmediğim güzel zambaklar çıkıyor.
Eklenti 206291 Eklenti 206292 Eklenti 206293 Eklenti 206294 |
Ablacığım çan çiçeği çok güzel olmuş gene senden aldığım dahlia tohumlarıda çok güzel fide oldular bakalım ne zaman çiçek verirler. Küpeler muhteşem:) Alttaki beyazın adı nedir acaba?
|
:D:D:D:D Yine unuttum, seninle bahçenin köşesinde bulmuştuk ya, şimdi hatırladım şebboy ama değişik çiçekleri var. Hacer'ciğim o dahlia tohumlarının cinsleri çok güzel,değişik çiçekleri var, güle güle büyüt canım:)
|
Clematis'i özellikle sizin bahçeniz den takip ediyorum.Böyle büyüdüğünü gördükçe de
hevesim artıyor.Ben de iki tane vardı.Birini kadı lokmaları ( öyle sanıyorum ) kuruttu diğeri ise 20 cm kadar ama çiçek tomurcuğu açmak üzere. Siz , bahçenin hangi yönüne diktiniz , yaz için de kaç saat güneş alıyor ,gübre kullanıyormusunuz bilgi verirseniz sevinirim. Bir de, çan sarmaşığı sorunlu bir bitki mi ,bit-böcek çekiyor mu öğrenmek isterim. |
Fatoş hanım ;
katır tırnaklarının içinden çıkanlar iris ( süsen ). |
Ablacığım çok güzelmiş beyaz şebboy annem zor yetiştiğini söylemişti çok şanslısın o zaman.Güle güle büyüt:)
|
Alıntı:
Çan çiçeği hiç sorun çıkarmadı, üzerinde hiç böcek, karınca görmedim, yerinide sevince gayet güzel gelişip bahçeden kaçıyor:) Süsen için teşekkür ederim, nihayet sayenizde öğrendim, bunlardan karşı yamaçlarda da var, her taraftan fışkırıyorlar. |
5 Eklenti(ler)
şebboylar, minik çiçekli hercai menekşeler,yumrulu begonyalar, begonyaları ilk defa bahçeye dikildi, bahçede gelişimini merakla takip ediyorum.
Eklenti 206325 Eklenti 206326 Eklenti 206327 Eklenti 206328 Eklenti 206329 |
Fatoş Hanım, küpe çiçeği geçen yıldan mı kaldı? Çok güzel açmış.
|
Fatoş'cuğum bu menekşenin rengi çok hoş. Tabii diğer bitkilerinde öyle.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1303840724 Küpeyi ben de soracaktım. Bu ara küpelere taktım. Artık almayacağım bitkiler listesindeydi. Şimdilik üç tane oldular. Bu sefer direk bahçeye diktim. Balkonda sıcaktan kaybedeceğime, kışın pet şişelerden sera yaparım diye düşündüm. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025