![]() |
Alıntı:
|
[QUOTE=Fatoş;726689] Eşim onunla özel ilgileniyor, en son gördüğümde toprağına büyükbaş hayvan tırnağını gizlice gömerken yakaladım,QUOTE]
Hayvan tırnağı ne işe yarıyor acep:confused: Şimdi hayvan tırnağı bulmam gerekecek:p Budama konusunda Mutlu Kutlu dan yardım al istersen. Ben gecen sene yanlış budadım, onun da etkisi oldu çiçek açmayışında. |
Sevgili fatoş bahçen çok güzel gönlümce dolaştım.
Şu soğuk kış gününde içimi açtı ellerine emeklerine sağlık. |
Çok güzel bir bahçe,çok çeşitli bitkiler.Şimdi başlasam kaç yılda bu kadar bitki çeşidim olur acaba,çok kıskandım.
|
[QUOTE=cemo;726726]
Alıntı:
Budama için Mutlu beye de sorarım ama yakınımızda narenciye bahçesi olan bey gelip bakacakmış. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir sene içinde bu bitkilere sahip oldum, çoğunuda tohum, çelik ve yumrulardan elde ettim geçen sene yaz başında o kadar çok bitki sahibi oldum ki bakımları için baya yorulmuştum, kendime söz vermiştim bu kadar bitki yetiştirmeyeceğim için ama bu sözü yavaş yavaş unutmaya başladım, sizde aramıza girdiğinize göre yaz başında elinizdeki bitkileri görünce sizde kendinize şaşıracaksınız, sevgilerimle. |
Çiçekleriniz çok güzel.Ayrıca ahşap saksıları da çok beğendim.İzmir'de oturduğunuz için çok şanslısınız.Ne de olsa sellukanın en iyi yetiştiği yerlerden biri.
|
5 Eklenti(ler)
Çan sarmaşığı hala yükseklerde açıyor, geçen akşam bizim orada hafif buzlanma olmasına rağmen etkilenmemiş, birde beni çok şaşırtan clematislerden nelly moser yapraklanıp çiçek hazırlığına girişmiş, rudbekia da çiçeklerini hiç eksiltmedi, martta onu bahçeye ekeceğim.
Eklenti 187301 Eklenti 187302 Eklenti 187303 Eklenti 187304 Eklenti 187305 |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Fatoş'cuğum benim rudbeckialar, öldü gibi görünüyor. Baharda yeniden canlanabilirler mi?
Seninkileri görünce aklıma geldi. Çok sevmiştim bu çiçeği. |
SDurul'cum, kök yapıları güçlü görünüyor, seneye belki canlanabilir.
|
Fatoş hanım merhaba; Gönül hanımın komşunuz olduğunu yazmıştınız. Ben telefonla ulaşamadım. Sitesinin adresini de unuttum. Yazarmısınız. Şimdi erken saklamakta zorlanabilirim. Baharda sakız sardunya almak istiyorum.
|
Fatoş hanımcığım size ve ailenize nice sağlıklı, mutlu, bereketli yıllar dilerim:) Sevgiler.
Çingene eteği tohumlarını ekmeye daha cesaret edemedim. Martta eksem, yaza çiçeklenir mi, nedersin arkadaşım? Bir de fideciklerin şaşırtma ihtiyaçları var mı? |
Alıntı:
Gönül hanıma 25 gün önce uğramıştım, hummalı bir şekilde sardunya fideleri ekiyorlardı dediğine göre değişik ,çeşitli sardunya imiş, bahçeden saksısıyla alınan sardunyadan bir daha almak isteyince bana kızdı yoksa öldürdün mü dedi,o sende vardı ne yaptın diye sordu, verdiği çiçekleri çok güzel takip ettiğini görünce şaşırdım. Çalındığını söylemeseydim galiba bana vermeyecekti, vakit bulabilirsem bende gitmek,merakla yeni çeşitleri görmek istiyorum. Adresi:Avrupa Çiçekçilik Gönül Basel, İzmir Çeşme yolu, Kalabak mevkii, no:86 tel: 02327520104 gsm:0537 365 46 16 Avrupacicekcilik@hotmail.com sevgilerimle. |
Alıntı:
Tohumlarını martta dikmiştim, ben şaşırtmadım ama dayanıklı bitki geçen yaz saksısına dökülenler çimlenip çiçek verdi, şimdi gidip fotoğrafını çekeyim, galiba İzmir şartlarında kışı geçirebiliyor. |
3 Eklenti(ler)
Çingene eteklerini çekip geldim, galam açmış bu sardunyaların keyfi yerinde imiş.:)
Eklenti 187325 Eklenti 187326 Eklenti 187327 |
Harika görüntüler Ablacığım:)
|
Renklerin giderek gri ve siyaha dönüştüğü bu günlerde, hala canlı renkleri görebiliyoruz sayenizde.
Baksanıza, Rudbekya, gala, Ericalar, Çan sarmaşığı ve diğerleri, bahçenizde hala açmaya devam ediyor. Sağolun, varolun.:) |
Sevgili Fatoş, ne güzel bahçeniz yine rengarenk. İzmir'de oturmanın avantajı da var güzel emeklerinizin yanında.
Ben de dün bir sera'dan Calicanthus aldım. Minik minik çiçekli olduğuna bakmayın kış ayı için dış mekanın kraliçesi olabilir derim. Önüme gelene şiddetle tavsiye ediyorum; mutlaka siz de bahçenize ekin diye. Muazzam bir kokusu var. Çiçekli minicik bir dalını bile bir çay bardağı su ile salona koyun da verdiği kokuyu bir duyun-hissedin. İsterseniz bir araştırın ve iklim şartlarınıza uygun düşerse bahçenizin kuytu bir yerine ekim derim. |
Ocak ayında hala bu güzelliklerin açtığı şehirde yaşamak Güler ablamızın dediği gibi çok güzel olsa gerek. Bizim güller 1 tane açsa seviniyoruz sizin çiçeklerin maşallahı var :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bahçe de eskisi gibi çiçekler renkli değil ama ara ara açıyorlar bu da bizi sevindiriyor. Sevgiler. |
Alıntı:
Dediğiniz çiçeği araştıracağım, kokulu olması çok güzel, kışın çiçek açması o daha güzel, hemen onu temin edip ekeceğim. tavsiyeniz için çok teşekkürler. Sevgilerimle. |
Acele etme ablacığım sen nasıl istiyorsan öyle olsun:)
|
Alıntı:
İzmir de her mevsimde yaşamak çok güzel, bu yüzden şanslı sayılırız. En azından bitki kayıplarımız çok az oluyor, kışın az çok yine çiçeklerini bizden esirgemiyorlar, sevgilerimle. |
Alıntı:
Doğum günün kutlu olsun canım, nice yıllara çocuklarınla eşinle sevdiklerinle mutlu, sağlıklı uzun yıllar dilerim tatlım |
Alıntı:
Siz ara ara da açsa, sayfanızda sergileyin lütfen! Bu mevsimde, bakmak müthiş keyifli oluyor.:) |
Tamam, siz istedikten sonra seve seve fotoğraflarım:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025