agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fatoş / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/19392.htm)

Fatoş 15-12-2010 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 726688)
( yazın sıcağın da kaybetmediğim sardunyaların bu kış akıbetlerinin ne olacağını da bilemiyorum. )
Fatoş Hanım,ben akıbetlerinin ne olacağını biliyorum da:hani umutsuz da yaşanmıyormuş.Biz yine de bir kaç fide alıp bir saksıya koyup içeride bir köşeye koyalım beklesinler derim.

Dediğinizi yapmak lazım, en kısa zamanda fidelemelerini yapacağım.

cemo 15-12-2010 16:37

[QUOTE=Fatoş;726689] Eşim onunla özel ilgileniyor, en son gördüğümde toprağına büyükbaş hayvan tırnağını gizlice gömerken yakaladım,QUOTE]

Hayvan tırnağı ne işe yarıyor acep:confused: Şimdi hayvan tırnağı bulmam gerekecek:p

Budama konusunda Mutlu Kutlu dan yardım al istersen. Ben gecen sene yanlış budadım, onun da etkisi oldu çiçek açmayışında.

Bahar 15-12-2010 18:25

Sevgili fatoş bahçen çok güzel gönlümce dolaştım.
Şu soğuk kış gününde içimi açtı ellerine emeklerine sağlık.

Yeşil Çay 28-12-2010 22:27

Çok güzel bir bahçe,çok çeşitli bitkiler.Şimdi başlasam kaç yılda bu kadar bitki çeşidim olur acaba,çok kıskandım.

Fatoş 29-12-2010 14:25

[QUOTE=cemo;726726]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 726689)
Eşim onunla özel ilgileniyor, en son gördüğümde toprağına büyükbaş hayvan tırnağını gizlice gömerken yakaladım,QUOTE]

Hayvan tırnağı ne işe yarıyor acep:confused: Şimdi hayvan tırnağı bulmam gerekecek:p

Budama konusunda Mutlu Kutlu dan yardım al istersen. Ben gecen sene yanlış budadım, onun da etkisi oldu çiçek açmayışında.

Cemo'cuğum, eşime sordum meyva bahçesindeki fidanlarına da koymuş, arkadaşı meyva ağaçlarını dibine bu tırnaklardan koyuyormuş, bitkilerin kalsiyum ihtiyacı için, kemik tozunu toprak hemen emip tüketiyormuş ama tırnaklar yavaş yavaş eriyormuş, onları mezbahadan almışlar.
Budama için Mutlu beye de sorarım ama yakınımızda narenciye bahçesi olan bey gelip bakacakmış.

Fatoş 29-12-2010 14:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahar (Mesaj 726827)
Sevgili fatoş bahçen çok güzel gönlümce dolaştım.
Şu soğuk kış gününde içimi açtı ellerine emeklerine sağlık.

Sevgili Bahar'cığım çok teşekkür ederim. Senin güllerin hiç aklımdan çıkmıyor:)

Fatoş 29-12-2010 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yeşil Çay (Mesaj 732867)
Çok güzel bir bahçe,çok çeşitli bitkiler.Şimdi başlasam kaç yılda bu kadar bitki çeşidim olur acaba,çok kıskandım.

Sevgili Yeşil çay, bahçeme hoş geldiniz.
Bir sene içinde bu bitkilere sahip oldum, çoğunuda tohum, çelik ve yumrulardan elde ettim geçen sene yaz başında o kadar çok bitki sahibi oldum ki bakımları için baya yorulmuştum, kendime söz vermiştim bu kadar bitki yetiştirmeyeceğim için ama bu sözü yavaş yavaş unutmaya başladım, sizde aramıza girdiğinize göre yaz başında elinizdeki bitkileri görünce sizde kendinize şaşıracaksınız, sevgilerimle.

siniroluyorum 31-12-2010 11:43

Çiçekleriniz çok güzel.Ayrıca ahşap saksıları da çok beğendim.İzmir'de oturduğunuz için çok şanslısınız.Ne de olsa sellukanın en iyi yetiştiği yerlerden biri.

Fatoş 04-01-2011 11:00

5 Eklenti(ler)
Çan sarmaşığı hala yükseklerde açıyor, geçen akşam bizim orada hafif buzlanma olmasına rağmen etkilenmemiş, birde beni çok şaşırtan clematislerden nelly moser yapraklanıp çiçek hazırlığına girişmiş, rudbekia da çiçeklerini hiç eksiltmedi, martta onu bahçeye ekeceğim.

Eklenti 187301
Eklenti 187302
Eklenti 187303
Eklenti 187304
Eklenti 187305

Fatoş 04-01-2011 11:02

2 Eklenti(ler)
Eklenti 187306
Eklenti 187307

Fatoş 04-01-2011 11:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum (Mesaj 734079)
Çiçekleriniz çok güzel.Ayrıca ahşap saksıları da çok beğendim.İzmir'de oturduğunuz için çok şanslısınız.Ne de olsa sellukanın en iyi yetiştiği yerlerden biri.

Sevgili kardeşim, bahçeme hoş geldiniz, çiçeklerimi beğendiğiniz için çok teşekkür ederim, selluka konusunda şanslıyız ama İzmir hariçinde olan arkadaşlarımızda bizden daha başarılı oldular bu konuda, istenirse neden olmasın.

Sevgi Durul 04-01-2011 11:11

Fatoş'cuğum benim rudbeckialar, öldü gibi görünüyor. Baharda yeniden canlanabilirler mi?
Seninkileri görünce aklıma geldi. Çok sevmiştim bu çiçeği.

Fatoş 04-01-2011 11:21

SDurul'cum, kök yapıları güçlü görünüyor, seneye belki canlanabilir.

sevim.K 04-01-2011 12:04

Fatoş hanım merhaba; Gönül hanımın komşunuz olduğunu yazmıştınız. Ben telefonla ulaşamadım. Sitesinin adresini de unuttum. Yazarmısınız. Şimdi erken saklamakta zorlanabilirim. Baharda sakız sardunya almak istiyorum.

acemifüsun 04-01-2011 12:25

Fatoş hanımcığım size ve ailenize nice sağlıklı, mutlu, bereketli yıllar dilerim:) Sevgiler.
Çingene eteği tohumlarını ekmeye daha cesaret edemedim. Martta eksem, yaza çiçeklenir mi, nedersin arkadaşım? Bir de fideciklerin şaşırtma ihtiyaçları var mı?

Fatoş 04-01-2011 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 735914)
Fatoş hanım merhaba; Gönül hanımın komşunuz olduğunu yazmıştınız. Ben telefonla ulaşamadım. Sitesinin adresini de unuttum. Yazarmısınız. Şimdi erken saklamakta zorlanabilirim. Baharda sakız sardunya almak istiyorum.

Sevim hanımcığım yeni yılda bütün isteklerinizin yerine gelmesini sağlıkla sevdiklerinizle mutlu yaşam dilerim.
Gönül hanıma 25 gün önce uğramıştım, hummalı bir şekilde sardunya fideleri ekiyorlardı dediğine göre değişik ,çeşitli sardunya imiş, bahçeden saksısıyla alınan sardunyadan bir daha almak isteyince bana kızdı yoksa öldürdün mü dedi,o sende vardı ne yaptın diye sordu, verdiği çiçekleri çok güzel takip ettiğini görünce şaşırdım. Çalındığını söylemeseydim galiba bana vermeyecekti, vakit bulabilirsem bende gitmek,merakla yeni çeşitleri görmek istiyorum.
Adresi:Avrupa Çiçekçilik
Gönül Basel, İzmir Çeşme yolu, Kalabak mevkii, no:86
tel: 02327520104 gsm:0537 365 46 16
Avrupacicekcilik@hotmail.com
sevgilerimle.

Fatoş 04-01-2011 13:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 735925)
Fatoş hanımcığım size ve ailenize nice sağlıklı, mutlu, bereketli yıllar dilerim:) Sevgiler.
Çingene eteği tohumlarını ekmeye daha cesaret edemedim. Martta eksem, yaza çiçeklenir mi, nedersin arkadaşım? Bir de fideciklerin şaşırtma ihtiyaçları var mı?

Teşekkür ederim Füsun hanımcığım, bende sizin yeni yılınızı kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim,
Tohumlarını martta dikmiştim, ben şaşırtmadım ama dayanıklı bitki geçen yaz saksısına dökülenler çimlenip çiçek verdi, şimdi gidip fotoğrafını çekeyim, galiba İzmir şartlarında kışı geçirebiliyor.

Fatoş 04-01-2011 13:16

3 Eklenti(ler)
Çingene eteklerini çekip geldim, galam açmış bu sardunyaların keyfi yerinde imiş.:)
Eklenti 187325
Eklenti 187326
Eklenti 187327

günebakan 04-01-2011 15:09

Harika görüntüler Ablacığım:)

Orhan Özbilgiç 04-01-2011 16:27

Renklerin giderek gri ve siyaha dönüştüğü bu günlerde, hala canlı renkleri görebiliyoruz sayenizde.
Baksanıza, Rudbekya, gala, Ericalar, Çan sarmaşığı ve diğerleri, bahçenizde hala açmaya devam ediyor.
Sağolun, varolun.:)

Güler 04-01-2011 16:49

Sevgili Fatoş, ne güzel bahçeniz yine rengarenk. İzmir'de oturmanın avantajı da var güzel emeklerinizin yanında.

Ben de dün bir sera'dan Calicanthus aldım. Minik minik çiçekli olduğuna bakmayın kış ayı için dış mekanın kraliçesi olabilir derim. Önüme gelene şiddetle tavsiye ediyorum; mutlaka siz de bahçenize ekin diye. Muazzam bir kokusu var.
Çiçekli minicik bir dalını bile bir çay bardağı su ile salona koyun da verdiği kokuyu bir duyun-hissedin.
İsterseniz bir araştırın ve iklim şartlarınıza uygun düşerse bahçenizin kuytu bir yerine ekim derim.

furkan yıldız 04-01-2011 16:57

Ocak ayında hala bu güzelliklerin açtığı şehirde yaşamak Güler ablamızın dediği gibi çok güzel olsa gerek. Bizim güller 1 tane açsa seviniyoruz sizin çiçeklerin maşallahı var :)

Fatoş 04-01-2011 17:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 736003)
Harika görüntüler Ablacığım:)

Teşekkürler Günebakancığım yeni yılın kutlu olsun sağlıkla sevdiklerinle birlikte tüm isteklerinin gerçekleşmesini dilerim, bendeki kaktüsün yavruladıkça yavruladı, hala senin için istediğim bitki gelemedi :(, diğerleriyle birlikte kaktüsünü göndereceğim eğer o gelirse arkadan gönderirim.

Fatoş 04-01-2011 17:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 736031)
Renklerin giderek gri ve siyaha dönüştüğü bu günlerde, hala canlı renkleri görebiliyoruz sayenizde.
Baksanıza, Rudbekya, gala, Ericalar, Çan sarmaşığı ve diğerleri, bahçenizde hala açmaya devam ediyor.
Sağolun, varolun.:)

Teşekkür ederim Orhan bey, yeni yılınızı kutlar ailenizle birlikte sağlıklı mutlu yıllar dilerim
Bahçe de eskisi gibi çiçekler renkli değil ama ara ara açıyorlar bu da bizi sevindiriyor. Sevgiler.

Fatoş 04-01-2011 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 736039)
Sevgili Fatoş, ne güzel bahçeniz yine rengarenk. İzmir'de oturmanın avantajı da var güzel emeklerinizin yanında.

Ben de dün bir sera'dan Calicanthus aldım. Minik minik çiçekli olduğuna bakmayın kış ayı için dış mekanın kraliçesi olabilir derim. Önüme gelene şiddetle tavsiye ediyorum; mutlaka siz de bahçenize ekin diye. Muazzam bir kokusu var.
Çiçekli minicik bir dalını bile bir çay bardağı su ile salona koyun da verdiği kokuyu bir duyun-hissedin.
İsterseniz bir araştırın ve iklim şartlarınıza uygun düşerse bahçenizin kuytu bir yerine ekim derim.

Teşekkür ederim Güler hanımcığım, yeni yılınızı kutlar, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu uzun yıllar dilerim.

Dediğiniz çiçeği araştıracağım, kokulu olması çok güzel, kışın çiçek açması o daha güzel, hemen onu temin edip ekeceğim. tavsiyeniz için çok teşekkürler.
Sevgilerimle.

günebakan 04-01-2011 17:59

Acele etme ablacığım sen nasıl istiyorsan öyle olsun:)

Fatoş 04-01-2011 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 736044)
Ocak ayında hala bu güzelliklerin açtığı şehirde yaşamak Güler ablamızın dediği gibi çok güzel olsa gerek. Bizim güller 1 tane açsa seviniyoruz sizin çiçeklerin maşallahı var :)

Bahçeme hoş geldiniz Furkan, yeni yılınızı kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.
İzmir de her mevsimde yaşamak çok güzel, bu yüzden şanslı sayılırız. En azından bitki kayıplarımız çok az oluyor, kışın az çok yine çiçeklerini bizden esirgemiyorlar, sevgilerimle.

Fatoş 04-01-2011 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 736097)
Acele etme ablacığım sen nasıl istiyorsan öyle olsun:)

Hacer'ciğim, senin kaktüsünün fotoğrafını koyacaktım ama çekmemişim, yarın bir ara çekerim, şaşıracaksın.

Doğum günün kutlu olsun canım, nice yıllara çocuklarınla eşinle sevdiklerinle mutlu, sağlıklı uzun yıllar dilerim tatlım

Orhan Özbilgiç 04-01-2011 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 736085)
Teşekkür ederim Orhan bey, yeni yılınızı kutlar ailenizle birlikte sağlıklı mutlu yıllar dilerim
Bahçe de eskisi gibi çiçekler renkli değil ama ara ara açıyorlar bu da bizi sevindiriyor. Sevgiler.

Teşekkür ederim Fatoş Hanım. Bil mukabele..
Siz ara ara da açsa, sayfanızda sergileyin lütfen! Bu mevsimde, bakmak müthiş keyifli oluyor.:)

Fatoş 04-01-2011 20:19

Tamam, siz istedikten sonra seve seve fotoğraflarım:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025