agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fatoş / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/19392.htm)

iyibiriyim 07-12-2010 16:58

Yerim ben o kediyi :D

Orhan Özbilgiç 07-12-2010 17:27

Bende Erica' ları beğendim. Ayrıca yılbaşı çiçeği ve o sarı çiçeklerde çok güzel açmışlar. elinize sağlık.:)

Fatoş 07-12-2010 19:33

Günebakancığım, teşekkür ederim, ericaları geçen sene almıştım, çiçekleri çabuk geçmişti, bu sene keyifleri daha iyi.

Fatoş 07-12-2010 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iyibiriyim (Mesaj 723970)
Yerim ben o kediyi :D

Aramıza hoş geldiniz. Tarçın bahçe de baktığım kedilerin sadece birisi, çok beyefendi, akıllı bir kediciktir. İçlerinden en çok onu seviyorum:)

Fatoş 07-12-2010 20:02

Teşekkür ederim Orhan bey, ericalar bu sene daha iyi açtılar. Yılbaşı çiçeği saksısı geçen sene açık pembe açmıştı bu sene içinden üç renk çıktı bu akşam işten ayrılırken baktım saksıda bayrak kırmızısı çiçek daha açmış, hayret ettim nasıl oldu diye:) Sarı çiçek dediğiniz herhalde minik hercai menekşeler çok güzel kokuyorlar.

iyibiriyim 07-12-2010 22:13

Bu gibi siteleri internette yeni keşfettim. Bende balkonumda kende çapımda birşeyler yetiştiriyorum. Bitkilere baktıkça içim huzur doluyor :D

sevim4 07-12-2010 22:16

Sevgili fatoş hanım, maşallah diyorum bu çiçekler insan çatlatan dürden.:D
İlk gülün rengine hayran kaldım ya nedemeli yılbaşı bekonyaya diyerleride muhteşem.
Hep aklım kaldı.;)

MaruL 08-12-2010 02:50

Fatoş hanım inanın bahcenize o birbirinden güzel muhteşem çiçeklerinize hayran kaldım..öyle bi aşka geldimki hemen hepsinden dikmek istiyorum.:) sayenizde duymadıgım bikaç cicegide ögrendim tohum ve soganlarını bulursam hemen dikecegim mesela zıpcıktı :D hiç duymamıştım ismine cok güldüm :D buarada kızınızın evi hayırlı ugurlu olsun cok güzel..inanın bi masal gibi anlatmışsınız eşinizle ve kızınızla olan yazıları cok hoşuma gitti tebrik ediyorum ellerinize saglık herşey cok güzel..

sevim.K 08-12-2010 05:07

Benim ericalarda hala çiçekli. Ama çok fazla döküntüleri oluyor. Suyla araları nasıl. Galiba isteklerini tam karşılayamadım. Yılbaşı çiçeğinin rengine bayıldım. O kızaran lobları ne hoş. Sanki loblarla çiçek rengi birbirlerini tamamlıyorlar:)

Fatoş 08-12-2010 12:36

[QUOTE=iyibiriyim;724069]Bu gibi siteleri internette yeni keşfettim. Bende balkonumda kende çapımda birşeyler yetiştiriyorum. Bitkilere baktıkça içim huzur doluyor :D[/QUO

Doğayla, bitkilerle ilgilenmek insana iç huzuru verir, genç yaşta bunu fark etmek çok güzel.

Fatoş 08-12-2010 12:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 724072)
Sevgili fatoş hanım, maşallah diyorum bu çiçekler insan çatlatan dürden.:D
İlk gülün rengine hayran kaldım ya nedemeli yılbaşı bekonyaya diyerleride muhteşem.
Hep aklım kaldı.;)

Teşekkür ederim, Sevim hanımcığım. Bana, o gül senin bahçendeki gülün aynısı gibi geldi. Geçen sene koyu kırmızı, nerdeyse siyaha yakın açmıştı, gübreledikten sonra bu renk oldu.

Fatoş 08-12-2010 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MaruL (Mesaj 724114)
Fatoş hanım inanın bahcenize o birbirinden güzel muhteşem çiçeklerinize hayran kaldım..öyle bi aşka geldimki hemen hepsinden dikmek istiyorum.:) sayenizde duymadıgım bikaç cicegide ögrendim tohum ve soganlarını bulursam hemen dikecegim mesela zıpcıktı :D hiç duymamıştım ismine cok güldüm :D buarada kızınızın evi hayırlı ugurlu olsun cok güzel..inanın bi masal gibi anlatmışsınız eşinizle ve kızınızla olan yazıları cok hoşuma gitti tebrik ediyorum ellerinize saglık herşey cok güzel..

Hoş geldiniz, sevgili Marul, iyi dileklerini ve beğeniniz için teşekkür ederim. Bizler yani üyeler birbirimizin balkon ve bahçelerini gezdikçe olmayan çiçeklerin peşine düşüyoruz. Geçen yaz ortası o kadar çok bitkim ve çiçeğim vardı ki bakımlarına yetişemiyor, onları kimseye emanet edip yazlığıma gidemiyordum artık bu kadar çok çiçek edinmeyeceğim sadeleştirmeliyim dedim, gerçi onu eşim ben yokken adıma yapmış:( Şimdi bu aralar yine çiçeklerin peşinde koşmaktayım, bir türlü kendime vermiş olduğum sözü yerine getiremiyorum;)

Fatoş 08-12-2010 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 724115)
Benim ericalarda hala çiçekli. Ama çok fazla döküntüleri oluyor. Suyla araları nasıl. Galiba isteklerini tam karşılayamadım. Yılbaşı çiçeğinin rengine bayıldım. O kızaran lobları ne hoş. Sanki loblarla çiçek rengi birbirlerini tamamlıyorlar:)

Sevim hanımcığım,benimkilerin de döküntüleri oluyor, galiba susuz kaldıklarında daha fazla döküyor, toprağının devamlı nemli olmasından hoşlanıyorlar, yarı gölgedeler, tam güneşe çıkarmaya korktum, bu yaz bir ara kurur gibi oldular,havalar serinleyince yeni dallar verdi, bende yeni yeni huylarını öğrenmeye çalışıyorum. Yılbaşıların çiçeklerinin loplarınının renklerine vurulup almıştım, bu sene daha farklı tonlarda açtı, nedendir bilmem.

Fatoş 08-12-2010 14:41

1 Eklenti(ler)
Bir saksıda üç renk yılbaşı çiçeği, bende bu işe şaştım. Geçen sene iki renk ayrı yılbaşı saksısı vardı, öteki açmadı ama çiçeklerini merakla bekliyorum;)Eklenti 183491
Çiçekler böyle süprizler yaparsa tabii kendime verdiğim sözü unuturum:o

Fatoş 08-12-2010 14:55

4 Eklenti(ler)
Gönül hanımın hediyesi olan minik çiçekli sarkan bitkinin adını bilmiyorum, onu Almanya'dan bir seradan getirmiş o da bilmiyor, kızının adını koymuş:) Gülşen
Eklenti 183494
Eklenti 183495
Eklenti 183496
Eklenti 183497

Fatoş 08-12-2010 15:07

5 Eklenti(ler)
Eklenti 183499
Eklenti 183500
Eklenti 183501
Eklenti 183502
Eklenti 183503

sevim4 09-12-2010 15:49

Sevgili fatoş hanım,ooooof muhteşem.

nurcanaybay 09-12-2010 16:56

Fatoş hanım ;
ismini bilmediğiniz çiçeği Sutera'ya benzettim.Bir araştırın isterseniz.

Eğer sutera ise sabah güneşin den ,nemli ve asitli topraktan hoşlanıyor.

Fatoş 10-12-2010 14:54

Teşekkür ederim, Sevim hanımcığım.

Fatoş 10-12-2010 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 724301)
Fatoş hanım ;
ismini bilmediğiniz çiçeği Sutera'ya benzettim.Bir araştırın isterseniz.

Eğer sutera ise sabah güneşin den ,nemli ve asitli topraktan hoşlanıyor.

Teşekkür ederim ,Nurcan hanım. Sayenizde ismini öğrendim, tesadüfen sabah güneşini gören yerde, nemli ve asitli toprağa ekmiştim, ondan benimki daha neşeli.

N.Cebeci 10-12-2010 16:49

Çok güzel çiçekler var. Allah nazardan saklasın.

fikreteren 10-12-2010 19:03

Sardunyalar hala açıyor..yılbaşı çiceği çok güzel ellerinize sağlık.

Fatoş 15-12-2010 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi t_turabi (Mesaj 724628)
Çok güzel çiçekler var. Allah nazardan saklasın.

Bahçeme hoş geldiniz ,sayın Turabi. Çiçeklerimin çoğu bu son soğuklardan etkilendiler ama kendilerini zamanla toparlayacaklarından eminim. Teşekkür ederim.

Fatoş 15-12-2010 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 724669)
Sardunyalar hala açıyor..yılbaşı çiceği çok güzel ellerinize sağlık.

Sardunyaların keyifleri güzeldi, birkaçı soğuklardan etkilendi, diğerleri onlara göre daha iyice. Teşekkür ederim Fikret bey.

Yücel Canpolat 15-12-2010 15:08

Benim sardunyalar kar altında kayalara yaslanıp baharı görebilme umuduyla yaşamaya çalışıyorlar.:(

Fatoş 15-12-2010 15:23

5 Eklenti(ler)
Bahçemize geçen senemart sonunda ektiğimiz limon fidesi meyvesini verdi ve boy attı.
Eklenti 184350
Eklenti 184351
Duvarlara tırmanmama galiba değdi, çan sarmaşığı tohum kesesini olgunlaştırıyor yanılmıyorsam:)
Eklenti 184353
Eklenti 184354
Zeytin ağacının yukarılarında hala çiçeklerini vermeye çalışıyor galiba bu soğuklardan pek etkilenmemişe benziyor.
Eklenti 184352

cemo 15-12-2010 15:31

Sevgili Fatoş

Limon ne kadar cabuk büyümüş, yediveren mi. Limon çiçeğinin kokusuna bayılıyorum. Gecen yıl dondan etkilenen limonum, bir tane bile çiçek açmadı bu yaz:( Mart ayında bir tane daha alıp, büyükce bir saksıya dikmeyi düşünüyorum. Belki kıskanırlar birbirini de bolca açarlar.:))

Fatoş 15-12-2010 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 726669)
Benim sardunyalar kar altında kayalara yaslanıp baharı görebilme umuduyla yaşamaya çalışıyorlar.:(

Sevgili Yücel bey, ne yazık ki benimkileri de koyabileceğim korunaklı bir yerim yok, yazın sıcağın da kaybetmediğim sardunyaların bu kış akıbetlerinin ne olacağını da bilemiyorum. İnşallah bu kışı
hepimiz bitkilerimizle, sevdiklerimizle birlikte sağlıcakla atlatalım.

Yücel Canpolat 15-12-2010 15:44

( yazın sıcağın da kaybetmediğim sardunyaların bu kış akıbetlerinin ne olacağını da bilemiyorum. )
Fatoş Hanım,ben akıbetlerinin ne olacağını biliyorum da:hani umutsuz da yaşanmıyormuş.Biz yine de bir kaç fide alıp bir saksıya koyup içeride bir köşeye koyalım beklesinler derim.

Fatoş 15-12-2010 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 726681)
Sevgili Fatoş

Limon ne kadar cabuk büyümüş, yediveren mi. Limon çiçeğinin kokusuna bayılıyorum. Gecen yıl dondan etkilenen limonum, bir tane bile çiçek açmadı bu yaz:( Mart ayında bir tane daha alıp, büyükce bir saksıya dikmeyi düşünüyorum. Belki kıskanırlar birbirini de bolca açarlar.:))

Yediveren diye almıştık, Sevgili Cemo. Ama bir kere çiçek açtı, meyvaları oluştuktan sonra tekrar çiçeğe durması gerekir diye biliyorum. Ama kendini boya verdi. Eşim onunla özel ilgileniyor, en son gördüğümde toprağına büyükbaş hayvan tırnağını gizlice gömerken yakaladım, haberim olmadan kendice bir şeyler yapıyor,ufacık şey devleşti. Galiba budamamızda gerekecek ne zaman nasıl olmalı pek bilemiyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025