![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Zamanla öğrenirler merak etmeyin.
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim, Sevim hanımcığım,
Bende eskiden sadece kaktüs yetistiriyordum. Bazılarının ismini bilmesemde bana çok gizemli geliyorlardı. Ta ki büyük kızım iki buçuk yaşına girene kadar. Onları kızımın eski banyo küvetine ekip balkona yere koymuştum. Bizim afacan sıcak yaz yaz günü onların üstüne düştü, rahmetli annem, bana söylene söylene onları attı. Yavrum batan dikenlerden baya çekmişti, bir yıl öncesine kadar kaktüslerden uzak durdum, şimdi birkaç adet kaktüsüm var, onlarıda yukarıya koyuyorum, kaktüs sayfalarını ilgi ile takip ediyorum. |
Fatoş Hanım,
İnanın sizin kasımpatıların renkleri kadar güzellerini ( Hepsi bir bahçede! ) görmedim. Tebrik ederim. Çok seçkincisiniz. Hoş, diğer tüm bitkilerinizde öyle ya..Mevsim gereği fotoğrafladıklarınızdan beğendiklerimi aktardım. Damadınız için söylenecek herşeyi, arkadaşlar söylemiş. Bizim kızımız yok. Kızı olan arkadaşlarımıza da böyle damat, dileyelim. Valla, değme marangoz onları yapamaz. Tebrik ederim. Sağlıcakla kalın.:) |
Teşekkür ederim Orhan bey, hakikaten mevsim gereği kasımpatları çok güzel oluyor. Geçen sene saksılarda idi, toprağa aktarınca renkleri daha hoş, canlı oldular,artık bende yavaş yavaş öğreniyorum çok yıllıkları sırası ve mevsimine göre ekmeyi planlamaya başladım. Hem çok yıllık olsunlar, hemde mevsimine göre sıra ile açsınlar. Bakalım başarabilecek miyim?
Damadıma acil bir marangoz atölyesi açmalıyım, bahçelerinin her tarafı alt üst oldu. Hertarafı alet edavat, tahtalar,kerestelerle doldurdu:) |
5 Eklenti(ler)
Çocukların komşuları da aynı yaştalar, bazen pazar günleri onlara gittiğimde iki bahçede çalışan gençleri görünce çok seviniyorum.Komşuları da çok becerikli bir genç. Onların bahçesinden birkaç kare çekmiştim, hepsini tek başına yapıyor.
Eklenti 179816 Eklenti 179817 Eklenti 179818 Eklenti 179819 Eklenti 179820 |
Sevgili Fatoş hanım kasımpatları, sardunyalar hepsi harika, ellerinize sağlık:) Çilli sardunyadan benim de vardı, çok da severek almıştım, fakat aşırı sıcaklarda onu da kaybettim.
Ne becerikli insanlar var, başta sizler, damadınız ve komşusu, ne güzel işler çıkartıyorlar:) maşallah diyelim. |
Sevgili Fatoş hanım, kasımpatı renkleri harika, çingene eteği çok güzel, damadın eline koluna sağlık, saksılar odun kulübesi çok güzel, sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.
|
Fatoş hanım damadınızın ellerinie sağlık çok güzel saksılar yapmış.Filim izler gibi bahçenizi dolaştım.Çok güzel.değişik köşeler var.çicekler güzel.Ellerinize sağlık
|
[QUOTE=acemifüsun;715508]Sevgili Fatoş hanım kasımpatları, sardunyalar hepsi harika, ellerinize sağlık:) Çilli sardunyadan benim de vardı, çok da severek almıştım, fakat aşırı sıcaklarda onu da kaybettim.
Ne becerikli insanlar var, başta sizler, damadınız ve komşusu, ne güzel işler çıkartıyorlar:) maşallah diyelim.[/QUOTE Füsun hanımcığım, çilli sardunya hala çok küçük saksı da ve üzeri aldığımdan beri hep çiçek dolu , bu yüzden hiç gelişmedi herhalde ama neşesi yerinde mavişinle birlikte küçük bir çelik verebilirim. Damadımla komşusu çok genç çocuklar, yeni nesle hiç benzemiyorlar, bütün boş vakitlerini bahçelerinde geçiriyorlar, akşam olunca da hep birlikte bahçelerinde oturup sohbet ediyorlar. Pazar sabahları erkenden soluğu bahçelerinde alıp, başlıyorlar (gürültü) yapmaya, Allah'tan yakınların da başka evler yok.:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çiçekleriniz o kadar güzel ki bakmaya doyamadım. Bahçeleriniz çok çok güzeller. Emeğinize sağlık...
|
Sevgili Estergon, teşekkür ederim. Bir daha dünyaya gelme şansı verilirse doğayla ilgili meslek edinirim, bütün vaktimi bahçelere ve doğayla doldurmak isterim.
|
5 Eklenti(ler)
Bahçelerinde sabahın erken saatlerinden beri çalışan iki çılgın çocuk.
Eklenti 181395 Eklenti 181396 Eklenti 181397 Çoşkuyla açan kasımpatları Eklenti 181398 Eklenti 181399 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 181414
Eklenti 181415 Eklenti 181416 Zeytin toplama işini bizim bahçeden başlattık, bir ağaçtan 4 migros torbası zeytin aldık. Önümüzdeki hafta Dikilide olan zeytinliğimiz de zeytin toplamağa başlıyacağız,kısmetse Eklenti 181417 Eklenti 181418 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Fatoşcuğum gençlere kolay gelsin. Zeytinleriniz bereketli olsun. Biz de zeytinleri toplattık. Bu sene az oldu. Bir yıl çok, bir yıl az, böyle devam ediyor.
Çiçeklerinin maşallahı var, benim de saksıya düşen menekşe tohumlarından bir tanesi çimlenmiş, tomucuğu var. Ama bir kök, deli olacam, şöyle gürül gürül olmuyorlar. Neyse ki sizlerin çiçeklerini seyrederek avunuyoruz. Sevgiler... |
Sepetteki zeytinler iştahımı, sardunyalar ise kıskançlığımı kabarttı valla:))
Bu ne güzelliktir sevgili Fatoş, sefanız olsun:) |
Yazmayı unuttum, sellukayı gösterip gösterip durma, fena halde özeniyorum.
|
Alıntı:
Seninde seneye bahçende sellukalar çiçeklerini gösterecek arkadaşım merak etme.:):):) ben bu sene selluka olayında acemi idim öyle gür görüntü elde edemedim, bitki belki kök yapısını tam geliştirememişti inşallah seneye daha iyi olur, sevgiler. |
Alıntı:
|
Her mevsimi ayrı bir güzellikte yaşamayı biliyorsunuz. Bu mevsimde, bu kadar renkli bahçe zor bulunur.
Zeytinler hoş bir görüntü oluşturmuş. Adeta, bu ham halleriyle bile ''ye beni.'' diyorlar. Damat Bey, elindeş iş geldiği kadar, zevk konusunda da özel biri. baksanıza şu duvarların özelliği ve güzelliğine.;) Yarattığı güzellikler içinde, hep birlikte , uzun yıllar sağlık ve mutluluk içinde yaşayın! Hepiniz.. |
Sevgili Orhan bey güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Genetik müh. kızkardeşimi genç yaşta kanserden kucağımda kaybettikten sonra arka arkaya anne babamda kucağımda son nefeslerini verdiler. Arkada kızkardeşimden kalan iki küçük çocuk kaldı.Eniştemle birlikte o yavruların bakımını üstlendim. Okullarını bitirip hayat yollarını çizdikleri gün, kendi çekirdek ailemi çok ihmal ettiğimi fark ettim. O gün bir karar aldım. Bundan sonra ailem için her günün güzel olması için elimden gelen her şeyi yapmaya kara verdim ve hemen yaşadığım şehrin içinden bütün itirazlara rağmen taşındım. Şimdi hepsi hallerinden memnun. İçinde yaşadığımız bahçelerin içinde tatlı tatlı çekişerek bundan sonraki günlerimiz de doğanın tadını çıkarmaya onla renklendirmeye çalışacağız. Buraya taşındığımdan beri sağlık sorularım bir bir benden uzaklaştı. Doğada, hayatın verdiği stresleri süzerek bize yaşamı daha güzel sunuyor:) |
Sevgili Fatoş, kardeşin için çok üzüldüm. Başın sağolsun. Bütün ölümler acı ama, genç ölümleri beni fazlasıyla etkiliyor. Arkada kalan çocuklarını büyütüp, yetiştirip hayata hazırlayarak kardeşine olan sorumluluğunu yerine getirmişsin. Ne mutlu. Acısıyla tatlısıyla yaşamak böyle bir şey...
|
Evet ,Sevgi'ciğim,içim biraz rahat ama kardeşim de yaşasaydı, çocuklarının büyüdüğünü görseydi diye içim hep yanıyor ama hayat acısıyla tatlısıyla bizim. Bu yaşadıklarımdan tek şey öğrendim hep önümüze bakıp yaşayacağımız günleri en iyi şekilde değerlendirmek, kıymetini bilmek.
|
Sevgili Fatoş Hanım, yeğenlerinize ikinci bir anne olmuşsunuz hiç değilse bu size az da olsa teselli oluyordur.
Allah başka acı göstermesin, sağlık dileklerimle... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025