agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fatoş / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/19392.htm)

Fatoş 06-04-2011 15:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 780949)
Sevgili Fatoş çiçeklerin çok güzel olmuş. Sen azimli birisin hepsinin üstesinden gelirsin. Saksıların altından delmen zor olacak acaba enaltın yanından delsen daha kolay olurmu.

Evet, güzel bir fikir,deneyeceğim. Teşekkürler sevgili Fatma.

günebakan 06-04-2011 16:25

Ah ablacığım herşeyi birbirine karıştırmış enişte neyse canı sağolsun olan olmuş minyatür sardunyalarını bir tane kayıp olsada bulmana sevindim gözün aydınneyse sen şimdi elden geçirirsin bahçeyi:)

Fatoş 06-04-2011 16:49

Bahçenin idaresini eline almış, biraz zor olacak ama..........

günebakan 06-04-2011 17:11

Ablacığım sınır çiz enişteye o tarafta kendisi eksin biçsin belki seninkine ellemez:)

Periş 06-04-2011 17:29

Sevgili fatoş çiçekler çok tatlı elinize saglık bahçenin idaresini almak sizin gibi azimli bir bayan için zor olmasa gerek biraz yorulacaksınız ama buna deger begonyalar ne durumda acaba....

Fatoş 06-04-2011 17:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 780987)
Ablacığım sınır çiz enişteye o tarafta kendisi eksin biçsin belki seninkine ellemez:)

Sınır filan dinlemez, onun düzen takıntısı var, irili ufaklı bitkiler, saksılar, açmamış bitkiler daha niceler... hatırlar mısın dalhialarım yayılmış çiçeklenmişti hepsini hizaya getirmek için iplere bağlayıp idam etmişti:(

Fatoş 06-04-2011 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burak alkan (Mesaj 780991)
Sevgili fatoş çiçekler çok tatlı elinize saglık bahçenin idaresini almak sizin gibi azimli bir bayan için zor olmasa gerek biraz yorulacaksınız ama buna deger begonyalar ne durumda acaba....

Sevgili Burak, biraz zor olacak:)
Begonyalarımı kışın kaybettim ama toprağıyla saksısını saklamıştım belki içinde yumrusu var diye bundan sonra sulamaya başlamalı.

Periş 06-04-2011 18:32

Üzüldüm çok enfes görünüyorlardı daha güzellerini görürüz inşallah sevgili fatoş

acemifüsun 06-04-2011 18:33

Fatoşcuğum renklere devam, gözlerimiz bayram yapıyor:) Küpe ve erengüllerin kökleri saksının altına delik olmadan çürür diye düşünüyorum. Makkapla delersin canım, kökler saksı altına kadar ulaşmamıştır henüz.

Kiraz 06-04-2011 18:38

Fatoş Hanım, tüm kayıplarınız için geçmiş olsun. Küpeniz çok güzel, begonya için de üzülmeyin, çıkacak ve sizi sevindirecek.

Fatoş 06-04-2011 18:43

1 Eklenti(ler)
Füsuncuğum senin küpenin maşallahı var, çok teşekkür ederim canım.

Eklenti 201335

acemifüsun 06-04-2011 18:50

Sağlıkla büyüt arkadaşım:) Çiçeklensin de renklerini görelim:) Tomurcuk gibi belirtiler var mı? Bendekilerde de henüz yok.
Senin karanfil tomurcukda:) Sardunyan köklendi, asıl saksısına aldım, gelişiyor:) Beyaz mavişin atağa geçti:) Ben de çok teşekkür ederim canım:)

Fatoş 06-04-2011 18:52

Teşekkür ederim Kiraz hanım, Üç saksı begonyamdan ümitliyim , toprağını kurcalamaktan korkuyorum, bugün sulamaya başladım.

Fatoş 06-04-2011 18:58

Füsuncuğum, tomurcuklanma yok ama çok yan sürgünler oluşmuş.
Sen de çiçeklerini güle güle büyüt arkadaşım.

günebakan 06-04-2011 19:04

Ablacığım papatyaların rengi pembe mi yoksa fotoğraftan mı öyle çıkmış:) Tohumdanmı yetiştirdin.

Fatoş 06-04-2011 19:14

Papatyaları kıza iki yıl önce aldım, giderken bırakmıştı onu da bahceye ekmişler o beyaz, alttaki ise minyatür ceylan, çöpten kurtulandan biri, geçen sene ebruli idi bu sene bembe oldu.

cemo 06-04-2011 19:33

Su sümbülü saksıda, küpeler deliksiz saksıda, sardunyalar çöpte.....

Vukuatı cokmuş eniştemizin:)) Ne ceza versek:)

Size bahar gelmiş Fatoş.
Kızın cok iyi yapmış, meyve fidanlarını şimdiden dikmiş. Sağlıkla meyvelerini de yerler inşallah.

Yerinde olsam, o saksıların altına gerekirse tekerlek takar, yine götürürdüm bahceme:))
Tahta zamanla cürüme yapmıyor mu Fatoş.

Fatoş 06-04-2011 21:14

Sevgili Cemo, çocuklar ısrar etmişti bu ay sonuna kadar kal diye kalsaydım evin bahçesini kendine göre düzenlemeyi bitirecekti, hiç araştırmadan gölgeye dikilenleri güneşe, güneşe dikilenleri de gölgeye taşımış. onları tekrar düzeltim, en çok su sümbülüme üzüldüm, kışı dışar da gelişerek geçirmişti,bende su havuzu hazırlığı yapıyordum, nilüferleri ısmarlamıştım onları daha almamıştım, zavallılar da saksıya dikilecekti. Onu bu konu da çok cezalandırdım ama küçük çocuk gibi arkamı döner dönmez yapacağını yapıyor:)
Meyva fidanlarını kiracılar bakabilecek mi bilmiyorum. Tahta saksılarda aklım kaldı. Bence de birkaç yılda yıpranır fakat boya altına başka maddeler sürdüler, ne olduğunu bilmiyorum?

cemo 06-04-2011 22:50

İyiki dönmüşsün, bahce ters yüz olacakmış baksana:))
Olan olmuş, sen el atarsan herşey daha güzel olur eminim. O tahta saksılardan denemek lazım.

acemifüsun 06-04-2011 23:10

Tahta saksılarda aklım kaldı. Bence de birkaç yılda yıpranır fakat boya altına başka maddeler sürdüler, ne olduğunu bilmiyorum?[/QUOTE]

Arkadaşlar aynı tip saksılardan bizim çevremizde bir dükkan sahibi de geçen yaz yaptırmıştı. Ben de tahtalar sudan çürümez mi diye sormuştum. Denizcilikte suya karşı kullanılan bir yalıtım malzemesini boya altına sürdüklerini, uzun yıllar saksıların dayanacağını söyledi.
Sanıyorum o madde epoksi denen, bir tür reçine.

Periş 07-04-2011 08:20

Küpeli çiçegi saglıklı görünüyor güle güle büyüt fatoş hanımcım elinize saglık renginide görürüz inşallah....

fatma sunay 09-04-2011 21:16

Fatoş hanım saksıları kırmadan delebildinizmi merak ettim. Küpe çiçeğinizde çok güzel görünüyor.

loveflower 09-04-2011 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 611534)
kraliçe papatyası fidesi
Eklenti 134375
ömürsüz çiçek
Eklenti 134376
renkli krizantem fidesi
Eklenti 134377
mavi maviş
Eklenti 134378
mor-pembe küpe çiçeği
Eklenti 134379

Sevgili Fatoş,bahçenizi gezdim.Bahçeniz,yetiştirdiğiniz çiçekler,manzaranız harika,ellerinize,emeğinize sağlık.Ne keyiflidir çiçeklerin,miskokuların arasında ve o güzelim manzaranınkarşısı varendada oturup keyif yapmak,bizim için de keyiflenin.Tohumdan sardunya fidelerinizi foğrafını gördüm,şimdi ki halleri nasıl,çiçeklendiler mi?Ben de bu sene tohumdan sardunya ektim,ill gerçek yaprakları çıktı henüz,sabırsızlanıyorum,hergün gözlerinin içine bakıyorum büyümüşler mi diye.Sizinkileri görünce çok sevindim,çok güzel gözüküyorlar.
Kaybettiğiniz çiçeklere çok üzüldüm ama eminim siz onların yerini tekrar doldurursunuz..
Kızınıza Allah kavuştursun..
Son olarak bahçenizi gezince tekrar ve yine anladım ki bir egeli olarak:Kalbim Egede kaldı:)
Keyifli günlerde kalın:)

Fatoş 10-04-2011 13:28

Sevgili Cemo, oğlum ilk uzun yıllık izinlerinde geldiklerinde bana o saksılardan yapacağını söyledi ama şöyle de düşünüyorum tatilini saksı yapımı için harcamasına kıyamam, en iyisi bir marangoza yaptırmak.

Evet, Füsun'cuğum, yatlara kullanılan yalıtım malzemesini kullanmışlar.

Sevgili Fatma hanım, hala delemedim ama kontrollü bir şekilde suluyorum.

Sevgili Loweflower, bahçe sayfama hoş geldiniz. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim
Sardunyalar yazın epey gelişip renk renk çiçekler açtılar, kışın denizden gelen soğuk rüzgar ve serpinti çok hırpaladı, yavaş yavaş toparlanmaya başladılar ama daha çiçeklenmediler.
'' Son olarak bahçenizi gezince tekrar ve yine anladım ki bir egeli olarak:Kalbim Egede kaldı''
Bu cümleniz beni çok duygulandırdı. Her şey gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiler.

loveflower 10-04-2011 13:34

Sevgili Fatoş çok teşekkür ederim.Harika bir haber verdiniz,seneye ben de renk renk çiçek görebileceğim demek ki:) Nerede yaşarsam yaşayayım çok özlüyorum Ege'yi;suyunu,toprağını,havasını,bitkilerini,insan larını.
Sevgiyle kalın:)

cemo 10-04-2011 13:40

Fatoş cuğum, dün benim damat bahcede oturmuş birşeyler yapıyor. Nedir bu dedim, bir sopa yontmuş, onu güzelce boyamış. Üzerine kızımın adını yazmış.

Ne olacak bu sopa dedim. Arabasında bulunsun dedi:))

Sen bir dakika gel dedim, senin bahce sayfanı actım. Saksıları gösterdim, buyur bunlardan yap, bak arkadaşlarımın damatları neler yapıyor dedim:D:D:D

Hemen heveslendi, bakalım göreceğiz:))

Fatoş 10-04-2011 14:10

2 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar, çarşamba günü erkenden kalkıp mutfaktaki panjurları açtığımda gördüğüm şey yüzünden nerdeyse kalbim duracaktı, Sabahın köründe, daha güneş etrafı aydınlatmamış, dışarda bahçede pencereden kızım bana gülümsüyor, olamaz o Ankara da , hayal görmeye başladım, uyanamadım hala deyip gözlerimi oğuşturmaya başladım, sonrada çığlık atmaya başladım. Afacan şeyler haber vermeden arkadaşlarıyla yola çıkıp bana süpriz yapmışlar, ne çok sevindim bilemezsiniz. Bir de seyhatten sabaha karşı gelen yukarıda uyurken benim çığlıklarımla uyanıp telaşlanan eşimin bir halini düşünseniz:):D:D:D
Eklenti 202247
Eklenti 202248

Fatoş 10-04-2011 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 783193)
Fatoş cuğum, dün benim damat bahcede oturmuş birşeyler yapıyor. Nedir bu dedim, bir sopa yontmuş, onu güzelce boyamış. Üzerine kızımın adını yazmış.

Ne olacak bu sopa dedim. Arabasında bulunsun dedi:))

Sen bir dakika gel dedim, senin bahce sayfanı actım. Saksıları gösterdim, buyur bunlardan yap, bak arkadaşlarımın damatları neler yapıyor dedim:D:D:D

Hemen heveslendi, bakalım göreceğiz:))

Cemo'cuğum ,seninki önce yaparsa bende bizimkine hemen göstereceğim, '' bak ne damatlar var, cici annelerine saksılarından yapmışlar ama sen bir türlü yapamadın'' diyeceğim :D

cemo 10-04-2011 14:32

Böyle güzel süprizlerin daim olsun arkadaşım:) Önümüzdeki haftasonu bende anacığıma süpriz yapacağım inşallahhhh:))

Bu arada damatları yarıştıralım, bolca saksımız olsun canım:))

acemifüsun 10-04-2011 14:52

Hadi bakalım sizler damatları yarıştırıyorsunuz:)) Ben ne yapacağım?:) İleride iki gelin hiç yarıştırılır mı?:)

Fatoşcuğum gözün aydın:) Bak böyle kaçıp, kaçıp gelecekler arada, zaman nasıl geçecek

anlamayacaksın canım:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025