![]() |
Fatoş abla bu yıl, bizim memlekete (izmir ve civarı) kış gelmedi desek yeri'dir.
Yılbaşından beri, Bergama'nın hemen her yeri papatya dolu. Geçen yıl'da çok ılık bir kış oldu ama, papatyalar mayıs'a doğru ancak çıkmıştı. Ocak sonunda ve bu hafta oldukça soğuk olmasına rağmen, papatyaların neşesi gayet yerinde duruyor. Bu yıl ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Sizin atölye ve bahçelerde'ki çiçeklerde neredey'se aynen duruyorlar. Salonda'ki büyük beyaz çiçeği, Ankara'ya götürecekler'mi? |
Atölyede çiçekler poyrazdan çok hırpalandılar,keyifsizler, bunlar evin bahçesinde, orası daha korunaklı.
Kızıma hediye gelmiş, Ankara yolcusu. Senin düşündüğünü bende düşünüyorum ama:) |
Fatoş hanım hercailer çok nefis görünüyor.
|
Sevgili Fatoş
Benim baklalar 2 aydır 1 karış oldular. Maşallah sizde baklalar cicekte. Yakındır tencereye girmeleri:) Bizim cicekler bu kadar acsa, yaz geldi derdik:) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Cemo, baklaları ağustos sonu gibi sevgili dünürümle kızım ekmişlerdi. Şimdi taşınıyorlar, baklaları kiracılarına nasip olacak. Ama gözümüzün önünde bu hale gelmeleri de çok güzel.
İş yerimin arka balkonuna korumaya aldığım geçen seneden kalan latinler bana bu sabah süpriz yapmışlar, bugün kızım Ankara'daki evlerini taşınmak için hazırlamaya gitti. İşyerini bugün buruk şekilde açmıştım, sanki bana bak biz burdayız sana ihtiyacımız var sana güzelliklerimizi sunalım diyor:) Şimdi baharın geldiğine inandım. Eklenti 194991 Eklenti 194992 |
2 Eklenti(ler)
Dün sabah evlerine gittiğimde bahçe kapısının girişindeki basamağa ayağım takılıp düşünce damadım kollar sıvayıp düzgün bir şekilde taşlardan rampa yapmaya koyuldu. Akşamda gittiğim de bitmiş olduğunu gördüm:)
Eklenti 194993 Eklenti 194994 |
Sevgili Fatoş hanım,çuhaların, latin çiçeğin harika olmuşlar, sizde yaz gelmiş artık.
Goldenin zehirlenmesine çok üzüldüm. |
Satı hanımcığım, teşkkür ederim. Bu gün burada soğuk rüzgar var, içimize kadar ayazı hissediyoruz Ama baharı çiçekler erken karşıladı.
Bizde çok üzüldük köpeciğe, çok oyuncu neşeli idi, hiç kimseye hatta kedimize dahi zararı da yoktu. iki evin bahçesinden dışarı bile çıkmazdı.Zaten izin vermiyorduk. Neden bu caniliği yaptılar, bir bulsam yapanları ... |
Sevgili Fatoş hanım bahçelerinize bahar gelmiş, yine rengarenk çiçeklerinizle içimiz açılıyor:) Sevgiler.
|
Füsun hanımcığım, tam da İzmir'e bahar geldi derken iki gündür soğuklar ve şiddetli poyraz hüküm sürüyor, atölyenin arka balkonunda ki çiçeklerim daha iyi durumda, evin bahçesinde ki bitkilerim bu sefer etkilenecek. Bende canım sevgilerimi gönderiyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Bugün hava hepimizi içeriye hapsetti. Allah dışarıda çalışanlara, kalanlara yardım etsin.
Dün öğleden sonra güzel bir bahar havasını yaşadım, sabah atölyeden çıkarken hava kötüydü. Çeşme'ye yapılmakta olan bir otelin son kalan montaj işleri için oraya gittik, dönüşte de öğlen yemeği için Çeşme' nin antik köylerinde Ildırı (Erythriai) ya geçtik orada ne rüzgar nede soğuk vardı, sanki baharın ortasında gibi bir hava vardı. Karaburun dağları soğuk ve rüzgara karşı oraya siper olmuş. Çektiğim fotoğraflara bakarken iyi ki yolumuzu uzatmışız dedim. Sizinle paylaşmak istedim. Sabah atölyeden çıkarken Eklenti 195712 Eklenti 195713 Eklenti 195712 Erythriai Eklenti 195715 Eklenti 195716 |
5 Eklenti(ler)
Kızımla birlikte kasım ayında ektiğimiz lale ve çiğdemler açmaya başladılar.
Eklenti 196287 Eklenti 196288 Eklenti 196289 Eklenti 196290 Eklenti 196291 |
5 Eklenti(ler)
|
Evlat kokuyordur, o laleler, çiğdemler şimdi.
|
Sevgi'ciğim, cuma günü evlerini taşıyacaklar, artık o bahçe de başkaları olacak, onlar taşınıncaya kadar ben oralardayım sonra oraya gitmeye gönlüm razı olmaz ama yan taraftaki evi alan hanım benim çocukluk arkadaşım çıktı, illa çocuklar gittikten sonra bana gelmezsen kırılırım diyor,bakalım ne yapacağım?
|
Fatoş hanım negüzel baharı çok güzel karşılamışsınız. Çiçekler çok güzeller.
|
Ablacığım mevsim farkı nasıl da belli oluyor laleler çiğdemler çok güzel görünüyorlar benim laleler daha yapraklılar. Eminönün deki satıcılar çiğdem diye mezarlık irislerini satmasalardı sanırım benim de çiğdemlerim yüzünü göstermiş olurlardı. Neyse kısmet bakalım neler olacak:)
|
Alıntı:
|
Hacer'ciğim, bahar geldi, çiçekler renkleriyle kendilerini göstermeye başladı. Bizde de ektiğimiz lalelerin bir kısmı daha açmadı, bunlar erkenci, kasım başlarında ektik ondan herhalde.
|
Şimdi İzmir de olmak varmış,Fatoş Ablanın bahçesine bahar gelmiş bizim bahçe de karların ancak dörtte üçü eriyebildi:)
|
Sevgili Yücel kardeşim, karlar eriyince sizler daha güzel bir bahar yaşayacaksınız. Doğa daha güzel uyanıyor. Bence sizler daha şanslısınız bütün mevsimleri gereği gibi yaşıyorsunuz, bizler kara hasretiz:)
|
5 Eklenti(ler)
Kızım artık taşınmak için toplanmaya başladı, bende alacağı çiçekleri tasnif etmeye başladım.
Eklenti 197048 Eklenti 197049 Eklenti 197050 Eklenti 197051 Eklenti 197052 |
5 Eklenti(ler)
|
maşallah çiçekler cok güzel,
bizim bahçeye baktım şimdide karlar daha yenı yenı eriyor.....benım yerime koklayın o sümbülü...... |
Teşekkür ederim, Handan hanım.
|
Fatoş ablacığım, tasnif yaparken salonda'ki beyaz çiçeği saklamayı unutma!
|
1 Eklenti(ler)
|
Bazılarını aldım, Atillacığım ama orkideyi alamıyorum:)
Daha bir çok fotoğraf ekleyecektim ama yükleyemiyorum Ankara dan dönünce paylaşırım artık. |
Fatoş hanım bahçeniz ve çiçekleriniz çok tatlı ellerinize sağlık sayğılar
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025