agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fatoş / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/19392.htm)

günebakan 02-11-2010 13:54

Ablacığım sarı kasımpatılar bu sene çok moda heryerde satılıyor ve çok güzel duruyor gerçekten:)

Yücel Canpolat 02-11-2010 14:05

Sevgili Fatoş Hanım bu renkleri yetiştiren elleri ve emekleri görünce hem çok seviniyorum eh biraz da kıskanmıyor değilim hani ama kıskançlığım zarar verici değil meraklanmayın.))

Fatoş 02-11-2010 14:21

Ah Yücel bey :):) kim kimi kıskanır bilemem ama çok teşekkür ederim. Bu, hepimizdeki doğa sevgisi, bu sevgi bambaşka.

ayazkentli 02-11-2010 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 706390)
Sevim hanımcığım, şiddetli rüzgar değil, sevgili eşimin o yollarda yaptığı hızdan dolayı. Hava çok yağmurlu idi, bazı yerler de bulut inmişti, çok harika görüntüler vardı. Dediğiniz gibi masalsı.:)

Eniştemizin bu yollar'da yaptığı hız konusuna %100 katılıyorum. Eniştemizin hızına, bire bir şahitlik etmiş biriyim.

Kozak gezimiz'de fatoş ablalara katılınca, virajlı ve rampalı Kozak yolların'da hayatım'da yapmadığım bir hız yaptım. İbre 70 km'yi gösteriyordu (daha fazlasına gözüm kesmedi) ve önümde kaybolan eniştemizin arabasına bir türlü yetişememiştim!.

Yetişdiğim'de ise, grubumuz bir köy kahvesinin (aşağıbey) önünde'ki masa-sandalyeler'de çoktan yerlerini almışlar, beni bekliyorlardı!!!!

Fatoş 02-11-2010 16:06

Ah Atilla'cığım yayla yolunda her nedense çok hız yapıyor sanki ralli de zannediyor kendini. O gün biraz bağ da çalıştık, çamlıklara tırmanmadığımız halde yine beli tutuldu o günden beri yatağa mahkum oldu. Bu Kozak beni öldürecek diyor, bende yaptığın hız bizi öldürecek diyorum. Fena mı o sevdiğin yerde ... diyor:(

Yücel Canpolat 02-11-2010 18:19

Aman Allah muhafaza. kaza yok.

Fatoş 02-11-2010 18:57

Artık yaşlandık ;çocuklara örnek olmalıyız daha yapacak görevlerimiz var daha dikkatli olmalıyız diyorum en iyisi onu go cart sporuna yönlendirmek:(klavye ayarlarını bozdum)

Fatoş 10-11-2010 13:43

5 Eklenti(ler)
Evimin bahçesindeki kasımpatları açmaya başladılar, sanki bahçe partisi veriyorlar, cıvıl cıvıllar. Son anda ot diye köklenmekten kurtulup, eşime 'arkadaşlarımı da köklemeseydin, daha fazla renklerle sana merhaba diyecektik.' diye mesaj veriyorlar:)

Eklenti 179377
Eklenti 179378
Eklenti 179379
Eklenti 179380
Eklenti 179381

Fatoş 10-11-2010 13:51

5 Eklenti(ler)
Eklenti 179382
Eklenti 179383

]Bu kasımpatları saksıların dibinde geçen seneden dökülen tohumlardan çimlenmişti bende bahçenin bir kenarına ekmiştim.
Eklenti 179384
Eklenti 179385
Eklenti 179386

Fatoş 10-11-2010 14:01

5 Eklenti(ler)
Bu sardunyalar küçücük saksılarında çok mutlular,büyük saksıya alıp keyiflerini bozmaktan korkuyorum.
Eklenti 179387
Eklenti 179389
Eklenti 179390
Eklenti 179391
Çingene etekleri herhalde son demlerini yaşıyor,hala çiçekerini veriyor.
Eklenti 179388

Fatoş 10-11-2010 14:34

5 Eklenti(ler)
Bahçeden bir sonbahar karesi.

Eklenti 179400
Eklenti 179401
Eklenti 179402
Başımın tatlı belaları, siteden taşınanların bıraktıkları kedicikler hemen benim bahçeye geldiler,onları besliyorum ama benim pamuk onları kıskanıp deprosyana girdi ve bu yüzden kızım evine götürdü.Onu çok özlüyoruz. Bu iş bana pahallıya mal oldu. Bu haylazlar çiçeklerime de zarar veriyorlar.
Eklenti 179403
Eklenti 179404

Fatoş 10-11-2010 14:46

5 Eklenti(ler)
Dün sabah bizim pamuğu sevmeye kızıma gittim ama benim sesimi duyar duymaz benden saklandı, fena halde bana küs.:(
Damadım tahtalardan çok güzel büyük saksılar yapmış.
Eklenti 179406
Eklenti 179407
Eklenti 179408
Eklenti 179409
Eklenti 179410

Fatoş 10-11-2010 15:15

5 Eklenti(ler)
Bir çiçeklik yere yapmış .
Eklenti 179411
Kızım, annesiyle marul, bakla, taze soğan,pırasa ekmişler.
Eklenti 179412
Damadım kısmen açıkta kalan odunlar için odunluk yapmış.
Eklenti 179413
Bahçede çalışırken çay içmek için odunlu semaveri bahçenin bir kenarına koymuş.
Eklenti 179414
Dün çok fırtına vardı, her şey uçtu.
Eklenti 179415
Arkadaşlar nasıl buldunuz benim kaynana teftişimi? :D

ayazkentli 10-11-2010 15:32

Fatoş ablacığım, sizin çiçekler hem yaz mevsimin'de, hem'de güz ve kış mevsimin'de çok sağlıklı, pırıl pırıl, cap canlı oluyorlar.

Nedenin'den tam olarak emin değilim ama, çiçeklerin ekimi-dikimi sırasında, kişininin ellerinde'ki enerjinin (vücut'ta ki enerji) o esnada bitkiye kesinlik ile, olumlu ya'da olumsuz geçtiğini düşünüyorum.

Yoksa neden, aynı coğrafya'da, aynı toprak'ta ve aynı işlemlerden geçen (gübre ve besin kullanılsın ya'da kullanılmasın), aynı cins ve yaşta'ki çiçekler, birbirinden bu kadar farklı olsun'ki. (Beni sorma, elimin değdiği çiçek kuruyor!!!. Yalnız, çelik'ten ağaç üretme konusunda iyiler).

Hani derler'ya, bir şeyi -canı gönül'den- yaparsanız çok iyi olur, diye. Galiba bu enerji ile ilgili bir şey.

Sizin ve bir çok üyemizin enerjileri, gerçek'ten pırıl pırıllar.

Not: Teftiş ve belgeler çok güzel olmuş!!!. Kızımız ve damadımız, evi çok güzel hale getiriyorlar. Tebrikler onlara.

sevim4 10-11-2010 16:07

Sevgili fatoş hanım,bunla nemuhteşem herbiri ayrı güzel.
Kasım patılar renk renk sarduyalar damadınız ne güzel saksılar yapmış.
Bugün bende kedilerimi banyo yaptırdım biz bu dellilikle ne yapacağız bilmem.

Fatoş 10-11-2010 16:15

Teşekkür ederim Atilla'cığım. Eşimle didişerek ekiyoruz belki o enerji yansıyor.:)
Çelikle ekmek bence daha maharet ister. Bahçende ki ağaçlar baya gelişmişti. Eşimde kullanmadığımız bir evimizin bahçesine çeşitli meyva ağaçları dikti. Hayatında bu seneye kadar çiçek bile ekmemiş ve sulamamıştı. Onunda ağaçları güzel olmuş, bir ara önceden çektiğim fotoğraflarını buraya aktaracağım.
Biraz bize uzak ,yürüme yolu 45 dakika sürüyor çocukların evi yakın olsa her gün uğrayacağım. Eşim bir kayınvalde için makul bir uzaklık diyor.:dilli:

Fatoş 10-11-2010 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 714456)
Sevgili fatoş hanım,bunla nemuhteşem herbiri ayrı güzel.
Kasım patılar renk renk sarduyalar damadınız ne güzel saksılar yapmış.
Bugün bende kedilerimi banyo yaptırdım biz bu dellilikle ne yapacağız bilmem.

Saksılara bende bayıldım, evladım bana da yapacakmış.
Hayvan sevgisi, çiçek sevgisi, doğa sevgisi önceliklerimizden oldu. Bakalım ne olacak işin sonu:)

nurcanaybay 10-11-2010 17:16

1 Eklenti(ler)
Fatoş hanım ;
damadınız hem becerikli hem de zevkli , daha önce yaptığı bank ile de dikkatimizi çekmişti.
Ellerine sağlık.Damadınıza sebze adalarını da gösterseniz ,hazır elinden geliyor ...çok güzel olacağın dan eminim ayrıca çok da derli toplu hoş bir görüntü oluyor.

Evlerinin bulunduğu bölge de çok güzel , Urla'da mı merak ettim ....sağlık ve huzurla oturmalarını dilerim.

günebakan 10-11-2010 17:42

Ablacığım tahta saksılar gerçekten harika olmuş bu çiçek hastalığını yoksa onlaradamı bulaştırdın:) kasımpatılar sardunyalar hepsi bir harika.

Sevgi Durul 10-11-2010 17:46

Fatoşcuğum, kasımpatılar, sardunyalar, mavi yasemin, çingene etekleri hepsi çok çok güzeller. Benim çingene eteklerim bu zamana kadar açtılar, saksıda oldukları için seninkiler kadar yoğun değillerdi. Yanlız düşen tohumlar, gül saksısında çimlenmişler. Seneye bahçede ekeceğim çiçeklerin başında çingene etekleri geliyor.

Kızının bahçesi şimdiden güzel olacağa benziyor. Saksıların içi dolmaya başlamış. Hele o odunlu semaverin çayı nasıl oluyordur, tahmin edebiliyorum. Çayı çok severim de...Semaverin yanında görülen tuğla kısım fırın mı? Sağlıkla huzurla otursunlar. Sevgiler...

sevim.K 10-11-2010 18:17

Benim kasımpatılarım bu kadar güzel değil:o. Çingene etekleri ne güzeller bayıldım:) Pembe çiçekli gazanyanın tohumunu aldınızmı Fatoş hanımcım. Mavi yasemin nefis.

Ama ahşap çalışmalar bir başka güzel.:) Emeklerine sağlık oğlunuzun:)

Fatoş 10-11-2010 19:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 714485)
Fatoş hanım ;
damadınız hem becerikli hem de zevkli , daha önce yaptığı bank ile de dikkatimizi çekmişti.
Ellerine sağlık.Damadınıza sebze adalarını da gösterseniz ,hazır elinden geliyor ...çok güzel olacağın dan eminim ayrıca çok da derli toplu hoş bir görüntü oluyor.

Evlerinin bulunduğu bölge de çok güzel , Urla'da mı merak ettim ....sağlık ve huzurla oturmalarını dilerim.

Nurcan hanımcığım, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Damadımın bu işleri hobi şeklinde yapıyor, oldukça güzel şeyler elinden çıkıyor. Ancak pazar günleri uğraşabiliyor. Allahtan yan bahçedeki komşularıda pazar günleri bahçede böyle çalışıyormuş, kızım ' anne kendimi marangozanede zannediyorum' diyor:) Bir ara onlarında bahçelerini de çekeceğim, orada da değişik şeyler yapılmış:)
Seferihisar yolu üzerinde Yelki köyünün girişinin civarında, sebze adalarını hatırlattığınız için teşekkür ederim.

Fatoş 10-11-2010 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 714490)
Ablacığım tahta saksılar gerçekten harika olmuş bu çiçek hastalığını yoksa onlaradamı bulaştırdın:) kasımpatılar sardunyalar hepsi bir harika.

Hacer'ciğim, sözlendikleri zaman damadın bekar evini toplamaya gittiğimizde evinde, evin içinde, balkon da çiçekleri vardı. Sevgili dünürümün Çanakkale'de ki evinin bahçesi çeşit çiçeklerle doluydu. Bu çiçek sevgisi aileden geliyor.

günebakan 10-11-2010 19:46

O zaman damat kayınvalide çiçekleri yarışacak desene ablacığım Allah herşeyi gönlünüze göre versin:)

Fatoş 10-11-2010 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 714491)
Fatoşcuğum, kasımpatılar, sardunyalar, mavi yasemin, çingene etekleri hepsi çok çok güzeller. Benim çingene eteklerim bu zamana kadar açtılar, saksıda oldukları için seninkiler kadar yoğun değillerdi. Yanlız düşen tohumlar, gül saksısında çimlenmişler. Seneye bahçede ekeceğim çiçeklerin başında çingene etekleri geliyor.

Kızının bahçesi şimdiden güzel olacağa benziyor. Saksıların içi dolmaya başlamış. Hele o odunlu semaverin çayı nasıl oluyordur, tahmin edebiliyorum. Çayı çok severim de...Semaverin yanında görülen tuğla kısım fırın mı? Sağlıkla huzurla otursunlar. Sevgiler...

Teşekkür ederim Sevgi' ciğim. Çingene eteklerinin o kadar yoğun olmasının sebebi eşim, atölyedeki uzun saksıların içindeki çiçekleri kökleyip bütün fideleri maydanoz demeti gibi bağlayıp hep birlikte ekmiş tutanlar tutmuş, ondan gür görünüyor:):) Daha o semaverden içmedim, kozak yaylasında bir kere içmiştim böyle semaverden hakikaten güzeldi. Fırın evi aldıklarında vardı. En çok ona sevinmiştim.

Fatoş 10-11-2010 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 714500)
Benim kasımpatılarım bu kadar güzel değil:o. Çingene etekleri ne güzeller bayıldım:) Pembe çiçekli gazanyanın tohumunu aldınızmı Fatoş hanımcım. Mavi yasemin nefis.

Ama ahşap çalışmalar bir başka güzel.:) Emeklerine sağlık oğlunuzun:)

Teşekkür ederim, Sevim hanımcığım. Bende sizin kaktüslerinize bayılıyorum, çok güzeller. Pembe gazanyaların tohumunu toplamadım , Çingene eteklerinin tohumlarını topluyorum. Pembe gazanyanın tohumlarını sizin için toplayacağım.

Fatoş 10-11-2010 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 714538)
O zaman damat kayınvalide çiçekleri yarışacak desene ablacığım Allah herşeyi gönlünüze göre versin:)

ak uretm
Ah Hacer'ciğim yarışamıyacak, o da kayınpederiyle benim atölyenin bahçesinden çiçek taşıyor, çiçeklerim gün geçtikçe azalıyor. Bu sezon tohumdan çok üretim yapacağım galiba:)

dlk 10-11-2010 22:10

Sevgili Fatoş hanım, çiçeklerinize bayıldım. Renkler ve ahenk büyüleyici. Çok kıskandım sizi. Yok böyle bir güzellik.

günebakan 10-11-2010 22:49

Dikenli telle çevir ablacığım çiçeklerin etrafına alamasınlar çiçeklerini sen ne hallerde üretiyorsun onları tohumdan üretim yapmayı kolay sanıyorlar. Kaptırma çiçeklerini onlara :)

dlk 10-11-2010 23:03

Yabancı değil ama onlar. Görmeyin bence.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025