![]() |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Orhan bey, sardunyalar bu aralar renkleri daha canlı , sarı gülün çok hafif bir kokusu var, beyaz zambak gibi dediğiniz herhalde o şekilde poz vermiş yasemin olmalı, sarı çiğdemin çiçekleri biraz irice ama doğal yetiştiği ortamda topluca görmek bambaşka güzel. Polygalanızın çeliklerinin tutacağını tahmin ediyorum daha önce ondan alan komşularımın çelikleri tutmuştu ve çabuk gelişmişlerdi
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
yeni üyeyim. son mesajlara bakmak istedim ve fatoş hanımın çiçekleri ile karşılaştım. gerçekten hepsi harika. tebrikler
|
Aramıza hoş geldiniz, ac/dc. Beğendiğinize sevindim, çok teşekkür ederim.
|
Fatoş hanım resmen büyülendim çiçeklerde manzarada harika. İşte ben bu yüzden ağaçlar nete fazla sık girmiyorum çünkü, bir daha çıkamıyorum. Burası ağaçlar net burdan çıkış yok.
|
Gerçekten çok güzel...Doğa ve huzur...Bu güzel çekimler için teşekkürler...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Fatoş Hanım, ne güzel sonbahar çiçekleri bunlar. Özellikle de çan srmaşığı için kendiminmiş gibi sevindim. Geçen yaz boyunca tavana kadar uzayıp çiçek açmamış, ve sonbaharda da kurumuştu. O yüzden bu yaz denemedim bile.
|
Vildan hanımcığım teşekkür ederim.
Çan sarmaşığı uzamaya müsait bir bitki, alttan benimkilerde bir ay önce yaprakları kurumaya başlamıştı ama üst tarafları oldukça keyifli seneye çıkan filzlerini denetim altına tutacağım çok yüksekte ve çoğu dalları komşumda çiçeklerini zor seçiyorum .Zumlayarak fotoğraflarını çekebildim ve yakından çiçeklerini görebildim:) |
Geçen yıl Limon ve Kiraz arkadaşlarımızın bahçesinde izledik çiçeklerini, bu yaz sizi güldürdüler. Ben çok seviyorum bu sarmaşığı. İleride tekrar deneyeceğim.
|
Fatoş Hanım, rengarenk çiçeklerinizi görünce içim açıldı, İstanbul'da fırtınadan sonra her yer yaprak oldu, çiçekli hemen hiç bitki kalmadı, İzmir ise 2.baharını yaşıyor. :)
Çan Sarmaşığı, gerçekten çok güzel bitki. Çiçeklerinin bu zamana denk gelmesi de çok güzel bence, yazın nasıl olsa her yer rengarenk. Geçen yıl don olmadan hemen önceki dönemler en coşkulu dönemlerini yaşıyordu. İzmir fazla sert kış geçirmediğinden bitkinin bozulacağını sanmıyorum. Gelecek yıla kalırsa nasıl olacak merakla takip edeceğim. Vildan Hanım, benim de tekrar deneyeceğim bitkilerden. |
Teşekkür ederim sevgili Limon .Hakikaten bunaltıcı sıcaklardan sonra İzmir'e bahar havası geldi.
Çan sarmaşığı yaprak yapısı ve çiçekleri çok güzel. Sizin güzel bahçenizde onu gördüğümde hayran olmuştum. Dediğiniz gibi bu kış sert geçmezse sarmaşık yaşayabilir, bahçenin en kuytu ve kışın daha fazla güneş alan yere ekmiştim. Bende seneye yanına kısmet olursa beyazını ekmeyi düşünüyorum. Morla beyaz daha da hoş olabilir. Sevgiler. |
5 Eklenti(ler)
Dün sabah yaylaya giderken eşim , bekle bende geliyorum dedi, tam bahçeden çıkıyordum,beklerken hemen makinamı çıkarıp birkaç resim çektim. Çan sarmaşıkları çiçeklerini çoğaltmış.
Eklenti 175650 Eklenti 175651 Eklenti 175652 Eklenti 175657 Eklenti 175658 |
5 Eklenti(ler)
Bütün yaz bu görüntüyü bekliyordum, sabah sefaları güzel açmışlar.
Eklenti 175667 Eklenti 175668 Eklenti 175669 guara çalım açmış Eklenti 175670 çingene eteklerinin neşeleri devam ediyor. Eklenti 175671 |
Sevgili fatoş hanım,bende çok seviyorum sabah sefasını en zahmetsiz bitki insanı hiç yormuyor.
|
5 Eklenti(ler)
Yere ektiğim mine çiçeklerini kırmızıyla beyazını ekmiştim,ebrulisi de aralarında çıkmış.
Eklenti 175672 Eklenti 175673 Eklenti 175674 sundavilla sarmaşığı aydınlatma lambasını sarmalayıp kapının üst taraflarında açmaya başladı. Eklenti 175675 |
bu mevsimde bu renkler!!! (gelde orta yerinden çatlama)
|
5 Eklenti(ler)
Keşke bu küpeler benim diyebilseydim, rahmetli amcamı kaybettiğimiz bir yıl oldu, kızları evini kapatmadıkları gibi bahçedeki çiçeklerinide ihmal etmemişler.:)
Eklenti 175677 Eklenti 175678 Eklenti 175679 Eklenti 175680 Eklenti 175681 |
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çan sarmaşıklarını görünce bende çatladım. Bahçemde birkaç çiçek açtı, ben İstanbul' a gelmek zorunda kaldım. Demekki bu günlerde dahada coşmuş olacaktı.
Gaura'nız çok sağlıklı gelişiyor. Güneş Şapkası ve diğerleride Yücel Bey'in dediği gibi insanı çatlacak cinsten. Elinize sağlık. Çok bakımlı bir bahçeniz olduğu muhakkak.;) |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 175693
Yukarıdaki atlası görünce, haziranda Kozak gezimizde sevgili kalambaklı ve eşi ile rahmetli amcamın bahçesinin kapısını açıp çiçeklerini ve bu atlası fotoğraflamıştık. Eklenti 175687 Eklenti 175688 Eklenti 175689 Eklenti 175692 |
çiçekleriniz bir harika.bakmaya doyamadım.hepsi de çok güzeller.allah nazarlardan saklasın.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Rahmetli amcamın ölümünün birinci yılın da bahçesinin hala bakımlı olması beni çok duygulandırdı.
Eklenti 175705 Eklenti 175706 Eklenti 175707 Eklenti 175708 Eklenti 175709 |
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025