![]() |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili fatoş hanım,bunlar negüzel çeşme temiz havada çay misgibi olur.
Üzüm parlıyor altın gibi böğürtlen çiçekler güller doğa herşey harika. ellerinize sağlık. |
Sevim'ciğim ora da her şey çok güzel keşke kıymetini bilebilsek. O çeşme başlarında içilen çayların tadı bambaşka olur. Kozak üzümlerinin de kendine ait bir aroması var,tadı çok güzeldir. En çokta böğürtlenleri dalında yerken kendimi unuturum. Kozak'a gidemediğim zamanlar aklıma geldiğinde içim sızlar, göz yaşlarımı tutamam. Sevgiler.
|
Sevgili Fatoş, Kozak'la ilgili haklı mücadelenizi, sevginizi, bağlılığınızı takdirle takip ediyorum. Morallerin bozuk olduğu şu günlerde, güzel yurdumun bu cennet köşesinden çektiğiniz güzellikleri bizlerle paylaşmanız bana iyi geldi. Bir yandan da bu güzelliklerin yok olacağını duymak, beni düşündürdü ve üzdü.
|
SDurul'cuğum teşekkür ederim, 70 yıllarda üniversiteyi yarım bırakmak zorunda kalmıştım , ikinci çocuğumdan sonra tamamladım, o yılların izini sol ayağım da hal hal gibi hala taşırım. O yıl dedemin yanına Kozağa gönderdiler.Her akşam gün batımını seyrederken dedem yanıma gelip şöyle derdi ''Yeni umudlarla birlikte güneş yine doğacak ''
|
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili fatoş hanım,doğayı okadar çok seviyorumki ağaçların kokuları hep beni etkilemişti.
|
Sevim hanımcığım, ülkemizin doğası çok güzel, yurtdışıdan geldiğimde ilk işim toprağımı öpmek. Hele yaylada çam kokusu insanın başını döndürüyor.
|
Muhteşem bir görsel şov gezip gören fotoğraflayanların ellerine sağlık.
|
Sevgili Yücel bey teşekkür ederiz, resimleri çekenlerin hepsi Kozak yaylasından daha da elimde fotoğraflar var ,hepsi birbirinden güzel.
|
Fatoş hanım manzaralar harika.Sem averden çay alıp içmek istedim ama olmadı yine zevkle resimleri seyrettim .Kır çicekleri ise çok harika.ellerinize sağlık
|
Hoş geldiniz Fikreten bey, ben de 10 gündür oraya gidemedim resimlere bakarak avunuyorum, inşallah bir gün oraya tekrar gezi düzenler hep birlikte o çeşme başlarının birinde piknik yapar,sitemiz de gördüğüm teknikle tenekede tavuk pişirip o semaverden çay içeriz.
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Kalambaklının verdiği sellukalar meşe ağacına dolandıda dolandı sonunda çiçekleriyle ağacı süsleyip kokularıyla etrafı şenlendirdiler,kızımın verdiği sellukayla çan çiçeği sarmaşığı beni terk edip komşumun bahçesine firar ettiler ama açmadılar.:D komşum bizim selluka neden açmadı diyor, bende sizi de geçip yeni evli komşularımıza çiçeklerini verecek diyorum.
Eklenti 172360 Eklenti 172362 Eklenti 172363 Eklenti 172364 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 172374
çingene etekleri hala neşeleri yerinde, çiçekli hali ne zamana kadar sürecek? Eklenti 172375 Eklenti 172376 Eklenti 172377 Eklenti 172378 |
5 Eklenti(ler)
Ben yokken beyaz mavişim iyice çiçeklenmiş
Eklenti 172379 lisiler hala çiçekteler Eklenti 172380 Eklenti 172381 Eklenti 172382 Ağabeyimin yoğurt kabında getirdiği tırnak çiçeklerim. Eklenti 172383 |
Fatoşcuğum sellukan ve lisilerin çok güzel, diğerleri de. Ellerine sağlık. Gözümüz gönlümüz açıldı.
|
Kızımızın ve küçük eniştemizin evleri hayırlı olsun, güle güle otursunlar, fatoş ablacığım.
Her halde büyük eniştemiz'de, atölye'den aşırdığı çiçeklerin bir kısmını, yeni eve taşır zannediyorum! Ayrıca selluka çok güzel. Bu selluka konusun'da benim dikkatimi çeken bir şey var. Genelde -Deniz- olan yerlerde'mi yetişiyorlar?. İç kısımlarda (deniz'e uzak yerler'de) yetişen selluka'ya rastlamadım hiç. (Örneğin Bergama'da hiç görmedim ama hemen 25 km ötede'ki Dikili'de vardı bir zamanlar). |
5 Eklenti(ler)
clematisin tohumlarını bu gün toplamak zorunda kaldım, eşimin gözüne fena halde takılmaya başladı,ne olur olmaz,inşallah erken almamışımdır.
Eklenti 172384 sardunyalarım sıcaktan baya etkilendiler Eklenti 172385 yeni ektiğim ağaç menekşe, semiz otu çiçeği,verbana Eklenti 172386 yaprakta ki yaramaz tırtılı görmemişim. Eklenti 172387 Eklenti 172388 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Selluka dedemin yayla evinde de vardı ,her yıl tohumdan mı yetiştiriyordu hatırlayamıyorum, orası kışın daha soğuk oluyor, bence Bergamada da olur. |
Ablacığım harika görünüyorlar selluka keşke ben İzmirdeyken açsaydı da kokusu duyabilseydim. Neyse benim yerime de kokusunu bol bol içine çek:).Hepsi bir birinden güzel
|
Sevgili fatoş hanım,yine coşmuş çiçekleriniz beyaz mavişin harika görünüyor.
Diyerleride clematis tohum bağlamış herşey harika emeklerine salık. |
Hacer'ciğim ,sen bize son geldiğinde sellukalar baya gelişmişti ,bende ümidimi kesmiştim,yakında İzmire gelmeyi düşünmüyor musun?
|
Sevim'ciğim, beyaz maviş yaz boyunca bu kadar çiçeklenmemişti, havalar serinleyince çiçekler yavaş yavaş toparlanıyorlar. Sellukanın tohum bağladığının farkında değilim ,bu haber çok sevindim.:)
|
Yok ablacığım şu sıralar mümkün değil okullar açıldı. Küçük kızım okula gidiyor. Sen benim yerime bol bol kokla:)
|
Tamam canım.:)
|
2 Eklenti(ler)
Gönül hanımın verdiği petunya fidesi yaşam savaşını verdi, büyüdü ve çiçeğini büyüterek açtı.:)
Eklenti 172543 Eklenti 172544 |
Çok güzelmiş ablacığım bu petunya. Senin ellerin de böyle güzel olmaması mümkün değil zaten. Güle güle büyüt:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025