agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Satı Uğurtan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17287.htm)

Lunlun 26-05-2011 21:51

Nefis nefis nefis, ellerinize sağlık. Güller harika, ilk güle bayıldım, açık bir lila gibi çıkmış fotoğrafta, gerçekten öyle mi? Bahçe genel görüntüsüne bakınca kendi minik zavallı bahçemi düşündüm de, oooo daha yapacak ne çok şey var, diy egeçirdim içimden. :) Bir de sizin bu köpekçik çiçeklere zarar vermiyor mu? Bizimki bahçedeki gülleri bile kırıyor. :(

Dudi 26-05-2011 22:13

Sarı gülün harika Satı ablacığım :)

Satı Uğurtan 27-05-2011 00:23

Sevgili limon, çok teşekkürler o çiçeğin adı campanula persicifolia, bende çok beğeniyorum fotoğraftakinden daha güzel, istersen gönderebilirim sevgiler.

Satı Uğurtan 27-05-2011 00:32

bettyycim, şebboy değil campanula persicifolia diye bir çiçek.

Sevgili Nurcan, evet çan çiçeği, harika bir görüntüsü var benim çok hoşuma giden bir çiçek.
Katır tırnağının kokusu sarılar kadar yoğun değil.
Nurcancığım aslında çok kilolu değil bu gün götürüp traş ettirdik, öyle çok kilolu olmadığını gördük, ayrıca çok korktu traştan sesini hiç çıkarmadı eve gelince deli gibi bahçede bir koştu, sanki ben yokken evime bahçeme dokunan olmuşmu der gibi:)

Satı Uğurtan 27-05-2011 00:41

Sevgili Lunlun, çok teşekkürler evet açık bir lila, bir araba firmasının bahçesinde bahçivan çok beğendiğimi görünce dal koparıp vermişti, öyle tuturmuştum çok büyük değil fakat her yıl açıyor.
Bahçeme gelince öyle çok büyük değil aslında oldukça küçük sayılır, 90m2 kadar bir şey.
Köpekçik bilerek çok zarar vermiyor fakat bazan bilmeden zarar veriyor, armudun yüzünden bir yerlere tahtalar çitler koyuyorum estetik diye bir şey kalmadı bahçede, anlayacağınız korumaya çalışıyorum.

Satı Uğurtan 27-05-2011 00:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 811168)
Sarı gülün harika Satı ablacığım :)

Canım benim çok teşekkürler, daha güzelleri senin olur inşallah.

ardabora 27-05-2011 09:55

Sevgili Satı hanım merhaba,

bahçeniz çok güzel ve emeklerinizin karşılığını da çok iyi almışsınız...bu arada meslektaş olduğumuzu da öğrendim sevindim açıkçası...

sizin çan çiçeğiniz campanula medium değil.

medium türü sevgili limon bu başlıkta yetiştirmişti.

Sizde olan çan çiçeği campanula persicifoliadır. bu mesajda tam çiçekli hali var.

Benim bahçeme ekilen ilk çiçektir campanula.2007 yazında babam bu bitkiyi çiçeksiz haliyle bahçeye dikip gitmişti,ben de kör cahilim o zamanlar...bekliyorum bekliyorum çiçek açmıyor :))

tam ümidi kestim kesicem çiçek sapı belirdi de köklenmekten kurtuldu.
sevgili limonun katmerli çan çiçeği başlığında çiçeğin ismini sormuştum.

bir ay çiçekli kalsa da geriye kalan 11 ay yeşil yapraklarını koruması ve bahçedeki boşlukları doldurması açısından benim için ideal bitkilerden....

fakat tohumdan yetiştirmek bana göre çok meşakkatli.hem çok zor büyüyor hem de iki yıllık bir bitki olduğu için ilk sene çiçeklenmiyor.

ikinci yıl çiçek açan bitki kuruyor ama yanlardan sürekli sürgün veriyor.yeni fideleri ayırıp farklı yerlere dikiyorum.

2008-2009 bahçe resimlerimin çoğunu hain bir virüs nedeniyle kaybettiğim için çanlarımın resimlerini siteye yükleyemedim ama şu an öbek öbek çan çiçeğim var,bahçemin en zahmetsiz çiçeği...bol tomurcuk yaptılar,havalar geç ısındığı için hala çiçeklenmediler...

bu türün beyaz rengi de var ama ben ne İzmit'te ne Tekirdağ'daki tanıdıklarımda bulamadım.

BU arada galalarınız gözümden kaçmadı,çiçekleri muhteşem görünüyor.

nurcanaybay 27-05-2011 12:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 811276)

Sevgili Nurcan, evet çan çiçeği, harika bir görüntüsü var benim çok hoşuma giden bir çiçek.
Katır tırnağının kokusu sarılar kadar yoğun değil.
Nurcancığım aslında çok kilolu değil bu gün götürüp traş ettirdik, öyle çok kilolu olmadığını gördük, ayrıca çok korktu traştan sesini hiç çıkarmadı eve gelince deli gibi bahçede bir koştu, sanki ben yokken evime bahçeme dokunan olmuşmu der gibi:)

Eve gelince kendini güvende hissetmiştir , böyle hissettikleri tek yer
evleri oluyor. :))

Satı Uğurtan 27-05-2011 23:47

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 811024)
Anlaşıldı zeytini gidip yerinde görmem gerekiyor:)

Sevgili Yücel, siz gelin ben yinede son halini yüklüyorum:)

Satı Uğurtan 28-05-2011 00:15

Sevgili ardabora, çok teşekkürler bahçeme hoş geldiniz, meslektaş olmamız benide çok sevindirdi.
Bendede hikayesi var, bahçeli eve taşındım önüme taşınan komşuda var fakat yeni tanışıyoruz isteyemiyorum sürekli onu izliyorum, arkadaş geldi bana oda çok seviyormuş ve bulamıyormuş, o ara Kanadaya gitti orda tekrar görmüş ordan köklü getirdi fakat yaşatamadık, sonra sağlık ocağında çalışıyorum üç yıl önce bahçeye çıkmıştım bir gün, bir baktım karşıda yaşlı bir teyze var bahçesinde bunlardan bir açmış, sevinçten ne yapacağımı şaşırdım, teyze bahçesinden o kadar çok verdiki, yarısı kurumuşta olsa büyük bir kısmını tuturdum, üç yıldır muhteşem renk ve çiçekleriyle bahçemi süslüyor.
Beyazınıda Almanyadan getirmiştim tuttu fakat sonra açmadı, tohumda ektim çıkmadı.
Bana görede zahmetsiz ve görüntüsü muhteşem bir çiçek, çiçeğin adı için teşekkürler hemen tüzelteyim:)

Satı Uğurtan 28-05-2011 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 811539)
Eve gelince kendini güvende hissetmiştir , böyle hissettikleri tek yer
evleri oluyor. :))

Sevgili nurcan, kesin öyledir çok korktu, bir daha o kadar kısa kestirmem hala gergin ve tedirgin.

ardabora 29-05-2011 23:43

Sevgili Satı,
Tekirdağ'daki teyzem geçen sene bir arkadaşının bahçesinde bu çan çiçeğinin beyazını bulmuş,resmini çekip bana yollamıştı,bir de mesaj atmıştı,"naber bak beyazını buldum,çatla da patla "diye :)) Fakat ben öyle bir çatladım ki nazardan teyzeminkiler de yaşamadı :)

geçen yaz o arkadaşının evine gittik ama evde bulamadık.çiçekli dönemi geçtiği için de hangisi mor hangisi beyaz anlayamadığımızdan çiçekten de çalamadık :)

velhasıl kelam peşindeyim beyaz çanların,eğer bulursam senin için de bir iki kök alırım.

Eşimin ailesi ve benim akrabalarımın çoğu İzmit'te..sık sık gidip geliyoruz. çiçeği bulursam kısmetse sana da getirrim.sevgiler...

Satı Uğurtan 29-05-2011 23:50

Sevgili ardabora, çok teşekkür ederim, bende beyazını bulursam sana ayırırım.
Bana kardeşim beyazın tohumundanda göndermişti tohumuda çıkmadı.
İzmite geldiğinizde banada beklerim sevgiler.

Vildan Sönmez 30-05-2011 00:28

Sevgili Satı, toplantıda verdiğin grı gibi hafif tüylü yapraklı fidelerin çiçekli fotoğrafı var mı?
Bu gün Nezahat Gökyiğit bahçesinde, sarı, pembe renkli açan benzer çiçekler gördüm, benzettim.

Orhan Özbilgiç 31-05-2011 13:58

Bahçen güzelleşmeye başlamış. Hele o katır tırnağı çok hoş. Bana gönderdiğin tohumlar arasında o da vardı. Dışarıya ekmiştim. ama maalesef çıkmadı. Sağlık olsun.

Ben bu aralar pek siteye giremiyorum. Çok arkadaşa mesaj borcum var.:p
Demin bir ara cemo' nun bahçesine baktım. birde sen bak Allah aşkına!
Bu kadın hakikaten bir numara oldu!( Delilikte tabii.) Bir kamyon bitki almış gene..:D

Sağlık ve mutlulukla kal canım kardeşim.

Satı Uğurtan 31-05-2011 15:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 812831)
Sevgili Satı, toplantıda verdiğin grı gibi hafif tüylü yapraklı fidelerin çiçekli fotoğrafı var mı?
Bu gün Nezahat Gökyiğit bahçesinde, sarı, pembe renkli açan benzer çiçekler gördüm, benzettim.

Sevgili Vildan hanım, özür dilerim mesajınıza geç cevap verdiğim için, aslında bir kaç gün bekleyeyim tomurcuk oluşmuş belki açar dedim fakat açmadı çiçek açmak üzere açtığı an yüklerim, bende çiçekli hali yok silmişim demekki, bendekilerde pembe açıyor çokta hoş bir bitki sevgiler.

Satı Uğurtan 31-05-2011 15:08

Sevgili Orhan bey, çok teşekkürler katır tırnağı bende ektim yeşermediler, ayrıca iki köktü, bir kökü kışın kurudu sökemedim belki yeşerir diye, senin canın sağolsun, bu yıl yine gönderirim tohum, cemo Ankara toplantısına gitti sanıyorum ordan getirdi:)

Satı Uğurtan 31-05-2011 15:17

Bahçem.

3 Eklenti(ler)
Hadi biraz fotoğraf yükleyelim yaz geldimi sürekli bahçeyi çekip yükleyesim geliyor fotoğraf çekip yüklediğimde, güzellikleri sizlerle paylaştığımda, çok mutlu oluyorum, Clematisler.

Satı Uğurtan 31-05-2011 15:24

Bahçem.

5 Eklenti(ler)
Diğer güzelliklere geçelim, haseki küpesi sarı katır tırnağı sarı süsenim varmış ben farkında bile değilim, Kalifornia gelinciği.

Satı Uğurtan 31-05-2011 15:26

Bahçem.

5 Eklenti(ler)
Diğer güzellikler.

Satı Uğurtan 31-05-2011 15:30

Bahçem.

5 Eklenti(ler)
Güzellere devam.

Satı Uğurtan 31-05-2011 15:39

Bahçem.

3 Eklenti(ler)
Devamı.

Satı Uğurtan 31-05-2011 15:49

3 Eklenti(ler)
Bunlarda meyve ve sebzelerim, çilek, enginar ve yer kirazı, ikişer kök:)

fatma sunay 31-05-2011 20:56

Bir clematisim bile yok yarabbim çatır çatır çatlıyorum.

Lunlun 31-05-2011 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 814136)

:) Siz iyisiniz, ben de nerdeyse hiçbiri yok, düşünebiliyor musunuz beni? Satı Hanım'ın eklediği bu fotoğraflar olmasa varlıklarından bile haberim olmayacak bitkiler var bu bahçede. :) Ağzımın suyu aka aka seyrediyorum bu güzellikleri. Hepsine maşallah, emeklerinize sağlık Satı Hanım:eek:.

Satı Uğurtan 31-05-2011 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 814136)

Sevgili Fatma hanım, ben çelikten denedim tuturamadım, fakat tohum zamanı tohum tutarsa söz gönderirim sevgiler.

sevim4 31-05-2011 22:28

Sevgili satı hanım,clematisler çok güzel sarı haseki diyerleri bir birinden güzel zevkle tadını çıkar.

Satı Uğurtan 31-05-2011 22:31

Sevgili Lunlun, ben bitki konusunda çok becerikli değilim sevgili dostlarım ve kardeşimin canı sağolsun çoğu onlar sayesinde oldu.
Ayrıca ben geçen yıla kadar İzmitte geneli müstakil bahçeli ev olan bir bölgenin, hemşireliğini yapıyordum, bahçeden bir bitkinin adını sorsam saksıyla elime uzatıyorlardı, sağolsunlar dostlar sayesinde gözlerimiz bayram ediyor:)

Sevgi Durul 31-05-2011 22:35

Satı'cığım, hemen bir bakıp kaçacaktım. Aman yarabbim, önce Sevim Hanım'ın bahçesi, sonra Orhan Öğretmen'imin bahçesi, tam kapatacaktım, iyi ki bakmışım, burası. Bugün bahçeler coşmuşlar.

O clematislerin güzelliği, o haseki küpeleri, ismini bilemediğim mor çiçekler...,
hepsi, ama hepsi çok hoş görünüyorlar. Sağlıkla sefasını sürün arkadaşım.

Sevgiler....

Periş 01-06-2011 09:45

Sevgili satı clematis çok tatlı sarı hasekilere bayıldım sebzelerinizde çok saglıklı görünüyor ellerinize saglık...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025