![]() |
Yabani Orkidelerim
3 Eklenti(ler)
Aldığım toprakla geldiğini düşündüğüm orkidelerim.
|
Ne kadar çok, güzelde gelişmişler çiçeğini merak ettim.
|
Canım benim, çiçekleri açtığında çiçeklide çekip eklerim.
|
Maşallah Satcığım. Çiçekler de nereye gideceklerini iyi biliyorlar. Ben bu güne kadar o kadar çok farklı yerden toprak aldım; hiç öyle orkide falan çıkmadı. Bizimkilerde genellikle yabani otlar misafir geliyor.
|
Sevgili almira, geçen yıl kestane toprağı gelmişti, ondan sonra çıktı sanıyorum ormandan geldi, bahçenin hertarafında çıkmıştı ben onları biraraya topladım. Bu yıl daha güzel ve canlı çıktılar.
|
Satı Hanım ne güzel, hemde kaç kök. Orkideleriniz yavrular da verir. Hepberaber çiçeklerini bekliyoruz şimdi.
|
Çok şanslısın sayın Satı HANIM.bakalım kaç çeşit çıkacak.sonucunu da merak ediyorum.
|
Evet çok güzel.
|
Sevgili Vildan hanım, geçen yıl zaten azdı bu yıl yavrulayıp çoğaldılar,Vildan hanım istediğin kadar yavrulardan verebilirim sevgiler.
|
Sevgili Fikreteren,çok teşekkür ederim.Çeşidine gelirsek tek çeşit çünkü geçen yıl açtı bu ikinci yılı.
|
Sevgili Sevim4, çok teşekkür ederim.
|
Satıcığım maşallahları var orkidelerinin. Açsınlarda renkli bir şölen seyredelim güle güle büyüt :)
|
Sevgili Satı hanım, Bahçenizi gezdim ellerinize sağlık çok çok güzel olmuş. İnşallah emeklilikte sağlıkla tadını çıkarırsınız.
|
Sevgili amatör hobici, çok teşekkür ederim çok sağolun,inşallah.
Günebakancığım çok teşekkürler sevgiler. |
Sevgili Satı hanım, ne kadar şanslısınız, toprakla gelen misafirleriniz tam da yerlerini bulmuşlar, benim bahçemde de görmek isterdim :)
Ben Ürgüp te doğup büyüdüm, oradaki dağlarda da orkideler olurdu, bordo ile mor arası bir renkte, bizim Ülkemiz bitki örtüsü açısından ne kadar zengin, bu konuda hepimiz şanslıyız. |
Sevgili Adalet hanım, çok teşekkür ederim evet çok şanslıyız orkideler geçen yıl toprak döküldükten sonra biryerlerde çıktı başta anlamadım çiçek açtıktan sonra anladım yabani orkide olduğunu.Sevgili Adalet hanım yavruları alma zamanı istersen sanada gelir sevgiler.
|
Alıntı:
Yoksa ayaküstü soğuktan hiç bir şey olmaz bak ne güzel büyüyorlar bahçede diye gösterdiklerin mi:confused: Niye dikkat etmemişim o güzelliklere. Kim bilir daha başka hangi güzel şeye takılmıştı gözüm:) |
Sevgili Sevim.K,canım sen en doğrusu sıcak bir günde kaya bahçesi yapmadığınız birgün gel, bahçedeki güzellikleri görebilesin.Aslında gösterdim erik ağacının yanında ama galiba farketmedin en kısa zamanda yine beklerim sevgiler.
|
2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Satı Hanım'cım. Kıyamam onlara yer değiştirince zorlanıyorlar sanırım. Geçen yıl eve saksıya ekmiştim Enez'den ve Datça'dan aldığım kır orkidelerinden. Bir tanesi uç verdi. Gözünün içine bakıyorum vallahi.
Benim de Enez'de bahçemde dediğin gibi toprakla gelen, (Çünkü ilk yıllarda yoktu) kır sümbülü cinsi kır çiçeklerim var. Papatyaların arasında çıkıyorlar. Alıntı:
|
Sevgili Vildan hanım,benim bahçede soğanlı yabani çiçek çok ama ben hiç tanımıyorum benim evin etrafı orman olduğu için sanıyorum çok önce burada ormandı.Ormanda olan çiçeklerin çoğu var,enkısa zamanda beklerim o güzel resimlerini burdada çekmeni isterim.
|
Satı Hanım, Son beş yıl içinde yürüyüş grubumuzla Kocaeli Yuvacık'a defalarca geldik. Kungul parkurunda en az dört kez, Aytepe, Kayaüstü ilk aklıma gelenler olmak üzere çok yürüdük. Sizin evinizin nerede olduğunu hep merak ettim açıkçası.Kimbilir belki kısmet olur size de uğrarım...
|
Alıntı:
|
satıcığım maşallah çok güzel yabani orkidelerin :) benim gojilerde çok güzel sürekli yeni yaprak veriyor :)Kalanchoe da farklı renkler var bende sana yollamak istiyorum adresini yazarsan yollarım canım :)
|
Sevgili Vildan hanım,çenedağını gezmişsiniz benim ev oraya çok yakın, sanıyorum çene suyundan çıkmıştırsınız, çenedağına İzmit yönünden 10 dakikalık bir mesafede.İlk yapacağınız yürüyüşte bende olmak isterim,bu İzmitte olursa size çok güzel yerler önerebilirim.En kısa zamanda görüşmek üzere sevgiler.
|
Sevgili sevim K, evet en iyisi baharda gelmeniz, çevreyide daha rahat gezebiliriz.Baharda mutlaka bekliyorum,pilanlamış ziyaretleri unuturmuyum sevgiler.
|
Sevgili Hhatice, çok teşekkür ederim, gojilerini sağlıkla büyüt,adresimi özeline yazıyorum çok sağol sevgiler.
|
2 Eklenti(ler)
Evet Çenedağı'na da çıkmıştık. Sizin oralar doğal güzellik yönünden oldukça zengin.
Aklıma yazdım ilk İzmit yürüyüşünde size haber vereceğim. Alıntı:
|
Sevgili Vildan, tamam anlaştık çok teşekkürler çenedağından daha güzel yerler gezeceğiz,gezi dışındada beklerim sevgiler.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Satı Hanım,
Sizin küçük sarı çiçekten benim bahçem de var.Adı Anemone ranunculoides |
Sevgili sabır,benim küçük sarı çiçekli dediğim anemon gibi değil resmen küçük ağaç, biraz daha büyüsün çiçek açtığında çiçekli resmini yüklerim sevgiler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025