agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Satı Uğurtan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17287.htm)

Satı Uğurtan 14-06-2011 23:17

Sevgili çiçeksever70, benim çiçek hatmilerim iki kök, bir kök nasıl oldu bilmiyorum kesin bir yerden bir şeyle toprak veya gübreyle tohum geldi, diğeride az kullanılan bir yolun ortasında çıkmıştı, birazda ezilmişti ben onu söküp bahçeye diktim ve tuttu üç yıldır bahçemi süslüyorlar.
Kışın kök ve biraz yaprak kalıyor, yaza büyüyüp kocaman oluyorlar kıştan soğuktan hiç korumuyorum, bana kalsa yarısını bahçeye yarısını korunaklı bir yerde saksıda tutarım her ihtimale karşı sevgiler.

çetin. 15-06-2011 00:17

Satı ablacığım çiçeklerin hepside harika zaten buradan baktığım zamanda sarmaşık gülünü net şekilde görüyorum geçen sene hiç ortada yokken bu sene maşallah çok güzel gelişti,girişi çok güzel kapattı,ayrıca çiçekleri çok güzel görüntülemişsin ellerine sağlık paylaşımın için teşekkürler bayağıdır kahveni içemiyorum artık yarın içeriz heralde bu güzel çiçeklerin içinde.

ciceksever70 15-06-2011 06:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 822694)
Sevgili çiçeksever70, benim çiçek hatmilerim iki kök, bir kök nasıl oldu bilmiyorum kesin bir yerden bir şeyle toprak veya gübreyle tohum geldi, diğeride az kullanılan bir yolun ortasında çıkmıştı, birazda ezilmişti ben onu söküp bahçeye diktim ve tuttu üç yıldır bahçemi süslüyorlar.
Kışın kök ve biraz yaprak kalıyor, yaza büyüyüp kocaman oluyorlar kıştan soğuktan hiç korumuyorum, bana kalsa yarısını bahçeye yarısını korunaklı bir yerde saksıda tutarım her ihtimale karşı sevgiler.

Sati hanim ben tüm paketi atinca saksilara neredeyse elli civarinda kücük filizim oldu simdi ikinci yapraklari da cikardilar mutlu mesut büyüyorlar. Pakette Eylül-Ekim gibi topraga aktarin diyor. Sizinkiler iki kökten bu kadar dev bir sekil aldiysa hepsini bahceye almamak zaten daha mantikli olur. Tümü kisi gecirir mi bilmem ama fazla gelisen olursa komsulara dagitayim bari. Alistilar artik elimde saksi cicek dagitmama:p.

Satı Uğurtan 15-06-2011 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 822749)
Sati hanim ben tüm paketi atinca saksilara neredeyse elli civarinda kücük filizim oldu simdi ikinci yapraklari da cikardilar mutlu mesut büyüyorlar. Pakette Eylül-Ekim gibi topraga aktarin diyor. Sizinkiler iki kökten bu kadar dev bir sekil aldiysa hepsini bahceye almamak zaten daha mantikli olur. Tümü kisi gecirir mi bilmem ama fazla gelisen olursa komsulara dagitayim bari. Alistilar artik elimde saksi cicek dagitmama:p.

Sevgili çiçeksever70, evet benim o dev hatmiler birer kök evet iyi fikir dağıt, kendine dört, beş kök ayırıp kalanı dağıt, bende fazlalık oldumu elimde komşuları geziyorum, ekime kadar beklet biraz büyüsün toprağa al hiç bir şey olmaz sevgiler.

Satı Uğurtan 15-06-2011 22:18

Sevgili Çetin, çok teşekkürler senin güllerin yanında benimkilerin lafı bile olmaz:)
İstediğin zaman çaya kahveye beklerim sevgiler iyi akşamlar.

Vildan Sönmez 19-06-2011 23:33

Satı'cım toplantıda aldığım çiçek sende bambaşka bir güzellikte büyümüş, benimki tuttu, tomurcuk, çiçek derken birden bozuldu.

Gece mumların inşallah Özbey'in bahçesindeki gibi olur. (yoluna girmiş zaten)
Sarılar başka güzel, güller başka. Emeklerinin karşılığını almak ne güzel değil mi ?

Satı Uğurtan 19-06-2011 23:43

Sevgili Vildan hanım, çok çok teşekkürler, kurursa üzülme bende orman gibi,gece mumları o kadar arttıki çok güzel oldu, sanıyorum bir kaç yıl sonra sevgili ozbeyinkine yetişecek:)
Emeklerimin karşılığını fazlasıyla alıyorum, doğa çok bonkör bol bol veriyor karşılığını sevgiler.

Satı Uğurtan 21-06-2011 00:09

Bahçem.

5 Eklenti(ler)
Zambaklar ve pembe zıpçıktı.

Satı Uğurtan 21-06-2011 00:16

Bahçem.

5 Eklenti(ler)
Pasiflora tomurcuktan görünmüyor, clematisim sürekli açıyor,sarı çiçekli bitkim harika bir görüntüsü var adını bilmiyorum, balkonumdan genel görüntü.

Cumhur Tonba 21-06-2011 01:41

Çiçekleriniz gittikçe güzelleşiyor. Harikalar. Nasılsınız?

çetin. 21-06-2011 06:17

satı abla çiçeklerin hepside çok güzeller.ellerine ve emeğine sağlık tabi ki bu kadar uğraşmanın sonucunda bu güzel çiçeklerin rengarenk açmasını hak ediyoruz bunlar belli bir uğraşmanın emeğin bakımın sonucu oluyor. en sonun dada keyfini sürmek kalıyor bizlere.
satı abla clematis çok hoşuma gitti tabi ki komşuda pişer bize'de düşer selamlar.

Periş 21-06-2011 07:28

Sevgili Satı zambaklar clematis çok güzel görünüyor sarı çiçeğe bayıldım ellerinize saglık sevgiler...

Satı Uğurtan 21-06-2011 12:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 825609)
Çiçekleriniz gittikçe güzelleşiyor. Harikalar. Nasılsınız?

Sevgili Cumhur bey, çok teşekkürler çok sağolun iyiyim sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan 21-06-2011 12:53

Sevgili Çetin, şu siteye taşınalı üç yıl oldu bahçelere verdiğimiz emeği bir sen birde ben bilirim, Hasanla Suna duymasın:)
Sevgili kardeşim, ben senin ablanım bahçe senin gel gece gündüz farketmez bahçeyi götür, bu yıl size mutlaka ya köklendirme veya tohumdan clematis yetiştireceğiz.

ayhan219 21-06-2011 14:35

satı hanım çiçekleriniz de bahçeniz de çok hoş emekleriniz boşa gitmiyor ne güzel

Satı Uğurtan 21-06-2011 23:44

Sevgili Periş, çok sağol çok teşekkürler.

Çok sağolun Sayın Ayhan bey, daha güzelleri sizin olur inşallah sevgiler saygılar.

asumandilek 22-06-2011 01:31

Beni de ekkkk o zıpçıktıların yanına... Vallahi ben de açarım bak. Hemi de en güzelinden. :))

Satı Uğurtan 22-06-2011 12:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asumandilek (Mesaj 826219)
Beni de ekkkk o zıpçıktıların yanına... Vallahi ben de açarım bak. Hemi de en güzelinden. :))

Canım benim, seni gözümün gönlümün en güzel yerine ekerim, sen zaten açmış bir orkide gibisin:)

athena -asena 22-06-2011 18:13

3 Eklenti(ler)
Satı hanım merhaba ,

Geçen sene yollamış olduğunuz goji çelikleri aldı başlarını göğe doğru gidiyor boyları 2mt yi geçti geçen sene bunlarda diken yoktu bu sene dikenliler anlayamadım.

fatma sunay 22-06-2011 21:34

Satı hanım pasiflora ne güzel açmış ben Mayıs da tohum diktim ama çıkmadılar acaba geçmi kaldm..

ciceksever70 22-06-2011 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 826585)
Satı hanım pasiflora ne güzel açmış ben Mayıs da tohum diktim ama çıkmadılar acaba geçmi kaldm..

Ben ekeli üc yil oldu halâ cicegini göremedim. Bu kadar uzun sürmesi normal mi yoksa benimkinde mi problem var anlamiyorum. Yapraklari piril piril hic hastaligi yok.

Satı Uğurtan 22-06-2011 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 826501)
Satı hanım merhaba ,

Geçen sene yollamış olduğunuz goji çelikleri aldı başlarını göğe doğru gidiyor boyları 2mt yi geçti geçen sene bunlarda diken yoktu bu sene dikenliler anlayamadım.

Sevgili athena- asena, sağlıkla büyütün benimkide dikenli, çok nazik yerlerinden gönderdiysem, gelişim döneminde diken olmaya bilir tam eminde değilim ama.

athena -asena 22-06-2011 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 826678)
Sevgili athena- asena, sağlıkla büyütün benimkide dikenli, çok nazik yerlerinden gönderdiysem, gelişim döneminde diken olmaya bilir tam eminde değilim ama.

Satı hanım bilgiler için teşekkürler.

Satı Uğurtan 22-06-2011 23:16

Sevgili Fatma hanım, ben pasifloraları bir kökü hediye geldi bir kökünüde kardeşim(Güngör) yetiştirmişti üç yılda ormana döndü üstü çiçekten görünmüyor, bence diplerinde kendiliğinden o kadar çok çıkıyorki, tohumla uğraşmaya gerek yok son baharda size gönderebilirim.
Sevgili Çiçeksever70, benimki ilk yıl açmadı ikinci yıl açtı bu yıl üçüncü yıl ve üstü çiçek dolu.

Satı Uğurtan 22-06-2011 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 826683)
Satı hanım bilgiler için teşekkürler.

Rica ederim sevgiler saygılar.

berrinb 23-06-2011 00:08

Sevgili Satı Uğurtan,bahçeniz gelen yazla ,çok güzelleşmiş .çarkıfelek çok güzel görünüyor,benimkilerin bazı çiçekleri açmadan dökülüyor.Çoban yıldızları ve clematisler harika açmışlar.Goji ağaç mı çalı gibi oluyor.kışın durumu ne oluyor.Beni bilgilendirirmisiniz bu konuda lütfen.Küçük bir fide aldım meraktan,güneş mi sever ,ne sever bilemediğim için daha toprafa alamadım.Güzel bahçenizde güzel mevsimler dilerim.Sevgiler selamlar...

Satı Uğurtan 23-06-2011 00:30

Sevgili berrinb, iltifatlarınız için yürekten teşekkürler, benim bahçemin daha üçüncü yılı, sizin bahçenin yanında lafı bile olmaz.
Çarkıfelek, benimkilerdede arada açmadan düşüyor ben yoğun tomurcuktan olabilir diyorum yinede uzmanlar bilir ama.
Goji berri, bir çalı türü oldukça güçlü sıcaktan ve soğuktan etkilenmiyor, çok çabuk yerine adapte oluyor çabuk tutuyor, yarı güneşli yerleri daha çok seviyor benim gözlemime göre, sevgiler saygılar.

fatma sunay 26-06-2011 13:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 826686)
Sevgili Fatma hanım, ben pasifloraları bir kökü hediye geldi bir kökünüde kardeşim(Güngör) yetiştirmişti üç yılda ormana döndü üstü çiçekten görünmüyor, bence diplerinde kendiliğinden o kadar çok çıkıyorki, tohumla uğraşmaya gerek yok son baharda size gönderebilirim.
Sevgili Çiçeksever70, benimki ilk yıl açmadı ikinci yıl açtı bu yıl üçüncü yıl ve üstü çiçek dolu.

Satıcığım teşekkür ederim senin bahçeni iyice tırtıkladım benim bunları almam için İzmit e gelmem gerek belki gözümden kaçan başka şeylerde vardır ne desin.. Sevgilerimle...

Satı Uğurtan 26-06-2011 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 827847)
Satıcığım teşekkür ederim senin bahçeni iyice tırtıkladım benim bunları almam için İzmit e gelmem gerek belki gözümden kaçan başka şeylerde vardır ne desin.. Sevgilerimle...

Sevgili Fatma hanım, kesin gelmen lazım, istediğin zaman beklerim gözünden kaçanlarıda görürsün sevgiler:)

Yücel Canpolat 27-06-2011 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 827971)
Sevgili Fatma hanım, kesin gelmen lazım, istediğin zaman beklerim gözünden kaçanlarıda görürsün sevgiler:)

ben ce de pamuk prensesin gelmesi lazım:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025